Moderator: GM
Johan napisał(a):Powiedziałbym, że żaden dubbing, oprócz oryginalnego, nie jest w porządku. Te polskie dubbingi w GoW-ach czy Uncharted to kastracja klimatu o 75%.
kALWa888 napisał(a):Johan napisał(a):Powiedziałbym, że żaden dubbing, oprócz oryginalnego, nie jest w porządku. Te polskie dubbingi w GoW-ach czy Uncharted to kastracja klimatu o 75%.
Zgadzam się. Dziś miałem okazję usłyszeć Uncharted 2 z polskim dubbingiem, o zgrozo. Nigdy więcej.

Faja napisał(a):kALWa888 napisał(a):Johan napisał(a):Powiedziałbym, że żaden dubbing, oprócz oryginalnego, nie jest w porządku. Te polskie dubbingi w GoW-ach czy Uncharted to kastracja klimatu o 75%.
Zgadzam się. Dziś miałem okazję usłyszeć Uncharted 2 z polskim dubbingiem, o zgrozo. Nigdy więcej.
o tak, usłyszał kawałek i stwierdził, że zgroza, brawo za ogarnięcie tematu, fronda normalnie
. Nie lubię oglądać filmów z lektorem, z dubbingiem tym bardziej, i z grami mam to samo.Johan napisał(a):Te polskie dubbingi w GoW-ach czy Uncharted to kastracja klimatu o 75%.
z czasem zwyczajnie byście się przyzwyczaili i byłoby całkowicie na odwrót gdzie to oryginalne głosy przestałyby brzmieć naturalnie
nieważne czy to dubbing czy choćby napisy PL
Do niektórych rzeczy lepiej się nie przyznawać 
). Tak samo świętokradztwem byłoby zastąpienie dla mnie Davida Haytera - głosu Snake'a na np Lindę.twilite kid napisał(a):Kalwa, a czy swietokradztwem nie bylo zastapienie glosu Otsuki jakims tam Hejterem? Przeciez angielski dub MGSa nie jest oryginalnym dubem!
. W StarCraft2 dubbing szczególnie mnie przeraził, bo zabijał ten teksański akcent i mentalność oryginalnych postaci, że o polskiej parodii Duke Nukem i Schwarzeneggera nie wspomnę. Fuj.
.Solidny napisał(a): są tacy, co znają angielski bardzo dobrze, a i tak wybierają polski dubbing , jeśli jest taka opcja. Niektórzy lepiej się czują, słysząc swój język ojczysty z ust postaci stworzonych przez obcokrajowców. Chrzanić amerykański imperializm! U nas mówimy po naszemu - głosem Boberka!
Johan napisał(a):Powiedz jeszcze, że filmy z lektorem oglądaszDo niektórych rzeczy lepiej się nie przyznawać
twilite kid napisał(a):Chodzi o to ze lektor (i dubbing tez) zabija czesc kreacji aktora. Widzimy go, ale nie slyszymy lub cos przeszkadza nam uslyszec jego gre glosem. Dlatego jezeli chodzi o kino to tylko oryginalne wersje dzwiekowe pozwalaja w pelni cieszyc sie filmem.
.Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości