Metal Gear Solid Portable Ops Muzyka

Czyli o tym jak Kojima zmienia zdania, a także o najnowszej części na PSP

Moderatorzy: uci, GM

Metal Gear Solid Portable Ops Muzyka

Postprzez Grey-Fox-Jr » N wrz 24, 06 20:43

Ej nie macie gdzie? namiarów na ?ci?gni?cie muzyki z MPO zw?aszcza z tego najnowszego trailra ? bo mi si? spodoba?a :D Pozdrawiam i powiem ?e zbieram na PSP :D
Grey-Fox-Jr
Coward Duck

Postprzez Karpiozo » Wt wrz 26, 06 17:21

Te? chcia?bym si? do??czy? do tej pro?by. Szczególnie zale?y mi na tej piosence z trailera, któr? ?piewa jaka? kobieta.
Karpiozo
Inkarnacja VR

Postprzez oldsnake » Śr wrz 27, 06 21:31

Kurde wypasione te nuty z tego trailerka. Najlepsza moim zdaniem jest w momencie kiedy BB mowi "im not gonna live my life the way the boss did!" wypas po pachy. S?dz? ze powinna sie wkrotce pojawic na necie. A tym czasem polecam OST z filmu TWIERDZA z Seanem Connerym.;D
So long as we reamin loyal to our countries, soldiers like us need nothing to belive in.-BIG BOSS

Fighting was the only thing i was good at, but at least i always fought for what i belived in.-GRAY FOX
oldsnake
banan

Postprzez Bizon » Śr wrz 27, 06 22:11

To te? robi? H. G. Williams :)
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez Hal » Cz wrz 28, 06 14:20

Muzyka faktycznie zapowiada si? ?wietnie, ciekawe czy i za ni? odpowiedzialny jest Harry Gregson-Williams? Kobieca piosenka, która pojawia si? w trailerze, najbardziej przypad?a mi do gustu. Pe?no w niej emocji i jak ula? pasuje do dramatycznych wydarze? jakie b?d? mia?y miejsce. Jednak jak sobie pomy?le, ?e najprawdopodobniej w ci?gu kilku lat nie zagram w PO, to wpadam w dziwn? nostalgi? :cry:
Przeczytałem setki książek, po to tylko by zrozumieć, że wcale ich nie potrzebuję
Hal
Zanzibar

Gram: Gran Turismo 6

Postprzez SaladinAI » Cz wrz 28, 06 14:37

Raczej Harry nie zrobi muzyki do tej cz??ci gry gdy? jest on teraz bardzo zaj?ty robieniem muzyki do filmów plus do MGS 4, sam Kojima my?la? ?e nie uda mu si? zaanga?owa? kompozytora do MGS 4 wi?c muzy do PO na pewno on nie zrobi.
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez oldsnake » Cz wrz 28, 06 14:43

To tak pobocznie powiem ze jesli che ktos muzyczke z FILMU TWIERDZA, prosze sie zglosic do mnie. JEST GENIALNA wrecz lepsza w mojej opinii od NIEKTORYCH muzyczek z mgs. POZDRAWIAM
So long as we reamin loyal to our countries, soldiers like us need nothing to belive in.-BIG BOSS

Fighting was the only thing i was good at, but at least i always fought for what i belived in.-GRAY FOX
oldsnake
banan

Postprzez Grey-Fox-Jr » Cz wrz 28, 06 16:32

To daj t? muzyczk? z tej TWIERDZY :D lalilulelo@interia.pl lub grey_fox@vp.pl jak wolisz :)
Grey-Fox-Jr
Coward Duck

Postprzez oldsnake » Cz wrz 28, 06 18:18

wysle ci jak tylko sie zaladuje. Narazie od 30 minut jest 0% jako za??cznik ;/

oldsnake
banan

Postprzez Frank_Hunter » Cz wrz 28, 06 18:18

przegl?da?em zagraniczne fora, tam te? nikt nie wie kto wykonuje ten genialny utwór. Zapewne zosta? skomponowany specjalnie dla PO i jeszcze nie opublikowany (czytajcie: jeszcze nie ma oficjalnego soundtracku, albo soundtracków :P)

A przy okazji: wokalistka g?osem przypomina mi bardzo gothic rock/metal, ma podobny g?os do wokalu zespo?u Nemesea
Frank_Hunter
Machinegun Kid

Postprzez oldsnake » Cz wrz 28, 06 19:24

mala zmiana planow panowie. nie wiem czemu ale nie moge wyslac tej muzyczki z the rock wiec dam wam linka .

oto on :nie dajemy linków do piratów-Saladin01

musicie miec bitlorda (najlepiej go miec)

oldsnake
banan

Postprzez Bizon » Cz wrz 28, 06 19:35

Bitlord?

A nie lepiej Bitcomet?

Ja ?ci?gam Comet'em, soundtracki zazwyczaj id? 60kb/s
(?ci?ga?em soundtracki z "Black Hawk Down" i "Pulp Fiction")
Bizon

Postprzez oldsnake » Cz wrz 28, 06 20:31

Mialem kiedys cometa, ale formacik byl i jakos wyszlo ze mam lorda, tez moze by?.

Wracajac do muzyczki, tak myslalem ze moze daloby sie stworzyc dobre warunki w domu i nagrac j? na mikrofon i wrzucic na winampa.

oldsnake
banan

Postprzez kul2 » Cz wrz 28, 06 20:39

oldsnake - ostrzezenie za nielegalny stuff.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Hal » Pt wrz 29, 06 16:57

Ciekawi mnie ile taki soundtraczek z Portable Ops b?dzie kosztowa?. Pirata nie chc?, bo z ukochanej serii wszystko mam orginalne. Prawdopodobnie je?li chodzi o tego MGSa, to poprzestane tylko na muzyc? z niego. Nie sta? mnie na zakup PSP, a w dodatku w zasadzie tylko dla jednej gry(no, mo?e jeszcze Acidy dwa:). Ech...na zachodzie to nie maj? takich problemów...
Przeczytałem setki książek, po to tylko by zrozumieć, że wcale ich nie potrzebuję
Hal
Zanzibar

Postprzez Frank_Hunter » So wrz 30, 06 08:52

Hal Emmerich napisał(a):Ciekawi mnie ile taki soundtraczek z Portable Ops b?dzie kosztowa?. Pirata nie chc?, bo z ukochanej serii wszystko mam orginalne. Prawdopodobnie je?li chodzi o tego MGSa, to poprzestane tylko na muzyc? z niego. Nie sta? mnie na zakup PSP, a w dodatku w zasadzie tylko dla jednej gry(no, mo?e jeszcze Acidy dwa:). Ech...na zachodzie to nie maj? takich problemów...

gorzej jak soundtrack wyjdzie tylko na PSP ;)
Frank_Hunter
Machinegun Kid

Postprzez kotlet_schabowy » So wrz 30, 06 12:15

Soundtrack MGS3 nie wyszed? tylko na PSX'a :D.

Mnie ten wokal niezbyt si? podoba. Wogóle nie przepadam za utworami z wokalem w MGS'ach, a Gracze najcz??ciej uwa?aj? je za najlepsze w danym MGS'ie, s? smutne, a ja tego nie lubi? :). Wyj?tkiem jest "Way To Fall", chyba jedyna piosenka w serii MGS z wokalem, któr? z w?a?nej woli s?ucham do ko?ca na odtwarzaczu. W ka?dym razie bardziej podoba mi si? muzyka do pokazania Roy'a Campbell'a. Wogóle to troch? cierpliwo?ci : ledwo ukaza? si? trailer, a Wy ju? musicie mie? muzk? z niego :). Poczekajcie do zimy na full wersj?, a nie na s?uchanie wyci?tej z g?osami z trailer'a.
kotlet_schabowy
Zanzibar

Postprzez Hal » N paź 01, 06 01:30

A tam psioczysz tylko :D Trzeba b?dzie dorwa? orginaln? wersj? soundtracku, bo jakby nie by?o to metal. Co do kwestii muzyki w serii w ogóle, to w?a?nie za to j? tak kocham, za ten smutek, melancholie. W to mi graj :D I mo?e dlatego tak kr?ci mnie ju? przed premier? muzyka z Portable Ops. Ciekawe czy t? pi?kn? piosenke z ostatniego trailera napisa?a Rika Muranaka?
Hal
Zanzibar

Postprzez Bizon » N paź 01, 06 10:14

Ja musze miec ten soundtrack!

Ciekawe czy bed? chocia? kawa?ki sountracku udost?pnione w sieci...

Kojima móg? by chocia? utwór "old Sanke" (ten z trailera MGS4) da? do ?ci?gni?cia :D
Bizon

Postprzez Snake VR » Cz paź 05, 06 13:50

Mam soundtrack MGS 3 wiec ten z MGS Portable Ops tez chce miec to oczywiste.Co do muzyki to mam nadzieje ze H. G. Williams j? twozy? , on zrobi? juz tyle dla MGS jesli chodz o muzyke ze jaka kolwiek nowa czesc MGS bez jego udzia?u to by by?a klapa.Utwory w PO swietne :lol:
Snake VR
banan

Postprzez Bizon » Pt lis 03, 06 16:30

Oto link do muzyczki z trailera PO:
http://www.mgstus.org/downloads/music/mpo_music/mpo_gc2006_trailer_music.mp3

Wystarczy klikn?c na link PPM i da? "Zapisz jako..."
Nie trzeba dzi?kowa? :D
Bizon

Postprzez Old Snake » N lis 05, 06 04:45

To w takim razie nie dzi?kujemy ;)

A swoj? drog? utworek ?wietny.
Świat to poligon między dobrem, a złem
Old Snake
Vamp

Postprzez Bizon » N lis 05, 06 14:22

No troch? ju? za du?o razy u?ywaj? g?ównego motywu z MGS, ale pierwsza po?owa muzyczki niez?a...
Bizon

Postprzez FOX HUND » N lis 05, 06 14:28

Piekny utwór. Bardzo mi sie podoba, ?e zosta? zachowany g?ówny motyw z utworów MGS'ów.
Tylko umarli znają koniec wojny......Dopóki na świecie będzie istniał człowiek, będą też wojny.....
Sic vi pacem para bellum.
FOX HUND
The Patriot

Postprzez Hal » N lis 05, 06 14:47

Fajny utworek, ale jak mówi Bizon, troch? za bardzo ju? eksploatuj? g?ówny motyw muzyczny MGSa. Ch?opaki, a macie mo?e namiary na t? piosenk?, która pojawia si? w trailerze Portable Ops z Tokyo Game Show 2006? Chocia? znaj?c ?ycie, to przed ukazaniem si? gry, nigdzie si? jej nie znajdzie :(
Hal
Zanzibar

Postprzez Bizon » N lis 05, 06 15:12

No, tamta by?a lepsza...
Bizon

Postprzez Poganski TROLL » N gru 10, 06 13:55

Orientuje sie ktos moze kiedy, i czy w ogole, pojawi sie oryginalny soundtrack?
Poganski TROLL
Fire Trooper

Postprzez kul2 » N gru 10, 06 14:03

News na stronie glownej ;)

W Japonii juz za pare tygodni, ja stawiam na okolice 21 grudnia. Na szczescie wydadza takze w USA i w Europie, ale nie wiadomo jeszcze kiedy.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Poganski TROLL » N gru 10, 06 14:08

Faktycznie :oops: Najpierw napisalem tutaj, a pozniej spojrzalem na newsa :)
Eh jak z premiera samej gry - nie wiadomo kiedy w Europie :evil:
Powiedz mi jeszcze, jesli to nie tajemnica, gdzie udalo Ci sie znalezc kawalek z trailera :>
Ostatnio edytowano N gru 10, 06 14:11 przez Poganski TROLL, łącznie edytowano 1 raz
Poganski TROLL
Fire Trooper

Postprzez kul2 » N gru 10, 06 14:11

No niestety, ale dostaniemy super fajna okladke i mnostwo ekstra trybow w grze.
Konami uczy nas cierpliwosci, nie ma co ;)
kul2
Niewidzialna Armia

Następna strona

Powrót do MPO i MPO+