Problem z USB w Wndws Vista

Och mój słodki, ach mój piękny pierdolniku.

Moderatorzy: Hal, GM

Problem z USB w Wndws Vista

Postprzez Johny Sasaki » Pt kwi 18, 08 11:06

Ludzie sluchajcie (szczegolnie licze na Gaca:P)... mam sobie (no dobra, nie do konca ja, moja lepsza polowka) bezprzewodowy zestaw Logitecha klawiatura + mysz. Wszystko bylo pieknie i ladnie (nadajnik podlaczany do usb) az pewnego dnia cos sie zesralo i na kompie z Vista nie dziala a na innych kompach (z XP) wszystko ladnie dziala nawet bez instalowania sterownikow.

Jakies sugestie (w stylu 'zainstaluj nowe stery do usb')?
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Gram: MGS2,3,5

Postprzez Gac666xx » Pt kwi 18, 08 13:23

Tak... na kij ci VISTA! Wracaj do XP, bo sie do ciebie przejade i ci szczękę przestawię. Masz tak super wypasiony sprzęt, że Win XP już ci nie wystarcza ;)? Czy na prawde potrzebujesz by twój system zajmował ci 500mb pamięci na starcie? Stabilność oraz zawodność też ci nie przekszadza? Zmieniaj jak najszybciej =='.

Zaś jeśli o usb chodzi. To raczej nie problem z usb a ze sterownikami, której połowy po prostu Vista jeszcze nie ma.
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Johny Sasaki » Pt kwi 18, 08 19:15

Po pierwsze - to komp Martyny nie moj:)
Po drugie - ten komputer ma ok pol roku, ciezko dostac juz wtedy bylo cos z XP
Po trzecie - ale wiesz... przez ponad 5 miesiecy nie bylo problemu az tu nagle z dnia na dzien sie zesralo i komp przestal widziec sprzet. Jak ojciec podlaczyl do swojego kompa, to wszystko smiga.
Po czwarte - a wez przekonaj kobiete, do zmiany czegos co jej sie podoba;]
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Postprzez Gac666xx » Pt kwi 18, 08 19:25

Ech to zrób reinstalacje Visty i będzie z głowy. Przykro mi ale Visty nie ruszam 10 metrowym kijem.

Ewentualnie przed tym spróbuj zainstalować Service Pack 1, może pomóc.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Johny Sasaki » Pt kwi 18, 08 19:38

No ja tez sie staralem nie ruszac, ale niestety roznie w zyciu bywa;] Myslalem, ze jest jakas lepsza opcja niz reinstalacja systemu (wyproboje ten SP, mam nadzieje, ze pomoze), damn americans... :(
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Postprzez Gac666xx » So kwi 19, 08 02:40

Kurde przeinstaluj jej XPka jak pójdzie się kąpać czy co, załóż ładnego skina i nawet nie zauważy, że to XP ;) są skiny do XPka wyglądające jak Vista. No i oczywiście działają lepiej.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Johny Sasaki » So kwi 19, 08 06:51

Juz probowalem, ale ona ma oryginalna Viste a XP ciezko dostac (pomijajac fakt, ze ani jej ani jej rodzicom nie chce sie placic za jeszcze jeden oryginalny system), a pirackiego oprogramowania to nie zainstaluje chocbym mial ja rzucic;)
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Postprzez Mr_Zombie » So kwi 19, 08 12:45

Mimo wszystko spróbuj przeinstalować sterowniki. Windows czasami lubi sobie wyrzucić coś, co mu się nie podoba (ja tak mam z tabletem oraz ostatnio, po aktualizacji firmware'u, ze sterownikami do obsługi DVD o_O).

Ewentualnie powinno być w Windowsie coś takiego, jak przywracanie systemu. O ile sprzęt nie przestał działać kilka tygodni temu, to możesz to wypróbować (przyjdzie ci wówczas trochę śmieci - rzeczy, które rzekomo odinsalowałeś/usunąłeś w międzyczasie).
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez piemaker » Pt lip 04, 08 16:46

Dla odmiany pobaw się wirtualnymi kompami. Możesz wtedy to sobie zgrać na jakiąś przenośną pamięć (niektóre peny są jakby nie patrzeć wolne) i powinno działać.
piemaker

Powrót do Pierdolnik