PlayStation 4

Moderator: GM

Re: PlayStation 4

Postprzez Osvelot » Pt sie 21, 15 10:41

W sumie to wrzucę to tutaj, pytanie nie jest aż tak szybkie, nie zesram się jak nie będę miał tego pada do wieczora przecież :F

Ocwelot 10:14
chłopaki i dziewczyny, pytanie na szybko - zestawy PS4 z dwoma padami to rzadkość, right? Czaję się, żeby sobie kupić jednego Dualshocka4 już teraz, ponoć Xinput daje radę, a mi się całkiem zajebiście gra na PC z padem od PS2.
Ocwelot 10:14
A że w sklepach chyba prawie zawsze są PS4 z jednym dualszokiem, to będę miał na - mam nadzieję nieodległą - przyszłość
Obrazek
"From now on... call me Big Bonus."
Osvelot
Solidus Snake

Gram: w pici-polo na małe bramki

Postprzez Faja » Pt sie 21, 15 11:49

racja, ps4 w zestawie z dwoma padami to rzadkość
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez SALADYN » Pt sie 21, 15 12:06

Ja to nawet nie widziałem nigdy zestawu z dwoma padami, nawet kolekcjonerskie wersje mają tylko jeden a wiadomo że drugi pad zawsze się przyda.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Gillian » Pt sie 21, 15 13:15

Po co 2 pady do konsoli? Split screen juz chyba dawno umarl :( no dobra... Sa jeszcze sportowki
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » Pt sie 21, 15 14:33

Jest też nagła śmierć pada i akurat może zabraknąć floty na nowy.
SALADYN

Postprzez RafalKa » Pt sie 21, 15 15:05

Gillian napisał(a):Po co 2 pady do konsoli? Split screen juz chyba dawno umarl :( no dobra... Sa jeszcze sportowki

jest jeszcze LBP :)
Obrazek
RafalKa
Pyro Bison

Gram: MGS4, Syphon Filter1

Postprzez Gillian » Pt sie 21, 15 15:25

RafalKa napisał(a):
Gillian napisał(a):Po co 2 pady do konsoli? Split screen juz chyba dawno umarl :( no dobra... Sa jeszcze sportowki

jest jeszcze LBP :)

Pomijam crapiszony ;)
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Osvelot » Pt sie 21, 15 17:01

No tak, tylko w takiego LBP będą potencjalnie niezobowiązująco sobie grać Ocwelot ze swoją kobietą, a nie Gillian, więc posterom powyżej dzięki za porady mimo wszystko.

Poza tym lubię bijatyki, bez tego nie ma jak dla mnie po co brać konsoli.

A poza kontekstem PS4 - podłączaliście kiedyś Dułalszoka 4 do kompa? Jak po raz pierwszy zagrałem w arcade'ową wyścigówkę na padzie od PS2 podłączonym przez przejściówkę, zamiast na klawiaturze, to byłem bardzo łał i grało mi się zajebiście.
Obrazek
"From now on... call me Big Bonus."
Osvelot
Solidus Snake

Gram: w pici-polo na małe bramki

Postprzez SaladinAI » Wt sie 25, 15 15:44

Ktoś wie czemu po podłączeniu się do PSN moje trofea mogę zobaczyć tylko mając konsolę podpiętą do neta?
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez SALADYN » Wt sie 25, 15 16:13

Nie wiem jak w PS4 ale w trójce trzeba było przełączyć tryby z online na offline.
SALADYN

Postprzez SaladinAI » Wt gru 08, 15 23:46

Czy istnieje jakaś alternatywna opcja dla karty kredytowej przy robieniu zakupów w PlayStation Store? Chciałem kupić siódmego finala a tu lipa. PayPalu to oni chyba nie obsługują a na karty z odgórnym nominałem też skazywany być nie chce.
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Solidny » Wt gru 08, 15 23:50

SaladinAI napisał(a):Czy istnieje jakaś alternatywna opcja dla karty kredytowej przy robieniu zakupów w PlayStation Store? Chciałem kupić siódmego finala a tu lipa. PayPalu to oni chyba nie obsługują a na karty z odgórnym nominałem też skazywany być nie chce.

Znaczy nie używasz karty płatniczej?
Solidny
Zanzibar

Gram: hipsterskie badziewia
Czytam: Komentarze na YT

Postprzez SALADYN » Wt gru 08, 15 23:51

Pay pal obsługują ale tylko w stanach. Masz zdrapki a nawet chyba empik wprowadził specjalne kody gdzie kupujesz od razu grę zamiast środków. Najlepiej jednak po prostu od kogoś pożyczyć kartę, znaczy się poproś kogoś żeby ci kupił a oddaj w gotówce.
SALADYN

Postprzez Gillian » Śr gru 09, 15 00:48

Teraz juz chyba kazda w miare nowa karta mozna placic w necie, tylko moze limity sa poblokowane. A jak nie to wirtualna karta prepaidowa robi robote.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Tidus93x » Cz mar 24, 16 13:13

http://kotaku.com/sources-sony-is-working-on-a-ps4-5-1765723053

Ponoć Sony pracuje nad Playstation 4.5. Na początku myślałem, że pewnie zwykła slimka jak od lat, ale źródła szepczą, że to coś grubszego. Dobrze, że dalej zwlekam z kupnem, bo różnie może się ten tok działania Sony skończyć.
Obrazek
Tidus93x
Jack the Ripper

Postprzez Herbaciarz » Cz mar 24, 16 13:31

W ten oto sposób konsole umierają... - ostatnio było o wymianie modułów w X-BOX One. Ale w ten sposób zabijają konsolę tylko. Bo dla mnie konsola zawsze się kojarzyła z tym, że ktoś ma np PS3 - i nie ma lepszych lub gorszych. Każdy może grać tak samo, a tutaj takie cyrki - że będę się martwił i zwlekał do samego końca by mieć model najlepszy.
Herbaciarz
Black Viper

Postprzez Gillian » Cz mar 24, 16 13:50

A czym będzie się różnić PS5 od PS4? Tylko mocniejszymi bebechami. Myślę że skoro już rynek osiadł na "pecetowej" architekturze to nikt raczej tego zmieniał nie będzie przy okazji następnej generacji. Narzędzi developerskich też już raczej nikt nie będzie wywracał do góry nogami. Czeka nas ewolucja. A skoro sprzęt się nie zmieni, narzędzia się nie zmienią, to i kompatybilność wsteczna nie powinna sprawiać problemów. Innymi słowy PS5 będzie takim PS4.5. Więc po co czekać te standardowe 5/6 lat na zmianę, skoro można wprowadzać kolejne rewizje sprzętów mniejszymi kroczkami w krótszych odstępach czasu. Posiadając PS4.2 będę mógł i tak grać w te same gry co kolega, który kupił parę lat później model PS4.6. Będzie miał lepszą grafikę i tyle. A kiedy zacznie mi to przeszkadzać to sobie zrobię upgrade. To samo jest z telefonami i smartfonami. Myślę że taka przyszłość nas tu czeka. Pozostaje kwestia tego, jak się to rozwiąże pod względem detali typu okres ochronny dla kompatybilności wstecznej itp. Bo raczej wątpię byśmy mieli doczekać się kolejnej generacji odciętej grubą krechą sprzętowo i softwarowo, bo to się nie opłaca. Kto będzie czekał na to, aż twórcy nauczą się pisać pod nową generację? Obecna i tak dość długo czeka(ła) na rozwinięcie skrzydeł...
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Herbaciarz » Cz mar 24, 16 14:02

No i to co przedstawiłeś zabija jak dla mnie pojęcie konsoli tworząc z nich PC... Ale jest tak jak mówisz, dzisiejsze konsole to tak naprawdę komputery w mniejszych obudowach. (Swoją drogą chyba tylko i wyłącznie przez konsole AMD jest dalej na rynku i oby pozostał).

Jeśli konsole wejdą w etap taki jak mówisz PS4 PS4.2 PS4.8 - to ja podziękuje. W najgorszym wypadku będę kupował konsolę pod koniec jej życia, by przejść "eksluziwy" na daną platformę. Nie oszukujmy się, na obecnej generacji nie ma zbyt wielu ekskluzywnych tytułów (a przynajmniej takiej liczby jak na PS3). A X-Box to już w ogóle jeśli 90% "eksluziwów" jest i tak wydawana na PC z Windowsem.
Herbaciarz
Black Viper

Postprzez SALADYN » Cz mar 24, 16 19:48

A dla mnie to bezedury. Defragmentacja rynku nikomu nie wyjdzie na dobre a producentom konsol się ona nie opłaca i nie będzie opłacać dopóki sprzedaż PS4 mocno nie spadnie. Trend z PC'tami zamkniętymi w obudowach konsol prędzej zaowocuje kolejnym graczem na rynku niż szybszym przemijaniem generacji.
SALADYN

Postprzez Gillian » Cz mar 24, 16 21:21

Ale SAL, to już się dzieje. PS4.5 zostało potwierdzone przez kilku "graczy" z branży. Nie do końca wiadomo, co to ma być, ale nowa wersja konsoli będzie - http://www.eurogamer.pl/articles/2016-0 ... anuje-sony

Ja przewiduję, że konsole rzeczywiście mogą przejść na ten smartfonowy model kolejnych usprawnianych wstecznie kompatybilnych rewizji, bo to tak naprawdę ma w dzisiejszych dziwnych czasach sens. Jeszcze nie wiem, czy mi się to podoba, ale z drugiej strony nie jestem do końca zadowolony ze swojej PS4 (z różnych względów). W lipcu stuknie jej 2 lata i nowa wersja - przede wszystkim cichsza ale i odpalająca nowe gry w lepszej jakości mogłaby mnie skusić do zmiany sprzętu. Chyba że mnie NX skusi, ale po ostatnich rewelacjach to ja się boję o ten sprzęt ;].
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez ArecaS » Cz mar 24, 16 21:22

Szybsze przemijanie generacji - nie.
Zazębijące się "generacje" - czemu nie?

Mielibyśmy wtedy cykl trochę w stylu sprzętu Apple. Wystarczy zagwarantować, że każda wersja konsoli obligatoryjnie będzie odpalać gry przez te 4-5 lat i to się może udać. Tym bardziej, że obecna generacja konsol to stosunkowo słabe sprzęty, które nie mają względem PC asa w rękawie w postaci architektury z dodatkowym potencjałem.

A może po prostu mówimy o równaniu do słabszego sprzętu, ale w wyższej rozdzielczości i z lepszym frameratem. Też robi sens, jeśli mnie spytacie.
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez SALADYN » Cz mar 24, 16 23:06

W sumie podobna sytuacje już mieliśmy z NEW 3DS. Jak wyglądała kompatybilność z grami na ten sprzęt i zwykłego 3DS'a ?
SALADYN

Postprzez Faja » Pt mar 25, 16 08:30

Gry ze SNES'a chodzą tylko na New3DS'a nie wiedzieć zupełnie czemu, reszta chyba bez zmian
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez Tidus93x » Pt mar 25, 16 09:16

Gillian napisał(a):Posiadając PS4.2 będę mógł i tak grać w te same gry co kolega, który kupił parę lat później model PS4.6. Będzie miał lepszą grafikę i tyle.

Oby tak rzeczywiście było. Bo w praktyce może się skończyć tak, że moje PS4.2 nie uciągnie już graficznie gier z PS4.6, niczym mój stary laptopek. I tego się obawiam.
Obrazek
Tidus93x
Jack the Ripper

Postprzez Faja » Pt mar 25, 16 09:55

Tidus93x napisał(a):
Gillian napisał(a):Posiadając PS4.2 będę mógł i tak grać w te same gry co kolega, który kupił parę lat później model PS4.6. Będzie miał lepszą grafikę i tyle.

Oby tak rzeczywiście było. Bo w praktyce może się skończyć tak, że moje PS4.2 nie uciągnie już graficznie gier z PS4.6, niczym mój stary laptopek. I tego się obawiam.

Chyba jednak to nie tak będzie tylko coś na zasadzie ustawień graficznych. Na PS4.6 będziesz mieć High, na PS4.2 Medium, przynajmniej tak by było logicznie
Faja
Big Boss

Postprzez Gillian » Pt mar 25, 16 13:02

Na N3DS jest raptem kilka exow np Xenoblade. Majora tez smiga np w 60fps w trybie 3D a na zeyklym tylko 30. No i male New wygrywa kolorowymi snesowymi przyciskami ;)
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » Pt mar 25, 16 14:14

Zdecydowanie nie przejdzie nic przez co gracze poczują się jakby kupili gorszy sprzęt i są zmuszani do kolejnej przesiadki, w takim wypadku będzie gównoburza jak przed premierą Xone. Z kolei wydawanie osobnego modelu konsoli tylko dlatego że będzie możliwość obsługi 4K też jest pomysłem chybionym patrząc na ceny takich ekranów, zanim ta technologia się upowszechni będzie już czas na nową generację.
SALADYN

Postprzez Faja » Pt mar 25, 16 15:47

TV obsługujący 4K kupisz już za 1700pln
Faja
Big Boss

Postprzez SALADYN » Pt mar 25, 16 16:03

Żartujesz ? Nie widziałem jak dotąd niczego poniżej 3K.
SALADYN

Postprzez Faja » Pt mar 25, 16 17:21

Źle szukałeś widocznie
Faja
Big Boss

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Gry i Konsole