Duch w maszynie

Kontynuacja losów Raidena od Platinum Games we współpracy z Kojima Productions. Czy fani to przeżyją?

Moderatorzy: Snake., GM

Postprzez uci » Cz lut 04, 10 07:58

no ale seria zawsze słyneła z ogromnego detalu jeżeli chodzi o bohaterów, stary raiden ma blizny odchodzące od ust, nowy już ich nie ma. Ale najbardziej bolą te włosy, są po prostu starszne, a kiedy są nad opaską to chyba maja stealth
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez SaladinAI » Cz lut 04, 10 14:02

Może ten nowy Raiden bardziej odzwierciedla jego wygląd w grze? Pierwszy art z MGS 4 ukazywał Snake'a z brodą, dlatego uważam że tej postaci bliżej do finalnej wersji Rising.
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez deadspace6 » Cz lut 04, 10 15:53

Postanowiłem sobie przypomnieć dotychczasowe materiały i nasunęły mi się dwa pytania:
1. Czy te dwa japońskie symbole, które mogliśmy zaobserwować w zwiastunie mają jakieś znaczenie? Czy są ściśle powiązane z tymi Raijin i Fujin?

2. Dlaczego nikt (no prawie) nie zwraca uwagi na to że w tym zwiastunie Raiden siedzi na Crying Wolf? Raiden nie wygląda jakby walczył z bestią.

Może to będzie w Rising jakiś środek transportu :) Nasz ninja będzie się za jego pomocą przemieszczał na znaczne odległości w tym "sandboxie"? A może to będzie dla Raidena jakieś wsparcie podczas walk?

I tu pojawia się kolejny znak zapytania - skoro pojawia się Crying Wolf to prawdopodobnie akcja gry ma miejsce kilka lat po MGS4 (a najnowszy art Raidena wskazuje na to że mogło upłynąć nawet więcej czasu bo wygląda tam na starszego i w pełni dojrzałego). Ja obstawiam rok 2020.

Jest jeszcze jedna możliwość - Rising ma miejsce kilka lat przed MGS4 ale to bardzo mało prawdopobobne.
deadspace6
Fortune

Postprzez SaladinAI » Cz lut 04, 10 19:00

deadspace6 napisał(a):1. Czy te dwa japońskie symbole, które mogliśmy zaobserwować w zwiastunie mają jakieś znaczenie? Czy są ściśle powiązane z tymi Raijin i Fujin?

Tak, to są ich imiona.

deadspace6 napisał(a):2. Dlaczego nikt (no prawie) nie zwraca uwagi na to że w tym zwiastunie Raiden siedzi na Crying Wolf? Raiden nie wygląda jakby walczył z bestią.

Było dyskutowane. Zdjęcie to nie pojawiło się w zwiastunie, było natomiast obecne na konferencji KojiPro na E3. Ciężko stwierdzić czy oni walczą czy też jest to forma współpracy. Crying Wolf oraz Raiden mają wiele wspólnego gdy chodzi o ich przeszłość. Możliwe że bestia to tylko masowo produkowana maszyna.

Także stawiam na to że akcja gry będzie miała miejsce w okolicach 2020 roku, może później (Osobliwość...).
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez uci » Cz lut 04, 10 19:06

no jest jeszcze szansa ze stara fotka to raiden renderowany na silniku 4ki, nowe to juz koncept do risinga?
uci
Uber Big Boss

Postprzez deadspace6 » Cz lut 04, 10 19:39

Saladin01 napisał(a):Możliwe że bestia to tylko masowo produkowana maszyna.

W MGS4 pojawiły się cztery tego typu bestie. Każda z nich sprawiała wrażenie wyjątkowej i stworzonej specjalnie na potrzebę Piękności, która w niej zasiadała.

Nie pamiętam dokładnie co stało się z Crying Wolf po zabiciu dziewczyny, ale chyba maszyna rozpadła się na wiele części. To w pewnym sensie potwierdza tą teorie jednak ja pozostaje przy swojej wersji.

Spostrzeżeń cd.

Raiden siedzący na maszynie ma coś dziwnego, jakby pomarańczowe naramienniki.
Na twarzy widać kształt przypominający pomarańczową maskę. Włosy układają się tak jak na artach. Poza tym jego plecy i kawałeczek klatki piersiowej który widać jest jakby okryty osłoną lub jakimś płaszczem przylegającym do ciała. Czy Raiden na artach gdzie widzimy go od przodu jest bez "zewnętrznej osłony" którą zakłada np. przed podróżą na grzbiecie bestii?
Na artach nie widać też maski i naramienników, o których pisałem wyżej.

Dodatkowo blaszana maszyna wygląda jakby biegła (potwierdzeniem jest powiewanie tej "wstążki" trzymanej przez cyborga). Raiden trzyma się jedną ręką i wygląda na spokojnego i gotowego do walki o czym świadczy uniesiony miecz.

I tu potwierdzenie mojej teorii - współpraca z Crying Wolf. Mechaniczny wilk prowadzi swojego "pana" do ataku i jest jakby jego "rumakiem".

Sama wstążka którą razem z mieczem trzyma ninja też jest zagadką. Moim zdaniem jest to nowa broń bohatera - bicz, za pomocą którego postać atakuje przeciwników z bezpiecznej odległości, z pokładu "rumaka"
deadspace6
Fortune

Postprzez Gac666 » Cz lut 04, 10 20:03

uci napisał(a):no jest jeszcze szansa ze stara fotka to raiden renderowany na silniku 4ki, nowe to juz koncept do risinga?

Ke? Na silniku? Takie cos? W życiu... nie zaczynajmy znowu z wąsami snake'a ;].

Render jest ten sam, zmieniła się tekstura i gęstość włosów.
Dodam też, że pierwsza fota jest photoshopowana (włosy).
Gac666
Big Boss

Postprzez SALADYN » Cz lut 04, 10 23:34

deadspace6 napisał(a):W MGS4 pojawiły się cztery tego typu bestie. Każda z nich sprawiała wrażenie wyjątkowej i stworzonej specjalnie na potrzebę Piękności, która w niej zasiadała.

Możliwe że zaczeli je produkować masowo jak Ray'a.
Raven to nawet miała chyba swoich pomagierów.

deadspace6 napisał(a):Sama wstążka którą razem z mieczem trzyma ninja też jest zagadką. Moim zdaniem jest to nowa broń bohatera - bicz, za pomocą którego postać atakuje przeciwników z bezpiecznej odległości, z pokładu "rumaka"

Blee , bicz ? za bardzo Indianą Jones taki pomysł trąca tudzież inną Xeną , oby to tylko była pamiątka np bandana po Snake'u.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez deadspace6 » Pt lut 05, 10 13:25

SALADYN napisał(a):Blee , bicz ? za bardzo Indianą Jones taki pomysł trąca tudzież inną Xeną , oby to tylko była pamiątka np bandana po Snake'u.

Nie koniecznie jest to bicz ale jak na bandanę Snake'a to jest chyba za długie.
Można by tym czymś mumie owinąć trzy razy :iconbiggrin:

Ale swoją drogą pokazanie w Rising pamiątki po wężu było by bardzo ładnym gestem ze strony twórców jak i samego Raidena.
deadspace6
Fortune

Postprzez SaladinAI » Pt lut 05, 10 14:13

To wygląda raczej jakby Raiden jej ogon oderwał.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez deadspace6 » Pt lut 05, 10 14:36

Nie przypominam sobie żeby Crying Wolf miała ogon, ale skoro to wilk to mogłoby się nawet zgadzać. Ale ja i tak nadal się upieram - Raiden + bestia = współpraca.
Ostatnio edytowano Pt lut 05, 10 18:15 przez deadspace6, łącznie edytowano 1 raz
deadspace6
Fortune

Postprzez uci » Pt lut 05, 10 17:51

miała ogon, zdecydowanie
uci
Uber Big Boss

Postprzez revil92 » Pt lut 05, 10 20:15

No sama opaska na oku Raidena świadczy już o Sneaku moze będzie ją nosił właśnie dla jego pamięci czy coś;)
Zapraszam do mojego sklepu gry na PS3 i nie tylko http://revil-game.otwarte24.pl/
revil92
Arnold

Postprzez Gac666 » Pt lut 05, 10 20:47

Snake noszący bandane przez X lat, a potem Raiden noszący ją... taką brudną, spoconą... mmmm...
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez deadspace6 » Pt lut 05, 10 21:54

uci napisał(a):miała ogon, zdecydowanie

Sprawdziłem w artbooku i faktycznie bestia ma ogon. Kwestia bicza jest więc nie aktualna.
deadspace6
Fortune

Postprzez SALADYN » So lut 06, 10 00:45

deadspace6 napisał(a):Sprawdziłem w artbooku

Nie dość że ładnie wygląda to jeszcze się przydaje co ;)

A pamiętacie bonusową bandanę którą Snake mógł nosić na tankowcu za zdobycie ileś tam blach ???
Sięgała aż do ziemi.
SALADYN

Postprzez deadspace6 » So lut 06, 10 14:02

SALADYN napisał(a):Nie dość że ładnie wygląda to jeszcze się przydaje co ;)

Jasne. Można obejrzeć wiele szczegółów, na które w grze nie zwraca się uwagi.

SALADYN napisał(a):A pamiętacie bonusową bandanę którą Snake mógł nosić na tankowcu za zdobycie ileś tam blach ???
Sięgała aż do ziemi

Raidena raczej nie przyodzieją w bandanę. Milion fanów zaczął by protestować ("już tak się cieszyłem że skończyli z dziadkiem a tu w następnej części pojawia się jego znak rozpoznawczy")
deadspace6
Fortune

Postprzez revil92 » So lut 06, 10 14:09

Dla mnie jest to bardzo fajny pomysł z bandaną i większość to doceni tak mi się zdaje;)
Zapraszam do mojego sklepu gry na PS3 i nie tylko http://revil-game.otwarte24.pl/
revil92
Arnold

Postprzez Crusher » So lut 06, 10 14:43

Mnie się też podoba, nie wiem co w tym złego. Przedtem o tym pisałem zresztą.

No i Raiden popylający na Crying Wolf bardziej mi przydałby do gustu, niż Raiden śmigający jeepem po dżungli...
Crusher
Vamp

Postprzez dante195 » So lut 06, 10 15:54

Tak się zastanawiałem nad tym nowym artem i przypomniałem sobie o Rajinie i Fujinie.
Na trailerze Raiden ma brązowe lub złote oczy(nawiązanie do Rajina), a na nowym arcie błękitne(Fujin). Być może Raiden będzie dysponował umiejętności związanych z tymi bóstwami zmieniając swój wygląd, może ten pierwszy będzie dysponował mocą Rajin'a , zaś ten drugi mocą wiatru(kolorki oczu przypominają te z anime Yaiba, gdzie miecz Fujina miotał niebieskimi falami, a Rajina złotymi).
dante195
Running Man

Postprzez SALADYN » So lut 06, 10 21:21

revil92 napisał(a):Dla mnie jest to bardzo fajny pomysł z bandaną i większość to doceni tak mi się zdaje;)

Dokładnie , najlepiej by wyglądała przywiązana do rękojeści miecza i latajaca za klingą po każdym ciosie.
SALADYN

Postprzez Snake_VR5 » So kwi 24, 10 09:40

zzzz
Ostatnio edytowano Pn lis 14, 11 22:44 przez Snake_VR5, łącznie edytowano 2 razy
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez SaladinAI » So kwi 24, 10 09:42

Raiden napisał(a):''I am lightning''

Czyli Nadczłowiek. Japończycy chyba lubią te klimaty, patrząc po Xenosadze.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Tidus93x » So kwi 24, 10 10:05

Byleby z tej mocy nie wyszło InFamous albo Star Wars, choć znając Kojimę to można się wszystkiego spodziewać.
Obrazek
Tidus93x
Jack the Ripper

Postprzez Snake_VR5 » So kwi 24, 10 10:18

zzzz
Ostatnio edytowano Pn lis 14, 11 22:39 przez Snake_VR5, łącznie edytowano 1 raz
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez Tidus93x » So kwi 24, 10 10:22

Nie mam nic przeciw jakiemuś wspomaganiu się elektrycznością, ale w granicach MGS-owego świata. Wyobraźmy sobie sytuację: Raiden otoczony przez żołnierzy robi jeden wielki wybuch elektryczny zabijając jednym ciosem masę żołnierzy - taka wizja razi, czyż nie?
Obrazek
Tidus93x
Jack the Ripper

Postprzez Snake_VR5 » N kwi 25, 10 09:36

zzzz
Ostatnio edytowano Pn lis 14, 11 23:48 przez Snake_VR5, łącznie edytowano 1 raz
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez SaladinAI » N kwi 25, 10 10:40

A ja wyobrażam sobie nową formę egzoszkieletu: zdolnej do zmiany kształtu, przebierania innych form.

Otóż nasz kombinezon bojowy mógłby podlegać zmianom mającym na celu ulepszenie jego właściwości. Na strój składałby się materiał zdolny do modyfikacji formy. Zwiększanie takich atrybutów jak siła, szybkość czy wytrzymałość polegałoby na strukturalnych zmianach kombinezonu, poprzez dokładanie nowych części adaptacyjnych które z kolei przybierałby pożądany przez nasz kształt. Mogłoby to się odbywać za pomocą specjalnych programów, które określałyby jaką właściwość możemy przyjąć.

Ponadto nasz uniform podlegałby ciągłemu zużywaniu i zniszczeniu, więc gra polegałaby na tym żeby ciągle go ulepszać oraz odnawiać poprzez określone zadania, w bardziej otwartym świecie. To moja wizja erpegowych elementów gry - swoiste pakowanie postaci.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Snake_VR5 » Wt maja 04, 10 16:17

zzzz
Ostatnio edytowano Pn lis 14, 11 22:59 przez Snake_VR5, łącznie edytowano 1 raz
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez uci » Wt maja 04, 10 18:25

ale czemu tylko kamuflarzu, ewentualnie egzoszkieletu, Raiden jest w pełni cyborgiem, więc te właściwości mogło by posiadać całe jego ciało, a nie tylko pancerz.
Inną drogą, w takim przypadku Raiden nie potrzebowałby już egzoszkieletu.
uci
Uber Big Boss

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Metal Gear Rising: Revengeance