Problem z dodatkami

Tutaj rozmawiamy o MGO i MGO2

Moderator: GM

Problem z dodatkami

Postprzez greenseed » Pt sie 28, 09 11:50

Witam, mam pewien problem - kupilem kilka dni temu dodatki ( mapy, charaktery itp. ) i do dzis nie moge ich uruchomic , nie mam nowych postaci jak rowniez map. Mam potwierdzenie zakupu, z karty zostaly pobrane pieniadze...
czy ktos moglby mi napisac jak i gdzie moge je znalezc/uruchomic?

z gory dzieki za odp
greenseed
Inkarnacja VR

Postprzez maciusman » So sie 29, 09 01:12

Hmmmm...... zadnej filozofii to tam nie ma. Dodatki sa dostepne od razu po dokonaniu zakupu i nic nie trzeba dodatkowo uruchamiac. Opisz moze dokladnie jak dokonales zakupu , bo ciezko stwierdzic. Nie zamataczyles moze czegos z roznymi konami lub game id??
maciusman
Red Blaster

Postprzez greenseed » So sie 29, 09 10:05

wlasnie ze wszystko bylo ok, mam tylko jedno konami ID i jedno game ID, dostalem maila potwierdzajacego ze wszystko ok, czekalem trzy dni od zakupu bo dopiero po trzech dniach pobrano pieniadze z konta i myslalem ze po tych trzech dniach to dostane ale nic nie mam nadal.
jeszcze myslalem , ze to trzeba wejsc w jakies opcje na grze, zeby uruchomic dodatki ale z tego co juz zdazylem przeczytac na forum, wynika ze powinny sie one pojawic automatycznie?

no coz , napisalem wczoraj maila do konami support i pozostaje mi czekac na odzew.

dzieki za odp.
greenseed
Inkarnacja VR

Postprzez greenseed » N sie 30, 09 14:47

siemka tak dokladnie to kupilem MEM EXPANSION PACK dzisiaj wyczytalem ze dotego musze zakupic GENE EXPANSION PACK tylko jest taki problem ze w sklepie MGO tego niema jest tylko 5 dodatkow czy ktos mial z tym problem z gory dzieki za odpowiedz
greenseed
Inkarnacja VR

Postprzez maciusman » Pn sie 31, 09 20:21

greenseed napisał(a):siemka tak dokladnie to kupilem MEM EXPANSION PACK dzisiaj wyczytalem ze dotego musze zakupic GENE EXPANSION PACK tylko jest taki problem ze w sklepie MGO tego niema jest tylko 5 dodatkow czy ktos mial z tym problem z gory dzieki za odpowiedz

Musze Cie odrobine zmartwic , bo popelniles blad kupujac MEME. W MGO shop , sa dokladnie wymienione dodatki i "zestawy" w jakich mozna je kupic:
METAL GEAR ONLINE GENE & MEME & SCENE EXPANSION For players who do not own the "GENE EXPANSION"

METAL GEAR ONLINE MEME & SCENE EXPANSION For players who own the "GENE EXPANSION"

METAL GEAR ONLINE SCENE EXPANSION For players who own the "GENE & MEME EXPANSION"

METAL GEAR ONLINE MEME EXPANSION For players who own the "GENE EXPANSION"

METAL GEAR ONLINE GENE EXPANSION For players who do not own the "GENE EXPANSION"

A wsystko to znajduje sie pod tym linkiem:
https://my.konami.net/mgo2/login.mgo?sub=GAME
Musiales nie zauwazyc GENE , ktore tam wyraznie jest :)
Takze najlepiej wybrac combo wszystkich 3 ex packow , wtedy radocha z gry gwarantowana :D
maciusman
Red Blaster

Postprzez greenseed » Wt wrz 01, 09 08:36

No dzieki stary, tak wlasnie myslalem, ale tutaj pojawia sie kolejny problem- ten link, ktory podales wyswietla dodatki, ktore sa dostepne ale przed zalogowaniem , czyli bez opcji kup :

METAL GEAR ONLINE GENE & MEME & SCENE EXPANSION For players who do not own the "GENE EXPANSION"
METAL GEAR ONLINE MEME & SCENE EXPANSION For players who own the "GENE EXPANSION"
METAL GEAR ONLINE SCENE EXPANSION For players who own the "GENE & MEME EXPANSION"
METAL GEAR ONLINE MEME EXPANSION For players who own the "GENE EXPANSION"
METAL GEAR ONLINE GENE EXPANSION For players who do not own the "GENE EXPANSION"
MGO Extra Character Slot
MGO Codec Pack 2
MGO Codec Pack

ale zeby cos kupic musze sie zalogowac i kiedy sie zaloguje czesc dodatkow mi znika i widze tylko :

1 METAL GEAR ONLINE MEME & SCENE EXPANSION NEW!

2 MGO Codec Pack 2 NEW!

3 METAL GEAR ONLINE PACK #2 MEME EXPANSION

4 MGO Extra Character Slot You can buy 7 more of this item.

5 MGO Codec Pack

i nie ma tam GENE EXPANSION PACK , tak rowniez bylo gdy kupowalem - mialem do wyboru tylko te 5 dodatkow

nie wiem o co chodzi, czekam nadal na odpowiedz z konami

i jeszcze jedno - kupilem ten trzeci dodatek METAL GEAR ONLINE PACK #2 MEME EXPANSION a na maila przyszlo mi potwierdzenie ze kupilem
Product name: METAL GEAR ONLINE PACK #1 GENE EXPANSION

i tez nie wiem o co chodzi , ale i tak w tym momencie nic nie moge zrobic innego jak czekac na odpowiedz
greenseed
Inkarnacja VR

Postprzez maciusman » Wt wrz 01, 09 22:12

greenseed napisał(a): siemka tak dokladnie to kupilem MEM EXPANSION PACK dzisiaj wyczytalem ze dotego musze zakupic GENE EXPANSION PACK.............

To po kolei , piszesz ze kupiles MEME pack, ok.

greenseed napisał(a):............. zeby cos kupic musze sie zalogowac i kiedy sie zaloguje czesc dodatkow mi znika i widze tylko :

1 METAL GEAR ONLINE MEME & SCENE EXPANSION NEW!

2 MGO Codec Pack 2 NEW!

3 METAL GEAR ONLINE PACK #2 MEME EXPANSION

4 MGO Extra Character Slot You can buy 7 more of this item.

5 MGO Codec Pack

i nie ma tam GENE EXPANSION PACK , tak rowniez bylo gdy kupowalem - mialem do wyboru tylko te 5 dodatkow

A teraz piszesz , ze wciaz do kupienia dostepne masz MEME. Nie moglo byc dostepne , bo opcja kupna dodatku znika po jego zakupieniu . Wniosek: albo pomyliles sie w tym poscie , albo przy zakupie i kupiles GENE.

greenseed napisał(a): i jeszcze jedno - kupilem ten trzeci dodatek METAL GEAR ONLINE PACK #2 MEME EXPANSION a na maila przyszlo mi potwierdzenie ze kupilem
Product name: METAL GEAR ONLINE PACK #1 GENE EXPANSION

Juz w pierwszym poscie pisales , ze najpierw kupiles MEME , a teraz znow piszesz , ze kupiles MEME :) Trzeci dodatek to SCENE. Chyba , ze zle Cie zrozumialem i piszesz jeszcze raz o tym , o czym w pierszym poscie. Ech zagmatwany problem :) Ale skoro dostales potwierdzenie zakupu GENE , oznacza to , ze dokonales tego za pierwszym lub drugim razem.
Cos musialo Ci sie po prostu pomieszac z nazwami packow , chyba ze automatycznie przekierowalo Cie do zakupu GENE , ale czy tak jest to nie moge sprawdzic bo kupowalem dodatki na biezaco :)
A jesli dostales potwierdzenie zakupu GENE to najprosciej odpal gre i zobacz na jakich mapach mozesz robic zadyme :)

P.S. A jak juz uporasz sie z problemami to zapraszam na www.grompl.rox.pl ,a takze do pogrania z nasza ekipa :)
maciusman
Red Blaster

Postprzez greenseed » Śr wrz 02, 09 00:26

dzieki jeszcze raz . sory ze troche namieszalem, dodatki kupilem raz i napewno bylo to MEME , widocznie automatycznie przekierowalo mnie na kupno GENE ( jest potwierdzenie na mailu i na historii zakupu w sklepie MGO )

przed chwila kupilem ponownie tym razem MEME & SCENE EXPANSION , potwierdzenie przyszlo, ze wszystko ok i teraz tak - znalazlem w koncu te mapy i nowe charaktery ale w opcji training solo

czy jest mozliwosc uzycia tych charakterow poza opcja training solo?

tu znalazlem jeszcze takie info

* Please note that the above Characters cannot be freely selected. They will be randomly allocated to a player taking part in a game in which their use has been enabled.

czyli ze nie moge sobie sam wybrac kim i gdzie mam grac?
greenseed
Inkarnacja VR

Postprzez maciusman » Śr wrz 02, 09 16:01

greenseed napisał(a):
czy jest mozliwosc uzycia tych charakterow poza opcja training solo?

tu znalazlem jeszcze takie info

* Please note that the above Characters cannot be freely selected. They will be randomly allocated to a player taking part in a game in which their use has been enabled.

czyli ze nie moge sobie sam wybrac kim i gdzie mam grac?

Snake ,Vamp , Raiden , Mei Ling , Ocelot , Meryl i Akiba sa dostepni w normalnej grze o ile ustawi sie mozliwosc grania nimi.

A ta notka oznacza wlasnie to , ze postacie te przydzielane sa dla graczy losowo na poczatku rundy.
maciusman
Red Blaster

Postprzez greenseed » Śr wrz 02, 09 17:09

a czy mozesz mi napisac gdzie jest ta opcja i jak sie ja ustawia? czy trzeba usunac stary charakter?

dzieki za pomoc!
greenseed
Inkarnacja VR

Postprzez maciusman » Śr wrz 02, 09 22:23

greenseed napisał(a):a czy mozesz mi napisac gdzie jest ta opcja i jak sie ja ustawia? czy trzeba usunac stary charakter?

dzieki za pomoc!

Niczego nie usuwaj!! :) To czy maja byc dostepne w czasie rozgrywki postacie specjalne ustawia sie tworzac gre. Czyli wchodzisz na jakies lobby np. OTACON , wybierasz opcje CREATE GAME , a nastepnie ustawiasz mapy i rodzaje rozgrywki. Dalej masz common settings i wlasnie tam ustawiasz szczegoly , wlacznie z dostepnoscia specjalnych postaci.
A jesli nie chcesz samemu robic gry to mozesz poszukac takiej , w ktorej host ustawil ich dostepnosc. Najprosciej ustaw podczas wyszukiwania odpowiedni filtr , albo szukaj odpowiedniej ikonki , obok nazwy danej gry.
maciusman
Red Blaster

Postprzez greenseed » Cz wrz 03, 09 00:26

no widzisz i tu pojawia sie kolejny problem, gdy chce wejsc w opcje CREATE GAME , wyswietla mi sie komunikat - can not create game with current network enviroment

czy moze sie orientujesz o co chodzi?

jak widac to wcale nie taka prosta sprawa z tymi dodatkami i graniem online ( przynajmniej w moim przypadku ;)
greenseed
Inkarnacja VR

Postprzez maciusman » Cz wrz 03, 09 15:26

greenseed napisał(a):no widzisz i tu pojawia sie kolejny problem, gdy chce wejsc w opcje CREATE GAME , wyswietla mi sie komunikat - can not create game with current network enviroment

czy moze sie orientujesz o co chodzi?

jak widac to wcale nie taka prosta sprawa z tymi dodatkami i graniem online ( przynajmniej w moim przypadku ;)

Moze sie orientuje :) Osobiscie nie mialem z tym problemu , ale znam wiele osob , ktore mialy to samo co Ty. A rzecz jest banalna , bo musisz po prostu zglosic sie do swojego operatora internetu i powiedziec , ze chcesz miec mozliwosc hostowania gier. Oni pewnie cos tam wlacza lub przestawia i po klopocie :D
maciusman
Red Blaster

Postprzez liquidgary » Cz wrz 03, 09 15:36

Z tego co wiem musisz zmienic ustawienia routera. Ja mialem to samo, na kablowym wszystko mi hulalo a jak zmienilem na bezprzewodowy to pojawily sie klocki.

Wejdz na stronke:

http://www.konami.jp/mgo/en/hd/support/tool.html

zciagnij ten programik i go uruchom, tam wszystko bedzie napisane co powinienes zmienic. Ja musialem wylaczyc firewalla w routerze....
liquidgary
Fire Trooper

Postprzez greenseed » Cz wrz 03, 09 23:34

dzieki chlopaki, udalo sie, na probe wylaczylem firewalla i w koncu gra. :D
greenseed
Inkarnacja VR

Postprzez liquidgary » Pt wrz 04, 09 07:12

Teraz uwazaj na wirusy w ps3 >:->
liquidgary
Fire Trooper

Postprzez Lostprophet » So wrz 26, 09 16:04

planuje od dłuższego czasu zakup godatków (najlepiej wsysatkiehc naraz) powiecie mi co muszie miec i co musze zrobić żeby wszystko było ok? zupełnie nie mam poijęcia co i jak, i co jeśli na psn jestem zalogowany na polske? i czy dodanie nowego użytkownika na ps3 zmiania coś w mgo?
Lostprophet
Machinegun Kid

Postprzez Gac666 » So wrz 26, 09 18:26

Użyj szukajki na litość Snake'a.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Powrót do Metal Gear Online