God Of War ]|[

Moderator: GM

Re: God Of War ]|[

Postprzez Gillian » Śr sty 16, 13 18:44

Nie wiem czy znajdzie się aż tylu napaleńców, żeby zapłacić za możliwość pogrania 2 miesiące wcześniej :). Tak zamiast płacić za testy można wrzucić betę i gracze sami przetestują
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Solidny » Śr sty 16, 13 18:48

Dochodzi jeszcze kwestia balansu :)
Solidny
Zanzibar

Gram: hipsterskie badziewia
Czytam: Komentarze na YT

Postprzez Coldman_9 » Pt sty 18, 13 22:25

Jest teaser singla Wstąpienia. Wystarczyło 30 sekund, żeby serce fana zabiło mocniej. Epa.

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... i6FQsZVlGk
Coldman_9
Vamp

Postprzez uci » So sty 19, 13 00:06

byle ilość zwiastunów nie pokazywała stosunku długości/dopracowania singla do mp :/

po raz pierwszy singlowy trailer kratosa wygląda po prostu nijako :/ gdzie tam poziom 3jki albo poprzedników
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez kALWa888 » So sty 19, 13 00:19

Trójka jeszcze była dobra. Pokazała nowy wymira, brutalność itp, której PS2 by nie ogarnął. I tyle.
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez Coldman_9 » So sty 19, 13 00:56

po raz pierwszy singlowy trailer kratosa wygląda po prostu nijako

To teaser trailera i ma pieprznięcie. Ludzie, to jest tytuł AAA z półki AAA. Wiele gier i serii na tym poziomie nie znajdziecie.
Coldman_9
Vamp

Postprzez Gillian » So sty 19, 13 01:49

Johan napisał(a):
po raz pierwszy singlowy trailer kratosa wygląda po prostu nijako

To teaser trailera i ma pieprznięcie. Ludzie, to jest tytuł AAA z półki AAA. Wiele gier i serii na tym poziomie nie znajdziecie.

Dzieki Bogu! Sa lepsze gry i serie :D.

Jak tak obserwuje sobie hajp na nowego Kratosa to widze, ze tylko fanbojki sie nim jarają. Reszta ma dosyć tej serii...
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez uci » So sty 19, 13 02:00

kalwa - ja miałem na myśli zwiastuny z GoW3, nie samą grę, tutaj dostaliśmy 10 sekund skaczącego kratosa.
Lepsze to już od 3jki niestety nie będzie, a i jako slasher znajduje się daleko za konkurencją.
uci
Uber Big Boss

Postprzez Coldman_9 » So sty 19, 13 02:03

To nie jest slasher, żadna z części nie jest. GoW to action-adventure :)
Coldman_9
Vamp

Postprzez uci » So sty 19, 13 02:12

action adventure skończyło się w serii na części pierwszej (genialna pandora), od dwójki łupiemy tylko ile wlezie od czasu do czasu skacząc. Nie można się w niczym przyczepic do sagi gow, ale wstąpienie wygląda jak gra robiona pod MP z singlem tylko po to by był.
uci
Uber Big Boss

Postprzez Solidny » So sty 19, 13 05:44

A mi się cała trylogia podobała. Ciekawy scenariusz (głównie w jedynce), intuicyjna walka (w moim wypadku bez mashowania, może w dosłownie kilku momentach), garść fajnych zagadek (o ironio, lepszych niż w Uncharted, chyba powinno być na odwrót) i piękne scenerie, czasem zapierające dech. Na PSP grałem tylko w Ghost of Sparta, ale widziałem w tym jedynie zapchaj dziurę fabularną, systemowo tylko ciągnęła z poprzednich, a jak dodawała coś od siebie, to bardzo nieskutecznie.

Problem w tym, że Ascension pod względem fabuły wygląda jak taki spin-off na PSP. Trzeba jednak przyznać, że gameplay to jednak jakiś krok, bo różnica jest większa niż jak to zwykło być między kolejnymi częściami GoW. Wizualnie bardzo mi się podoba, nie wygląda tak mrocznie jak trójka, jest jasna i kolorowa, co daje lepsze uczucie mitologicznej przygody. Tylko mam wrażenie, że twórcy mają kompleks Mortal Kombat i się ścigają kto zrobi bardziej obleśne wykończenie. Rządzi "Minofant" albo "Elephantaur", czyli człekokształtny słoń

WIZUALNY SPOILER

Kratos rozcina mu czachę i widzimy elegancko wypływający mózg. Mrau.
Solidny
Zanzibar

Postprzez Coldman_9 » So sty 19, 13 12:38

To na PSP były jakieś spin-offy?

Chains of Olympus był prequelem (obecnie jest już interquelem pomiędzy Ascension a jedynką), a Ghost of Sparta to interquel pomiędzy jedynką a dwójką. Nie wiem gdzie tutaj widzisz spin-offy, podobnie jak nie rozumiem tego zarzutu pod adresem Wstąpienia.
Coldman_9
Vamp

Postprzez Faja » So sty 19, 13 12:48

Jakakolwiek ta trylogia by nie była jedno jest pewne: dawała radochy tyle, że większość gier ukończonych w moim życiu tyle nie dało co te 3 gierki.
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez Gillian » So sty 19, 13 13:07

Faja, bo masz kiepski gust, to wie każdy (KOTOR turówką, dude please...:D)

;)
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Faja » So sty 19, 13 13:51

kiedyś się za niego wezmę i zweryfikuje swój pogląd ;)
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez Wombat » So sty 19, 13 15:05

Faja napisał(a):Jakakolwiek ta trylogia by nie była jedno jest pewne: dawała radochy tyle, że większość gier ukończonych w moim życiu tyle nie dało co te 3 gierki.

Mam tak samo ;)(no wg mnie tylko "trójka" lekko odstaje od 1 czy 2-ale tylko troszeczkę )
Wiadomo,że można GOWa nie lubić-ale fakt faktem to jedna z najlepszych serii ostatnich lat.Sam średnio lubie mega brutalne gry,ale God of Wary pochłonęły mnie bardzo mocno.
no i co by nie mówić Kratos to naprawdę charyzmatyczna postać :)
"Życie mnie nie ominęło. Usiadło mi na głowie"- Al Bundy
Wombat
The Sorrow

Postprzez SALADYN » So sty 19, 13 20:50

Faja napisał(a):Jakakolwiek ta trylogia by nie była jedno jest pewne: dawała radochy tyle, że większość gier ukończonych w moim życiu tyle nie dało co te 3 gierki.

Fakt ale jednak po Ghost of Sparta już żadnego GoW nie kupię na premierę, nie ma już w tej serii nic co by mnie mogło zaskoczyć czy przyciągnąć w dniu premiery a zaprzeczanie że każda kolejna gra z serii to odcięty kupon oznacza zwyczajne fanbojstwo w najczystszej postaci.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Coldman_9 » So sty 19, 13 21:28

Człowieku, w to się zajebiście gra. A cała "filozofia" w obliczu tego faktu g. znaczy :) I mówi to gość, który ograł każdą z 5 części po kilka razy i wyseksował betę Ascension. Nie ktoś, kto po zwiastunach Rising głosi, że gra jest dla niego super :P
Coldman_9
Vamp

Postprzez Wombat » So sty 19, 13 21:31

Johan napisał(a):Człowieku, w to się zajebiście gra. A cała "filozofia" w obliczu tego faktu g. znaczy :) I mówi to gość, który ograł każdą z 5 części po kilka razy i wyseksował betę Ascension. Nie ktoś, kto po zwiastunach Rising głosi, że gra jest dla niego super :P

Wiadomo, że gameplay najważniejszy ale mieszanie w historii Kratosa lekko odtrąca nie uważasz?
Ja tam trzymam się 1,2,3 i jest dobrze(nawet bardzo dobrze)

Co nie znaczy, że wstąpienia nie oblukam(tak z ciekawosći) :D
Wombat
The Sorrow

Postprzez Coldman_9 » So sty 19, 13 21:33

Tyle że Ghost of Sparta to jedna z najlepszych części w tej ekstraklasie. A i Ascension ma zadatki na podium.
Coldman_9
Vamp

Postprzez Wombat » So sty 19, 13 21:36

Johan napisał(a):Tyle że Ghost of Sparta to jedna z najlepszych części w tej ekstraklasie. A i Ascension ma zadatki na podium.

Być może tak ale ja się nie dziwię,że dużo osób ma dość GOWa :)
Ta seria nie jest jakoś skomplikowana fabularnie a 1,2,3 kupy się trzyma.
Po prostu części z handhelda Sony miesza niepotrzebnie w serii...i tyle.
Wombat
The Sorrow

Postprzez Coldman_9 » So sty 19, 13 21:46

Po prostu części z handhelda Sony miesza niepotrzebnie w serii...i tyle

:scratch: Że niby co i gdzie mieszają, bo nie wiem, w którym miejscu czegoś tam nie rozumiesz...

No i GoS i CoO są też grami na PS3 w Origins Collection.
Coldman_9
Vamp

Postprzez Wombat » So sty 19, 13 21:53

Johan napisał(a):
Po prostu części z handhelda Sony miesza niepotrzebnie w serii...i tyle

:scratch: Że niby co i gdzie miesza, bo nie wiem, w którym miejscu czegoś tam nie rozumiesz...

No i GoS i CoO są też grami z PS3 w Origins Collection.

No jak to gdzie-dopisywanie wątków o bracie Kratosa(tak wiem,ze była o nim mowa już w pierwszym GOwie na PS2),wyjaśnienie o tatuażach Kratosa...dopisywanie niepotrzebnych wątków które mogłyby zostać niewyjaśnione...
Na co to komu?Wiem,że gameplayowo to gry na mocna 9(grałem w CoO na PSP u kumpla i mimo braku analoga dało sie szybko wczuc-grało się bajecznie swoja drogą).
A teraz jeszcze Wstapienie...no nie powiesz mi,że wyjaśnienie niepotrzebnych pierdół(bez których seria mogłaby się obyć)jest spoko?
Ja wiem,że gry wideo to $$$ i przygody spartiaty bedą się ciągneły tak długo jak bedą tego chcieli fani...ale to robi sie juz lekko niesmaczne.
A o CoO i GoS-wiem,ze są na PS3 :)
Wombat
The Sorrow

Postprzez Coldman_9 » So sty 19, 13 21:57

To nie jest dopisywanie wątków jakichś tam, tylko bardzo istotne elementy w mitologii GoW. Brat Kratosa to czynnik, przez który nowy Bóg Wojny tak szalał na początku dwójki, a Ascension dokładnie przedstawi pewien ważny, acz olany wcześniej wątek - Kratos zwraca się przeciw Aresowi. A jak wiadomo, nie może to śmiertelnikowi ujść na sucho...
Coldman_9
Vamp

Postprzez Wombat » So sty 19, 13 22:04

Johan napisał(a):To nie jest dopisywanie wątków jakichś tam, tylko bardzo istotne elementy w mitologii GoW. Brat Kratosa to czynnik, przez który nowy Bóg Wojny tak szalał na początku dwójki, a Ascension dokładnie przedstawi pewien ważny, acz olany wcześniej wątek - Kratos zwraca się przeciw Aresowi. A jak wiadomo, nie może to śmiertelnikowi ujść na sucho...

No ok ale tak jak mówie przeca to mogło zostać wielką tajemnicą.
God of War II to moje pierwsze zetkniecie z serią-samo to,że Kratosa ogarniał szał:przecież na początku II było powiedziane,że Kratos jako nowy bóg wojny po prostu był okrutny,dewastował i niszczył(popraw mnie jeżeli się mylę-dawno nie grałem)
Co do zwrócenia się przeciw Aresowi-idealnie pasowało to,że to bogowie kazali Kratosowi "uspokojić" boga wojny-początek 1 GOWa pokazuje jaki był Ares
A co do brata Kratosa-przecież przed premierą 3 twórcy mówili,że stoczymy walkę z bratem Kratosa(którym miał być Herkules)i to by było bardzo fajne rozwiazanie
:)
Wombat
The Sorrow

Postprzez Solidny » N sty 20, 13 01:06

Johan napisał(a):To na PSP były jakieś spin-offy?

Chains of Olympus był prequelem (obecnie jest już interquelem pomiędzy Ascension a jedynką), a Ghost of Sparta to interquel pomiędzy jedynką a dwójką. Nie wiem gdzie tutaj widzisz spin-offy, podobnie jak nie rozumiem tego zarzutu pod adresem Wstąpienia.

To spin offy, bo zawierają wątki poboczne dla głównej historii. Nie wnoszą za wiele ciekawego, tylko kilka wytłumaczeń. Nie trzeba ich kończyć żeby zrozumieć trylogię, najwyżej kilka motywów. Wyobrażasz sobie zagrać w jedynkę, CoO, GoS, ominąć dwójkę i przejść do trójki? Ładny WTF by był. Jedyny WTF bez znajomości części z PSP to " skąd się znają Kratos z Atlasem?" (tyle, że CoO wyszło po GoW2) i "o co chodzi z tym zabiciem Persefony?".

A jeśli chodzi o wkurw Kratosa z początku dwójki, ja zawsze myślałem, że to przez niespełnienie życzenia z jedynki. Chciał spokoju, zapomnienia, bo dręczyły go koszmary zabitej rodziny. Są dwa sposoby: amnezja albo samobójstwo. Liczył na pierwsze - nie dostał, podpuszczali go przez 10 lat. Spróbował drugiego - powstrzymali go i dali boskie mocy by rządził wojną. Sami się prosili o rzeź.
Solidny
Zanzibar

Postprzez uci » N sty 20, 13 05:54

no do GoW3 warto jednak ograć łańcuchy, duch to już mieszanie na siłę
uci
Uber Big Boss

Postprzez Solidny » N sty 20, 13 06:36

uci napisał(a):no do GoW3 warto jednak ograć łańcuchy, duch to już mieszanie na siłę

Jedyna część jakiej nie obaliłem, heh. Powód do zakupu HD Collection Vol 2 gdzieś w przyszłości.
Solidny
Zanzibar

Postprzez Faja » N sty 20, 13 13:25

Faja
Big Boss

Postprzez Solidny » So lut 02, 13 01:50

http://www.youtube.com/watch?v=PDK2OBks8JM
Live action. Co o tym myślicie? Jest sens robić takie teasery? Bo teraz spodziewam się jakiejś psychoanalizy tragedii Kratosa. Nie żebym sam już jej nie zrobił...
Solidny
Zanzibar

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Gry i Konsole