Gac666 napisał(a):A tam od razu cudów na kiju, mocniejszych konsol się spodziewali co niektórzy
gnysek napisał(a):Dla mnie jakos gorzej nie wyglądała (stream jednak tez pogarsza jakość) i miałem też wrażenie, że ten japoniec tylko udawał, że gra na żywo - ścieżka którą szedł była zbyt dobrze ułożona (tak, żeby pokazać wszystkie opcje) jak na losowe zachowania przeciwników a opowiadający zdawał się wiedzieć, co zaraz się stanie. Zresztą jeśli to ten sam gameplay co na E3 za zamkniętymi drzwiami... no to musiał być udawany, bo jak wiemy z GZ ciężko mieć dwa takie same przejścia.
gnysek napisał(a):Gac666 napisał(a):A tam od razu cudów na kiju, mocniejszych konsol się spodziewali co niektórzy
No nie wiem czy za tę cenę da się kupić komputer (bez monitora) który wyświetli grafikę na tym poziomie. One są mocne, ale oczywiście jak zawsze komputery z górnej półki je przeganiają. Ja bym to nazwał "high quality in low price".
SALADYN napisał(a):Lepiej więc hejtować grę bo ci się krzaczki doczytują? Jak ludzie oczekują cudów na kiju to potem słychać tylko jęki, MGR najlepszym przykładem.
gnysek napisał(a):Grafika ma też zapas na deszcz i burze piaskowe, pamiętajcie. Głupio by było ją pogarszać bo pada deszcz, więc niestety musi być zapas. No i nie znamy wszystkich lokacji, może niektóre są tak duże, że inne żeby nie odstawać nie mogą być ładniejsze. Czasem wystarczy odwrócić kamerę i liczba polygonów 2x maleje, no ale gra musi wyrobić te najbardziej ekstremalne przypadki więc pod nie jest maksimum ustawione, nawet jeśli to tylko finałowa scena.
Tidus93x napisał(a):A może bez takich tekstów kolego? Nie o to tu chodzi, żeby się wyzywać od gimnazjalistów tylko wyrażać swoją opinię i dyskutować o niej. Jeżeli ktoś zachował się tu jak gimnazjalista, to właśnie Ty, nie argumentując swojej wypowiedzi niczym, tylko wyzwiskiem.
Gac666 napisał(a):gnysek napisał(a):Grafika ma też zapas na deszcz i burze piaskowe, pamiętajcie. Głupio by było ją pogarszać bo pada deszcz, więc niestety musi być zapas. No i nie znamy wszystkich lokacji, może niektóre są tak duże, że inne żeby nie odstawać nie mogą być ładniejsze. Czasem wystarczy odwrócić kamerę i liczba polygonów 2x maleje, no ale gra musi wyrobić te najbardziej ekstremalne przypadki więc pod nie jest maksimum ustawione, nawet jeśli to tylko finałowa scena.
To akurat nie do końca jest tak. Akurat jak pada deszcz czy jest burza piaskowa to stosuje się trick distance fog, który pozwala na nierenderowanie w danym momencie poza ustaloną odległość (bo po co). Dzięki czemu zwalnia się moc przerobowa na tego typu efekty.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość