blogaskowy temacik kula

Czyli powrót blogów na forum.

Moderatorzy: Wilczyca, Zanzibar

Postprzez kul2 » Cz paź 04, 07 11:33

Aaaaah

Znowu bedzie szybko i krotko.

<object width="425" height="350"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/l57XbaMyuss"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/l57XbaMyuss" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350"></embed></object>

Czy ktos wie moze jak mam nagrywac na PC filmy z dzwiekiem? Bylbym niezwykle wdzieczny za taka informacje.

Koszulka z TGS

http://www.konamistyle.jp/sp/mgs/mg20th_t.html
Do kupienia za grosze ;)
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez uci » Cz paź 04, 07 16:56

to se te teksty co kiedys tlumaczono na z?
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez kul2 » Cz paź 04, 07 17:08

http://www.metalgearsolid.us/readarticl ... cle_id=449

Nie mam pojecia czy to te ;) Z pewnoscia z tego samego numeru.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez plastus » Pt paź 05, 07 17:22

Kul,spróbuj Frapsa,tylko najlepiej full wersję,bo darmowa ma troche małe możliwości,i nagrywa nie skompresowane filmiki,i tak dalej,masę utrudnien aby kupić w końcu tego fulla...
Whosever takes up this blade shall wield power eternal.Just as the blade rends flesh, so must power scar the spirit. (Frostmourne madafaka)
plastus
Psycho Mantis

Postprzez kul2 » Pt paź 05, 07 17:44

Fraps jest platny.
Najnowszy film, ktory pokaze za kilka dni zostal nagrany przy pomocy darmowego cam studio.
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Gac666xx » Pt paź 05, 07 18:07

Jakby co problem został już rozwiązany wczoraj ;).
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez kul2 » Pt paź 05, 07 18:09

Odbierasz mi mozliwosc napisania tego jutro ;d
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Gac666xx » Pt paź 05, 07 18:11

Ssij ^^.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez kul2 » Pt paź 05, 07 18:13

Zasysam od 44 godzin, ale idzie jak krew z nosa.
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez kul2 » So paź 06, 07 10:18

140.66

Uderzenie drugie, tym razem lepsza jakosc obrazu i dzwieku.

<object width="425" height="350"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/80knWANPjr0"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/80knWANPjr0" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350"></embed></object>

Sciszcie sobie glosniki, bo nagralo sie strasznie glosno, w dodatku dzwiek skacze, ale juz widac ze to nie fake ;)

Za pomoc w nagraniu musze podziekowac Gacowi, oraz wyszukiwarce google (ktora wcale nie jest nieomylna, jak probuja nas przekonac tu - http://www.thechurchofgoogle.org/Script ... s_God.html )
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez uci » So paź 06, 07 12:03

Press cancel button to exit O_o
uci
Uber Big Boss

Postprzez Anik » So paź 06, 07 13:42

Co w tym takiego dziwnego Uci? <_<
Anik
Crying Wolf

Postprzez kul2 » So paź 06, 07 14:51

Bo leci muzyka, toczy sie 'rozmowa' a tam jest taki napis ;)
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez uci » So paź 06, 07 18:13

Anik ja nie powiedziałem że to dziwne, tylko szokujące ^_^'
uci
Uber Big Boss

Postprzez Anik » So paź 06, 07 18:34

No ale musiało być w tym czymś "innego" żeby cię zaszokować...inne czyli dziwne
Bo coś co jest normalne i pospolite raczej nas nie szokuje :>

Edit
Ja w tym szokującego nic nie widze ^_^'
Ostatnio edytowano So paź 06, 07 19:32 przez Anik, łącznie edytowano 1 raz
Anik
Crying Wolf

Postprzez uci » So paź 06, 07 19:05

no 1.30 minuty prawie że leci nam przed ekranem jeden napis który każe nam to wyłączyć, to było szokujące. jaka prawda się pod tym kryje.
-_-
uci
Uber Big Boss

Postprzez kul2 » Wt paź 09, 07 12:31

Metal Gear Solid Trade Demo

Sciagane przez blisko 70 godzin lacznie. W kawalkach trwalo to kilkanascie dni, predkosc momentami byla zawrotna. 0,3 kb/s a czasami wrecz ekstremalnie szybko 1 kb/s.

Czy bylo warto czekac tyle czasu i sciagac demo MGSa?
Pewnie. Zawsze warto.
Niestety z punktu widzenia przecietnego zjadacza chleba nie bylo.

Demo to nie jest niczym wiecej jak pierwsza plyta pelnej wersji gry. Mamy tam wszystko, poczawszy od Briefingu na czterech poziomach trudnosci skonczywszy (wersja amerykanska wiec cztery).

Dzieki numerze plyty znalzlem strone, na ktorej poinformowano mnie, ze bylo to demo rozdawane dziennikarzom na potrzeby zapowiedzi. Zajebiscie...

Zdjatka i informacje - http://playstationdemos.vgrebirth.org/i ... trade.html

Nie zawsze trafi sie na cos nowego, nie kazdy plik, strona, tekst, to przelom w poznawaniu gry, ktora ukazala sie 9 lat temu. Jednakze zawsze warto szukac, sciagac, bo a nuz trafi sie na cos czego nikt jeszcze nie widzial.

Teraz wszyscy jestesmy tak zafascynowani najnowsza czescia, tak bardzo na nia czekamy, ze niejako zapominamy o naszych poczatkach, o tym co rozpoczelo nasze zainteresowanie seria Metal Gear Solid.
Nie mozemy biec do przodu zapominajac o przeszlosci. Nasza przeszlosc to my, obojetnie jak bardzo bysmy tego nie chcieli.
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez kul2 » Pt paź 12, 07 19:18

Krótka historia czasu

Obrazek

Taa...
Ciekawe, nawet bardzo, ale jednak mimo wszystko nie dla mnie. Zle mi sie czytalo, zle mi sie nad tym myslalo, chociaz moze to po prostu wina czynnikow zewnetrznych. Ciezko powiedziec.

Raven nie jest idiota

<object width="425" height="366"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/MVV3ARzMCZo"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/MVV3ARzMCZo" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="366"></embed></object>

Oh wspaniale czasy...
Wkrotce zdjatka i reszta filmow, wszystko dzieki nieocenionemu Gacowi.

Asucon

Juz w przyszla sobote o 23 w Katowicach, polska 'scena' Metal Gear Solid wychodzi z ukryca i prezentuje sie 'zwyklym' ludziom.
Jestem strasznie podekscytowany, jest to dla mnie niezwykle wazne przedsiewziecie, mimo ze jest to jedyna krociutka godzinna podroz po swiecie pelnym smutku, oszustw, wojny, ale takze o milosci, przyjazni, wartosciach ponadczasowych.
Troche smutno, ze dopiero po 5 latach cos takiego udaje sie zorganizowac, ale widac te nasze male wojenki przeslanialy nam wspolny cel. A skoro wprowadzam sie w melancholijny nastroj to zapewne w poniedzialek pojawi sie trzecia czesc historii 'sceny'. Tym czasem ja spadam cwiczyc tlumaczenie ;)
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Infernal Warrior » Pt paź 12, 07 19:37

Szkoda ze tak pozno, dopiero o 23:00... Beda z tego jakies zdjecia, cokolwiek?

Film bardzo ciekawy... Widać, po raz kolejny, ze nie są z Was sztywne chlopaki, czekam na cos jeszcze kul ;)
Infernal Warrior
Raging Raven

Postprzez uci » Pt paź 12, 07 23:13

no ja tym bardziej nie umiem tego odżałować...
taka godzina NIE!!!
uci
Uber Big Boss

Postprzez Gac666xx » So paź 13, 07 00:13

Ja zaś nie moge odżałować, że nie jade, bo mnie cena przerośnie, godziny są zbójeckie, a kul niestety ma 2 psy i kota, na co jestem uczulony (a w akwarium mieszkać nie bede ;) ).

Szkoda. Ale jakby co zapraszam do wawy ^^.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez kul2 » Pn paź 15, 07 07:51

Muzyka

Jak wazna role w naszym zyciu odgrywaja dzwieki? Duza, ogromna, czy jeszcze wieksza?
Wyobrazcie sobie jaki bylby nasz swiat bez wszechobecnej muzyki. Pusty prawda? Dodatkowo cholernie smutny.
Ale muzyka to cos wiecej, nie jest jedynie tlem do wydarzen, czasami to wlasnie ona kieruje losami bohatera.
W serii Metal Gear Solid jest to bardzo widoczne (a raczej widoczne i slyszalne), nieraz zachwycamy sie 'filmowoscia' udzwiekowienia. Jestesmy tak bardzo nia zauroczeni, ze chcemy ja poznawac blizej.
Soundtrackow z roznych MGSow jest jak dobrze licze 13 (w tym kompilacja na 20 lecie i 2 single z MGS3). No i to juz powinno dac nam wyobrazenie jak wielka role powierzono muzyce.

A tu taka zagwozdka, z pewnoscia nie dla muzycznych maniakow serii bo Ci sobie poradza od razu, co to za utwor - http://www.metalgearsolid.us/cos.mp3

Historia polskiej 'sceny' MGS
Czesc trzecia - rok 2004

Ciezko dobrze opisac ten rok, zwlaszcza jak sie go prawie nie pamieta ;) Podobno zle wydarzenia zapamietujemy lepiej niz te dobre, jezeli jest to prawda, to rok 2004 musial byc bardzo dobry dla 'sceny'.
Na poczatku roku odbylo sie pierwsze spotkanie redakcji w domu u kula. Pojawili sie: Arti, Raven, Snake171723, kul, odin z mlekiem, oraz Trawnik, ktory potem [**********]. Chyba wtedy Nevar chcial przyjechac...
To wlasnie wtedy pojawilo sie dzialo szynowe ze zlotymi monetami.
Czy potem dzialo sie cos ciekawego? Cholera nie pamietam naprawde. Przypominam sobie, ze czat stawal sie coraz bardziej popularny, pojawiali sie na nim Spider, PiotrB, Abaroch, ozy, rozowy Pliskin.
Chyba wlasnie w tym roku Psycho Mantis zostawil Fox Hound we wladanie Joockerowi. To byl wielki cios. Nagle ze starej ekipy zostalo tylko OH, a reszta to byli nowi ludzie. Oczywiscie czat dalej byl wspolny, na forum FH dalej mialo swoj dzial. Ba, redaktorzy FH wypowiadali sie nawet na forum. Na czata jakos nie wpadali zbyt czesto, za to czytelnicy owszem, co ponownie prowadzilo do roznych spiec.
Tylko coz...Po odejsciu Mantisa pojawil sie Kuba_PS2, ktory swoim hmmm nietypowym zachowaniem irytowal bardzo wiele osob. Glownie swoim niewyparzonym jezykiem i nacjonalistycznymi pogladami.
Napiecie na linii OH - FH roslo, zwlaszcza po kazdym newsie dotyczacym tego samego ktory pojawil sie na ktorejs ze stron pozniej niz na drugiej. Sztuczne, nikomu niepotrzebne oskarzenia o plagiaty, kradzieze i takie inne. Nie bylo to fajne.
Wlasnie w tym roku jak sie nie myle informacja o OH pojawila sie w psx extreme, oraz w CDA. Informacje o 'scenie' dotarly do szerokiej publicznosci. Bylismy z tego bardzo zadowleni.
Na forum byl to okres bardzo ciekawy. Kazdy offtop (naprawde KAZDY) oznaczal ostrzezenie, trzy takie wpadki i ban na 2 tygodnie. Regulamin byl tak bardzo przestrzegany, ze ludzie bali sie pisac by nie palnac jakiejs glupoty. Mozna dyskutowac nad tym, czy takie podejscie bylo sluszne, z pewnoscia wplynelo to pozytywnie na poziom postujacych.
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Gac666xx » Pn paź 15, 07 11:29

Hej zapomniałeś o mnie :>, pojawiłem się gdzieś w styczniu czy lutym 2004.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez kul2 » Cz paź 18, 07 18:25

Górny Śląsk

Bedzie hiphopowo [o zgrozo]

<object width="425" height="355"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/Oi8KyQPVrTg"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/Oi8KyQPVrTg" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="355"></embed></object>

<object width="425" height="355"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/f5JhLTnHDuk"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/f5JhLTnHDuk" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="355"></embed></object>

Dwie te same melodie, mozna je wylaczyc jak ktos nie lubi. Posluchac warto je raczej ze wzgledu na slaski jezyk i nasze regionalne podejscie do religii.
Ogladac warto bo pocztowki w pierwszym sa piekne, zdjecia w drugim sa po prostu smutne, cale industrialne piekne tego regionu jest systematycznie rujnowane.

<object width="425" height="355"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/Iyzu7I1wPes"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/Iyzu7I1wPes" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="355"></embed></object>

To tez warto obejrzec, piekne zdjecia wspanialej dzielnicy zbudowanej praktycznie na potrzeby kopalni.
Na Slasku praca szukala ludzi.
Jestem bardzo przywiazany do swojej malej ojczyzny i chociaz smutno mi patrzec na niszczejace huty zamieniane w wiezowce, kopalnie zamieniane w sklepy, to jednak ciesze sie, ze pewne wartosci u nas zostaly. Ze mimo wszystko w jakistam sposob dbamy o swoja przeszlosc, nasze dziedzictwo i kulture. Szkoda ze tak pozno, ale lepiej pozno niz wcale.

Taki wstep zebyscie wpadali na Asucon ;)
Szykujemy pewna niespodzianke, ale cii...nie mozna zapeszyc.
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez uci » Cz paź 18, 07 21:05

własnie :P

Co do slaska - choć z Zabrza jestem to z cięzki msercem patrze jak kolejne zabytki zostają zastąpione Supermarketami. Z miasta turystyki industrialnej zmianimy sie na turystyke supermarketową...
Sad...
uci
Uber Big Boss

Postprzez Gac666xx » Cz paź 18, 07 21:28

Ech, a mnie sie przypominają nasze rozmowy i moje WTFaki jak zarzuciłeś polskim nieznanym mi słowem hehe ;).
Gac666xx
Big Boss

Postprzez kul2 » N paź 21, 07 16:25

Asucon

Relacyjka jutro/pojutrze.
Zdjec wcale z filmami troche lepiej. Co bedzie to wrzucimy.
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez uci » N paź 21, 07 18:59

Będe montował i podrzucał filmy na bierząco. Myśle że na wtorek już powinno coś być;)
Ale prosze też o zrozumienie,
praca = mało czasu na to co naprawde ważne.
uci
Uber Big Boss

Postprzez kul2 » Pn paź 22, 07 17:04

Asucon relacja

Sobota zaczela sie o 8, pobudka, myc sie, sniadanie, zaznajomienie sie z wiadomosciami. O 13 ruszamy z Sagem po Hala. Hal przyjechal, wyjatkowo jak na siebie byl dosc potezny, myslalem ze nabral masni miesniowej, ale to tylko kurtka. Z dworca uderzamy do SCC, gdzie czekajac na Losta weszlismy do sklepu i ogladalismy piekna wanne za 6500zl. Losta udalo nam sie znalezc po dwoch krotkich rozmowach telefonicznych. Nastepnie wychodzimy ze sklepu i udajemy sie po uciego. Lacznie jest na pieciu i w takiej ilosci udajemy sie do mnie do domu. Tam pogrywamy sobie na wii, kul popelnia samobojstwo, Lost wygrywa, nastepnie kilka razy robimy rozne osoby w balona i zaczynamy nagrywac reportaz.
Kilka milych pytan, ktore sie pojawia na stronie, kilka dosc ciekawych odpowiedzi, w tym jedna naprawde ciekawa traktujaca o kursywie.
Rozstania byly smutne wiec przejdzmy od razu do Asuconu!

Udalismy sie na niego w sile trzech: Hal, Sage i ja.

Obrazek

Obrazek

Po kilku problemach z orientacja w terenie docieramy przed MDK Szopienice. Hal rzekl 'to wyglada jak jakas wiejska impreza', jako iz mieszka na wsi wzialem jego slowo za pewnik. Na wejsciu uroczyl nas przemily pan twierdzacy ze Asucon na dzisiaj jest zamkniety i nikt wejsc nie moze. Trzeba bylo sie przedstawic, wyjasnic sytuacje, poczekac na organizatora. Gdy ten sie pojawil, ponownie trzeba sie przedstawic i jak to Hal powiedzial, zabajerowac. Niestety bajer okazal sie cienki i przyszedl w koncu Lord Gumis ktory na wejsciu zapytal ktory to kul po czym zaprosil nas do pokoju organizatorow.
Kazdy z nas dostal zajebiste identyfikatory imienno/ksywowe z nazwa organizacji z ktorej jestesmy.

Obrazek

Obrazek

Z racji tego, ze mielismy jakies 3 godziny na przygotowania, udalismy sie na projekcje filmu Nana, wytrzymalismy pol godzinki po czym ucieklismy szukajac jakiegos miejsca w ktorym spokojnie mozemy zebrac mysli.

Obrazek

Stanelo na pol pietrze miedzy pierwszym a drugim. Cyknelismy kilka fotek.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Przyszla pora na panel.
Komputer nie czyta plyt CD. Potrzebny pen drive.
Podziekowania dla Lorda Gumisia, ktory nas poratowal.
Wsrod publiki pojawilo sie kilkanascie osob, w tym Mazzi z gamemusic.pl
Wideo relacje dostaniecie za jakis czas.
Moim zdaniem nie bylo najgorzej, ale chyba zrobilismy cos za bardzo 'ambitnego', bardziej powinnismy zrobic ogolny panel o serii bardziej przystepny dla zwyklych ludzi, ktorzy patrza na nia troche inaczej niz my. Mam nadzieje, ze nadazy sie jeszcze okazja by to poprawic.
Oprocz rozmow i pokazu filmikow udostepnilismy takze kilka przedmiotow reklamowych, ktore zainteresowani mogli ogladac.
Nastepnie Hal i Sage ruszyli grac w Tekkena, a ja rozmawialem z Drakkainenem (strasznie skomplikowana ksywa, wiec jak sie pomylilem w pisowni to przepraszam).
Po tych milo spedzonych dwoch godzinach udalismy sie na panel poswiecony japonskim grom horrorom, ktory zostal sprowadzony do ogolnej dyskusji o Silent Hill i Resident Evil.
Z konwentu zebralismy sie o 5 nad ranem, o 720 Hal i Sage odjechali, zostawiajac mnie samego w kurtce ktora chcialem odizolowac sie od otaczajacego mnie zimna i samotnosci...
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Infernal Warrior » Pn paź 22, 07 17:20

Jak widać dzień (i nieprzespana noc) pełen wrażeń. Czekam na video relacje przede wszystkim ale i fotografie sa mile widziane ;)
To tak - Kul jest wielki ogolnie, Hal jest wysoki, a Sage niziutki (jak ja) i chyba urwal sie z jakiejs mangi albo anime :P
Samego panelu nic nie moge ocenic, bo trzeba zaczekac na ta, wspomniana juz, relacja wideo.
A jak ogolne wrazenia z konwentu? (mecz niestety do chrzanu byl)

Coz... szkoda ze mieszkam tak daleko... ;/
Infernal Warrior
Raging Raven

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Przemyślenia Redaktorów