Gac666 napisał(a):Dobrze Panie "Stać mnie na każdą konsolę i wszystkie gry w trzech egzemplarzach lub więcej" powodzenia w tej, a jakże sensownej i patriotycznej postawie co do "oryginalności" konsol.
Sorry ale ja filantropem ani snobem nie jestem i wolałbym jednak mieć jedno do wszystkiego.
).

Moim baaaaaaaaaardzo skromnym zdaniem to MGS4 nie wyjdzie na iXa z tego powodu, że jeśli Sony chce komuś wcisnąć bądź co bądź droższą konsolkę to powinien mieć argumenty lepsze niż ładniejsza konsola, wygodniejsze Pady czy też to, że ma większe możliwości. Teraz nie liczy się już jakość konsoli, a (przepraszam za pisownię) Eksclusivy, które są brutalne ale jednak dają największą szansę, że "Tą konsolę kupię".
Silversword napisał(a):(...) to powinien mieć argumenty lepsze niż ładniejsza konsola (...)

kul napisał(a):Jak Capcom zgodzil sie na zrobienie RE4 na PS2, to fani Niny strasznie sie burzyli, ale byli to w stanie przezyc, podobnie z VJ/VJ2.

Tak zgadzam sie. A co do exclusivu MGS4(jak i gier innych developerow) to jak wspomnialem, choc wyrazilem sie niezbyt jasno moglby on byc czasowy. Priorytet ma 1 konsola, a nastepnie zrobic konwersje dodajac jakies dodatki czy cos.barth napisał(a):Exclusivey powinny istnieć, to one nadają konsolom ich charakter, ale powinny być one robione tylko i wyłącznie przez first party developerów(studia wewnętrzne), third party developerzy powinni wydawać gry na wszystko co możliwe
kul napisał(a):Zajezdza fanbojostwem na kilometr.
Pabian, SS1989, podziwiam Was. Naprawde. Nie wiem jak mozna patrzec w tak ograniczony sposob na swiat. Czy MGS4 na XO zabierze Wam 3 lata zycia? Zabije Wasza matke/ojca/psa? Nie.
Po prostu wyjdzie i wiecej osob zagra w ta gre.
Rozumiecie?
Zagra.
Jestescie niczym wiecej jak egoistami, ktorzy nie chca sie swoja zabawka dzielic z innymi.
Staram sie Was zrozumiec, ale nie potrafie. Rozumiem przywiazanie do marki, do gry, do legendy ktora stworzylo Sony, ale Waszego podejscia nie potrafie.
Raz w zyciu pomyslcie o kims innym, nie tylko o sobie, o ile to potraficie.
Po co Wy w ogole gracie w MGSy? Niczego Was ta seria nie dala? Nie nauczyliscie sie, ze trzeba pewne rzeczy przekazywac dalej, kolejnym ludziom, kolejnym pokoleniom?
To mnie poruszyło. Trochę sobie to wszystko przemyślałem i doszedłem do wniosku że moje stanowisko że MGS4 zostanie na PS3 powstało z obawy o niską sprzedaż PS3. Chodzi o to że ja kupując konsolę nie chciałbym aby skończyła jak Gamecube. MGS może zagwarantować to że sie sprzeda.
Solid Snake 1989 napisał(a):To mnie poruszyło.
Bizon napisał(a):Niech chociaż Konami zrobi to dla sony, skoro ma zamiar wydawać na inną platformę.
. Większość ekspertów w branży uważa cella za trudnego w obsłudze, przez jakiś czas pojawiały się informacje o tym że wszystkie 7 rdzeni ma RAZEM 3,2gHz(w Xo siedzą 3 rdzenie, każdy po 3,2), po czym newsy te ucichły i naprawdę nie wiadomo jak to do końca jest. Wiadomo za to, że owszem rdzeni jest siedem, ale jest małe ale
, otóż z tych rdzeni do grania wykorzystywane są naprawdę 4 albo 5(pozostałe liczą muzykę i grafikę, jako że PS3 nie posiada konkretnie do tego celu wbudowanych układów.
Sony wie co robi.

Gac666 napisał(a):Jednakże tak naprawde to 4 mają być wykorzystywane do obliczeń, zaś pozostałe mają się zajmować fizyką, dźwiękiem i tymi podobnymi rzeczami.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość