GT Event (Sezon 1 / Sezon 2) + dyskusja ogólna

Moderator: Hal

Re: GT Event (Sezon 1 / Sezon 2) + dyskusja ogólna

Postprzez Luqat » Pn lip 21, 14 22:22

Tylko właśnie chodzi o to czy późniejszy start Ci pasuje. Z tego co napisałeś wynika, że tak 8)
Luqat
Olga Gurlkovich

Postprzez Hal » Pn lip 21, 14 22:28

Kasper i Heavy, krótka piłka, bralibyście udział w Evencie gdyby wyścig główny rozpoczynał się o 22:30?

No i jeszcze Nice proszony o zabranie głosu w tej sprawie.

<a tak w ogóle to czemu ja to piszę? to ankieta PSY i on powinien ją przeprowadzać...>
Przeczytałem setki książek, po to tylko by zrozumieć, że wcale ich nie potrzebuję
Hal
Zanzibar

Gram: Gran Turismo 6

Postprzez niceman2000 » Pn lip 21, 14 23:20

Sorry, ja jak wcześniej mowilem nie ma to dla mnie znaczenia.
niceman2000
Predator

Postprzez GhostKasper » Wt lip 22, 14 11:00

No już pisałem ze mi za bardzo nie pasuje, ale zależy mi na wyścigach wiec postaram się jezdzić regularnie.

Jeśli zostanie aktualna godzina to Przestępca właściwie wcale nie będzie jeździć ze względu na pracę.

PSA, zacząłeś temat to wypowiedz się czy może być trochę wcześniej niż 22.30? musimy to szybko wyjaśnić i ustalić jakieś konkrety np. czy ew. zmiany będą dotyczyć bieżącego eventu.

Może spotkajmy się na jakimś czacie głosowym czy skajpie. Musimy sobie odpowiedzieć na kilka kluczowych pytań, czy wymagające wyścigi plus późna godzina pozwolą nam przyciągnąć nowych "driverow"?
GhostKasper
Coward Duck

Postprzez PRZESTEPCA » Wt lip 22, 14 16:01

Co do Ankiety to pozwole sobie zacytować Hal-a tutaj po raz kolejny ''Która to już ankieta 3cia? bo Sajmon postanowił juz tego dokonać i przeprowdził już 2 takie, słownie 'DWIE' hihi. Więc faktycznie nie ma sensu już organizować jakiejś ankiety, gdyż cel został już osiągnięty prawie ;)
CZY KTOKOLWIEK CZEGOŚ TUTAJ NIE ZROZUMIAŁ?? ;P
TAK DLA JASNOŚCI NIEZAMIERZAM PRZEPROWADZAĆ ANKIETY, PONIEWAŻ WIĘKSZOŚĆ JUŻ SIĘ WYPOWIEDZIAŁA W TYM TEMACIE.

[quote="GhostKasper"]Hej,
Co do godziny startu, to już się wypowiadałem, ale jak większość będzie tak chciała, to postaram się dostosować.
Rozumiem że rozmawiamy przesunięciu całej procedury o max 1h?
Jeśli chodzi o kwali, to tak jak teraz bardziej mi odpowiada. - Wszystkie przerwy tylko przedłużają start.
Postaram się dzisiaj być, ale będzie ciężko.[quote]

Tak dobrze rozumiesz Kasper, rozmawiamy tu o przesunięciu całej procedury o max 1h
i czy zdajesz sobie sprawe z tego że, to właśnie obecna procedura kwalifikacyjna przedłuża start wyścigu?

[quote="GhostKasper"]No już pisałem ze mi za bardzo nie pasuje, ale zależy mi na wyścigach wiec postaram się jezdzić regularnie.
Jeśli zostanie aktualna godzina to Przestępca właściwie wcale nie będzie jeździć ze względu na pracę.
PSA, zacząłeś temat to wypowiedz się czy może być trochę wcześniej niż 22.30? musimy to szybko wyjaśnić i ustalić jakieś konkrety np. czy ew. zmiany będą dotyczyć bieżącego eventu.[quote]

Tak Kasper może być trochę wcześniej 22:15 to jest taki max, limit :)( gdy mnie nie ma do tego czsu 22:15 to nie musicie juz dłużej czekać na mnie i możecie jechać) W większości zdarza się że i tak jestem przed 22:00. Wspomne tu że, Hal wymagał ode mnie konkretnej godziny, ale cięzko mi jest określić dokładną godzine, dlatego przybliżyłem to w najprostszy możliwy sposób ;)
Co do startu wyścigów chodzi mi o przesunięcie jdenej godziny + 15 minut extra do przodu tj:
-otwarcie lobby do treningu 21:45 - 22:00 (może być pokój utworzony już nawet i o 21:30 a nawet i o 20:30)
- kwalifikacje 22:00- 22:15 (kwalifikacje także mogą się już odbyć bezemnie np. o 21:44 - 21:59 i jak tylko się pojawiam w lobby możemy jecchać wyścig, postarałem się skrócić moją procedure jak najbardziej się da)
-start wyścigu 22:15-20 ;p lub tez pare minut po 22:00
GDYBYŚMY ZREZYGNOWALI Z DOTYCHCZASOWEJ PROCEDURY KWALIFIKACJI, TO MOZEMY JUŻ WYSTARTOWAĆ WYŚCIG O 22;05 LUB JAK TYLKO WŁĄCZE KONSOLE I SIĘ WCZYTA GRA! (BĘDE GRAŁ W GRE...) NIE MUSIMY CZEKAĆ DO JAKIEJŚ 22;30! Tym bardziej ja nie muszę brać udziału w kwalifikacji, mogę jechać z ostatniej pozycji, ewentualnie dacie mi pojechać jedno okrążenie pomiarowe, abym mógł się gdzieś tam wczepić w stawke i tyle, lecz jak już wspomniałem nie musi to mieć miejsca. Wszytko jasne i zrozumiałe?
PRZESTEPCA
Running Man

Postprzez PRZESTEPCA » Wt lip 22, 14 16:06

GhostKasper napisał(a):Może spotkajmy się na jakimś czacie głosowym czy skajpie. Musimy sobie odpowiedzieć na kilka kluczowych pytań, czy wymagające wyścigi plus późna godzina pozwolą nam przyciągnąć nowych "driverow"?

Pozwole sobie Ciebie Kasper po raz kolenjny zacytować i zaznaczam z góry że nie mam zamiaru tutaj w jakikolwiek sposób reklamować jekiegoś innego forum i innych Fan ClubÓw Gt, ani także deprawować Naszego GT ClubU jest to tylko notatka informacyjna. Otóż uwierz mi biore udział dodatkowo w wymagających wyścigach, i nawet o ciut póżniejszej porze niż godzina wspomniana przez Ciebie w Naszym evencie. I powiem że frekwencja jest prawie zawsze na max pokoju i jest jeszcze wielu rezerwowych kierowców, większość ludzi tam uczęstniczących także pracujących na ranne zmiany (z tego co wiem ;)) Dodam także że to w dni pracujące odbywają się wyścigi, i jakoś każdy daje rade:) Są nawet w stanie poczekać te 10-15 minut na spóźnialskich i nie tylko na mnie, choć nie reprezentuje ostatnimi czasy wysokiego poziomu, więc da sie? pewnie że się da wystarczy chcieć ;) Ja wciąż chcę jeździć z Wami i dlatego proszę o zmiane godziny, tyle w temacie. Pzdr Peace
PRZESTEPCA
Running Man

Postprzez Hal » Wt lip 22, 14 16:56

Wszytko jasne i zrozumiałe?

No nie bardzo, PSA. Wiem, że bardzo Ci zależy na tym, by brać regularnie udział w Evencie, ale trochę się rozpędzasz w swoim wnioskowaniu.

Tak dobrze rozumiesz Kasper, rozmawiamy tu o przesunięciu całej procedury o max 1h

Nadal nie widzę jakoś tej „max 1h”. Obecnie wyścigi rozpoczynają się (planowo) o 21:00, a start dokładnie o 22:00 raczej nie jest chyba tym, do czego zmierzasz.

i czy zdajesz sobie sprawe z tego że, to właśnie obecna procedura kwalifikacyjna przedłuża start wyścigu?

Nie rozumiem. W jaki sposób obecne kwalifikacje odwlekają start wyścigu? Zaczynają się kwali, upływa 15 minut, wszyscy zawodnicy wykręcili czasy, czarny ekran ładowania wyścigu i voila! Tylko czekać na sygnał startowy. Ja bym bardziej powiedział, że jeśli już coś opóźniało start, to były to właśnie kwalifikacje w dawnym kształcie. Dorzuć do tego okrążenie formujące plus ewentualne disconnecty w ich trakcie, bądź błędy kierowców w kolejności przejeżdżania mety, i okazuje się że... no wiemy wszyscy z przeszłości;)

Najpierw:

a potem:

Co do startu wyścigów chodzi mi o przesunięcie jdenej godziny + 15 minut extra do przodu

To jak w końcu? Godzina czy 75 minut? Ta 22:15 to teoretycznie tylko, ale możesz być wcześniej? No ok.

- kwalifikacje 22:00- 22:15 (kwalifikacje także mogą się już odbyć bezemnie np. o 21:44 - 21:59 i jak tylko się pojawiam w lobby możemy jecchać wyścig, postarałem się skrócić moją procedure jak najbardziej się da)

No mogą się odbyć bez Ciebie, ale wtedy nie będziesz mógł wystartować w wyścigu. Więc jaki sens wtedy byśmy na Ciebie czekali? Przełożenie godziny rozgrywania musi również uwzględniać Twój udział w procedurze kwalifikacyjnej. Nie da się inaczej.

GDYBYŚMY ZREZYGNOWALI Z DOTYCHCZASOWEJ PROCEDURY KWALIFIKACJI, TO MOZEMY JUŻ WYSTARTOWAĆ WYŚCIG O 22;05 LUB JAK TYLKO WŁĄCZE KONSOLE I SIĘ WCZYTA GRA!

PSA, Twoja 'ankieta' uwzględnia nowy termin rogrywania Eventu. Dlaczego teraz wymagasz od nas byśmy zmienili dotychczas przyjęty sposób przeprowadzania kwalifikacji? Nie za dużo na raz wymagasz? Mnie np. bardzo odpowiada taki kształt kwali (Kasper pisał, że jemu również) i np. nie chciałbym z niego zrezygnować.

Prosisz ludzi by wypowiedzieli się na temat zmiany czasu rozgrywania zawodów, a ukradkiem wkomponowujesz w to swój pomysł powrotu do starych (i wszyscy pamiętamy dobrze jak czasochłonnych) kwalifikacji. A to w ogóle nie było tematem dyskusji.

Dla jasności – nadal pozostaję neutralny. Jednak przy założeniu, iż pozostajemy przy dawnej formie quali.

Myślę, że w uproszczeniu sytuacja wygląda tak.

Przebywamy w lobby na treningu od godziny 22:00. Trening kończy się od razu wraz z przybyciem PSY (najpóźniej jest to godzina 22:15, ale może zdarzyć się znacznie wcześniej, czy tak PSA?). Wtedy, bez dalszego odwlekania, rozpoczynają się kwalifikacje, a zaraz po nich wyścig. Najpóźniejszą porą zakończenia Eventu będzie w takim razie orientacyjnie godzina 23:40.
Przeczytałem setki książek, po to tylko by zrozumieć, że wcale ich nie potrzebuję
Hal
Zanzibar

Postprzez niceman2000 » Wt lip 22, 14 18:24

Rozumiem jak łatwo można wprowadzić zamieszanie na maxa na forum. Zresztą zawsze tak jest gdy większa liczba osób dyskutuje w formie pisemnej ;-)
Najlepiej było by pogadać przy piwku / czymkolwiek .
Moglibyśmy ewentualnie jechać kwalifikacje od 21.45 potem wyścig 1 kolko, następnie jak Psa dołączy jechać formujące itd . Mozna na tym zyskać z 10 min od przybycia Przestępcy do startu wyścigu i jeszcze spalić fajkę pokoju. Tylko to już wymaga nieco zabawy z pokojem co na to kierownik ? forma kwalifikacji zostanie w sumie zachowana
niceman2000
Predator

Postprzez bigbudyn500 » Wt lip 22, 14 19:46

To może tak. Opcja trening - wyścig jak w gt5 i startujmy wyścig o 22:20 :D kto będzie miał ochotę to pojedzie
Obrazek
bigbudyn500
Sniper Wolf

Postprzez Snaaake ! » Wt lip 22, 14 19:49

No ok,wiec konkretnie.Pasuje mi taka forma wyścigu jaka jest.Nie zmienialbym niczego w kwalifikacjach,bo teraz idzie to naprawdę sprawnie.Jeśli chodzi o godzinę to im później tym gorzej. I tak kończymy juz dosyć późno,a sama gra człowiek nie żyje,po wyścigu jest jeszcze szereg różnych rzeczy do zrobienia.Jeżeli miałbym wybierać to wolałbym żeby było tak jak jest.No chyba,że przeniesiemy wyscigy ale na 8 rano:) Wszyscy wyspani,wypoczeci,szybkie śniadanie i do boju i ile jeszcze dnia nam zostanie ;)
PSN ID Heavy_Ghost
Snaaake !
Machinegun Kid

Postprzez Namingway » Wt lip 22, 14 19:57

Jeny ale zamieszanie...

@Tar

Akurat sprawa ze zmianą zasad procedury kwalifikacyjnej na stare, ma akurat związek ze zmianą godziny startu i możliwością uczestniczenia PRZESTĘPCY w evencie ;) Wiem, że nowe zasady bardzo przypadły Tobie do gustu, ale myślę, że powrót do starych zasad raczej więcej nam ułatwi niż utrudni ;) Ja to widzę tak:

Pokój stawiamy o godzinie 21:00 (trening)

Około 21:30 zaczynamy kwalifikacje na starych zasadach. Cała procedura KONIECZNIE musi zakończyć się jeszcze przed godziną 22:00 Tak by był czas na ewentualne okr. formujące itp. Jeśli w tym czasie uda się PRZESTĘPCY (lub innym spóźnialskim) dołączyć do pokoju i zrobić pomiarowe okr. to super :cheers: Jeśli nie, to trudno, start z ostatniej pozycji. :P

Start wyścigu godz. 22:00

!!!BEZWZGLĘDNY!!! start wyścigu 22:15

Koniec wyścigu około 23:30

W ten sposób między kwali a wyścigiem będzie trochę czasu żeby uporać się z okrążeniami formującymi lub innymi nieprzewidzianymi problemami :)

Co myślicie o mojej propozycji? :)

Wydaje mi się, że tak by było najlepiej, może by było trochę więcej je*ania się z kwalifikacjami ale unikniemy sytuacji, kiedy po rozpoczęciu kwali nikt już nie może dołączyć. Przerabialiśmy to już kiedyś i nie było aż tak źle, trzeba tylko pilnować godziny a wszystko powinno pójść gładko :P
PSN ID: Namingway_PL
Namingway
Predator

Postprzez PRZESTEPCA » Wt lip 22, 14 20:53

Yoł, chcialbym przeprosić wszystkich uczestników GT Club za spore zamieszanie. Wyścig oraz cała procedura która obiązywała dotychczas pozostaje prawdopodobnie bez zmian bo nie została zatwierdzona przez Mistrza ceremonii ;), więc nie zamierzam juz tutaj mącić. Sorrka jeszcze raz :)
PRZESTEPCA
Running Man

Postprzez Simon » Wt lip 22, 14 21:22

Namingway napisał(a):Jeny ale zamieszanie...

@Tar

Akurat sprawa ze zmianą zasad procedury kwalifikacyjnej na stare, ma akurat związek ze zmianą godziny startu i możliwością uczestniczenia PRZESTĘPCY w evencie ;) Wiem, że nowe zasady bardzo przypadły Tobie do gustu, ale myślę, że powrót do starych zasad raczej więcej nam ułatwi niż utrudni ;) Ja to widzę tak:

Pokój stawiamy o godzinie 21:00 (trening)

Około 21:30 zaczynamy kwalifikacje na starych zasadach. Cała procedura KONIECZNIE musi zakończyć się jeszcze przed godziną 22:00 Tak by był czas na ewentualne okr. formujące itp. Jeśli w tym czasie uda się PRZESTĘPCY (lub innym spóźnialskim) dołączyć do pokoju i zrobić pomiarowe okr. to super :cheers: Jeśli nie, to trudno, start z ostatniej pozycji. :P

Start wyścigu godz. 22:00

!!!BEZWZGLĘDNY!!! start wyścigu 22:15

Koniec wyścigu około 23:30

W ten sposób między kwali a wyścigiem będzie trochę czasu żeby uporać się z okrążeniami formującymi lub innymi nieprzewidzianymi problemami :)

Co myślicie o mojej propozycji? :)

Wydaje mi się, że tak by było najlepiej, może by było trochę więcej je*ania się z kwalifikacjami ale unikniemy sytuacji, kiedy po rozpoczęciu kwali nikt już nie może dołączyć. Przerabialiśmy to już kiedyś i nie było aż tak źle, trzeba tylko pilnować godziny a wszystko powinno pójść gładko :P

Dla mnie bomba i ja jestem za takim rozwiązaniem. Mówiłem już wiele razy, że to wielka szkoda że PSA nie może z nami jeździć i w tej kwestii zdania nie zmienię.
Ponadto, sam bardzo często wpadam na wyścig z wywieszonym jęzorem więc jestem za przesunięciem godziny. No i Lu, zdaje się, także nie zawsze może się wyrobić na 21:00.
Ostatnio edytowano Wt lip 22, 14 21:29 przez Simon, łącznie edytowano 1 raz
'A cornered fox is more dangerous than a jackal!'

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Gram: MGSV The Phantom Pain

Postprzez PRZESTEPCA » Wt lip 22, 14 21:26

A generalnie chodzi mi o to że oficjalnie rezygnuje z Eventu. Dziękuje chłopaki za kawał dobrego ścigania i pokojowej atmosfery przez ten dosyc sporawy okres czasowy.posting.php?mode=reply&f=76&t=3709#
Wniosek swój uzasadniam tym że, nie dam rady uczestniczyć regularnie.
PRZESTEPCA
Running Man

Postprzez Simon » Wt lip 22, 14 21:30

No i хуй wielki bąbelki...

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Postprzez niceman2000 » Wt lip 22, 14 22:54

Psa trochę się chyba trochę się pospieszyłeś.
Zamieszanie jest spowodowane forma komunikacji a nie twoja propozycja , nie traktuje twoich przeprosin poważnie- brak powodu.
Moze poczekasz co na to kierownik imprezy.

Jest plus pany lol
Nasze małe forum ożyło .... chociaż zawsze w podobnych okolicznościach. No cóż to zawsze lepsze niż nuda ;-)
niceman2000
Predator

Postprzez Snaaake ! » Wt lip 22, 14 23:55

Psa weź się nie wyglupiaj.Poruszasz temat w którym każdy z nas bierze udział,wszyscy glowimy się co zrobić żeby było dobrze,zapelniamy kolejne strony swoimi wypocinami, a Ty się wycofujesz z wyścigu.... Ręce opadają. Reasumując,zasady z tego eventu(godzina,kwali itd...) bardzo mi pasują i uważam,że są optymalne dla wszystkich.Ale! Jestem w stanie poczekać ta max godzinę,żebyś mógł spokojnie wystartować.Nieraz zdarzało się,że czekalismy na kogoś kilkadziesiąt minut co dawało godzinne opóźnienie i jakoś przeżyliśmy.Jedynym minusem może być to,że niektórzy w tym ja nie zawsze będą mogli pozwolić sobie na dłuższe,niedzielne posiedzenie przy GT6.Chociaż z tego co czytam to większości z nas zmiany pasuja,wiec większego problemu raczej nie mamy.
PSN ID Heavy_Ghost
Snaaake !
Machinegun Kid

Postprzez GhostKasper » Śr lip 23, 14 00:00

PSA, teraz to mnie rozłożyłeś na łopatki, już zaczęliśmy dochodzić do konsensusu a ty nagle się na wszystko wypinasz i rezygnujesz. To trochę nie fair i chyba zbyt pochopnie.
Fajnie ze na innych eventach chłopaki znajdują czas i dają radę się ścigać nawet w tygodniu.
To nie pokój zwierzeń żebym się rozpisywał na swój temat, ale każdy ma inna sytuacje. Czasami nie odpalam GT. przez tydzień, bo na tyłku siadam dopiero po 23 a i w weekendy nie jest za wesoło, wiec robię co mogę żeby znaleźć czas na ściganie, choć dla mnie nie o samo ściganie tu chodzi, ale o spędzanie czasu z fajnymi ludźmi. To tyle.
GhostKasper
Coward Duck

Postprzez Hal » Śr lip 23, 14 00:28

Wyścig z serii Gokartowe Wariacje na Tsukuba Circuit, zaplanowany na dzień 27.VII, odbędzie się o standardowej dla tego sezonu porze.

Natomiast kolejne starcie maszyn w cyklu Klasyki Motoryzacji (Laguna Seca, 3.VIII) będzie próbą zastosowania w praktyce późniejszej godziny rozgrywania Eventu. O dokładnej porze przeprowadzenia zawodów poinformuję w następnym tygodniu.

Po tych dwóch wyścigach podejmę decyzję, o jakiej porze rozegrane zostanie ostatnie sześć wyścigów Sezonu 5.
Hal
Zanzibar

Postprzez PRZESTEPCA » Śr lip 23, 14 00:49

GhostKasper napisał(a):PSA, teraz to mnie rozłożyłeś na łopatki, już zaczęliśmy dochodzić do konsensusu a ty nagle się na wszystko wypinasz i rezygnujesz. To trochę nie fair i chyba zbyt pochopnie.
Fajnie ze na innych eventach chłopaki znajdują czas i dają radę się ścigać nawet w tygodniu.
To nie pokój zwierzeń żebym się rozpisywał na swój temat, ale każdy ma inna sytuacje. Czasami nie odpalam GT. przez tydzień, bo na tyłku siadam dopiero po 23 a i w weekendy nie jest za wesoło, wiec robię co mogę żeby znaleźć czas na ściganie, choć dla mnie nie o samo ściganie tu chodzi, ale o spędzanie czasu z fajnymi ludźmi. To tyle.

Co Cię Kasper tak bardzo rozbawiło ;)??
Nie wypinam sie na wszystko tylko po prostu zrezygnowałem z Eventu i co Ty w tym widzisz "nie fair"? to ja nie wiem? Otóż mam do tego takie prawo:), zresztą jak każdy może się wycofać w każdej chwili, i uważam że właściwym postapieniem z mojej strony powinno to było nastąpic dużo wcześniej A nie wprowadzać tak wielkie zamieszanie tutaj. Za co Was juz przeprośiłem. Ale trudno ludziki zawsze popełniają błędey tak jak i ja ;) spodziewałem się że to nie będzie jednak aż tak wielki problem i uda sie to zgrać jakoś, coż zobaczymy może niedaleka przyszłość przyniesie jakieś zmiany na dobre dla każdego ;)

Tak dokładnie to nie jest pokój zwierzeń ;) każdy ma inną sytuacje i rozumie Cię Kasper dlatego nie chce Ci odbeirać tejże o to przyjemności ;)
Dodam że będe występował w miare możliwości i bardziej gościnnie niestety inaczej tego nie widze ;)
PRZESTEPCA
Running Man

Postprzez Namingway » Śr lip 23, 14 00:58

Hej PSA nie rezygnuj teraz gdy wszystko już praktycznie ustalone. Nice ma racje, trochę za bardzo się pospieszyłeś. Twoja decyzja na pewno nam nie pomoże w tym momencie. Przemyśl to jeszcze raz jeśli możesz.
Namingway
Predator

Postprzez GhostKasper » Śr lip 23, 14 02:09

Co Cię Kasper tak bardzo rozbawiło ;)??
Nie wypinam sie na wszystko tylko po prostu zrezygnowałem z Eventu i co Ty w tym widzisz "nie fair"? to ja nie wiem? Otóż mam do tego takie prawo:), zresztą jak każdy może się wycofać w każdej chwili, i uważam że właściwym postapieniem z mojej strony powinno to było nastąpic dużo wcześniej A nie wprowadzać tak wielkie zamieszanie tutaj. Za co Was juz przeprośiłem. Ale trudno ludziki zawsze popełniają błędey tak jak i ja ;)

Nic właśnie mnie nie rozbawiło, tylko zastanawiam się, że skoro jest już praktycznie wszystko ustalone, to Ty nagle rezygnujesz.

spodziewałem się że to nie będzie jednak aż tak wielki problem i uda sie to zgrać jakoś, coż zobaczymy może niedaleka przyszłość przyniesie jakieś zmiany na dobre dla każdego ;)

Nie wiem czemu tak to widzisz. Od tego jest wspólna dyskusja żeby zaradzić problemom. jednemu pasuje bardziej, drugiemu mniej - zawsze jest rozwiązanie...Czy ja gdzies napisalem ...NIE....Zalezy mi żebyśmy jeździli w takim składzie jak do tej pory.

Tak dokładnie to nie jest pokój zwierzeń ;) każdy ma inną sytuacje i rozumie Cię Kasper dlatego nie chce Ci odbeirać tejże o to przyjemności ;)
Dodam że będe występował w miare możliwości i bardziej gościnnie niestety inaczej tego nie widze ;)

Nie rozumiem. Sugerujesz, że upieram się żeby zostać przy teraźniejszych zasadach Eventu? Skoro jest realna możliwość zmiany rozgrywek, tak jak chciałeś, to dlaczego gościnnie?
Coś cie uraziło??
Pany to idzie w złą stronę........
Ostatnio edytowano Śr lip 23, 14 14:37 przez GhostKasper, łącznie edytowano 2 razy
GhostKasper
Coward Duck

Postprzez Namingway » Śr lip 23, 14 13:22

A więc na Laguna Seca będziemy tylko testować późniejszą porę startu? Kierowniku nie wspomniałeś nic o zmianie procedury kwali. Nie rozumiem też dlaczego rozdzielasz sprawę późniejszej pory startu od tego w jaki sposób jedziemy kwalifikacje? Jeśli zmienimy godzinę startu a zostaniemy przy obecnych zasadach kwali, to i tak będzie problem. Powiedzmy, że czekamy na spóźnialskich do tej 22:15 i dopiero wtedy zaczynamy kwalifikacje? W takim wypadku wyścig kończyć się będzie około północy... A to na pewno nie pasowało by niektórym zawodnikom... Czyli LIPA :P

W opcji, którą ja zaproponowałem byśmy kończyli jednak trochę szybciej nie uważasz? My byśmy spokojnie pojechali kwali, kto by zdążył to by zdążył, a kto nie to może chociaż udało by mu się zdążyć na wyścig ;) Przecież jeździliśmy już tak i jakoś wielkich problemów nie było. Ja, Simon, Budyń, PSA i (prawdopodobnie) Nice jesteśmy za. Pozostaje Tylko Lu, Kasper, Heavy. Ty Twierdzisz że jesteś neutralny, więc jest 5 do 3 i 1 neutralny czy to aby nie jest bezwzględna większość? ;)

Z resztą kwalifikacje NIE SĄ aż tak ważne w tym całym naszym ściganiu, żeby robić z tego taki problem. W końcu chodzi o to żeby w wyścigu było nas jak najwięcej. Rozdzielmy Kwali od wyścigu i będzie po sprawie. Wgl da cała dyskusja już za długo trwa, i nie rozumiem dlaczego Kierownik chce to wszystko jeszcze bardziej odwlekać? Moim zdaniem trzeba to załatwić jak najszybciej, po co czekać kolejny tydzień i tracić czas na niepotrzebne dyskusje? Może spróbujmy pojechać w takiej formie jakiej Ja zaproponowałem wyżej już w tym tygodniu. Wyścig na Tsukubie myślę, że do takiego testu idealnie się nadaje. Kierowniku zgódź się, i załatwmy to szybko bo w tym tempie nie wyrobimy się do końca eventu.
Namingway
Predator

Postprzez Hal » Śr lip 23, 14 16:39

Nami, czy Ty uważasz, że ja nie czytam Twoich postów? To, że na nie nie odpowiadam za każdym razem, nie oznacza, że nie przyjąłem do wiadomości tego, co zaproponowałeś. Czytam i analizuję. Na podstawie tego podejmuję decyzję.

W opcji, którą ja zaproponowałem byśmy kończyli jednak trochę szybciej nie uważasz?

To się okaże. Będzie próba przeprowadzenia wyścigu w nowych warunkach i zobaczymy jak to faktycznie przebiegnie. Póki co, jedyne czym zajmujemy się w tym wątku, to czyste teoretyzowanie.

Przecież jeździliśmy już tak i jakoś wielkich problemów nie było.

Były problemy. Z tym, że mieliśmy wówczas ten bufor w postaci wcześniejszej godziny. Opóźnienia tak nie bolały. Teraz każdy poślizg da się we znaki. Dlatego nie może być opóźnień.

Ty Twierdzisz że jesteś neutralny, więc jest 5 do 3 i 1 neutralny czy to aby nie jest bezwzględna większość?

Nigdzie nie stwierdziłem, że jest to sprawa demokratycznej większości. Przeciwnie. Zawsze powtarzałem w naszych rozmowach o późniejszej godzinie rozgrywania Eventu, że zwycięży ta opcja, która zagwarantuje nam wyższą frekwencję. Zobaczymy w wyścigu na Laguna Seca ile osób weźmie udział w wyścigu i jak niektórzy to zniosą. Dla niektórych kierowców wyścig rozgrywany o tej porze będzie nowością.

Z resztą kwalifikacje NIE SĄ aż tak ważne w tym całym naszym ściganiu, żeby robić z tego taki problem.

Tutaj wygłaszasz już swój subiektywny pogląd na temat istoty samych kwali. Dla jednych ich wynik nie jest ważny; dla innych jest. Nie wchodźmy w tego typu dyskusje poruszając ten temat.

Wgl da cała dyskusja już za długo trwa, i nie rozumiem dlaczego Kierownik chce to wszystko jeszcze bardziej odwlekać? Moim zdaniem trzeba to załatwić jak najszybciej, po co czekać kolejny tydzień i tracić czas na niepotrzebne dyskusje?

Ale już jest wszystko załatwione przecież (choć mam pewne obawy po ostatnich wypowiedziach PSY;)). Nie zgodzę się, że dyskusja jest niepotrzebna. Mimo wszystko jest nas tych parę osób. Każdy w dodatku posiada nieco odrębne stanowisko, nic dziwnego, że potrzebna jest dłuższa wymiana zdań, by dograć kilka kwestii. Po moim wczorajszym poście, dyskusja wygasła. To Ty do niej powracasz.

Może spróbujmy pojechać w takiej formie jakiej Ja zaproponowałem wyżej już w tym tygodniu. Wyścig na Tsukubie myślę, że do takiego testu idealnie się nadaje. Kierowniku zgódź się, i załatwmy to szybko bo w tym tempie nie wyrobimy się do końca eventu.

Pozwól, że jednak ja zadecyduję, który wyścig jest odpowiedni do testu. I nie rozumiem, skąd ten pośpiech? Wszystko zostało już (poza szczegółową godziną) przeze mnie ustalone. Wystarczy jedynie oczekiwać zapowiedzi wyścigu. A próba jazdy o późniejszej porze odbędzie się dopiero 3.VIII, ponieważ jest to pokłosie mojej dżentelmeńskiej umowy z PRZESTEPCĄ. No chyba, że mu się coś odmieniło po wczoraj. W ostatnich postach często zmieniał zdanie;)
Hal
Zanzibar

Postprzez niceman2000 » Śr lip 23, 14 20:40

Mnie się wydaje ze tym powinniśmy zakończyć zmiany w evencie, to wyjątkowa sytuacja i nie zmieniajmy wiecej zasad w trakcie gry.

Mam jednak propozycje
@Tar
Chciałbym byś pozwolił nam zorganizować i poprowadzić taki "Specjal Event"
Cos krótkiego ,dosłownie kilka wyścigów gdzie można by spróbować jak zmiany działały by w praniu.
Pod warunkiem oczywiście ze weźmiesz w nim udział ;-) .... Taki luzik ci zaserwujemy.
Generalnie pytanie jest do wszystkich zainteresowanych jak to widzicie ewentualnie kto ma ochotę się tym zając.
narazie poczekajcie z pomysłami bo znowu młynek się zrobi tęgi.
niceman2000
Predator

Postprzez Hal » Cz lip 24, 14 16:30

Nice, możesz trochę jaśniej? O jaki Special Event Ci chodzi?

Pisałem, że 3.VIII odbędzie się test (normalny eventowy wyścig z punktacją), w którym sprawdzimy się w nowych warunkach. Po co kolejne testy? Próba na Laguna Seca w skali 1:1 odzwierciedli warunki, jakie towarzyszyłyby nam po ewentualnej zmianie godziny rozgrywania Eventu.
Hal
Zanzibar

Postprzez niceman2000 » Cz lip 24, 14 18:00

Taki co można by przetestować jakieś nowe pomysły, jeśli jakiekolwiek by były.
niceman2000
Predator

Postprzez Hal » Cz lip 24, 14 19:03

Myślę, że doskonale nadaje się do tego przerwa między sezonami. Gdzieś w dziale GT Club powinien być temat założony przez Budynia - Między Sezonowe Igraszki Torowe (M.I.T). On organizował tam taki minicykl, w którym obowiązywały nieco inne zasady niż w normalnym kalendarzu.
Hal
Zanzibar

Postprzez PRZESTEPCA » Wt sie 05, 14 02:05

Yo, co tutaj taka cisza...? może musiałbym znowu rozpętać jakąś malutką burze, aby było co poczytać.. ;P

Może jkaieś króciutkie zdanie na temat godziny startowej Panowie?
PRZESTEPCA
Running Man

Postprzez Simon » Wt sie 05, 14 16:32

Dla mnie 22:00-22:15 jest bomba i tak powinno zostać:)
Ostatnio edytowano Cz sie 07, 14 19:52 przez Simon, łącznie edytowano 1 raz

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Gran Turismo Club