Okładki Metal Gear Solid HD dla Europy

Newsy o wszystkich wydarzeniach z Metal Gear Solid - Zanzibar

Okładki Metal Gear Solid HD dla Europy

Postprzez SaladinAI » Pt sie 19, 11 12:07

W przeciwieństwie do Japonii, Metal Gear Solid HD wychodzi w naszym rejonie w jednym zestawie, mieszczącym w sobie trzy gry. W całym tym zamieszaniu, design pudełka, właściwe to wygląd okładki, może okazać się mniej istotny. Niezależnie od tego, poniżej możecie sprawdzić próbki tego jak będą wyglądać okładki dla europejskiej wersji gry, dla obydwu konsol. Szału nie ma

http://mgs.gram.pl/wordpress/2011/08/19 ... la-europy/
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Gillian » Pt sie 19, 11 12:55

Dlaczego Sony narzuca taki wieśnaicki design? Buuu....
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez uci » Pt sie 19, 11 13:41

Po żółtych platynach i pomarańczowych PSP essential, CHD wygląda przynajmniej przyzwoicie.
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez SALADYN » Pt sie 19, 11 18:39

To jest spisek który ma nas nauczyć kupować gry w czasie premier kiedy okładki normalnie wyglądają.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Lazuli Lapis » Śr sie 24, 11 19:37

Przecież każdy, kto ceni sobie estetykę na półce już dawno doszedł do takich wniosków. Jak dla mnie jedynie platyny z PS2 są znośne (wizualnie, pomijając już tragiczną jakość płyt).
Z MGSHD bardziej podoba mi się Xboxowa okładka, ta z PS3 się tragicznie "błyszczy"...
Obrazek
Lazuli Lapis
The Inspector

Gram: BioShock, Mirror's Edge
Czytam: Fahrenheit 451

Postprzez Gillian » Śr sie 24, 11 20:34

Pierwsze z brzegu: to jest znośne?
Obrazek
Paskudztwo!

Przypomnijmy sobie platyny z PSX:
Obrazek
Zmienia się tylko label z czarnego na srebrny.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Lazuli Lapis » Śr sie 24, 11 21:29

A, sorry, totalnie zapomniałam o platynach z PSXa bo żadnej nie mam, a faktycznie one były najlepsze. A z tymi z PS2 to okładka owszem jest failem, ale przynajmniej kolorystyka normalna i jak stoi na półce to grzbiet nie wali po oczach oczojebnym pomarańczem czy czym tam...
Obrazek
Lazuli Lapis
The Inspector

Postprzez ArecaS » Śr sie 24, 11 21:36

Ale gdzie Platyny z PS2 mają fatalną jakość płyt? W ogóle nie zauważyłem... Równie często odmawiają posłuszeństwa jak płytki premierowe.
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez SALADYN » Śr sie 24, 11 21:57

ArecaS napisał(a):Ale gdzie Platyny z PS2 mają fatalną jakość płyt? W ogóle nie zauważyłem... Równie często odmawiają posłuszeństwa jak płytki premierowe.

Tu raczej chodzi o platyny z PSX'a, one odmawiały posłuszeństwa po najmniejszej rysce na górnej warstwie.
SALADYN

Postprzez Lazuli Lapis » Śr sie 24, 11 22:08

Okej, znów nie wyraziłam się dość precyzyjnie, chodziło mi raczej o wykonanie tych płyt, a konkretniej fakt, że tragicznie się palcują... Jako że zwracam uwagę na takie rzeczy to wkurza mnie to niemiłosiernie.

oezu, koniec na dzisiaj z pisaniem
Obrazek
Lazuli Lapis
The Inspector

Postprzez Osvelot » Śr sie 24, 11 23:27

Hehe, aż podszedłem do PS2 i zacząłem oglądać pudełka, bo chciałem się przekonać, ile mam platyn. Tak, serio, nie zwracam na to uwagi, pozdrawiam cieplutko.

Wyszło na to, że platynowego mam tylko Tekkena5, który był razem z plejem w sprzedaży. Kocham to pudełko wraz z zawartością jak własne dziecko (którego nie mam). Mi platyna nic nie zmienia.

Może to kwestia ratingu (jaskrawozielony się pierdoli prawie z każdą kompozycją wizualną - no sorry EA, trzeba było pozwolić piłkarzom urywać sobie nogi w FIFIE), może braku jakichkolwiek innych badziewnych emblematów, może z mojego punktu widzenia prezentuje się godnie ta ramka i jej otoczenie dobrze gra z designem oryginalnej okładki - ale naprawdę, nie czuję bólu spoglądając na tego T5.

Za to przyznam, że może to być łut szczęścia i spieprzenie zawsze wykwintnego motywu Shinkawy jakimiś niedobranymi ramkami/elementami to rzecz bardzo prosta i mogąca się wydarzyć w każdej chwili.

Lazuli Lapis napisał(a):chodziło mi raczej o wykonanie tych płyt, a konkretniej fakt, że tragicznie się palcują...

Aha, bardzo fajnie. Jak się płyty palcują, to tragedia, jak się dziewczyny palcują to sexy i fajnie, co za czasy.
Obrazek
"From now on... call me Big Bonus."
Osvelot
Solidus Snake

Gram: w pici-polo na małe bramki

Postprzez Faja » Cz sie 25, 11 07:53

Ocwelot napisał(a):
Lazuli Lapis napisał(a):chodziło mi raczej o wykonanie tych płyt, a konkretniej fakt, że tragicznie się palcują...

Aha, bardzo fajnie. Jak się płyty palcują, to tragedia, jak się dziewczyny palcują to sexy i fajnie, co za czasy.

Nie zapomnijmy, że jeszcze nie ma oryginalnych japońskich stęków.
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez Osvelot » Cz sie 25, 11 10:54

Faja napisał(a):
Ocwelot napisał(a):

Nie zapomnijmy, że jeszcze nie ma oryginalnych japońskich stęków.

Obrazek
Obrazek
Osvelot
Solidus Snake

Postprzez kALWa888 » Cz sie 25, 11 14:43

Platynom mówię stanowczo nie. To denerwujące kiedy grzbiety gier na PSX i PS2 są różne. Raz czarny, potem dwa srebrne, dwa czarne jeden srebrny. W kolekcji PS2 zamieńmy czarne na białe, a srebrne na czarne i mamy podobnie nieprzyjemny efekt. W dodatku, otwierasz pudełko a tam zamiast ładnego nadruku na płycie jest wypalcowane sreberko. Mnie boli jak widzę. Ale został mi tylko T5 i Jak X w platynie, które wymienię niedługo. Lubię gdy grzbiety wyglądają tak samo, wygląda to naprawdę o wiele lepiej. No i wp rzypadku PS2 w premierkach przynajmniej okładka nie jest zmniejszona. I instrukcje kolorowe. Gdzie w platynach najczęściej czarno białe.
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez Lazuli Lapis » Cz sie 25, 11 15:00

Akurat ja we wszystkich platynach na PS2 mam kolorowe instrukcje i w żadnej pożyczonej grze czarno-białych też nie widziałam. I u mnie na półce najpierw stoją rzędem platyny, a dopiero potem wydania premierowe, więc nie gryzą się innymi grzbietami... co nie zmienia faktu, że to jednak nie to samo. Dobrze że chociaż na DSie platyn nie ma...
Obrazek
Lazuli Lapis
The Inspector

Postprzez Faja » Cz sie 25, 11 15:08

kaLWa888 boję się o to jak wyglądają Twoje ubrania
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez kALWa888 » Cz sie 25, 11 15:12

Hehe, akurat w tej kwestii jestem normalniejszy :)
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez Osvelot » Cz sie 25, 11 17:07

kALWa888 napisał(a):Lubię gdy grzbiety wyglądają tak samo, wygląda to naprawdę o wiele lepiej.
Lazuli Lapis napisał(a):I u mnie na półce najpierw stoją rzędem platyny, a dopiero potem wydania premierowe, więc nie gryzą się innymi grzbietami...

PROTIP: Trzymam gry na konsole w pudełku. Ładnym.
Obrazek
Osvelot
Solidus Snake

Postprzez Gillian » Cz sie 25, 11 21:01

Lazuli Lapis napisał(a):Akurat ja we wszystkich platynach na PS2 mam kolorowe instrukcje i w żadnej pożyczonej grze czarno-białych też nie widziałam.
Okami, Soul Reaver 2, DMC, BG&E u mnie są w wersji premierowej i przynajmniej te z tego co pamiętam miały czarno białe instrukcje.

A dziś takie coś to jest standard dla dużych wydawców, instrukcja w kolorze to święto i tylko niektórych stać na taki bajer. Zas Rockstar to nawet mapy z plakatem z drugiej strony jeszcze dorzuca nawet do dodatków (choć w LA Noire nie było).
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Lazuli Lapis » Cz sie 25, 11 21:07

No fakt, niektóre mi umknęły, ale jakby nie było - platyna nie ma tu nic do rzeczy w tej kwestii. W sumie nie zaglądam za bardzo do instrukcji nawet, i dopiero teraz odkryłam/przypomniałam sobie że kilka z nich które uważałam za kolorowe w całości mają taką tylko okładkę. No cóż... kolejny popis mojego ogarnięcia
Obrazek
Lazuli Lapis
The Inspector

Postprzez SALADYN » Cz sie 25, 11 23:28

kALWa888 napisał(a):To denerwujące kiedy grzbiety gier na PSX i PS2 są różne. Raz czarny, potem dwa srebrne, dwa czarne jeden srebrny.

To będziesz miał ciężki orzech do zgryzienia jak sie przesiądziesz na PS3 gdzie grzbiety mocno sie zmieniły po wypuszczeniu slimki, dodaj do tego platyny i misz masz murowany jeśli będziesz chciał postawić obok siebie dwie gry z tej samej serii.
SALADYN

Postprzez Gillian » Pt sie 26, 11 00:39

Jeszcze kolekcjonerki często w pudełkach. Ja mam w kolekcji kilka gier na PS3 i na półce to wygląda tak, że HR jest w kartonie z nowej serii, MGS4 w kartonie ze starej serii, do tego U2 w blaszanym pudełku i po dwa wydania sprzed i po rebrandingu...
Poza tym trzeba zauważyć, że brzegi gier na PS3 już nie są pisane ujednoliconą czcionką jak PALowskie PSX/PS2. Gdyby akurat wszystko miało logo gry jak premierówki na X360, ale nie - raz masz starą czcionkę i białe tło a raz logo z gry...

Btw zaraz temat podzielę bo się niezły offtop zrobił. // nie mogę... nie mam tu uprawnień :/
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez kALWa888 » Pt sie 26, 11 18:52

No z tymi grzbietami PS3 to wiem o tym, ale to tyczy się również gier na PSP. Jakoś to zdzierżę, wiem że już w tym wypadku nie będą jednolite grzbiety. Gry PS2 ze Stanów też mają logo gry na grzbietach. Choć nie wszystkie.

Ach i do zestawu platyn z niekolorowymi instrukcjami można spokojnie dodać Killzone, God of War 1 & 2. Co do DMC to ja mam wydanie premierowe z czarno białą instrukcją.

Co do gier z jednej serii, zauważyłem że MGS PW ma biały grzbiet tak samo jak PO. Seria Sh to samo chyba więc ustawienie wszystkich MGSów na PSP obok siebie zaowocuje śnieżną bielą. Może Rising też będzie mieć biały grzbiet? Ech, szczerze w to wątpię.

A i te nowe wydanie gier na PSP, Essentials? Badziew pierniczony. Pomarańczowy teraz.
Ostatnio edytowano Pt sie 26, 11 18:57 przez kALWa888, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez ArecaS » Pt sie 26, 11 18:57

Kolory w instrukcji nie zależą od Platyny. Square zwykle daje kolorowe okładki - także w Platynach. Capcom nie daje nigdy - nawet w premierach. Tu można by już uciąć tę dyskusję.

A Platyna w PS2 ładna jest i basta. ;)
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez SALADYN » Pt sie 26, 11 23:29

kALWa888 napisał(a):MGSów na PSP obok siebie zaowocuje śnieżną bielą.

Tu sie zmienił tylko rozmiar loga PSP i wyleciało logo marki playstation także włosów z głowy rwać nie musisz ;)
SALADYN

Postprzez Simon » Cz wrz 15, 11 19:10

Ocwelot napisał(a):Aha, bardzo fajnie. Jak się płyty palcują, to tragedia, jak się dziewczyny palcują to sexy i fajnie, co za czasy.

Chyba właśnie ujrzałem tekst roku:D
'A cornered fox is more dangerous than a jackal!'

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Gram: MGSV The Phantom Pain

Postprzez Osvelot » So wrz 17, 11 15:58

ArecaS napisał(a):Tu można by już uciąć tę dyskusję.

Chciałem uciąć bajerę na "można trzymać gry w ładnym kuferku", ale przegrałem z powszechnymi zapędami ekshibicjonistycznymi :<

Simon napisał(a):Chyba właśnie ujrzałem tekst roku:D

Chylę kapeluna, aczkolwiek zawsze staram się tylko i wyłącznie mówić szczerą prawdę prosto z serca.
Obrazek
Osvelot
Solidus Snake

Postprzez Simon » So wrz 17, 11 16:58

Ocwelot napisał(a):Chylę kapeluna, aczkolwiek zawsze staram się tylko i wyłącznie mówić szczerą prawdę prosto z serca.

Nie no, fiatomo. Właśnie za to jesteś tutaj ceniony.
'A cornered fox is more dangerous than a jackal!'

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Gram: MGSV The Phantom Pain

Powrót do Wieści z Zanzibaru