Czego obecnie nienawidzicie/co Was wkurza

Och mój słodki, ach mój piękny pierdolniku.

Moderatorzy: Hal, GM

Re: Czego obecnie nienawidzicie/co Was wkurza

Postprzez Recoil » So maja 11, 13 18:44

Wombat napisał(a):Twilite kid a tam gadasz. Niektóre stare filmy/seriale są tak "awesome", że nawet w niższej rozdzielczości dalej kopią zad.

Mało tego. Są filmy, które nabierają uroku dopiero jak się je włączy na VHSie ;) Stare horrory z lat 70tych czy 80tych, kino akcji lat 80tych lol
Calm down People!
It's just a little Lie.

Warning Shot!
Obrazek
Recoil
Vulcan Raven

Gram: The Last of Us

Postprzez Wombat » So maja 11, 13 19:30

Solidny napisał(a):
Wombat napisał(a):Solidny biadolić mogę sobie na wszystko, nawet na filmy oglądane za darmo.

Gdzie ja napisałem, że nie możesz? Po prostu mnie to wkurwia i uważam że zasługujesz na godzinne czekanie, żeby obejrzeć kolejnych 20 minut filmu w obsranej jakości :)
No offence :D

Jak tam uważasz ;) Jak dla mnie to ludzi którzy prowadzą te serwery(o ile w ogóle prowadzą) powinni wywozić za Ural. Ja przecież prawa nie łamie.

Recoil
+1
"Życie mnie nie ominęło. Usiadło mi na głowie"- Al Bundy
Wombat
The Sorrow

Postprzez Gillian » So maja 11, 13 19:54

Recoil napisał(a):
Wombat napisał(a):Twilite kid a tam gadasz. Niektóre stare filmy/seriale są tak "awesome", że nawet w niższej rozdzielczości dalej kopią zad.

Mało tego. Są filmy, które nabierają uroku dopiero jak się je włączy na VHSie ;) Stare horrory z lat 70tych czy 80tych, kino akcji lat 80tych lol

A są też filmy, które przy remasterze w HD nabierają uroku. Jak Blade Runner chociażby. Dopiero przy HD można tak naprawdę zauważyć ziarno filmowej kliszy... detale, których wcześniej się nie dostrzegało.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Gac666 » So maja 11, 13 21:29

twilite kid napisał(a):Ja bym nie mógł oglądać takiej streamowanej kupy z tych wszystkich kinomaniaków.

Ma być minimum 720p i DD, a najlepiej 1080p i DTS.

Zgadzam się. Jak coś wychodzi do oglądania to kupuje sobie oryginał w DVD, a ściągam i oglądam w Blurayu :D (bo jeszcze bluraya się nie dorobiłem xD)
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez Gillian » So maja 11, 13 21:35

No to możesz kupować BD skoro i tak na razie oglądasz ripy. Jak dorobisz się playera to kolekcja już będzie, a na DVD nie będziesz już dał rady patrzeć :D
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Recoil » So maja 11, 13 22:27

twilite kid napisał(a):
Recoil napisał(a):

A są też filmy, które przy remasterze w HD nabierają uroku. Jak Blade Runner chociażby. Dopiero przy HD można tak naprawdę zauważyć ziarno filmowej kliszy... detale, których wcześniej się nie dostrzegało.

Jasne, że tak. Ale pisales w taki sposób jakbyś kompletnie bojkotowal wszystko co jest poniżej 720. A taki dla przykładu Commando już na DVD wygląda sztusznie a co dopiero na BD. Tu musi być ziarno, rozmyte kolory, a jak jeszcze glowica rozciąga dźwięk to już w ogóle jest "awsome".
Calm down People!
It's just a little Lie.

Warning Shot!
Obrazek
Recoil
Vulcan Raven

Postprzez Gac666 » So maja 11, 13 22:53

twilite kid napisał(a):No to możesz kupować BD skoro i tak na razie oglądasz ripy. Jak dorobisz się playera to kolekcja już będzie, a na DVD nie będziesz już dał rady patrzeć :D

True dat, ale jakoś na razie nie zamierzam kupować BD przez najbliższe 2-3 lata więc, a co jesli mi internet odetną :D? zawsze mi zostaną dvd :P. Poza tym te wersje Bluray nie wszystkie są fajne, szczególnie kolekcjonerki...

Anyway rozmywam temat.

Mnie wkurza fakt, że muszę dojeżdżać 1.5h do pracy i jak na razie prędko się to nie zmieni :banghead:
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez SaladinAI » N maja 12, 13 08:22

Siebie/Ja sam
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Solidny » N maja 12, 13 16:29

Saladin01 napisał(a):

Siebie/Ja sam

W sumie u mnie podobnie, ale boję się sprowadzać ten temat na tak depresyjne tory ;)
Solidny
Zanzibar

Gram: hipsterskie badziewia
Czytam: Komentarze na YT

Postprzez SaladinAI » N maja 12, 13 17:44

Zaraz depresyjne - tylko głowę sobie staram odgryźć :>

A tak poza tym - niszczące bóle głowy. Podobno tylko w Polsce podaje się zmiany ciśnienia w pogodzie.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez kALWa888 » Pn maja 13, 13 21:44

Jak coś mnie denerwuje to zwykle jest to mało istotne. Jak np casuale.

Ale ostatnio denerwują mnie inni ludzie, imprezy które miały być fajne, a przez dziwnostki i humory współ"bawiących" się, sprawiają że po wszystkim nie chcę tych kumpli i koleżanek widzieć. Szczególnie organizatora, który za bardzo się nakręcił a potem imprezy nie dopilnował.

Niedoświadczonych w danej kwestii pouczających mnie, nieszczerych którzy najpierw jedno mówią a po fakcie nagle jest inaczej (zwykle źle). I ta cała szopka zwana życiem.
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez SaladinAI » Wt maja 14, 13 09:00

Życie to niezmiernie wkurwiający fakt i nie da się niego wypisać.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Faja » Pt maja 17, 13 07:50

Wkurwiają mnie najbardziej ostatnio:
- gierki popierdółki na urządzenia mobilne
- gierki popierdółki na PC/konsole dumnie nazywane rynkiem Indie
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez Gillian » Pt maja 17, 13 08:01

O tak...
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Solidny » Pt maja 17, 13 23:27

Wkurwia mnie nazywanie Braid popierdółką. Wkurwia mnie też, że jak się coś ludziom nie podoba, ale nie dotyka ich bezpośrednio i nie krzywdzi nikogo, to i tak gdyby mogli, zmietliby to z powierzchni ziemi, bo gówno ich obchodzi, że innym się podoba. Wkurwia mnie, że nie mam konsoli na weekend... przynajmniej poczytam zaległe lektury.
Solidny
Zanzibar

Gram: hipsterskie badziewia
Czytam: Komentarze na YT

Postprzez Simon » Pt maja 17, 13 23:38

Wkurwia mnie to, że nadal mam zwyżke za OC bo nie skonczylem 28 lat. I to, ze co roku skladki drozeja a ten zjebany próg rośnie.
'A cornered fox is more dangerous than a jackal!'

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Gram: MGSV The Phantom Pain

Postprzez Gillian » So maja 18, 13 00:28

Solidny napisał(a):Wkurwia mnie nazywanie Braid popierdółką. Wkurwia mnie też, że jak się coś ludziom nie podoba, ale nie dotyka ich bezpośrednio i nie krzywdzi nikogo, to i tak gdyby mogli, zmietliby to z powierzchni ziemi, bo gówno ich obchodzi, że innym się podoba. Wkurwia mnie, że nie mam konsoli na weekend... przynajmniej poczytam zaległe lektury.

Kaman... let's cut the crap, bo wiadomo do czego pijesz.

Jak to nie dotyka bezpośrednio i nie krzywdzi? Popierdółki krzywdzą cały rynek i mają wpływ na to, co za parę miesięcy/lat włożę lub nie do konsoli. Uważam, że mnie to jak najbardziej dotyczy i może mi się nie podobać, mimo tego, że omijam takie pozycje. No i proszę - nie wrzucajmy wszystkiego z tzw cyfrowej dystrybucji do jednego worka. Na jedno Braid przypada X popierdółek. I chodzi właśnie o tę drugą grupę.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Simon » So maja 18, 13 00:43

No np takie Terraria za 50zl...No chyba ich juz calkiem pojebalo do reszty.
'A cornered fox is more dangerous than a jackal!'

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Gram: MGSV The Phantom Pain

Postprzez Zancudo » Pt sie 09, 13 20:59

Ostatnio edytowano So cze 27, 20 17:37 przez Zancudo, łącznie edytowano 1 raz
Zancudo
Jack the Ripper

Postprzez Gillian » Pt sie 09, 13 21:30

No przeciez wiadomo ze Uncharted sa wielbionr za grafe i status exa. Zabrac im to i nagle znalazloby sie mnostwo wad w recenzjach...
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Wombat » So sie 10, 13 05:47

Zancudo akurat Uncharted 2 to jest największy tytuł jaki oferuje PS3(jeśli chodzi o exy), a czy ten tytuł był/jest przełomowy? Na pewno pod względem filmowości.

Gillian Seed tak to o każdej serii można powiedzieć. Halo wielbione bo na xboxie, Mario czy Zelda bo na konsolach Nintendo. Jak dla mnie to, że Uncharted jest serią Sony nic tu nie zmienia, to po prostu bardzo dobra gra/seria.

Co do grafiki- to źle, że te gry są wielbione także za oprawę? Dzisiaj wszyscy wywalają jęzory na chociażby takie The Division na PS4, mimo iż gra niczym nowym raczej nie jest, to samo z Knack, Driveclub czy nową Forza(dodałbym nawet MGS5, ale na przestrzeni serii to jednak jest coś nowego).
Wombat
The Sorrow

Postprzez Gillian » So sie 10, 13 09:19

Ale dlaczego U2 to najwiekszy tytul na PS3? Tylko nie przytaczaj takich argumentow, jakie zacytowal Zancudo...
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Wombat » So sie 10, 13 09:35

Nie wiem po co mam dać argumenty... skoro Zanucdo już je podał(minusy zresztą też wytknął z którymi się jak najbardziej zgadzam). To, że ktoś nie lubi holiłódzkich gier, szybkiej zamkniętej akcji to nie oznacza, że gra jest słaba- do Uncharted taka hollywódzka papka jak najbardziej pasuje. Zresztą ja nie traktuje serii Uncharted jako jakiegoś "mesjasza" gier, przecież to tylko taka "kalka" Lary Croft tylko, ze jeszcze lepsza ;)
A czemu U2 to największy tytuł/exclusive na PS3- proste, bo większego raczej nie ma(muszę zagrać w The Last of Us, to może przebić U2).
Wiadomo, że ta generacja to w większości multiplatformy i dla mnie spokojnie takie RDR czy Batmany to lepsze gry niż U2(chociaż w nosie mam rankingi), ale U2 się wybija troszkę przed szereg bo Microsoft takiego exa nie ma(Nintendo to inna sprawa, bo oni idą własną ścieżką).
Wombat
The Sorrow

Postprzez Gillian » So sie 10, 13 09:51

Napisalem zebys nie podawal takich argumentow jakie przytoczyl Zancudo, bo to zadne argumenty.

Kalka Lary Croft? Grales kiedys w jakiegos Tomb Raidera?

Jezeli chodzi o "wielkosc" exow to na Xie wiecej namieszal taki Gears of War, bo - patrzac z perspektywy czasu - ustanowil pewne trendy w tej generacji, trendy z ktorych Uncharted czerpalo i bylo uznawane przeciez za klon Girsow.

I dalej nie sprecyzowales, co rozumiesz przez te "wielkosc" gry.

Uncharted gameplayowo zasysa na maksa i broni sie tylko filmowoscia i oprawa oraz hajpem. Bo wlasnie na tej serii spoczal obowiazek "zbawienia" PS3. Przypomnijmy sobie wojeneczki z tamtych czasow... U to miala byc gra, ktora zmiazdzy X360. Nie zmiazdzyla ale fanbojki musialy w to uwierzyc :] I tak juz zostalo.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Wombat » So sie 10, 13 10:29

Tak jak napisałem- gra nie jest przełomowa i za taka ja nie uważam(no jedynie filmowość to na prawdę przełom, filmowość w tym hollywódzkim znaczeniu), ma kilka poważnych wad.

Grałem w The Last Revelation na PSXie i jak dla mnie Uncharted czerpie z przygód Lary, tyle, ze jest 100 razy lepsze, ale wiadomo, że konsole z tamtych czasów nie pozwalały na wszystko. W Uncharted za to mam super przygodę, plus fajna mechanikę, zróżnicowany gameplay, no tu wszystko jest lepsze niż w przygodach Lary(tych starszych).

Co do namieszania, to Gears of War faktycznie swoja mechaniką tchnął powiew świeżości, nie mówię, że nie. Co do czerpania z GoW- to źle, że jakaś gra czerpie od drugiej? Bo nie rozumiem.

Co rozumiem przez wielkość? To, że gra jest napompowana adrenaliną, nie idzie się przy niej nudzić, co krok jest co nowego, idzie się pozachwycać widokami, i kieruję się jedynie swoim gustem, nikt nie musi go podzielać. Gra "wielka" wcale przełomowa być nie musi. Takie RDR ani przełomowe nie jest, ani nic nowego nie pokazało, ot takie GTA na dzikim zachodzie, a mimo to uważam, że to wielka gra.

Jak dla mnie U gameplayowo jest ok, mimo, że ma parę widocznych błędów. A hajp był duży bo się szykowała wielka gra, Sony musiało trochę reklamy jej zrobić.
Co do zbawienia- jakaś gra musiała postawić PS3 na nogi, i U2 poradziła sobie świetnie, chociaż hejterzy Sony i tak pitolili, że nie( nie odbieraj tego jako atak).
Wombat
The Sorrow

Postprzez Recoil » So sie 10, 13 11:22

Gillian Seed napisał(a):Uncharted gameplayowo zasysa na maksa i broni sie tylko filmowoscia i oprawa oraz hajpem. Bo wlasnie na tej serii spoczal obowiazek "zbawienia" PS3. Przypomnijmy sobie wojeneczki z tamtych czasow... U to miala byc gra, ktora zmiazdzy X360. Nie zmiazdzyla ale fanbojki musialy w to uwierzyc :] I tak juz zostalo.

Zbawienia??? Zbawienia od czego? Sony wystartowało później. Tylko na tym polegał problem. Konsola broniła się sama powiększającą się sukcesywnie biblioteką gier a Xbox jechał tylko na tym, że wyszedł wcześniej. Summa summarum Xbox ma do zaoferowania Gears of War, a na szali sony leżą Uncharted, czy God of War (wprawdzie to to nieźle mnie nudzi, ale obiektywnie rzecz biorąc to potężny tytuł). To już wystarczy. A jest jeszcze kilka mocnych exów (choć mniej głośnych i bardziej niszowych).

Uncharted może arcydziełem gameplayu nie jest (ma kilka drobnych wad), ale pisanie, że zasysa na maxa to gruba przesada. Zagrywałem się w każdą część godzinami i zawsze czerpałem z tego masę frajdy. Nie bywam na forum za często, ale zauważyłem, że jesteś raczej krytykantem. Może tu lezy problem. Sam też należę do krytykantów więc rozumiem, że masz wysokie wymagania co do gier, ale nie widzę podstaw do takiego hejtowania Uncharted.

Zastanawiając się nad konsolą kilka lat temu (X czy PS) kierowałem się między innymi właśnie exami. X kusił Gearsami, Sony miało Uncharted (na początku średnio nagłaśniane, lub cały ten hype mnie ominął). Sony kupiło mnie MGSem4, który przechylił szalę. Po jakimś czasie kupiłem tez Xa i do dziś mam naście gier na Playa (w większości exy), a Xklocek leży i się kurzy tylko z trzema częściami Gearsów. Podzielam więc zdanie Wombata. Sony miażdży (używając Twoich słów ;) ) exami, a i samym Uncharted daje mikromiękkim solidnego kopa w krocze. A The Last of Us to istny fatality dla Xklocka.

PS. Wombat, koniecznie nadrób zaległości z The Last of Us. Mimo innego charakteru gra wydaje się jeszcze lepsza niż Uncharted ;)
Calm down People!
It's just a little Lie.

Warning Shot!
Obrazek
Recoil
Vulcan Raven

Postprzez Gillian » So sie 10, 13 11:45

Oczywiście, że PS3 miażdży Xa ilością i jakością exów, ale nie o tym przecież mówimy (BTW, 360 może się kurzyć, jeśli grasz jeszcze na PC, jeśli nie to z pewnością ominęło Cię kilka świetnych gier jak np Alan Wake, ale mniejsza z tym).

Wombat, stare Tomb Raidery z Uncharted łączą tylko klimaty archeologiczne. Jeśli na podstawie TR4 twierdzisz, że Uncharted robi to samo ale o wiele lepiej, to muszę stwierdzić, że Tomb Raidera widziałeś 10 lat temu przez 15 minut u kolegi i już nie pamiętasz, o co tam chodziło, a skojarzeń z U nabrałeś przez media, które paplały bzdury o podobieństwach serii. TR były nastawione maksymalnie na eksplorację, backtracking i rozwiązywanie zagadek. Uncharted ma zupełnie inny charakter.

Tak Recoil - jestem na pewno krytykantem i mam spore wymagania zwłaszcza wobec tak wychwalanych tytułów. Podniecano się tymi Uncharted - w końcu zagrałem najpierw w jedynkę, potem niedługo w dwójkę. Były to fajne gry, ale na litość... te gry głównie opierają się na skryptach, które mnie nudzą (nie robi na mnie wrażenia np. podłoga zapadająca się za każdym razem w tym samym miejscu - bardziej irytuje), elementach platformówkowych, które są słabe i liniowe (gdzież tej grze do Tomb Raiderów, gdzie trzeba było się zastanowić gdzie i jak skoczyć, żeby się nie zabić) i na strzelaniu, które też jest słabe (fale przeciwników, których trudność opiera się głównie na liczbie oraz ilości kul, które mogą przyjąć na klatę) oraz zagadkach, których rozwiązanie Drake mruczy sobie pod nosem. Jedyne co robi wrażenie to oprawa i filmowość - ale od tego są filmy. W gry się gra, a fabuła, dialogi itd powinny być "przy okazji". Całe wyzwanie opiera się na ładowaniu ołowiu w przeciwników, którzy potrafią przyjąć cały magazynek na klatę. Dlatego najbardziej podobało mi się U3, gdzie strzelania było wydaje mi się mniej.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Recoil » So sie 10, 13 11:59

Na PC nie pójdzie mi nawet Neverwinter Nights więc na PC gram najwyżej w Icewind Dale, Baldurs Gate, Heroes 3 i Cannon Fodder :p ;)

Alan Wake mnie w ogóle nie porwał. Prawdopodobnie złożyło się na to niemałe nieporozumienie związane z hypem i targetem gry, ale mniejsza z tym ;)

Minusy, o których wspominasz, nie są bolączką konkretnie serii Uncharted, ale wszystkich gier tej generacji. Takie już mamy smutne czasy, że rozwiązania zagadek podaje się nam jak na tacy, skakanie jest automatyczne, widowiskowe skrypty wplatają się w rozgrywkę. Nie kombinuje się już dlatego, że gry są tak konstruowane. Nawet Last of Us, jeśli nie wyłączyło się wszystkich ułatwień (Wombat, graj na hard z wyłączonymi podpowiedziami i bez czułego słuchu! ;p) byłoby tylko banalną przygodówką z nieco cięższym klimatem. Dlatego kierowanie tych zarzutów konkretnie do serii Uncharted jest po prostu niesprawiedliwe. Podobnie jak porównanie do Tomb Raiderów z dawnych czasów.

PS. W MGS też dialogi i fabuła są "przy okazji"? Wszystko zależy od charakteru gry.
Calm down People!
It's just a little Lie.

Warning Shot!
Obrazek
Recoil
Vulcan Raven

Postprzez Wombat » So sie 10, 13 12:14

Recoil TLOU nadrobię na pewno ;)

Gillian faktycznie w TR4 grałem 10 lat temu, i tak na oko chyba w połowie ją odłożyłem. I faktycznie U kojarzy mi się z TR klimatem, poszukiwaniem przygód, skarbów itp. Co do gameplayu w TR to faktycznie trochę chyba backtrakingu było, ale po pierwszym odpaleniu U2 na myśl przyszły mi przygody Lary.

A jeszcze co do zarzutów- tak jak napisał Recoil, dzisiaj większość gier ma te podpowiedzi dzięki którym zagadki nie są trudne, więc jak już się czepiać to wszystkich tych gierek :D
Większość gier czerpie także z filmów, nie tylko Uncharted(no może nie tak nachalnie, ale jednak). Czym byłoby takie wspomniane przeze mnie wcześniej RDR gdyby nie klimat jak w spaghetti westernach, czy nawet MGSy czerpiące garściami z filmów ? Więc nie kupuje gadania, że "oprawę i fabułę mam w filmach" ;)
Wombat
The Sorrow

Postprzez SALADYN » So sie 10, 13 20:39

Wasze preferencje to wasza sprawa i można nie lubić Uncharted ale wkurzać się na developera (bez żadnego crapa w dorobku) za to że zrobił świetną grę która odniosła finansowy sukces to definicja tak nielubianego przeze mnie określenia czyli ból dupy, dodam że jak stąd do Władywostoku.

A żeby nie było że ciągnę offtop to ostatnio wkurza mnie Dave Hester z wojen magazynowych, niby tylko aktorski dokument pod publikę ale jego kreacja zasługuje na liścia z mojej strony.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pierdolnik