Moderator: GM

(dlatego np. lubię grać w taki tytuł jak Receiver, bo tam mogę się do woli bawić ciekawą i realistyczną mechaniką broni krótkiej).

Gac666 napisał(a):I dlatego moja historia z Assassins Creedami skończyła sie na ACIV, Unity sobie już daruję, ewentualnie kupię jak będzie już mocno na przecenie. I wcale nie chodzi o to, że grafika brzydka tylko że to co opowiadają i jak nakręcają na teaserach nie ma żadnego przełożenia do stanu rzeczywistego.
. Ja w Black Flag nie miałem przyjemności pograć, ale Rogue wygląda moim zdaniem nawet ciekawiej od Unity - przynajmniej nikt nie robi nam zasłony dymnej jeżeli chodzi o technikalia
.
Gry wideo zaczynają pod względem technikaliów zjadać własny ogon. Kwestii oprawy czy fizyki trzeba poświęcać coraz więcej uwagi i czasu, a gracze i tak będą wymagali rzeczy, które są nie do zrobienia nawet jeśli nie od strony technicznej, to czysto praktycznej. Ja tu oczywiście nie będę bronił mydlenia oczu przez Ubi, ale krytykował próżność graczy już jak najbardziej.
ArecaS napisał(a):Dobra, to teraz powiedz kto miałby tę każdą klamrę modelować.Gry wideo zaczynają pod względem technikaliów zjadać własny ogon. Kwestii oprawy czy fizyki trzeba poświęcać coraz więcej uwagi i czasu, a gracze i tak będą wymagali rzeczy, które są nie do zrobienia nawet jeśli nie od strony technicznej, to czysto praktycznej. Ja tu oczywiście nie będę bronił mydlenia oczu przez Ubi, ale krytykował próżność graczy już jak najbardziej.

ArecaS napisał(a):Tylko powiedz, lepiej będzie ci się grało, jeżeli ten dywan będzie wypukły? A może w ogóle chciałbyś, żeby twoja postać mogła się o niego potknąć jak źle kroki wymierzysz? Czy naprawdę jest to tak niezbędne do szczęścia? Gra to gra. Ma być ładnie, ale nie popadajmy w paranoję. Niesamowite technikalia i tak gówno dadzą, jeżeli twórcy gry spieprzą sprawę z gameplayem albo designem, za to te 2 elementy obronią się i bez pierdyliarda poligonów.
. Developer powinien stworzyć narzędzie do łatwiejszego tworzenia materiałów, ubrań itp itd dzięki czemu wszystko ładniej i szybciej się robi. Fizyka w grach jest o tyle wygodna, że wystarczy ją dodać do obiektu i nadać pewne właściwości, a animacje tworzą się same. To niesamowicie oszczędza development. Tak samo dlaczego ten dywan nie miałby zostawiać "śladów" jak się po nim chodzi? Jeśli jest lużny to materiał delikatnie powinien się przesuwać, kurde takie rzeczy na PC są już od kilku lat (patrz Mirror's Edge, Borderlands 2, Batmany, Warframe i wiele, wiele innych tytułów z Physxem). Problem w tym, że konsole nie udźwigną tylu obliczeń i dlatego developerzy nie mogą sobie na tyle bajerów pozwolić (bo physx z tego co wiem na PS4 jest). Moim zdaniem to jest dopiero błędne koło, ponieważ dobry artysta/developer znajdzie sposób by przyciągnąć uwagę gracza różnymi trickami (przecież to co nvidia wymyśla to przecież jest do zastosowania w grach).
.

. Powinny byc tez banki assetow, ktore mozna by sobie kupowac i skladac w calosc. Wiadomo, ze detale nie stanowia o jakosci gameplayu, ale one po prostu ciesza oko i daja wrazenie obcowania z nowa jakoscia. A no i wplywaja na te cala immersyje 

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość