MGS4 na X360?

W celach porządkowych.

Postprzez Gac666x » Pt cze 08, 07 22:49

Dobrze Panie "Stać mnie na każdą konsolę i wszystkie gry w trzech egzemplarzach lub więcej" powodzenia w tej, a jakże sensownej i patriotycznej postawie co do "oryginalności" konsol.

Sorry ale ja filantropem ani snobem nie jestem i wolałbym jednak mieć jedno do wszystkiego.
I am your Doom...
Zapraszam -->the-predator.prv.pl
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez kul2 » Pt cze 08, 07 23:00

Fanbojowe dyskusje i zaciekle bronienie Sony/M$ na bok.

Jak Capcom zgodzil sie na zrobienie RE4 na PS2, to fani Niny strasznie sie burzyli, ale byli to w stanie przezyc, podobnie z VJ/VJ2. Jezeli nie potrafisz sie pogodzic z tym, ze jakastam firma traci jakistam exclusive to wspolczuje, naprawde wspolczuje.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Solid Snake 1989 » Pt cze 08, 07 23:01

Gac666 napisał(a):Dobrze Panie "Stać mnie na każdą konsolę i wszystkie gry w trzech egzemplarzach lub więcej" powodzenia w tej, a jakże sensownej i patriotycznej postawie co do "oryginalności" konsol.

Sorry ale ja filantropem ani snobem nie jestem i wolałbym jednak mieć jedno do wszystkiego.

ja jakieś 2 posty wcześniej napisałem że na 2 konsole mnie nie stać (jak na razie to mnie nawet na 1 nie stać.)
A co do "mieć jednego do wszystkiego" to każdy by chciał. Ale jak wiadomo life is brutal. Nigdy sobie nie zagramy np w Halo na PS3 czy Killzone na X360 (teoretycznie jak by tak Bill kupił Sony to może, ale to czysta abstrakcja)
Żeby rozwiać wszelkie wątpliwości to powiem że cenie sobie PS3 wyżej od X360 z powodu gier które mają sie ukazać i z sentymentu do marki. Lecz potrafię docenić to co ma X360 a nie ma PS3 no np XL albo Gears of War.
Znowu sie powtórzę ale IMO MGS4 powinien zostać na PS3 a jak będzie naprawdę to sie okaże.
Solid Snake 1989
Pyro Bison

Postprzez Gillian » So cze 09, 07 00:00

Dlaczego MGS4 powinien zostać na PS3? Tylko dlatego, że boisz się o sytuację PS3?
Jak już zostało wspomniane - im więcej ludzi będzie miało okazję zagrać w tę grę, tym lepiej. Tożto więcej fanów, więcej "oświeconych", większe możliwości! Ale tylko pod warunkiem, że gra zostanie dobrze skonwertowana. Także wszelkie obcięte wersje na np. Wii jak dla mnie nie wchodzą w grę [no chyba że jakieś ciekawe wariacje na temat gry]. Jakby nie było, pewnie tradycyjnie o konwersji zadecydują pieniążki...
Ja i tak jestem zwolennikiem oczekiwania na jakąś pewną zapowiedź. Tymczasowo wiemy, że docelową platformą jest PS3 i do momentu wygłoszenia oficjalnego stanowiska nie ma co się nastawiać, bo można się tylko niemile zawieść. A lepsza to miła niespodzianka, aniżeli niespełnione nadzieje...
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez barth » So cze 09, 07 00:07

Dalej uważam, że cała ta afera z MGS'em na różne platformy to chwyt Konami. Puścili w obieg plotke i patrzą co się z nią dalej dzieje, jeżeli wywoła dosyć szumu to zainteresowanie jest i gra jest(oby, oby :D).

Patrzcie na DMC4, PS3 straciło exclisive na nią i jakoś świat sie nie skończył, więcej ludzi zagra, część z nich może kupi PS2 żeby zagrać w poprzednie części(na Sony w tych ramach chyba nie myśli)
Obrazek
Obrazek
barth
Psycho Mantis

Postprzez Silversword » So cze 09, 07 00:08

Moim baaaaaaaaaardzo skromnym zdaniem to MGS4 nie wyjdzie na iXa z tego powodu, że jeśli Sony chce komuś wcisnąć bądź co bądź droższą konsolkę to powinien mieć argumenty lepsze niż ładniejsza konsola, wygodniejsze Pady czy też to, że ma większe możliwości. Teraz nie liczy się już jakość konsoli, a (przepraszam za pisownię) Eksclusivy, które są brutalne ale jednak dają największą szansę, że "Tą konsolę kupię".
Największe MGSowe pytanie retoryczne:
This is Snake, Can you hear me?
Silversword
Inkarnacja VR

Postprzez Old Snake » So cze 09, 07 00:12

Moim baaaaaaaaaardzo skromnym zdaniem to MGS4 nie wyjdzie na iXa z tego powodu, że jeśli Sony chce komuś wcisnąć bądź co bądź droższą konsolkę to powinien mieć argumenty lepsze niż ładniejsza konsola, wygodniejsze Pady czy też to, że ma większe możliwości. Teraz nie liczy się już jakość konsoli, a (przepraszam za pisownię) Eksclusivy, które są brutalne ale jednak dają największą szansę, że "Tą konsolę kupię".

Moim skromnym zdaniem to Sony niema nic do gadania bo nie oni są wydawcami, jak Konami będzie chciało to i MGS4 wyda na GBA.
Świat to poligon między dobrem, a złem
Old Snake
Vamp

Postprzez Silversword » So cze 09, 07 00:14

Ale sony może ich ładnie poprosić (czytaj przekupić) by MGS4 był tylko na Playstation.
Największe MGSowe pytanie retoryczne:
This is Snake, Can you hear me?
Silversword
Inkarnacja VR

Postprzez Gillian » So cze 09, 07 00:15

Oczywiście że tak! To Konami podkręca koniunkturę coby cały świat dywagował czy ten MGS w końcu pojawi się na X czy nie. Podobnie uważam, że zdjęcie logo PS3 z trailera miało tylko to na celu, by wkręcić fanów w kolejne dyskusje. Wcale nie musi to oznaczać, że potajemnie coś podąża w stronę wydania tej gry na X'a. Dla mnie w tym momencie jest to zabieg mający tylko na celu podgrzanie atmosfery.

A aporpo DMC4 - ostatnio wszystkie gry Capcom po kolei przestają być exclusivami na jakiekolwiek konsole ;p.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Gac666x » So cze 09, 07 00:23

Ja tam np. się ucieszyłem, że mogłem zagrać w DMC3 i RE4 na PC. Już nawet dziś zaopatrzyłem się w oryginalne wersje.

Wiadomo, że to wszystko chodzi o kasę ale popatrzmy na to z drugiej strony.

Im więcej platform tym więcej kopii gier się sprzeda. Na PS3 sprzeda się 100 000 kopii, a na X'a 80 000 kopii. Co też wychodzi portfelowi na zdrowie. Zaś tak to jest konkurencja na poziomie sprzętu i jak widać 5 do 1 konsoli w japonii prowadzi Wii, bo po prostu PS3 jest za drogie (i jak narazie moim zdaniem tylko gatka szmatka a nie możliwości).
I am your Doom...
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez barth » So cze 09, 07 10:00

Silversword napisał(a):(...) to powinien mieć argumenty lepsze niż ładniejsza konsola (...)

uważasz PS3 za ładne? buahahahahahaha

@Gac - masz racje, gry kosztują coraz więcej(nowy rekord - 80mln $), a sprzedaż na kilku platformach naraz na bank przynosi DUŻO większe zyski niźli na jednej, poza tym jest jeszcze jedna kwestia, mianowicie jak juz wcześniej mówiłem - zagrasz w daną gre, nie grałeś w poprzednie części, kupujesz je żeby zobaczyć co było wcześniej, nabijasz więcej kasy dla firmy :D
Obrazek
Obrazek
barth
Psycho Mantis

Postprzez Mr_Zombie » So cze 09, 07 10:32

kul napisał(a):Jak Capcom zgodzil sie na zrobienie RE4 na PS2, to fani Niny strasznie sie burzyli, ale byli to w stanie przezyc, podobnie z VJ/VJ2.

A jak Capcom ogłosił, że DMC4 wyjdzie na X360 i PC, to "fani" Sony się lekko wkurzyli, napisali petycję do Capcomu i grożą bojkotem gry :D

http://www.petitiononline.com/capcompe/petition.html

A ja powiem tak, mi jest obojętne, na którą konsolę wyjdzie MGS4. Chce tylko, by po jakimś roku czy dwóch wyszła konwersja na PC :>
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez Pabian01 » So cze 09, 07 10:52

Chodzi o to ze sa takie gry ktore sa kojarzone z ta czy inna konsola jak sie mowilo Playstation to sie wymianialo takie tytuly jak Gran Turismo, Tekken, Final Fantasy, i wlasnie Devil May Cry oraz Metal Gear Solid. X ma swoje tytuly a Nintendo rowniez.
Ja osobiscie wolabym azeby MGS4 byl exclusivem dla PS3 (chociaz sam przypuszczam ze na 97% jak wyjdzie jakies rozszerzenie w stylu Subsistence to ukaze sie takze na X360). Wiadomo PS - Snake, Xbox - Master Chief, Nin - Mario
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez kul2 » So cze 09, 07 11:02

Zajezdza fanbojostwem na kilometr.
Pabian, SS1989, podziwiam Was. Naprawde. Nie wiem jak mozna patrzec w tak ograniczony sposob na swiat. Czy MGS4 na XO zabierze Wam 3 lata zycia? Zabije Wasza matke/ojca/psa? Nie.
Po prostu wyjdzie i wiecej osob zagra w ta gre.
Rozumiecie?
Zagra.
Jestescie niczym wiecej jak egoistami, ktorzy nie chca sie swoja zabawka dzielic z innymi.
Staram sie Was zrozumiec, ale nie potrafie. Rozumiem przywiazanie do marki, do gry, do legendy ktora stworzylo Sony, ale Waszego podejscia nie potrafie.
Raz w zyciu pomyslcie o kims innym, nie tylko o sobie, o ile to potraficie.
Po co Wy w ogole gracie w MGSy? Niczego Was ta seria nie dala? Nie nauczyliscie sie, ze trzeba pewne rzeczy przekazywac dalej, kolejnym ludziom, kolejnym pokoleniom?
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Gillian » So cze 09, 07 12:34

Eee raczej nie widzę tu fanbojstwa. Raczej rozchodzi się o pewną unormowaną tradycję, do której większość zdążyła się przyzwyczaić i której zmiany niektórzy się obawiają. Są serie, które mocno kojarzą się z daną marką. Tak jak właśnie z Nintendo kojarzy się Mario, z Segą kiedyś kojarzył się Sonic. Generalnie swego czasu Sega tworzyła dla DC tak piękne gry, że można było kupywać zaróno konsolę jak i gry w ciemno. Potem Segę szlag trafił, gry robi coraz gorsze, a po tardycji pozostało tylko wspomnienie. Są serie, które są na tyle kultowe, że powinny zostać na swoich macierzystych platformach. Tylko czy MGS się do nich zalicza? Czy od zawsze kojarzy się tylko z PSami? Otóż NIE! Seria sama w sobie jest multiplatformowa [w końcu żywot swój zaczęła na MSX w czasach gdy ludzie nie spodziewali się kiedykolwiek jakiejś konsoli od Sony]. Dlatego nie widzę powodu, dla którego i kolejna część nie mogłaby się ukazać na innej konsoli niż PS3. Kwestia jest taka, by konwersja nie została skopana technicznie jak chyba wszystkie do tej pory. Począwszy od MG na NESa, poprzez MGS na PC a skończywszy na MGS2:S. Bo szkoda by taka gra, w której każdy szczegół jest ważny i każdy szczegół tworzy klimat coś z tego klimatu straciła.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Gac666x » So cze 09, 07 13:16

Ja tak samo jak kul twierdzę i wam dwóm (przynajmniej) mówię:

Krzyż na drogę, c**j pod nogę.

Nie dość, że sami chcecie dla siebie źle to jeszcze innym. Moim zdaniem era exclusive powinna już przeminąć i jak widać Capcom o tym myśli. Fakt, że między konsolami jest pewna różnica, różnią się mocą i dodatkami. Jednakże taki X360 spokojnie MGS4 pociągnie, a nie jest to bomba atomowa więc nikogo nie zabije jak powstanie konwersja.
I am your Doom...
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez barth » So cze 09, 07 13:36

Exclusivey powinny istnieć, to one nadają konsolom ich charakter, ale powinny być one robione tylko i wyłącznie przez first party developerów(studia wewnętrzne), third party developerzy powinni wydawać gry na wszystko co możliwe :D
Obrazek
Obrazek
barth
Psycho Mantis

Postprzez Hal » So cze 09, 07 13:41

No nie jestem tego taki pewien, czy X360 spokojnie pociągnąłby MGS4. Jeszcze nie wiemy do końca jak będzie sie gra prezentowała ostatecznie. Nie zapominajmy jednak, że jeśli chodzi o CPU to PS3 miażdży konsole Microsoftu na łeb na szyję, choć to zapewne kwestia czasu, kiedy moc ta zostanie efektywnie wykorzystana. Siedem równolegle działających Celli z pewnością ukaże w niedalekiej przyszłości swoją przewagę. Sony już teraz stwarza dla developerów odpowiednie narzędzia, które pomogą im sprostać konfrontację ze skomplikowaną arhitekturą sprzętu. Zresztą, kto widział w akcji Heavenly Sword...;)
Nie zapominajmy też o innym czynniku. To pewne, że Guns of the Patriots w pełni wykorzystają dobrodziejstwa Blu Ray'a. Ile taki tytuł może zajmować? 40gb? całkiem możliwe. ICO teraz pocznie skromne DVD9 nowego Xa? Bez drastyczny cięć na pewno, by się nie obeszło, a cięcia dokonywane na MGSie, to dla mnie profanacja;) Pozostaje jeszcze możliwość wydania gry na 4 płytkach dvd;D
Przeczytałem setki książek, po to tylko by zrozumieć, że wcale ich nie potrzebuję
Hal
Zanzibar

Gram: Gran Turismo 6

Postprzez Gac666xx » So cze 09, 07 13:43

Wszystko się da zrobić Hal ^^
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Pabian01 » So cze 09, 07 14:48

barth napisał(a):Exclusivey powinny istnieć, to one nadają konsolom ich charakter, ale powinny być one robione tylko i wyłącznie przez first party developerów(studia wewnętrzne), third party developerzy powinni wydawać gry na wszystko co możliwe :D
Tak zgadzam sie. A co do exclusivu MGS4(jak i gier innych developerow) to jak wspomnialem, choc wyrazilem sie niezbyt jasno moglby on byc czasowy. Priorytet ma 1 konsola, a nastepnie zrobic konwersje dodajac jakies dodatki czy cos.
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez Solid Snake 1989 » So cze 09, 07 16:23

kul napisał(a):Zajezdza fanbojostwem na kilometr.
Pabian, SS1989, podziwiam Was. Naprawde. Nie wiem jak mozna patrzec w tak ograniczony sposob na swiat. Czy MGS4 na XO zabierze Wam 3 lata zycia? Zabije Wasza matke/ojca/psa? Nie.
Po prostu wyjdzie i wiecej osob zagra w ta gre.
Rozumiecie?
Zagra.
Jestescie niczym wiecej jak egoistami, ktorzy nie chca sie swoja zabawka dzielic z innymi.
Staram sie Was zrozumiec, ale nie potrafie. Rozumiem przywiazanie do marki, do gry, do legendy ktora stworzylo Sony, ale Waszego podejscia nie potrafie.
Raz w zyciu pomyslcie o kims innym, nie tylko o sobie, o ile to potraficie.
Po co Wy w ogole gracie w MGSy? Niczego Was ta seria nie dala? Nie nauczyliscie sie, ze trzeba pewne rzeczy przekazywac dalej, kolejnym ludziom, kolejnym pokoleniom?

To mnie poruszyło. Trochę sobie to wszystko przemyślałem i doszedłem do wniosku że moje stanowisko że MGS4 zostanie na PS3 powstało z obawy o niską sprzedaż PS3. Chodzi o to że ja kupując konsolę nie chciałbym aby skończyła jak Gamecube. MGS może zagwarantować to że sie sprzeda. Ale patrząc całkowicie z boku myślę że Sony wie co robi i że nie strzeli sobie samobója. A i żeby nie było, ja nie jestem egoistą, chce aby ludzie poznali MGSa, ale uważam że MGS4 zostanie na PS3. Nie mówię że musi pozostać bo X360 jest be a ja kocham Sony. Ja tylko przewiduje jak to będzie. Może dla dobra ludzi na tym forum i w ogóle na świecie lepiej żebym sie mylił. I od razu zapytam to jak MGS4 pozostanie exclusivem to sie powiesicie czy co?
Solid Snake 1989
Pyro Bison

Postprzez Old Snake » So cze 09, 07 16:55

To mnie poruszyło. Trochę sobie to wszystko przemyślałem i doszedłem do wniosku że moje stanowisko że MGS4 zostanie na PS3 powstało z obawy o niską sprzedaż PS3. Chodzi o to że ja kupując konsolę nie chciałbym aby skończyła jak Gamecube. MGS może zagwarantować to że sie sprzeda.

O Sony ty się nie martw, oni sobie dadzą radę. Czy ktoś się martwił o Dreamcasta (technicznie prawie dorównywał PS2 zanim ono wyszło) albo o Gamecuba. Sony winne jest samo sobie obecnej sytuacji, sami do tego doprowadzili swoją polityką wewnętrzną. MGS4 nie zmieni za dużo, nie każdy jest fanem MGSa, kto będzie chciał to kupi PS3. Multiplatformowość MGS4 wyjdzie tylko na dobre graczom, bo więcej osób będzie mogło zagrać, czy ktoś się martwi o nas? Np. aby były tańsze gry czy konsole.
Świat to poligon między dobrem, a złem
Old Snake
Vamp

Postprzez Bizon » So cze 09, 07 17:30

Solid Snake 1989 napisał(a):To mnie poruszyło.

Uwielbiam jak kazania kula zmieniają poglądy, sam tego doświadczyłem :D

Ja dopiero kupiłem ps2 i nie planuję kupna żadnego next-gena, więc prawdę mówiąc zwisa mi to czy MGS4 wyjdzie na X360.
Ale prawdę mówiąc czy ludzie narzekali że Substance wyszło na X-klocka? Wiadomo że ta wersja miała dużo bugów, ale była i się sprzedała.
Wszyscy byli zadowoleni że MGS poszerza horyzonty, więc dlaczego teraz nie można tego zrobić?

Na zakończenie powiem że też wolałbym by MGS4 najpierw wyszło na PS3, a dopiero później na X'a. Niech chociaż Konami zrobi to dla sony, skoro ma zamiar wydawać na inną platformę.
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez Gillian » So cze 09, 07 17:32

Bizon napisał(a):Niech chociaż Konami zrobi to dla sony, skoro ma zamiar wydawać na inną platformę.

na pewno tak się stanie. przecież żeby wydać MGSa na X'a trzeba go najpierw przepisać na tę platformę i poradzić sobie z wieloma ograniczeniami :). troche czasu minie, zanim pojawi się jakakolwiek konwersja
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez barth » So cze 09, 07 20:34

Hal, z tą wielordzeniowością PS3 nie jest do końca tak, z jednej strony słychać, że to mega wypas procesor(jeden CELL), który nie ma sobie równych, ale słychać to jak narazie tylko od Sony :D. Większość ekspertów w branży uważa cella za trudnego w obsłudze, przez jakiś czas pojawiały się informacje o tym że wszystkie 7 rdzeni ma RAZEM 3,2gHz(w Xo siedzą 3 rdzenie, każdy po 3,2), po czym newsy te ucichły i naprawdę nie wiadomo jak to do końca jest. Wiadomo za to, że owszem rdzeni jest siedem, ale jest małe ale ;), otóż z tych rdzeni do grania wykorzystywane są naprawdę 4 albo 5(pozostałe liczą muzykę i grafikę, jako że PS3 nie posiada konkretnie do tego celu wbudowanych układów.

Sony wie co robi.

ta jasne, tak samo jak i nasi politycy :D
Obrazek
Obrazek
barth
Psycho Mantis

Postprzez Gac666xx » So cze 09, 07 22:00

Jeśli chodzi o Cella to się zgadzam z Barthem. To nie jest tak, że każdy rdzeń jest taktowany 3.2ghz i że to w sumie daje tam jakies 22ghz wspólnej mocy.

Tak naprawde to jest to taki procesor niczym Athlon X4 czy Intel Core 2 Duo, tylko zamiast 2/4 ma 7. Jednakże tak naprawde to 4 mają być wykorzystywane do obliczeń, zaś pozostałe mają się zajmować fizyką, dźwiękiem i tymi podobnymi rzeczami.

I owszem jako developer, który troche w tworzeniu gier siedzi słyszałem i czytałem i wiem, że programowanie 7 tych rdzeni jak narazie jest niemożliwe. Zresztą nawet Crytek zapowiedział, że nie będzie robił Crysisa na PS3 lub inną konsolę, bo niestety PS3 z tymi dev kitami jakie otrzymali niestety sobie nie poradzi.

Sony ukrywa dużo informacji o Cellu przez co są takie, a nie inne problemy. Jednakże moim zdaniem ukrywają je po to, by ukryć fakt, że PS3 jest tylko ciut lepszy od X360 (z możliwością BluRay) i że tak naprawde nie ma aż tak obiecanych możliwości.
Zresztą porównując do sprzętu jaki jest teraz obecny na PC (a przecież X to taki PC, PS3 jest to samo) to widać ile potrafią wyciągnąć, więc snuć bajki o niewiadomo czym może jedynie głupek, który ślepy wierzy w cuda.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Gillian » So cze 09, 07 23:28

Gac666 napisał(a):Jednakże tak naprawde to 4 mają być wykorzystywane do obliczeń, zaś pozostałe mają się zajmować fizyką, dźwiękiem i tymi podobnymi rzeczami.

a fizyka to nie obliczenia : ) ?

Generalnie jak na razie jest bardzo podobnie jak było z PS2, czyli nikt nie potarfi dobrze obsłużyć konsoli. Musimy poczekać na takie peestrójkowe GT3, które ruszy całą tę machinerie i pokaże jak wykorzystywać to, co drzemie w konsoli.
A najlepiej poczekajmy na MGS4, bo zespół Kojimy jakoś zawsze sobie dawał rady i szokował, podczas gdy inni narzekali.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Gac666xx » N cze 10, 07 03:53

Twilight chodzi mi o to, że fizyka teraz jest bardzo rozbudowana i osobny rdzeń lub procesor do jej obliczania to bardzo obciążający procesor pomysł (vide Ageia).

Tak naprawde wszystko jest obliczeniami, ale nie wiem czy masz pojęcie głębsze na ten temat a nie chce mieszać.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Gillian » N cze 10, 07 03:55

Studiuję informatykę : ).

Ale masz w sumie rację, zwróciłem tylko uwagę na nazewnictwo - takie mam zboczenie ;p
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Hard » Pn cze 18, 07 17:41

barth -> po co ma kupować PS2 skoro starsze części danej serii pójdą bez problemu na PS3 ?

Jeden MGS4 zbyt wiele nie zdziała, ale są jeszcze inne exclusive, które napewno wpłyną na ogólną sprzedaż konsoli - Final Fantasy czy ONIMUSHA. Sony pod żadnym pozorem nie jest jeszcze stracone.
Hard
Machinegun Kid

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do ARCHIWUM