Demo MGS V - końska kupa i bombardowanie Afganistanu

Początek rewolucji Big Bossa i przekształcenie serii jaką znamy

Postprzez SaladinAI » Cz cze 19, 14 12:17

Przenosimy się tutaj z dyskusją na temat dema TPP.
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Re: Demo - 30 minut rozgrywki z E3 2014

Postprzez Gac666 » Cz cze 19, 14 12:51

Sypnijcie linkiem jak sie da.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez SaladinAI » Cz cze 19, 14 12:51

SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez SaladinAI » Cz cze 19, 14 12:52

Kupa

Obrazek
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez SaladinAI » Cz cze 19, 14 13:04

iDroida możemy wyłączyć trzęsąc padem - fajna, kontekstowa funkcja.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez SALADYN » Cz cze 19, 14 13:05

Lepiej by wyszło gdyby w ten sposób wykonywało się "pukanie".
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez SALADYN » Cz cze 19, 14 13:19

No to po demie, zwiedzanie bazy matki będzie super, ten element podobał mi się najbardziej.
SALADYN

Re: Demo MGS V - końska kupa i bombardowanie Afganistanu

Postprzez Pabian01 » Cz cze 19, 14 13:35

Zwłaszcza, że można śmigać na skróty.
Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez SaladinAI » Cz cze 19, 14 14:16

SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez gnysek » Cz cze 19, 14 14:28

To co mi się nie spodobało:
- jak leci coś z MB żeby spaść na głowę przeciwnika to dziwne, ze on tak wielkiego balonu nie widzi
- jeden z kolesi jak został złapany na muszkę to krzyknął - dziwne, że reszta tego nie słyszała, a jak np. nas koleś zobaczy to nie krzyknie a wszyscy się zbiegają - trochę to psuje ideę skradania się cichaczem, skoro tylko dźwięki tworzone przez BB mają znaczenie
- jak jedziemy koniem na boku to wciaż widać nogę, ale jesteśmy niewidzialni

To co mi się podobało:
- wszystko
Obrazek
gnysek
Black Viper

Postprzez japAneczka » Cz cze 19, 14 14:34

Brak śladów butów - mi to strasznie bruździło w GZ - błoto, taki deszcz, ale nie, śladów nie ma :P

Tak, ja też kocham MGSy ^^
"Don't regret your past - learn from it. Regrets just make a person weaker."
japAneczka
Black Color

Gram: Child of Light

Postprzez uci » Cz cze 19, 14 15:12

w TLoU tez tylko hałas robiony przez jedną postać robił wrażenie na przeciwnikach:D

łykam demko w całości, ciekawi mnie tylko jak tutaj wyjdzie przejście gry na No kill / no alarm, będzie powtarzanie misji jak w PW tylko na wiekszej mapie?
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Tidus93x » Cz cze 19, 14 15:33

Miodzio, po prostu przez pół godziny siedziałem zauroczony, wpatrując się w ekran z zachwytem. Niech ta gra już wychodzi, bo mi smaka takiego narobili...
Obrazek
Tidus93x
Jack the Ripper

Postprzez Kaldas » Cz cze 19, 14 16:19

Nie podoba mi się:
- fulton przeciwników - po co teraz zacierać ślady, jeśli dane ciało znika z mapy; balon, na prawde nikt inny nie zauwarzy balona ? O obiektach już nie wspomne chociaż ich zniknięcie nie przeszkadza tak jak zniknięcie ciał poległył, mowa tu skradaniu i zacieraniu sladow. Gdzie to całe tactical espionage operation.
- zwierzęta - ok, ale po co mają łazić po MotherBase ? wezme wszystkie owce z 1 misji, to bede miał MB składającą się z 1/6 z owiec ;/
- grafika - z każdym gameplayem wygląda coraż gorzej od tego co początkowo pokazywali, cienie na Ocelocie to tragedia wręcz na next genach. Rozumie gra multiplatformowa wliczająć poprzednią generację. Ale jak już mają build na PS4/X0 to mogli by troche przysiąść do niego.
- 1 przeciwnik nas zauważył i cały baza o tym wie ? a gdzie czas na włączenie alarmu, poinformowanie innych ?

Reszty nie mogę się doczekać.
Kaldas
Fire Trooper

Postprzez Marciniak » Cz cze 19, 14 16:45

Strasznie mnie razi jak Snake jedzie na koniu po uliczkach i podłoże ma teksturę, natomiast kawałek dalej, ta sama droga już nie :/
Obrazek
Marciniak
Red Blaster

Postprzez Marciniak » Cz cze 19, 14 16:55

https://www.youtube.com/watch?v=qMIuUsOjqVQ

Znalazłem jeszcze coś takiego nt. nowego Metal Geara :)
Obrazek
Marciniak
Red Blaster

Postprzez SaladinAI » Cz cze 19, 14 17:16

To Wy się martwcie, że na obecnych systemach wszystkie graficzne niedoróbki będą wyglądać jeszcze gorzej.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez SALADYN » Cz cze 19, 14 20:27

Byłem zauroczony gameplayem do czasu aż sobie to przemyślałem, to przecież nic innego jak GZ z paroma nowymi możliwościami. Absolutnie mi to nie przeszkadza ale też teraz może się okazać że Kojima popełnił kardynalny błąd wypuszczając prolog MGSV. Po prostu nagle może się okazać że TPP nie zdobędzie wysokich not bo cała para poszła na GZ, bo zabrakło tego efektu wow który miał GZ i na którym zakończy się ekscytacja graczy. Gracze mogą się czuć jakby grali w odtwórczy sequel i raczej nawet genialna grywalna baza matka może tu nie pomóc.
SALADYN

Postprzez SaladinAI » Cz cze 19, 14 21:30

E tam, teraz ciągnie bardziej do tego co będzie dalej. Standardowo fabuła podtrzyma resztę. Już prędzej rts-owy charakter budzi moje większe przerażenie - Ground Zeroes był skradanką w sensie stricte, w TPP infiltracja może się rozmyć w tym morzu wyborów i kombinacji.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Gillian » Cz cze 19, 14 21:36

Wszystko super, ale to fultonowanie rzeczywiscie wyglada mega slabo. Straszne ulatwienie gry, mam nadzieje ze korzystanie z tego bedzie bardzo ograniczone. Choc z drugiej strony wydaje sie konieczny ten fulton, bo bieganie po takiej wielkiej planszy z wiezniami itp w celu znalezienie bezpiecznego miejsca dla helikoptera byloby irytujace.

No i wydaje mi sie, ze bedzie duzo latania tam i nazad do Mother Base. Ten open world bedzie wlasnie pewnie polegal na skakaniu helikopterkiem z miejsca na miejsce. Chcialbym, aby gra pozwalala tez na wielogodzinne wycieczki po calej mapie i latanie tylko w miejsca, ktore juz odwiedzilismy "pieszo".

Mother Base tez wydaje sie fajne, ale czuje, ze ta obrona bedzie irytujaca. Cos czuje, ze trzeba sie bedzie co chwile bic z tymi atakujacymi, czego po trzech razach bede mial dosyc. Oby tylko gra nie cofala nas z misji albo nie nakazywala bronic bazy za kazdym razem jak ja odwiedzimy.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Sarin » Cz cze 19, 14 22:52

Po pierwsze odnośnie grafiki: sam komentator to wyjaśnia tzn. demo jest z ps4 a nie z PC jak wcześniej (trailer z zeszłego roku). Niestety konsole "najnowszej" generacji odstają od PC znacząco i mamy tu kolejne potwierdzenie.

Widzę, że fulton wielu się nie podoba. W sumie mnie też, ale w czym przeszkoda po prostu używać go w stopniu minimalnym jaki będzie wymagany? Podobnie rzecz się miała z broniami, amunicją w mgs4. Ludzie narzekali, że gra za łatwa, że można obkupić się sprzętem jak rambo. To ja się pytam czemu jak to przeszkadza, używać tego?

Zgodzę się z SaladinAI'em, że i tak nasz odbiór gry będzie zależał od scenariusza. Gameplay jest na tyle dobry, że nie powinna się wkraść monotonność podczas podróży przez afganistan jeżeli będziemy umierać z ciekawości co dalej się stanie z fabułą.

Cały motyw mother base mi się podoba. Mam jedynie nadzieje, że te całe ataki będą na tyle bezproblemowe, że przynajmniej w późniejszym etapie nasi elitarni żołnierze obronią się bez pomocy Bossa.

Podsumowując całe demo potwierdziło jak dla mnie to co zobaczyłem z gameplayem w ground zeroes. Dodano parę mniej/bardziej ważnych zmian (z których pewnie wiele zniknie/pojawią się inne w finalnym produkcie) ale ogół już jakoś GZ zarysował.

Dajcie mi date premiery i phantom cigar :P
Sarin
Arnold

Postprzez Aszyn » Cz cze 19, 14 22:59

Ja byłbym za tym, żeby fulton mógł być użyty kilka razy na misję. Niby tutaj jest on rozliczany w GMP, ale to nie ma sensu jeśli te punkty działać będą tak jak w PW, gdzie zawsze się wychodziło na swoje i żadnej ekonomii w tym nie było. Powinna być mozliwość chociażby zbierania intelu co do przeciwników i wtedy zgarnialibyśmy do bazy tych najlepszych. Dobrze by też było, gdyby większa ich część odmawiała wstąpienia w nasze szeregi, bo w PW to nie wiem czy miałem na raz więcej niż 4 gości w więzieniu i to może maks przez 2 misje.

Kupa konia wyglądała mega sztucznie i była jakiś ciapatym 'spritem', który urodził. Co najlepsze, ja chyba nie jestem jednak fanem jakiejś super hiper grafy i w ogóle, bo oglądając do po raz pierwszy w ogóle, nawet przez sekundę nie rzuciły mi się w oczy te doczytujące się krzaki. Jak widać w grze rajcuje mnie coś innego niż grafika :)
Obrazek
Aszyn
The End

Gram: Destiny
Czytam: Solaris

Postprzez japAneczka » Cz cze 19, 14 23:24

Muszą poprawić jakość kupy i te pop-upy ^^ W GZ w sumie też są przeźroczyste liście z okrągłymi dziurami (na PS4 zauważyłam :P choć to ma swoje plusy, bo gracz lepiej widzi co się dzieje, a jest jednocześnie ukryty)
"Don't regret your past - learn from it. Regrets just make a person weaker."
japAneczka
Black Color

Gram: Child of Light

Postprzez Tidus93x » Pt cze 20, 14 06:52

Gillian napisał(a):Mother Base tez wydaje sie fajne, ale czuje, ze ta obrona bedzie irytujaca. Cos czuje, ze trzeba sie bedzie co chwile bic z tymi atakujacymi, czego po trzech razach bede mial dosyc. Oby tylko gra nie cofala nas z misji albo nie nakazywala bronic bazy za kazdym razem jak ja odwiedzimy.

O właśnie, tego się również boję. Psuło by to spójność gry i, tak jak mówisz, po paru razach wkurzało by 1000 razy bardziej niż rajcowało. Pamiętam moją drogę przez mękę w Assassin's Creed: Revelations, gdzie co chwila mi atakowali bazy i szlag człowieka trafiał za n-tym. Oby tak nie było w naszym przypadku.
Obrazek
Tidus93x
Jack the Ripper

Postprzez uci » Pt cze 20, 14 07:47

nikt wam nie broni grac offline, a fulton nie będzie nieograniczony, pewnie jak w PW dostaniemy ileś balonów na misję i radź sobie dalej sam jak już nam się skończą.

najlepsze i tak były pop-up diamenty leżące sobie pod słupem:P
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez shalashaska » Pt cze 20, 14 09:20

Wiadomo kiedy będzie to demo?
My Hero ... plis ... set me free.
shalashaska
Crying Wolf

Gram: Tenchu, MoH

Postprzez SALADYN » Pt cze 20, 14 09:50

Tidus w takim Revelations wystarczyło utrzymywać niską rozpoznawalność Ezio i nikt ci baz nie atakował a jak to będzie wyglądać w PP tak naprawdę jeszcze nie wiemy.
SALADYN

Postprzez gnysek » Pt cze 20, 14 10:22

Swoją drogą baza do której przybył BB miała chyba rosyjskie flagi. Więc już chyba wiadomo skąd Ocelot - wciąż ma jakiś romans z ruskimi, zaczęty jeszcze podczas Snake Eatera? I czemu zalezy mu na tym, żeby BB uratował Kaza, a z drugiej strony pomaga mu jedynie sprzedając informacje które od ruskich zapewne właśnie wyciągnął?

Edit: hm, albo to on jest sponsorem BB, bo w końcu kto ukradł Philosopers Legacy i może być dzięki temu przy kasie...
Obrazek
gnysek
Black Viper

Postprzez Gillian » Pt cze 20, 14 10:44

shalashaska napisał(a):Wiadomo kiedy będzie to demo?

Jedno juz bylo w marcu. Tego bym sie nie spodziewal.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Kelevra » Pt cze 20, 14 12:48

Zaskoczyło mnie to jak się ludzie rozpływają nad tym demem. Gra wygląda zdecydowanie gorzej niż na trailerze (wygląda przeciętnie), i ma masę niedoróbek 'stealth'. Tak jak wcześniej wymieniana ewakuacja FULTONEM, głusi przeciwnicy czy brak śladów. Ale po prostu sam gameplay wygląda bardzo 'sztywno'...
Kelevra
Arnold

Następna strona

Powrót do Metal Gear Solid V