Heavy Rain

Moderator: GM

Heavy Rain

Postprzez Sylvan Wielki » N mar 07, 10 14:33

http://www.youtube.com/watch?v=HyubR1rknBM

Niedopuszczalne by tego tematu brakło. Zagrałem w demo. Fantastyczna sprawa.
Z miejsca gdy tylko ukończę Darksiders, biorę się za HR.
Zdecydowanie mocny pretendent do gry roku.
Mocarny tytuł na wyłączność dla PS3.
Obrazek
Sylvan Wielki
Mniejsza połówka "Myth busted"

Postprzez Faja » N mar 07, 10 15:19

Wczoraj zakupiłem, dziś pożyczam kumplowi bo na razie mam Assassin's Creed 2, Darksiders i GOW:Collection. Heavy Rain musi cierpliwie poczekać... Origami killer to...i tak wiadomo kto nim jest heheh.
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez Gillian » N mar 07, 10 15:29

Faja napisał(a):Origami killer to...i tak wiadomo kto nim jest heheh.
Ja tam nie wiem i mam nadzieję, że się nie dowiem dopóki nie zagram. Cała akcja ze spoilerami mnie ominęła, kiedy wyjechałem na weekend i nie miałem dostępu do neta ;D
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez uci » N mar 07, 10 15:39

w sumie morderca zaskakuje - tym kim jest - teraz mnie ciekawi - dlaczego.

Co do gry roku, jakby to była nominacja do filmu roku to bym się zgodził ;) natomiast jako na gre - jak dla mnie scenariusz jednak jest dziurawy i sterowanie irytuje - widzę w tym roku więcej pretendentów do gry roku (GoW3).

IMO - hype jak dla mnie zjadł ten tytuł, zapowiadali kosmos, mamy dość ciekawy thriller, gdyby go zekranizowano - położyłbym go obok genialnego Se7en
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Re: Heavy Rain

Postprzez SALADYN » N mar 07, 10 15:46

Sylvan Wielki napisał(a):http://www.youtube.com/watch?v=HyubR1rknBM

W komentarzach do tego filmiku jakis buc pisze kto jest zabójcą , uważajcie.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Simon » N mar 07, 10 17:23

Teraz jest pełno tych chamów, którzy z premedytacją chcą zniszczyć innym przygodę z tą świetną grą. Natomiast jeśli ktoś ich namierzy, to mają przesrane.
'A cornered fox is more dangerous than a jackal!'

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Gram: MGSV The Phantom Pain

Postprzez uci » N mar 07, 10 19:24

takie życie - ja nie mogę zagrać to i wam zepsuje zabawe.

Swoją drogą jak tu rozmawiać o HR nie spoilerując fabuły?;P

PS. jak ktoś przeszedł to niech mi da znać na PW
uci
Uber Big Boss

Postprzez nobodylikeyou » N mar 07, 10 22:25

SALADYN napisał(a):W komentarzach do tego filmiku jakis buc pisze kto jest zabójcą , uważajcie.

Pamiętam jak czytając komentarze klientów na ultima.pl o MGS4, nieopacznie dowiedziałem się co sie stanie w outrze ze Snejkiem. (Nie zwróciłem uwagi na ostrzeżenie o spolerze) Strasznie się wku*wiłem, ale nieoczekiwana wizyta pewnego starszego jegomościa z poprzedniej odsłony w outrze bardzo zrekompensowała mi zawód. Radzę nie zagladać do komentarzy na temat HR na ultima.pl ;)
"Chcę iść do piekła nie do nieba. W piekle cieszyć się będę towarzystwem papieży, królów i książąt, a w niebie są sami żebracy, mnisi, pustelnicy i apostołowie"
Niccolò Machiavelli
nobodylikeyou
Vulcan Raven

Postprzez Boras » Pn mar 08, 10 03:10

Gra naprawde jest warta świeczki :)
mała recenzja BEZ spojlerów ! :)

http://mgs.gram.pl/forum/viewtopic.php?t=1987&start=330
... odkąd nie jesz mięsa, salami to dla Ciebie rarytas...
Boras
Dostanie bana!

Postprzez Sylvan Wielki » Wt mar 09, 10 16:48

Fabułę można w spoilerach przedstawiać w razie czego.

I uważajcie na e mail. Ja dostałem wiadomość, z takim tematem "**** to Origami Killer". Ciężko było tego nie zauważyć. Oczywiście już wcześniej o tym wiedziałem, ale wiem przy tym, że ten cymbał kilku osobom zepsuł zabawę.
Oczywiście jego e mail podam. ;)
Obrazek
Sylvan Wielki

Postprzez Askel » Cz mar 11, 10 09:37

Sylvan Wielki napisał(a):Fabułę można w spoilerach przedstawiać w razie czego.

To ja tu wejdę za jakiś czas. Znaczy, jak uda mi się przejść HR.
oh, and by the way? we're going to die.
Askel
Olga Gurlkovich

Postprzez greyfox » So mar 13, 10 03:46

Dzisiaj ukończyłem. Na szczęście ominęło mnie wszelkie zamieszanie związane z tym tytułem i szczęśliwie sam odkryłem kto jest kim. Szczerze ? Tytuł na prawdę mocny emocjonalnie - to jego jeden wielki atut. Boli niestety parę faktów i nie są to raczej spoilery.
[spoiler]Wypadek na początku to jakaś porażka - samochód uderza w ojca - ginie dziecko. Nie kumam.[/spoiler]
Kolejna wtopa to polskie tłumaczenie,znalazłem puki co jeden za to poważny błąd - tu nie czytać :[spoiler] u zegarmistrza używamy szklanek, potem gdy zacieramy ślady mowa jest o okularach (dla mniej kumatych jedno i drugie w angielskim pisze się tak samo). Czyżby aktorzy nie widzieli gdzie są i co robią i podkładali głos na ślepo ? Dodatkowo scenki miłosne są strasznie przekrzyczane przez tą panią.
[/spoiler]
Mimo tych małych niedociągnięć, bardzo krótkiej rozgrywce, uważam że ja jako dorosły człowiek rozsądnie poświeciłem na tą grę te 2 stówy. Dla tych emocji, fabuły i całej reszty na prawdę warto. Dlaczego gra od 18+ ? Bluzgi ? Brutalność momentami ? Golizna ? Nie ! Uważam że młodsi odbiorcy mogli by jej po prostu nie zrozumieć.

_____
Do spoilowania służą tagi
Kod: Zaznacz cały
[spoiler]spoiler[/spoiler]
Ostatnio edytowano So mar 13, 10 16:10 przez greyfox, łącznie edytowano 2 razy
Jedna rzecz powoduje następną.
Człowiek ma słabości, jest wadliwy.
Wada prowadzi do poczucia winy.
Poczucie winy do wstydu.
Wstyd rekompensuje sobie dumą i pychą.
A kiedy upada jego duma,
rozpacz bierze górę i prowadzi do jego destrukcji.
greyfox
Revolver Ocelot

Postprzez revil92 » So mar 13, 10 09:08

Ja także ukończyłem grę dość nie dawno. Jak dla mnie gra jak film lecz ma i swoje wtopy najbardziej w scenariuszu. Lecz gra fenomen i oby więcej takich gier.

greyfox napisał(a):Mimo tych małych niedociągnięć, bardzo krótkiej rozgrywce, uważam że ja jako dorosły człowiek rozsądnie poświeciłem na tą grę te 2 stówy. Dla tych emocji, fabuły i całej reszty na prawdę warto. Dlaczego gra od 18+ ? Bluzgi ? Brutalność momentami ? Golizna ? Nie ! Uważam że młodsi odbiorcy mogli by jej po prostu nie zrozumieć.

Co do tego się nie zgodzę. Jestem młodszy i rozumiem tą grę.

Wiem, że panu Cageowi chodziło o coś więcej niż zrobienie samej gry. On poprzez grę chciał właśnie wyrazić emocje oraz to do czego człowiek nawet w prawdziwym życiu jest zdolny by uratować bliską jemu osobę.
Zapraszam do mojego sklepu gry na PS3 i nie tylko http://revil-game.otwarte24.pl/
revil92
Arnold

Postprzez Gac666 » So mar 13, 10 12:00

To czyżbyś nas oszukał podając swój wiek w profilu?
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez revil92 » So mar 13, 10 12:02

No mam 18 lat lecz nie uważam się jeszcze za w pełni dorosłego człowieka, a i młodszy to też chodziło mi o to, że jestem od greyfoxa. Ale może nie róbmy offtopa.
revil92
Arnold

Postprzez uci » So mar 13, 10 14:03

"przeszedłem HR - jestem dojrzałym graczem, nie grałem to już nie jestem"

Tylko ja mam wrażenie że przez reklamę HR takie myślenie zaczęło się rozszerzać? :)
uci
Uber Big Boss

Postprzez greyfox » So mar 13, 10 17:28

Oj sorry ale chyba zostałem źle zrozumiany. Wybaczcie. Chodziło mi o to że gra głownie skierowana jest do dorosłego odbiorcy a nie to że jak sie ją przejdzie to się będzie bardziej dojrzałym.
To że np revil92 ta gre rozumie to cieszy. W mojej wypowiedzi chodziło jednak o to że fabularnie gra mówi do człowieka "zastanów się nad swoim życiem". Chodzi właśnie o podejście do żony dzieci rodziców itd. Dlatego napisałem że gra jest skierowana do dorosłych żeby ich tak jakby "obudzić" z codzienności. Nie wiem czy oglądaliście może film horsemen. Może jakoś nie jest to w 100% najambitniejsze kino ale porusza podobny problem co Heavy Rain.
Jedna rzecz powoduje następną.
Człowiek ma słabości, jest wadliwy.
Wada prowadzi do poczucia winy.
Poczucie winy do wstydu.
Wstyd rekompensuje sobie dumą i pychą.
A kiedy upada jego duma,
rozpacz bierze górę i prowadzi do jego destrukcji.
greyfox
Revolver Ocelot

Postprzez Gillian » So mar 13, 10 17:34

Powinniśmy się cieszyć, że HR w ogóle porusza jakiś problem ; ). Mnie tam zawsze cieszy, kiedy scenariusz gry stara się coś przekazać.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Askel » Pn mar 29, 10 23:13

Przeszedłem. Jestem pod wrażeniem. I nie spodziewałem się takiego zwrotu akcji, przyznam szczerze. I dalej jestem taki trochę....: O.

Zginął mi jeden z bohaterów ;C Nie zrobiłem jednej z potrzebnych mi rzeczy. Na pewno przejdę jeszcze raz i inaczej poprowadzę całą historię.

A teraz kończę ściągać Heavy Rain Chronicles part1. Jak za darmo to biorę ; p
oh, and by the way? we're going to die.
Askel
Olga Gurlkovich

Postprzez Faja » So kwi 03, 10 12:18

Czy nie uważacie, że wypuszczenie epizodu "The Taxidermist" za 14PLN, w którego się pewnie pogra z 5 minut jest czystym skurwysyństwem?
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez Bizon » So kwi 03, 10 13:02

14zł to nie tak dużo...
Za DLC do MW2 (aż 3 nowe mapki! Wow!) każą sobie płacić 15... dolców!
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez Faja » So kwi 03, 10 13:54

Epizodów w grze jest 34, zakładając, że gra kosztuje 200 ziko, to za epizod płacimy 5 ziko z hakiem. Chamstwo jak dla mnie.

DLC do MW2 to 5 mapek, które przez kolejne kilka miesięcy będą ogrywane jak diabli. W przypadku HR dostajemy 5 minutową rozgrywkę. Można ją skończyć kilka razy na kilka sposobów co nie zmienia jednak faktu, że jej grywalność jest znikoma w porównaniu do takich mapel do multi. Gdyby to jeszcze wprowadzało jakies zmiany w podstawce. np coś co zrobie w tym epizodzie będzie miało swoje skutki później, ale z tego co wiem to tak nie jest.
Faja
Big Boss

Postprzez Sylvan Wielki » Pn kwi 05, 10 11:12

Gac666 napisał(a):Cytat:

To czyżbyś nas oszukał podając swój wiek w profilu?

Bilet na BANicję mu za mataczenie :D

Kupiłem kilka dni temu. Wspaniała oprawa A/V. Niesamowity klimat. Dubbing pierwsza klasa. Mocarny tytuł na wyłączność.
Obrazek
Sylvan Wielki

Postprzez Gillian » Pn kwi 05, 10 13:34

Sylvan Wielki napisał(a):Wspaniała oprawa A/V.
Wspaniała oprawa A, dobra oprawa V można powiedzieć : )
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Sylvan Wielki » Pn kwi 05, 10 22:56

A tam. Grę skończyłem właśnie. Przecudowna. Można z tego świetny film zrobić. Tylko, że tutaj mamy ogrom zakończeń i każde niemal jest wspaniałe, film musi się jednym zadowolić - i opcjonalnie na DVD/blue ray wersją alternatywną.
Coś niesamowitego ta gra.
Obrazek
Sylvan Wielki

Postprzez Gillian » Pt lip 01, 11 12:38

Faja napisał(a):Które zakończenie miałeś?

Udało mi się uratować chyba wszystkich. Na końcu morderca co prawda zginął.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Coldman_3 » N lis 06, 11 00:10

Kawał świetnej giery, ograłem stosunkowo niedawno. Klimat, wczuwa, mechanika, oprawa audio-wizualna - gdybym za to miał Heavy Rain oceniać, byłaby łacznie dycha. Coś jednak do końca nie zagrało. Co? Jak na ironię najważniejsza rzecz w tym wszystkim, czyli scenariusz. Nie chodzi mi już o kwestie takie, jak ta, skąd w mojej wersji Madison znała imię Shelby'ego. Tożsamość mordercy jest autentycznym zaskoczeniem, ale jego motywacje... słabe, niewiarygodne, rodem z thrillera klasy B z Tele 5. Mimo to, w zalewie FPS-ów i tym podobnego syfu, 9/10. Liczę, że Quantic Dream odpali niedługo coś w podobnych klimatach.
"Revenge with a Vengeance"
Coldman_3
banan

Postprzez Coldman_9 » So wrz 08, 12 17:29

Heavy Rain jest słabe, bo w 100% opiera się na fabule, a ta NIE MA SENSU.

Spoiler:
Jaja nie z tego świata, jakby na chwilę się nad tym zastanowić. I Cage sprzedaje tę grafomańską, nielogiczną papkę, w dodatku ze słabymi dialogami, a recenzenci wstawiają 9 i 10, bo mamy "grę jak film". Oprawa jest ładna, muzyka także, za to sterowanie postacią przy statycznych kamerach to męka pańska. Co ciekawe, mimo tych absurdów, te 9 godzin miło mi zleciało. W sumie można sprawdzić i nawet się pobawić, bo takich gier w zasadzie nie ma, ale za nie więcej niż 50 zł. -6/10

P.S. Beyond ma wielki potencjał, ale jeśli Cage nie miał nikogo od korekty przy scenariuszu, to może być różnie.
Coldman_9
Vamp

Postprzez Simon » N wrz 09, 12 19:23

Zgadza się, ta fabuła nie ma sensu gdy się jej nie rozumie:]
'A cornered fox is more dangerous than a jackal!'

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Gram: MGSV The Phantom Pain

Postprzez Coldman_9 » N wrz 09, 12 20:02

Spoiler:

Jednak gdzie nie spojrzeć to nie miała być produkcja klasy B tylko "takie Siedem na konsole" właśnie. Problemem jest nie zamysł ale osoba reżysera i scenarzysty (czyli upośledzonego Cage'a), który najnormalniej w świecie nie łapie podstawowych zasad ani działania kryminału, ani thrillera. Sensu tu nie ma nic zupełnie. Motywacja i działania mordercy to śmiech na sali, a cała reszta wcale nie jest lepsza. Począwszy od koszmarnych dialogów, aktorstwa rodem z The Room, a skończywszy na - wymienię to jeszcze raz - katastrofalnym scenariuszu, który rozlatuje się przy pierwszej próbie przeanalizowania go.

Cała gierka wygląda tak jak pięciolatek by sobie wyobrażał dorosły kryminał/thriller i poskładał go - nie wiedzieć czemu - z elementów z Matrixa, Piły, czy nawet Z Archiwum X - ale zapomniał o takim chociażby Siedem, bo był dla niego zbyt straszny lub go nie zrozumiał.
Coldman_9
Vamp

Następna strona

Powrót do Gry i Konsole