Czego obecnie nienawidzicie/co Was wkurza

Och mój słodki, ach mój piękny pierdolniku.

Moderatorzy: Hal, GM

Re: Czego obecnie nienawidzicie/co Was wkurza

Postprzez Faja » Cz mar 14, 13 14:00

Wombat napisał(a):Mnie wkurza, ze komunizm w dzisiejszych czasach ma się dobrze. Już nie będe pisał o Korei bo tam to juz kompletna lipa, ale na naszym podwórku komuchy grzeją dupska(i nie chodzi mi tylko o polityków). Podczas Święta Niepodległości antifa lata se z sierpem i młotem,koszuleczki z Che Guevarą,ciagłenajazdy na kośćiół(jeśli chodzi o propagandę to antyklerykały maja lepszą jak za stalina[celowo z małej])jaki to on niedobry,jak to on ludzmi manipuluje, katole to zmanipulowane a ci co niechodza do koscioła to "wolne umysły" ble ble ble...W internecie oczywiscie filmy z urbanem i ludzie którzy pisza: "nie obchodzi mnie jego przeszłosć, jest smieszny i to mi wystarczy". Komuchy które winny wisieć albo siedzieć w pierdlach są pokazywane w telewizji. O dziwo ludzie "łagodniej" patrza na sierp i młot, gdyby któs ze swastyką wyskoczył to by siedział(w 100% słusznie), ale jak kto sierp i młot pokazuje to jakos tak nikt nie reaguje.
Ogolnie to cała lewica mnie wkurza- pod przykrywka toleracnji, równosci kryja sie mordy które sprzedawały Polskę kacapom, które dzisiaj pier d o l ą, ze flaga, ze godło niepotrzebne, a jak ktoś się nie zgadza- KATOL, CIEMNOGRÓD, FASZYSTA(o dziwo faszyzm, nazizm to ustroje lewicowe)
Lewicowcy chca zrobić jedna, wielka, tolerancyjną Europe, bez granic, jedna waluta(nie kojarzy wam sie to z czyms?), mówia, ze odrzucenie kultury, wartosci danego kraju to rozwój...Dzis patriotyzm wielu kojarzy sie z czyms złym, z laniem w morde innych narodów a to tak nie jest, ale jak widać manipulacja w mediach działa nad wyraz dobrze(szczególnie poczytajcie czasem GW albo zerknijcie okiem na TVN).
O wkurza mnie też zamydlanie ludziom oczu- pół roku temu była mała Madzia(oczywiscie szkoda mi niewinnego dziecka ale ile mozna to pokazywać) teraz-zwiazki partnerskie. Ludzie głoduja na ulicach, coraz większe bezrobocie, zamiast patrzec jak pomoc w panstwie to oni pokazuja dewiacje i zboczenia.

uff jak dobrze czasem cos z siebie wyrzucić :)
A i chciałem dodać, ze nie jestem katolem, narodwocem. Po prostu tak patrzę na sprawę :)

Patriotyzm ok, ale nie pod postacią ONRu, NOPu i MW.
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez Ookami » Cz mar 14, 13 14:01

Co mnie wkurza? Ból w udzie męczący mnie od paru tygodni i fakt, że dopiero teraz mogłem się zapisać do przychodni. Ból przez który nie mogę wrócić do formy poprzez ćwiczenia na siłowni...
Wkurzają mnie dzieci z "dobrych domów" w klubach bawiące się za hajs swoich rodziców i upodlające się do granic dobrego wychowania w każdy weekend - co żałosne jest. Wkurza mnie to, że ostatnio nie mam wolnego czasu godząc pracę i studia (przez co nie mało co tutaj piszę). Wkurzają mnie bawiące się mną kobiety, które pojawiają się najczęściej w momencie w którym coś ode mnie chcą, a potem znikają na parę miesięcy. Smuci mnie obecne podejście młodzieży do Kościoła, który powinien być kręgosłupem moralnym obecnego świata (Może nowy Papa to zmieni). Wkurzają mnie Internetowi fachowcy oceniający naszych żołnierzy na zagranicznych misjach, oraz ludzie którzy wchodząc do mnie do sklepu nie mówią "Dzień dobry". Wkurza mnie fakt, że ludzie mojego pokolenia muszą szukać pracy poza granicami naszego kraju, bo tu nie ma dla nich perspektywy, a bardziej wkurzają mnie Ci sami ludzie, którzy jadą tam po to, żeby "machnąć bachora" i żyć z socjala - a potem chwalą się "jacy to oni zarobieni nie są". Wkurza mnie fakt, że jestem sam i nie mam czasem do kogo się zwrócić ze swoimi problemami. Wku**wia mnie fakt, że niektórzy z moich przyjaciół wybrało samobójstwo jako wyjście z problemu. Wkurza mnie fakt, że wielopokoleniowe rodziny - rody z tradycjami potrafią z błahych powodów rozpaść się na części. Wkurza mnie medium jakim jest telewizja, a raczej żenujące treści z niej płynące. Wkurzają mnie "tematy zastępcze", które są ważniejsze - niż stan naszego Państwa. Wkurza mnie fakt, że młodzież nie czyta książek, a dla niektórych i ten post wyda się za długi...

Peace
Obrazek
Ookami
Szara eminencja

Czytam: "Tęcza sześć" Toma Clancy'ego

Postprzez Wombat » Cz mar 14, 13 14:02

Koz'i napisał(a):Dziecinny jest twój argument nr 1. Równie dobrze ja jako niewierzący mógłbym spytać Ciebie o to samo. I mógłbym Ciebie zapytać czy wierzysz w Smoka Spaghetti? Jakbyś odparł, że nie, to bym też spytał z zatkniętymi dziurkami od nosa.

Skąd wiesz, że Smoka Spaghetti nie ma, skoro ani jego obecności, ani nieobecności obiektywnie stwierdzić nie można? :) Z jakiegoś powodu to się wiarą nazywa.

Sorry Koz'i ale akurat zgodzę, się z Latajacy Potwór Spaghetti to jawna kpina z religii-o tym wiedza też jego wyznawcy :)
Zresztą dla mnie to dziwne, jak mozna porównywać wiarę na której zbudowana jest cywilizacja Europejska do LPS ?
I żeby nie było, ja tam szanuje, ze jesteś osoba niewierząca :) (w sumie ja jestem wierzacy-niepraktukujacy co dla wielu katolików tez oznacza "niewierzacy")
"Życie mnie nie ominęło. Usiadło mi na głowie"- Al Bundy
Wombat
The Sorrow

Postprzez Wombat » Cz mar 14, 13 14:06

Faja napisał(a):Patriotyzm ok, ale nie pod postacią ONRu, NOPu i MW.

Co do ONR czy NOP to wiadomo, ze wielu patrzy na nich jak na zwykłych zadymiarzy, ale MW?Oni chyba az tak destrukcyjni nie sa :)
Wombat
The Sorrow

Postprzez Solidny » Cz mar 14, 13 14:07

ArecaS napisał(a):
Koz'i napisał(a):Dziecinny jest twój argument nr 1. Równie dobrze ja jako niewierzący mógłbym spytać Ciebie o to samo. I mógłbym Ciebie zapytać czy wierzysz w Smoka Spaghetti? Jakbyś odparł, że nie, to bym też spytał z zatkniętymi dziurkami od nosa.

Skąd wiesz, że Smoka Spaghetti nie ma, skoro ani jego obecności, ani nieobecności obiektywnie stwierdzić nie można? :) Z jakiegoś powodu to się wiarą nazywa.

(link: http://pl.wikipedia.org/wiki/Lataj%C4%8 ... _Spaghetti )

Sorry nie miało być o religii, ale piszesz mi, żem dziecinny to mnie wkurzyłeś. :) A jeszcze wracając do tego dziecinnego podejścia. Co jest złego że patrzę na swoje życie w ujęciu całościowym? To podejście za sobą wiele skrywa: słaby system szkolny i to jakie polskie rządy są nieudolne i nie przygotowują młodzieży do życia. W wieku parunastu lat uczymy się pierdół. Znamy wszystkie rodzaje chmur na niebie, wiemy że Werter był beksą, a nie umiemy samemu wypełnić PIT-a ani nie znamy zasad zakładania własnej działalności. Może mój post rzeczywiście dziecinnie zabrzmiał, ale sam pracuję z młodzieżą i widzę jak 3/4 z nich przyszłego życia po prostu nie ogarnie.

Ale ja nie próbuję teraz udowodnić istnienia Boga, ani nieistnienia Latającego Potwora Spaghetti (choć przykład akurat lipny - geneza mówi wiele o tej "religii"). To by było dziecinne. Troszeczkę tylko żal mi ludzi, którzy obiektywnego dowodu na nieistnienie Boga szukają w tym, że "dorosłe życie jest be", a sprawiają wrażenie nie rozumieć sedna problemu. Tak przynajmniej zabrzmiał pierwszy post.

Natomiast jeśli ogólnie wiarę w jakąkolwiek religię masz za dziecinność- no cóż, w takim razie dalsza dyskusja na ten temat rzeczywiście nie ma większego sensu.

Patrzysz całościowo? Czy upraszczasz zrzucając wszystko na nieudolny rząd i kiepski system szkolny? Wiesz, ja żadnej z tych rzeczy nie będę bronił. Tylko jest tak jak sam napisałeś: "Trza stać twardo na nogach po prostu!" Jak ktoś sam się swoim życiem nie zainteresuje, to szkoła mu gówno da. Wiadomo, że życie się nie będzie nad nikim litowało, no ale litości - spotyka się też ludzi, którzy są w porządku, czasem świeci słońce - generalnie pozytywy też można znaleźć. ;)

Ja zrozumiałem to tak, że uczą "jest Bóg", ale pomijają "to kwestia wiary". Więc religię kamufluje się jako jedną z nauk, chociażby przez umieszczanie jej jako przedmiotu w szkole. Czytałem kiedyś artykuł, gdzie pada teoria, że religia ma cechy wirusa w kontekście relacji z wiedzą w naszych umysłach. Tak prawdopodobnie jest w przypadku dzieci, które chłoną podawaną wiedzę jak gąbka.
Solidny
Zanzibar

Gram: hipsterskie badziewia
Czytam: Komentarze na YT

Postprzez Koz'i » Cz mar 14, 13 14:09

Nie upraszczam, po prostu gdybym miał wszystko wypisać co mnie wkurza to bym bana dostał za długość posta.
A co do Smoka Spaghetti to ja już wolę jego genezę niż genezę (i dalsze poczynania jej zwolenników) np. religii chrześcijańskiej.
A propos wcześniej wspomnianego komunizmu to nie mogę z tego: http://wyborcza.pl/1,75477,13454564,Kor ... biet_.html :D

Ps: I tak, wiem, że wiara w Smoka Spaghetti to jawna kpina, sorry jeśli kogoś uraziłem.
Koz'i
Coward Duck

Postprzez Wombat » Cz mar 14, 13 14:14

Solidny napisał(a):
Ja zrozumiałem to tak, że uczą "jest Bóg", ale pomijają "to kwestia wiary". Więc religię kamufluje się jako jedną z nauk, chociażby przez umieszczanie jej jako przedmiotu w szkole. Czytałem kiedyś artykuł, gdzie pada teoria, że religia ma cechy wirusa w kontekście relacji z wiedzą w naszych umysłach. Tak prawdopodobnie jest w przypadku dzieci, które chłoną podawaną wiedzę jak gąbka.

Czy ktos poważnie patrzy na religie w szkole? Bo ja pamietam lekcjie religii jako gre w państwa miasta czy malowanie bazgrołów z tyłu w zeszycie :)
A co do religii jako wirusa-tak mozna przedstawic wszystko i to dosłownie. Przykładowo dla mojego ojca gry sa takim wirusem. Nakładli nam(młodszym), ze rozrywka przed ekranem to cos dobrego i tyle :) Takie zdanie ma mój tata, serio. Więc religia nie jest tu problemem.
Wombat
The Sorrow

Postprzez ArecaS » Cz mar 14, 13 14:17

Wombat napisał(a):Co do ONR czy NOP to wiadomo, ze wielu patrzy na nich jak na zwykłych zadymiarzy, ale MW?Oni chyba az tak destrukcyjni nie sa :)

MW? Cóż, faszyzują i to mocno czasem. Natomiast o ile zgodzę się z tym, że świat obecnie jest zlewicowany (choć to inna lewica niż to co było u nas przed 1989 - o tym też trzeba pamiętać) i jestem przeciwnikiem tego (zwłaszcza forsowania nowej idei "moralności" czy "tolerancji"), to jednak integracja europejska złym pomysłem nie jest. Ona nie narzuca przecież porzucenia kultury i tradycji danego narodu sama z siebie i można ją przeprowadzić bez odwoływania się do socjalizmu. Natomiast patriotyzm to nie jest gotowość na wojnę z Rosją, którą prezentują Macierewicz i spółka, a raczej szacunek dla narodowych tradycji.

Solidny napisał(a):Ja zrozumiałem to tak, że uczą "jest Bóg", ale pomijają "to kwestia wiary". Więc religię kamufluje się jako jedną z nauk, chociażby przez umieszczanie jej jako przedmiotu w szkole. Czytałem kiedyś artykuł, gdzie pada teoria, że religia ma cechy wirusa w kontekście relacji z wiedzą w naszych umysłach. Tak prawdopodobnie jest w przypadku dzieci, które chłoną podawaną wiedzę jak gąbka.

I nie twierdzę, że tak nie jest (swoją drogą - w rzeczonym poście nie było to zbyt wyraźne), ale jednak większość dorosłych ludzi na takim poglądzie na wiarę - dość dziecinnym jakby nie było, bo opartym na niezbędnym dla kilkulatka uproszczeniu - się zatrzymuje. Pewnie to w dużym stopniu kwestia katechetów na jakich dana osoba potem w szkole trafi, ale to tylko dalej buduje obraz człowieka, który daje się całkowicie wykształtować przez szkołę, a nie bierze swojego życia i poglądów we własne ręce.
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Wombat » Cz mar 14, 13 14:31

ArecaS napisał(a):

MW? Cóż, faszyzują i to mocno czasem. Natomiast o ile zgodzę się z tym, że świat obecnie jest zlewicowany (choć to inna lewica niż to co było u nas przed 1989 - o tym też trzeba pamiętać) i jestem przeciwnikiem tego (zwłaszcza forsowania nowej idei "moralności" czy "tolerancji"), to jednak integracja europejska złym pomysłem nie jest. Ona nie narzuca przecież porzucenia kultury i tradycji danego narodu sama z siebie i można ją przeprowadzić bez odwoływania się do socjalizmu. Natomiast patriotyzm to nie jest gotowość na wojnę z Rosją, którą prezentują Macierewicz i spółka, a raczej szacunek dla narodowych tradycji.

.[/quote]
Jak dla mnie myślenie lewicy,komunistów za wiele się nie zmieniło. Wystarczy popatrzeć na dawnych komunistów którzy propagowali "zniesienie klas, wszyscy równi". Co z tego wyszło chyba wszyscy wiedzą. Dzisiaj jest podobnie. Cos co kiedys było nie do przyjecia dla dzisiejszej lewicy jest "normalnoscią". Lewica także praktykuje równosć-a czegos takiego nigdy nie było. Zmienianie świata na siłę i w szybkim tempie zawsze sprowadza się do rewolucji a w tym zbrodni(to całkiem cos innego niż chrzescijanstwo które takze pomaga, ksieza jezdza do Afryki, zbiórki żywnosci dla potrzebujacych- kosciół robi to powoli i z umiarem). Zdanie w nawiasie jest po to aby nikt nie napisał :"ty patrz, to kościół robi to samo co komuchy" :)

A co do zjednoczenia Europy-takie coś nie jest możliwe, nie ma żadnego rzadu który sterował by takim "burdelem"(idealny przykład-USA tam każdy stan ma własne "zasady"). Zjednoczenia zawsze pokazywały, ze ucierpią na tym ludzie. Zresztą wprowadzania prawa dla "wszystkich" jak tego chcą lewicowcy to dla mnie zdrada narodu.

A co do patriotyzmu-jasne, ze to nie jest pokazanie , ze Niemca czy Ruska można w morde lać. Ale przykład żołnierzy polskich, husarii, to dla mnie IDEALNY przykład patriotyzmu- walka za ojczyznę do ostatniej kropli krwi i nie oddanie sie w rece okupanta.
Wombat
The Sorrow

Postprzez kul » Cz mar 14, 13 14:43

Załózcie sobie osobny temat do tych politycznych pierdół.

Chciałbym jedynie zwrócić uwagę że Korea Północna nie jest krajem komunistycznym (od 2009 roku), podobnie jak i Korea Południowa.
A stwierdzenia 'faszyzm to ustrój lewicowy' nie ma nawet co komentować.
I bought a ceiling fan the other day. Complete waste of money. He just stands there applauding and saying "Ooh, I love how smooth it is."
kul
Niewidzialna Armia

Gram: O kurde...
Czytam: ...

Postprzez Wombat » Cz mar 14, 13 14:46

kul napisał(a):A stwierdzenia 'faszyzm to ustrój lewicowy' nie ma nawet co komentować.

A nie jest?
Wombat
The Sorrow

Postprzez kul » Cz mar 14, 13 14:50

Swój udział w tej dyskusji zakończyłem poprzednim postem.
I bought a ceiling fan the other day. Complete waste of money. He just stands there applauding and saying "Ooh, I love how smooth it is."
kul
Niewidzialna Armia

Gram: O kurde...
Czytam: ...

Postprzez kALWa888 » Cz mar 14, 13 16:05

Heh, jeden infantylny post i dyskusja na dwie strony. Kto by pomyślał ;).

Mnie wkurza moja praca i niskie zarobki. Tyle. No, nieraz to, że mam mało czasu.
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez SALADYN » Cz mar 14, 13 16:48

Ale populizmem pojechaliście, co do adblocka to mam używam i spisuje się świetnie blokując różne pierdoły ale jakoś z youtube nie chce współpracować, węszę spisek.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez ArecaS » Cz mar 14, 13 17:02

A ja właśnie reklam na YT nie widuję wcale, więc odnoszę wrażenie, że to dzięki Adblockowi. Albo mam wybitne szczęście.
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Wombat » Cz mar 14, 13 17:59

Reklam na YT także nie widziałem już ho ho a może i jeszcze dłużej. Moze to dlatego, ze mój brat przeinstalowywał system albo co innego. Ale nie wiem dokładnie bo na kompach, programach i innych adblockach się nie znam.
Wombat
The Sorrow

Postprzez Tidus93x » Pn kwi 01, 13 23:33

Te avki Sala EVERYWHERE! Nie mam pojęcia co kto pisze, rozpoznawałem po avkach XD. A teraz co? Nicki są mało czytelne, więc kij. Podobny numer był raz ze Snatcherem, ale to chyba każdy z własnej woli.
Obrazek
Tidus93x
Jack the Ripper

Postprzez Gac666 » Śr kwi 03, 13 22:51

Co? Nieee... Jakie avki?
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez uci » Cz kwi 04, 13 14:24

marcujące sie koty na śniegu o 2 w nocy >_<
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Johny Sasaki » Cz kwi 04, 13 15:51

Sytuacji na polskich kolejach, szczegolnie PKP S.A. i PKP CARGO S.A., oraz zmanipulowanych mediow, wg ktorych wynika, ze Zwiazki Zawodowe nie robia nic poza kloceniem sie o znizki.
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Gram: MGS2,3,5

Postprzez ArecaS » Cz kwi 04, 13 16:06

PKP? Generalnie samo PKP (tak samo Poczta Polska) przez ostatnie kilka lat mocno się poprawiły. Natomiast pan widać nigdy nie miał styczności z Kolejami Śląskimi od czasu kiedy zastąpiły na Śląsku Przewozy Regionalne. ^^
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Johny Sasaki » Cz kwi 04, 13 16:10

Drogi Panie, pracuje na PKP od jakiegos czasu:) Zarowno temat Zarzadu KS, jak i rozne pokrewne nie sa mi obce:) niestety albo stety, to o czym pisalem, dotyczylo sytuacji "wewnatrz" a nie od strony pasazerow:(
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Postprzez Tidus93x » Cz kwi 04, 13 18:31

Eee tam, pkp pkp, a Koleje Wielkopolskie w kulki nie lecą. Na połączenie Poznań-Leszno również nie narzekam, ba, w 99% przypadków punktualnie nawet zimą.
Obrazek
Tidus93x
Jack the Ripper

Postprzez Osvelot » Cz kwi 04, 13 23:30

Wszystko fajnie, ale PKP omijam, bo nie chcę zdychać za każdym razem na anginę/malarię/aids. Jakby się sanepid wjebał i wziął na tą swoją zajebistą wacianą pałeczkę próbkę z okna w pociągu, to w laboratorium wyhodowaliby z tego skrzyżowanie gruźlicy z salmonellą :I
Obrazek
"From now on... call me Big Bonus."
Osvelot
Solidus Snake

Gram: w pici-polo na małe bramki

Postprzez Johny Sasaki » Cz kwi 04, 13 23:33

Hm...to pewnie dlatego bylo pare awantur, bo wszy pasazerow pogryzly:D
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Postprzez Osvelot » Pt kwi 05, 13 08:03

Nope. Właśnie nie chodzi o przypadki takich bonusowych stworzeń, jak wszy - tylko o syf, który jest constans.
Obrazek
"From now on... call me Big Bonus."
Osvelot
Solidus Snake

Gram: w pici-polo na małe bramki

Postprzez Johny Sasaki » Pt kwi 05, 13 11:30

True. Ja chociaz place adekwatnie do komfortu jazdy (Warschau-Breslau - 5zl :D ) ale syf + hardkorowy system temperatur ( w zime wagony nieogrzewane, latem ogrzewane ) zdecydowanie powoduja, ze nawet najkrotsza podroz staje sie przygoda. Moze dlatego nic z tym nie robia, nudno by bylo podrozowac w innych warunkach :)
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Postprzez Pabian01 » Pt kwi 05, 13 13:51

Aż mi się przypomniała piękna chwila. Chyba 2 lata temu jak były takie straszne upały. Na dworze temperatura ponad 40 stopni, w pociągu nie mam pojęcia ile. Było bardzo gorąco, coś jak w saunie + masa ludzi. Gdy pociąg się zatrzymał na stacji na której wysiadałem, a wraz ze mną inni pasażerowie, wszyscy bez wyjątków odetchnęliśmy z ulgą. Wyobraźcie sobie kupę ludzi, którzy wychodzą na ponad 40 stopniowy upał i mówią: "Ooooo, ale fajnie" :D Wyglądało to przekomicznie
Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez ArecaS » Pt kwi 05, 13 15:56

Czego nie lubię? 12 dodatkowych postaci do Street Fighter X Tekken za 1600MSP. :/ Toż to rozbój w biały dzień jest...
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez SALADYN » Pt kwi 05, 13 18:05

A ile to w przeliczeniu na złotówki ?
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pierdolnik