Wii & WiiU

Moderator: GM

Re: Wii & WiiU

Postprzez ArecaS » Wt lis 27, 12 21:56

No, nie da się ukryć - ładne jest. W ogóle Wii ostatnio zaczęło mnie kusić. W sumie kilka tytułów fajnych bym na to uzbierał (Zelda któraś, Sonic Colors czy Xenoblade). Szkoda tylko, że chwilowo ani funduszy, ani nawet telewizora nie mam. :/
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez kALWa888 » Wt lis 27, 12 21:57

No, wygląda super. Wsteczna kompatybilność nie za bardzo mnie interesuje, bo przykładowo na PS2 i tak nie gram w gry z PSa. A neta to ja mam na kompie.
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez ArecaS » Wt lis 27, 12 21:58

Ale z kompa nie ściągnie się gier, które Nintendo udostępnia przez internet. :s
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez kALWa888 » Wt lis 27, 12 22:05

No, ale skoro WiiMini nie ma tego dostępu to może przestaną udostępniać te gry? Też istnieje taka opcja, o której wspomniał tk, że serwery zostaną pozamykane w pizdu.
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez Gillian » Wt lis 27, 12 23:21

No jeśli odpadła wcześniej kompatybilność z GCn to teraz odpada kompatybilność z Virtual Console :). Jak komuś to nie przeszkadza... zresztą to mini to najładniejsza konsola od lat. Nie udająca jakiegoś hi-endowego centrum rozrywki, wyglądająca po prostu jak zabawka podpinana pod tv :).
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » Śr lis 28, 12 08:26

Poza tym klapka mnie odstrasza.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Faja » Śr lis 28, 12 08:51

Trzymcie zwieracze konsola tylko dostępna w Kanadzie :]
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez Simon » Śr lis 28, 12 09:03

Co w tej mini widzicie takiego nadzwyczaj pieknego? Mnie sie tam bardziej podoba pierwotny design.
'A cornered fox is more dangerous than a jackal!'

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Gram: MGSV The Phantom Pain

Postprzez Gillian » Śr lis 28, 12 09:51

Nawiazuje do klasyki, ja w niej widze troche Famicona, troche SNESa. Prosta konstrukcja bez udziwnien, nie swieci sie, ladnie dobrana kolorystyka.

Klapka odstrasza ale to model budzetowy. No i na razie w Kanadzie, ale watpie by zawracali sobie glowe dla tak malego rynku.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Gillian » Śr sty 23, 13 17:15

Remake Wind Wakera w HD na WiiU. Fani modlili sie o cos takiego i modły zostały wysłuchane :). Ja co prawda zatrzymałem się gdzieś w 1/3 gry, ale perspektywa ogrania tego jeszcze raz w lepszej oprawie kiedyś za parę lat jest bardzo przyjemna :).
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Wombat » Śr sty 23, 13 17:51

twilite kid napisał(a):Remake Wind Wakera w HD na WiiU. Fani modlili sie o cos takiego i modły zostały wysłuchane :). Ja co prawda zatrzymałem się gdzieś w 1/3 gry, ale perspektywa ogrania tego jeszcze raz w lepszej oprawie kiedyś za parę lat jest bardzo przyjemna :).

Fani Nintendo na pewno się ucieszą :)
Poza tym ma pytanie Twilite kid(bo widzę, że ostatnio mocno interesujesz się wielkim N)-czy na 3DSie da się ogrywać tytuły z N64 czy GameCube'a??
"Życie mnie nie ominęło. Usiadło mi na głowie"- Al Bundy
Wombat
The Sorrow

Postprzez Gillian » Śr sty 23, 13 17:53

Na 3DS chyba jeszcze w ogole homebrew nie ma, choć wydaje mi sie ze były jakies płoty odnośnie złamania. Zreszta ta konsola jest za słaba, na pewno na Gacka.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Wombat » Śr sty 23, 13 17:56

twilite kid napisał(a):Na 3DS chyba jeszcze w ogole homebrew nie ma, choć wydaje mi sie ze były jakies płoty odnośnie złamania. Zreszta ta konsola jest za słaba, na pewno na Gacka.

Pytam się bo 3ds ostatnio mnie bardzo zainteresował(co dziwne bo nigdy mnie handheldy nie pociagały),interesuje mnie bardziej niz stacjonarka(Wii u/Wii).
A, ze nigdy innych konsol niż tych od Sony nie miałem to ograło by się parę tytułów od Nintendo.
Wombat
The Sorrow

Postprzez Gillian » Śr sty 23, 13 19:07

To polecam Wii. Na Virtual Console (cyfrowy sklep N) masz wszystkie hity z N64 i S/NES. Tylko bierz starszy model Wii z kompatybilnoscia z GCN. Jedna konsola i mozna nadrobić 4 generacje Nintendo ;).

A jesli chodzi o hadheldy to DS Lite. Odpali wszystko z DS i GBA, a dzieki karcie R4 uruchomienisz emu SNES i NES.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Coldman_9 » Śr sty 23, 13 19:40

Tylko jedna gra z Wii U skusiłaby mnie do zakupu konsoli - Bayonetta 2. No ale skoro nie ma trofeów, a konsoli brakuje mocy, to sobie odpuszczę i poczekam na next-geny.

O, Zelda: Wind Waker HD wygląda bajecznie.
Coldman_9
Vamp

Postprzez Wombat » Śr sty 23, 13 20:49

twilite kid napisał(a):To polecam Wii. Na Virtual Console (cyfrowy sklep N) masz wszystkie hity z N64 i S/NES. Tylko bierz starszy model Wii z kompatybilnoscia z GCN. Jedna konsola i mozna nadrobić 4 generacje Nintendo ;).

A jesli chodzi o hadheldy to DS Lite. Odpali wszystko z DS i GBA, a dzieki karcie R4 uruchomienisz emu SNES i NES.

Na razie skuszę się jednak na 3Dsa(uzywane sa taniutkie),a Wii...może w dalekiej przyszłości(może nawet Wii u-ale pewnie jakbym miał kupic to na koniec przyszłej generacji) :)
Wombat
The Sorrow

Postprzez Lazuli Lapis » Śr sty 23, 13 22:27

twilite kid napisał(a):DS Lite. Odpali wszystko z DS i GBA, a dzieki karcie R4 uruchomienisz emu SNES i NES.

3DS też odpala wszystko z DS/GBA/SNES/NES... i to nawet legalnie ;]
Obrazek
Lazuli Lapis
The Inspector

Gram: BioShock, Mirror's Edge
Czytam: Fahrenheit 451

Postprzez Gillian » Śr sty 23, 13 22:53

Lazuli, mówisz o VC? Ale to chyba tylko NES i GBC. GBA to już ambasadorzy tylko mieli bodajże.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Wombat » Śr sty 23, 13 23:22

twilite kid napisał(a):Lazuli, mówisz o VC? Ale to chyba tylko NES i GBC. GBA to już ambasadorzy tylko mieli bodajże.

Najważniejsze,że odpala gry z DS-jest trochę tytułów które z chęcią bym ograł(GTA:Chinatown Wars,New Super Mario Bros,Okamiden).Póki gry na 3DSa nie stanieją oblukam sobie starsze fajne tytuły ;)
Wombat
The Sorrow

Postprzez ArecaS » Cz sty 24, 13 00:22

Ale na 3DS brzydki upscaling jest. Rozmyte ponoć wszystko strasznie.
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Wombat » Cz sty 24, 13 00:29

ArecaS napisał(a):Ale na 3DS brzydki upscaling jest. Rozmyte ponoć wszystko strasznie.

Tak, słyszałem o tym ale niektórzy mówią, że nie jest tak źle ;)A nie chcę kupować DS, skoro na allegro chodza w podobnej cenie używane 3DS(359 zł!)-rozmytą grafę jakoś przeboleję(bedę musiał).Do połowy 2013 może jeszcze taniej będą chodzić(w maju-czerwcu mam zamiar kupic sobie konsolke).
Wombat
The Sorrow

Postprzez Gillian » Cz sty 24, 13 00:32

Mówią, że warto od razu brać 3DS XL, niebo a ziemia w porównaniu do zwykłej 3DS.

I cos mi się wydaje, że bez upscalingu można odpalić gry, tylko wiąże się to z czarną ramką.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Wombat » Cz sty 24, 13 00:37

twilite kid napisał(a):Mówią, że warto od razu brać 3DS XL, niebo a ziemia w porównaniu do zwykłej 3DS.

I cos mi się wydaje, że bez upscalingu można odpalić gry, tylko wiąże się to z czarną ramką.

Wezmę chyba zwykłego 3DSa(tylko zwykłe chodzą tak tanio). U brata ciotecznego grałem i grało się świetnie-duży ekran,efekt 3d takze bardzo ok,gałka gładziutko chodziła.
3DS XL różni się czymś od zwykłego 3DS(prócz wielkoscia ekraników)?
Wombat
The Sorrow

Postprzez Coldman_9 » Cz sty 24, 13 00:48

Jeszcze 2 tyg. temu sam byłem blisko zakupu - fajną bibliotekę gier ma (i będzie miał) ten sprzęcik. No ale po info o RE: Revelations na stacjonarki definitywnie go odpuszczam.
Coldman_9
Vamp

Postprzez Wombat » Cz sty 24, 13 00:53

Johan napisał(a):Jeszcze 2 tyg. temu sam byłem blisko zakupu - fajną bibliotekę gier ma (i będzie miał) ten sprzęcik. No ale po info o RE: Revelations na stacjonarki definitywnie go odpuszczam.

Wiesz, nie kupuję 3DSa dla Residenta bardziej mnie "Nintendowskie" gry obchodzą-Zeldy, Mariany, no i chętnie zagrałbym w MGS:Snake Eater 3D :)
Wombat
The Sorrow

Postprzez Coldman_9 » Cz sty 24, 13 00:57

MGS:Snake Eater 3D :)

Zazdroszczę tym, którzy w niego ciorają. Niby wersję HD zaliczyłem, no ale w Snake Eater 3D jest współczesny system celowania z MGS4 i MGS: PW, co daje grze +100 do przyjemności z zabawy. No nic, może kiedyś...
Coldman_9
Vamp

Postprzez Wombat » Cz sty 24, 13 00:59

Johan napisał(a):
MGS:Snake Eater 3D :)

Zazdroszczę tym, którzy w niego ciorają. Niby wersję HD zaliczyłem, no ale w Snake Eater 3D jest współczesny system celowania z MGS4 i MGS: PW, co daje grze +100 do przyjemności z zabawy. No nic, może kiedyś...

Właśnie dla tego celowania chcę sobie po raz kolejny przejsć 3 metala(celowanie znad ramienia jara mnie bardziej niz 3d w tej grze serio :D )
Wombat
The Sorrow

Postprzez Gillian » Cz sty 24, 13 01:01

Wombat, musisz się liczyć z kupnem circle pada to MGS3D, bo bez ponoć jest mało grywalny :)
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Wombat » Cz sty 24, 13 01:08

twilite kid napisał(a):Wombat, musisz się liczyć z kupnem circle pada to MGS3D, bo bez ponoć jest mało grywalny :)

No to nieźle, kolejny wydatek :D Choć faktycznie MGS bez drugiego analoga,w Mario grało się bardzo ok ale w metala nie da rady.No nic.
Obczaiłem tego xl i faktycznie dużo większy niż zwykły-ale zdania nie zmienie.Kupuje zwykłego.Najwyzej jak za rok xl beda tansze to opchne zwykłego i kupie xl(a za rok N znajac zycie wyda kolejna wersję 3dsa :) )
Wombat
The Sorrow

Postprzez Coldman_9 » Cz sty 24, 13 01:10

W PW na PSP grało się bardzo dobrze i bez drugiej gałki, choć przyznaję - wymaga to chwili, aby się przyzwyczaić. Na 3DS pewnie jest podobnie, choć czytałem w recce, że i tak wygodniej niż na PSP.
Coldman_9
Vamp

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Gry i Konsole