Film Metal Gear Solid.

Informacje o filmie

Moderator: GM

Postprzez uci » Pn kwi 23, 07 23:17

czy ja tam wiem, przygody solida zawsze były dla mnie takie bardziej filmowe, bez niepotrzebnych tam dodatków. Wiec jak nic SS na pierwszy film:]
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez FoxGhost04 » Wt kwi 24, 07 18:09

Tak ale czy nie lepiej zrobic coś od początku?? wiesz opowiesc o BB była by dobrym startem a potem kto wie może 2 by nakrecili?:D
It's only one way to win... brave and honor
FoxGhost04
Coward Duck

Postprzez uci » Wt kwi 24, 07 21:55

tylko że w takim przypadku od razu trzeba by było zabierac się za scenariusz trylogii lub jakoś. A osobiscie uważam że lepiej np. pokazac historie od Shadow Moses, wspominając w niej przy okazj jak to BB jest zły i chcial opanować świat. A potem można zrobić zwrot w lata 60 i pokazać ze jednak on taki zły nie był.
uci
Uber Big Boss

Postprzez Old Snake » Śr kwi 25, 07 01:15

Najlepiej by było w ogóle nie robić filmu MGS, po co ekranizować coś co z założenia miało być interaktywnym filmem. Niech zrobią coś w stylu Existence, cutscenki z gry połączą ze sobą w całość tylko niech całość z prerenderują aby wyszło dzieło w stylu Advent Children czy Shreka. Jeśli już koniecznie ma być film to niech lepiej napiszą jakiś nowy scenariusz niezwiązany z osią fabularną gry, żeby ludzie niezaznajomieni z serią nie pogubili się i żeby fani byli zaskoczeni.
Świat to poligon między dobrem, a złem
Old Snake
Vamp

Postprzez uci » Śr kwi 25, 07 12:59

no przecie tak ma byc. jedyne wiadomo napewno jest to ze bedzie SS i Shadow Moses
uci
Uber Big Boss

Postprzez FoxGhost04 » Cz kwi 26, 07 14:14

No tak tylko czy nie jest bezsensu pisasnie nowego scenriusza a jesli to nie trafiłoby do fanów tak jak powinno?? Ciekawe było by tez przedstawienie scenariusza z MGS4 bo własnie ta czesc zapowiada sie najciekawiej i najefektowniej:) Choc fabuła oparta na MPO była by tu strzałem w dziesiątke!!! Każdy dostał by czegos po trochu...i BB i SS a mysle ze historia obu została by poruszona:) I oby było tak wciagajace jak existance:D(nie ogladajcie tego...film robi straszne kiełbie we łbie:)
FoxGhost04
Coward Duck

Postprzez solidus grabczas » Cz kwi 26, 07 16:49

Fox jedna uwaga
ten film nie jest TYLKO dla fanów...
SONY na pewno będzie chciało zbić na tym sporo grosza więc liczcie się z tym że akcja przeważy nad fabułą a jeśli mają w ten sposób odwalić Shadow Moses to ja "kocham" taki interes bo nie wyobrażam sobie w jaki sposób SS miałby zgnoić MG bez pomocy Foxa... coś takiego jest możliwe gdyż studio sony podchodzi pod klasą HOLYWOOD więc przegięcia jakieś będą...
zaraz ktoś spróbuje wtrącić że Kojima pilnuje tego ale jakby nie było on nie zajmuje się scenariuszem i reżyserią więc obawy mam spore że film ten zostanie zjechany przez fanów za "coś" (po egzaminie z polaka też sądziłem że z matmą będzie jakiś numer i był... duuuuużo gegry a mało matmy czyli to czego nikt się nie spodziewał mam nadzieję że w tym przypadku nie będzie podobnie)
co do historii BB tego tematu lepiej niech nie ruszają bo jak ludzie źle coś odczytają to mogą nieźle po nim pocisnąć poza tym z nim sprawa jest na tyle zagmatwana że trzeba by zrobić parę filmów
co do SM w MGS1 fabuła jest dosyć zagmatwana (choć nie tak jak w MGS2) więc albo sporo pominął ale to zwyczajnie hmmm jakby to powiedzieć "skochają"
tyle ode mnie jak na razie w tej sprawie

PS. co do tego "kochania" chodziło mi o wulgaryzm który można łatwo skojarzyć nie użyłem go bo nie chciałem wyjść na totalnego chama ;)
Welcome back Commander...
solidus grabczas
Fatman

Postprzez FoxGhost04 » Pt kwi 27, 07 18:47

No własnie tylko teraz trzeba sie zastanowic czy takie zmainy nie popsuja klimatu jakiego mozna znalesc grajac w mga i czy beda pottrafili wlasciwie przekazac emocje jakie odczuwamy w grze...no i jeszcze jeden wazny aspekt jak na razie ukazalo sie mnostwo ekranizacji gier...i moim zdaniem zadna z nich nie wygladała tak jak powinna (no moze prócz residenta cz.1)
FoxGhost04
Coward Duck

Postprzez Lost » Pt kwi 27, 07 19:57

Najważniejszy jest fakt, że Uwe Boll nie weźmie pod swe skrzydła tej produkcji. Więc w najgorszym wypadku my jako gracze możemy odczuwać mieszane uczucia.
Lost
Zanzibar

Postprzez uci » Pt kwi 27, 07 20:34

no FoxGhost a np. Mortal Kombat? dla mnie to jest najlepsza (pod względem wierności) ekranizacja gry, potem RE i SH.
uci
Uber Big Boss

Postprzez Gac666x » Pt kwi 27, 07 20:51

Chyba silent hill wygrywa w tym momencie. RE był na początku ok, potem laboratorium i już było do bani, jakieś bździuty i lasery i pierdu pierdu. Mortal był ok, ale brakowało Gore i fatality, a to jednak była karta przetargowa MK. Silent hill przynajmniej pod względem wizualnym osiągnął sukces, a jeśli chodzi o fabułe to powiedzmy, że jest dobrze nawiązana do gier, czego nie można powiedzieć o dwóch pozostałych.
I am your Doom...
Zapraszam -->the-predator.prv.pl
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez uci » Pt kwi 27, 07 22:44

ale osobiscie wątpie by MGS Movie wybil się ponad te klimaty. Oszędzone nam zostanie wiele z tych waznych elementów MGSa ( to że ci źli w większości wypadków nie są źli a cała fabuła ma potrójne dno z przejściami). Dostaniemy film który tak mi się wydaje bedzie przypominal taką szklana pułapkę z szpiegowską fabuła i jakimiś elementami sci - fi.

Czyli jak to z konwersjami MGSa na inne platformy ;)
uci
Uber Big Boss

Postprzez Mr_Zombie » Pt kwi 27, 07 23:57

solidus grabczas, ale przecież MGS miał już jedną odsłonę typowo Hollywoodską (bo jak inaczej nazwać pełną efekciarskich scen z nadmiernym wykorzystaniem bullet time, akrobacjami, unikami itp., jaką było TTS?), a mimo to się przyjęło.

Zaś co do narzekań - będą narzekać, jak zawsze. ;]
Silent Hill (tutaj pewnie Johny mnie zje, przeżuje i wypluje) był naprawdę dobrym filmem, tak od strony wizualnej, jak i pod względem klimatu. Fakt, różnił się od swego pierwowzoru (i to bardzo), jednakże jeżeli wziąć go jako zupełnie osobną produkcję film był naprawdę udanym horrorem (wprawdzie nie strasznym, ale trzymającym w napięciu). A mimo to fani i tak najczęściej jadą po nim, jak po łysej kobyle.
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez FoxGhost04 » So kwi 28, 07 12:51

Nie tylko fani:)ja naprzyklad nie przepadam za silentem a film to juz wogole porazka(gdyby nie gral w nim Sean Bean ti juz wogole byla by klepa) a co do tego ze film nam jako fanom nie bedzie sie podobal jest oczywiste...my tu wertujemy w historii mgsa nie pozostawiajac chocby jednego nie wyjasninego wontku wiec coz musimy sie z tym liczyc:( a tak pozatym to juz jeden film o sneaku sie ukazal...ale kazdy kto to ogladał(a mowimy o "wielkiej Ucieczce" czy jakos tak:) wie ze TO NIE TO:/ coz z pewnoscia mozna powiedziec ze nie bedziwe tym czego sie spodziewamy...
FoxGhost04
Coward Duck

Postprzez Bizon » Pn lip 30, 07 14:02

Ktoś chciał zobaczyć jak Hayter gra Snake'a? Proszę bardzo: http://pl.youtube.com/watch?v=5224E3GYC3M

Wiem że to tylko pierdółka, ale zawsze to coś ;)
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez Anik » Pn lip 30, 07 14:29

Bizon napisał(a):Ktoś chciał zobaczyć jak Hayter gra Snake'a? Proszę bardzo: http://pl.youtube.com/watch?v=5224E3GYC3M
Wiem że to tylko pierdółka, ale zawsze to coś

Hehehe lol... zaraz tylko to był Big Boss nie Solid Snake
I jak by miał szerszą tą opaskę to by było "nieźle" :D
Ostatnio edytowano Pn lip 30, 07 16:27 przez Anik, łącznie edytowano 1 raz
Anik
Crying Wolf

Postprzez Bizon » Pn lip 30, 07 15:02

No i camo na twarzy też miał trochę zbyt ciemne, ale ogólnie zaprezentował się spoko ;)
Bizon

Postprzez Gac666xx » Pn lip 30, 07 15:05

Hehehe dobre.
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Infernal Warrior » Pn lip 30, 07 15:10

Nie zgadzam się tylko z werdyktem :P
Dobrze znow slyszec ten glos... a jeszcze lepiej byloby go slyszec w filmie.
Trzeba przyznac ze pomimo komizmu calej sytuacji Hayter pozostal twardzielem :D
Infernal Warrior
Raging Raven

Postprzez wredny » Pn lip 30, 07 15:11

Genialne! Fajnie im to wyszlo ; D tylko Hayter troche za dlugie wlosy mial ... i tak jakos dziwnie wygladal ;p
Obrazek
wredny
Fatman

Postprzez Pabian01 » Pn lip 30, 07 15:28

LOL dla mnie to kupa smiechu xd. Pewno dlatego ze pierwszy raz widziale Davida mowiacego. Wygladalo to dla mnie jakos tak dziwnie... Taki real Snake. I zdanie w glowie "to jednak ktos na serio ma taki glos" XD. No naprwde zaskoczylo mnie to...;]
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez SaladinAI » Pn lip 30, 07 16:00

Hmm, ale przez te camo na twarzy nie powiedziałbym że to Hayter prócz oczywiście głosu.
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez pajda » Pn lip 30, 07 16:11

zawsze marzyłem:P żeby nakręcić film Metal Gear Solid. Ale po dłuższym zastanowieniu twierdze że każdą część gry powinien przedstawić inny film. Ponieważ przedstawienie wszystko w jednej produkcji wydaje mi się. Moim skromnym zdaniem najlepiej wyglądał by MGS1 w wersji filmowej. jest to do zrobienia . gorzej z MGS2. MGS3 to osobny temat.
pajda
banan

Postprzez Bizon » Pn lip 30, 07 17:15

Saladin01 napisał(a):Hmm, ale przez te camo na twarzy nie powiedziałbym że to Hayter prócz oczywiście głosu.

Ja zauważyłem, że to naprawdę on w ujęciu zza drzewa.
On ma charakterystyczne rysy twarzy...
Bizon

Postprzez uci » Pn lip 30, 07 23:13

no, ale usłyszeć to w "realu"

nieźle
uci
Uber Big Boss

Postprzez Bizon » Pn lip 30, 07 23:29

Ogólnie to szkoda, że jeżeli jest jakaś mowa o filmie MGS, to nikt nie wspomina o Hayterze.
Wszyscy Jackman, Bean, ale nikt o Hayterze, a przecież to nie wyglądem oczarował nas Snake w MGS1, tylko głosem...
Bizon

Postprzez uci » Wt lip 31, 07 00:41

no ale głos to nie wszystko.
uci
Uber Big Boss

Postprzez Anik » Wt lip 31, 07 09:36

No nie wszystko ale większość ;)
Szczerze mówiąc to dalej bym wolała film animowany...
Anik
Crying Wolf

Postprzez uci » Wt lip 31, 07 10:11

A ja christiana Bale'a i jednak aktorski:) (FF7 AC był genialny, ale MGS wydaje mi się ciutkę za poważny jak na animacje)
uci
Uber Big Boss

Postprzez wredny » Wt lip 31, 07 10:56

Anik napisał(a):No nie wszystko ale większość ;)
Szczerze mówiąc to dalej bym wolała film animowany...

Ale po co ci film animowany? Czy jak dotad MGS nie jest 'prawie' filmem ? ^^ wiec moim zdaniem robienie filmu animowanego byloby troche... bezsensu.

Hm , kiedy David mowi 'Zelda' , to musi sie troche nameczyc , jakos tak sie wypina xD
Obrazek
wredny
Fatman

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Metal Gear Solid Movie