PlayStation Vita

Moderator: GM

PlayStation Vita

Postprzez Gillian » So sty 12, 13 14:37

Vita haz no gamez!

// wydzielam temat z dyskusji o MGS HD na PSV, myślę że moja teza jest trafna w obecnej sytuacji i warto podyskutować nad nią :)
Gillian
Uber Big Boss

Re: MGS HD na PSP Vita

Postprzez Simon » Śr sty 23, 13 15:15

Za to 3DS ma ich od pyty?
'A cornered fox is more dangerous than a jackal!'

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Gram: MGSV The Phantom Pain

Postprzez Gillian » Śr sty 23, 13 16:18

Simon napisał(a):Za to 3DS ma ich od pyty?

Tez niewiele, ale cos jest i przede wszystkim sporo zapowiedzi.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez shalashaska » So sty 26, 13 18:07

Udało mi się wygrać licytacje półrocznej Vity 3G,
-karta 4GB,
-gry Motorstorm RC, Uncharted Złota Otchłań, Wipeout 2048
-folie ochronne,
-silikonowy pokrowiec,
-etui,
-karta sim play(nie aktywowana jeszcze),
-słuchawki,
Koleś za całość w Media Markcie dał 1725zł, a ja to wytargałem za 620zł :O
Teraz kolej na MGS HD i Shinobido 2 i nie będę się nudzić w pracy.
My Hero ... plis ... set me free.
shalashaska
Crying Wolf

Gram: Tenchu, MoH

Postprzez RafalKa » So sty 26, 13 18:09

no,no gratulować szczęścia.
Obrazek
RafalKa
Pyro Bison

Gram: MGS4, Syphon Filter1

Postprzez shalashaska » So sty 26, 13 18:22

No nie ukrywam że jestem hepy :D
shalashaska
Crying Wolf

Postprzez RafalKa » So sty 26, 13 18:42

Ja w przyszłym tyg. planuję kupić MGS HD - na allegro znalazłem taką ofertę:
http://allegro.pl/metal-gear-solid-hd-v ... 50392.html
Niby nic specjalnego gdyby nie to że gościu wymienia w zestawie MGS PW, które raczej na 99% jest pomyłką.
Obrazek
RafalKa
Pyro Bison

Postprzez Coldman_9 » So sty 26, 13 18:47

Niby nic specjalnego gdyby nie to że gościu wymienia w zestawie MGS PW, które raczej na 99% jest pomyłką.

Albo jest to na 100% pomyłką, albo na 100% oszustwem ;)
Coldman_9
Vamp

Postprzez RafalKa » So sty 26, 13 18:50

Johan napisał(a):

Albo jest to na 100% pomyłką, albo na 100% oszustwem ;)

Obstawiam to pierwsze - jak komuś chciałoby się bawić może utargować za taką gafę np. free przesyłkę >:->
Obrazek
RafalKa
Pyro Bison

Postprzez Gillian » So sty 26, 13 19:12

shalashaska napisał(a):-gry Motorstorm RC, Uncharted Złota Otchłań, Wipeout 2048

Jeszcze tylko Gravity Rush i będziesz miał całą bibliotekę wartych uwagi exów na PSV :).
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Solidny » So sty 26, 13 19:19

twilite kid napisał(a):
shalashaska napisał(a):-gry Motorstorm RC, Uncharted Złota Otchłań, Wipeout 2048

Jeszcze tylko Gravity Rush i będziesz miał całą bibliotekę wartych uwagi exów na PSV :).

A Asasyn? Poza tym nie samymi exami się żyje :P
Solidny
Zanzibar

Gram: hipsterskie badziewia
Czytam: Komentarze na YT

Postprzez Gillian » So sty 26, 13 19:28

Żartuję sobie. Ostatnio Sony w USA daje graczom jakieś vouchery na $20 za przekonanie kolegi do kupna PSV. Mi to zalatuje już desperacją :D. Ale tak całkiem poważnie - nie da się ukryć, że PSV ledwo przędzie. Sprzedaje się tego mało, gier mało, zapowiedzi chyba jeszcze mniej... Sony powinno się czegoś nauczyć, powinni całą parą ruszyć w Vitę, bo teraz konkurencją nie jest tylko 3DS (który się już rozkręcił, a na początku też nie było za dobrze), ale i smartfony.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Wombat » So sty 26, 13 21:17

twilite kid napisał(a):Żartuję sobie. Ostatnio Sony w USA daje graczom jakieś vouchery na $20 za przekonanie kolegi do kupna PSV. Mi to zalatuje już desperacją :D. Ale tak całkiem poważnie - nie da się ukryć, że PSV ledwo przędzie. Sprzedaje się tego mało, gier mało, zapowiedzi chyba jeszcze mniej... Sony powinno się czegoś nauczyć, powinni całą parą ruszyć w Vitę, bo teraz konkurencją nie jest tylko 3DS (który się już rozkręcił, a na początku też nie było za dobrze), ale i smartfony.

Może jak nowa generacja wejdzie to handheldy sie rozkrecą.Trza poczekać.Mimo iz mam zamiar kupic produkt Nintendo to chcialbym zeby i Vita miala godne tytuly.
"Życie mnie nie ominęło. Usiadło mi na głowie"- Al Bundy
Wombat
The Sorrow

Postprzez ArecaS » So sty 26, 13 21:27

Cóż. PSP nigdy się nie rozkręciło na dobrą sprawę. Miało jedynie przebłyski pojedyncze przez te kilka lat. Bądźmy szczerzy - Sony handheldów robić nie potrafi. :/
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Wombat » So sty 26, 13 21:30

ArecaS napisał(a):Cóż. PSP nigdy się nie rozkręciło na dobrą sprawę. Miało jedynie przebłyski pojedyncze przez te kilka lat. Bądźmy szczerzy - Sony handheldów robić nie potrafi. :/

Bardzo lubię Sony ale jeśli chodzi o handheldy-mam takie samo zdanie jak Ty.
PSP miał kumpel,i to jest bardzo dobra konsola ale do ogrywania klasyków z PSXa :D (może sobie kiedyś PSP kupie,żeby pyknąć w pociągu w Tekkena czy w Medievila)
Wombat
The Sorrow

Postprzez Gillian » So sty 26, 13 21:31

No właśnie mieli już jednego handhelda, mają PS3, z którym się przejechali i dopiero musieli się napracować, żeby nie wtopić. Także materiał był, żeby jakieś wnioski wyciągnąć i nie powtórzyć błędu.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Solidny » So sty 26, 13 21:43

Wombat napisał(a):
ArecaS napisał(a):Cóż. PSP nigdy się nie rozkręciło na dobrą sprawę. Miało jedynie przebłyski pojedyncze przez te kilka lat. Bądźmy szczerzy - Sony handheldów robić nie potrafi. :/

PSP miał kumpel,i to jest bardzo dobra konsola ale do ogrywania klasyków z PSXa :D (może sobie kiedyś PSP kupie,żeby pyknąć w pociągu w Tekkena czy w Medievila)

A Peace Walker? Patapon? I kilka innych których nie znam bo nigdy nie miałem PSP (no, pożyczyłem na krótko)? Nostalgia to nie wszystko co trzymało tę konsolę.
Solidny
Zanzibar

Gram: hipsterskie badziewia
Czytam: Komentarze na YT

Postprzez Wombat » So sty 26, 13 21:48

Solidny napisał(a):
Wombat napisał(a):

A Peace Walker? Patapon? I kilka innych których nie znam bo nigdy nie miałem PSP (no, pożyczyłem na krótko)? Nostalgia to nie wszystko co trzymało tę konsolę.

Hej nie hejtuję PSP.Peace Walker ,Patapony,SoulCalibur PSP,2 God of Wary,Ratchety,Tekken 5:Dark Ressurection,GtaVc i Lc stories no i Chinatown Wars.PSP miał trochę gier.Tyle,że ja pamietam konsole z ogrywania klasyków z pierwszego PlayStation na przerwach w szkole :D (o dziwo kumple wiecej grali w giery z PSXa)
Wombat
The Sorrow

Re: PlayStation Vita

Postprzez shalashaska » So sty 26, 13 21:51

Każdy coś dla siebie znajdzie, ja kupiłem ze względu na MGS HD i np. Shinobido 2 coś jeszcze się znajdzie ale najważniejsze - internet mobilny, PSV prawie jak tablet.
shalashaska
Crying Wolf

Postprzez Wombat » So sty 26, 13 21:54

shalashaska napisał(a):Każdy coś dla siebie znajdzie, ja kupiłem ze względu na MGS HD i np. Shinobido 2 coś jeszcze się znajdzie ale najważniejsze - internet mobilny, PSV prawie jak tablet.

Wiadomo co kto lubi,mnie generalnie handheldy do premiery 3DSa nie jarały wiec srednio sie nimi interesowałem.Ale nie powiem-grałem kilka razy w Dark Ressurection,SoulCalibura na PSP i swietnie mi sie grało.
Wombat
The Sorrow

Postprzez shalashaska » So sty 26, 13 22:16

PSP zostawiam dla gier z PSX chociaż chciałbym je przenieść na PSV jak będzie to możliwe.
shalashaska
Crying Wolf

Postprzez uci » N sty 27, 13 09:46

Wombat akurat słabe gierki dobrałeś, PSP ma kilka fajnych perełek i to niekonieczne ripowanych z dużych konsol. To bardziej kwestia chcenia w grania w te gry, ja mam PSP ograłem już na nim masę gierek, na kilka mógłbym narzekać, a reszta to sama przyjemność.
A jeszcze wedle mojej listy drugie tyle gier na PSP mam do ogrania, więc się muszę niezgodzić, ale Sony handhelda zrobiło bardzo grywalnego.
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Wombat » N sty 27, 13 09:51

uci napisał(a):Wombat akurat słabe gierki dobrałeś, PSP ma kilka fajnych perełek i to niekonieczne ripowanych z dużych konsol. To bardziej kwestia chcenia w grania w te gry, ja mam PSP ograłem już na nim masę gierek, na kilka mógłbym narzekać, a reszta to sama przyjemność.
A jeszcze wedle mojej listy drugie tyle gier na PSP mam do ogrania, więc się muszę niezgodzić, ale Sony handhelda zrobiło bardzo grywalnego.

Według mnie T5:DR,SoulCalibur,GTA:CHinatown Wars,VC Stories(grałem na PS2 i była bardzo ok),Patapony to dobre gry.
Jest parę wersji z duzych konsol, ale przykładowo taki T5:DR pierwszy był na PSP,Soul to też gra pisana na PSP.
Wombat
The Sorrow

Postprzez uci » N sty 27, 13 10:12

myslałem bardziej o 3rd Birthday, dissidiach, locoroco, crisis core, ac!dach, god eaterach czy podobnych gierek nie będących bezpośrednimi kontynuacjami/rimejkami na PSP, a bardziej własnie spinoffami czy w ogóle nowymi seriami. Tego tam też jest sporo, gdyby jeszcze pobuszowac po zachodnich stronach z gierkami to można też wyrwać jeszcze dużo innych dobrych tytułów o które u nas bardzo trudno (gurumin, crimson gem, Jeanne d'Arc )

na PSP jest w co grac zdecydowanie
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez ArecaS » N sty 27, 13 19:51

Tak, ale fun tych gier jest jednak często mizerny. No sorry, ale często ta konsola technicznie tych gier ogarnąć nie potrafiła i kończyły zapchane pierdołami, a upośledzone w głównej części gameplayu (np. Dissidie), albo twórcy udawali, że można dać "identyczną" grę jak na PS3 i cierpiał czas gry lub była spłycona (np. Assassin's Creed czy GoWy), albo twórcy od początku gry kastratowali je nie wierząc w możliwości konsoli (Persona 3). Generalnie takich "świadomych" gier było mało i często były portami z innych konsol (albo były na inne konsole portowane). No i nawet te choć były wybitne patrząc na poziom konsoli, to jako gry ogólnie były zwykle jedynie dobre.
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Coldman_9 » N sty 27, 13 19:59

Ta konsola jest już trupem. Sony na polu handheldów poległo. Dlaczego? Bo nawet jak się sparzą, to znów pchają łapy do ognia. Gracze z PS3 i X360 w ogólnie nie potrzebują Vity, bo to nędzny substytut tych domowych konsol. Jak w kieszeń, to tylko 3DS-a.
Coldman_9
Vamp

Postprzez RafalKa » N sty 27, 13 20:08

Moim zdaniem psv stałaby się popularniejsza jak przynajmniej w 50% będą gry obsługiwane w cross player, jednak coś mi mówi że Sony jest niestety za pazerne i najlepiej mieć po 2 wersje tej samej gry ;(
Obrazek
RafalKa
Pyro Bison

Postprzez shalashaska » N sty 27, 13 20:49

Vitę nabyłem głównie ze względu na internet mobilny + wifi na dość dobrym ekranie. A jak pod tym względem wygląda 3DS?
PS. Wipeout 2048 wymiata, nawet synowi się spodobało.
shalashaska
Crying Wolf

Postprzez Gillian » N sty 27, 13 21:08

Nie wiem jak sobie radzi PSV z przeglądaniem www, na pewno lepiej niż 3DS. Ale przecież konsoli nie kupuje się dla mobilnego internetu. No chyba że chcesz jakoś pogodzić granie i przenośne urządzenie z internetem. Tu alternatywą są tablety/smartfony, ale ciężko ustrzelić coś sensownego za te 600zł, które dałeś.

Mi jest cholernie szkoda tej PSV, bo to kawał solidnego sprzętu, w sumie jeśli chodzi o mobilne urządzonka to jest technicznie czołówka i zwyczajnie potwór. Tylko wkurza mnie to, że Sony nie ma albo pomysłu, albo środków, albo jaj żeby postarać się o porządny soft, który kazałby wszystkim graczom pobiec do sklepu po własny egzemplarz konsoli. Mają doświadczenie, wiedzą już chyba czego nie robić (duża konsola w kieszeni to nie najlepszy pomysł), żeby nie wtopić, a i tak lipa.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez shalashaska » N sty 27, 13 21:23

twilite kid napisał(a):Nie wiem jak sobie radzi PSV z przeglądaniem www, na pewno lepiej niż 3DS. Ale przecież konsoli nie kupuje się dla mobilnego internetu. No chyba że chcesz jakoś pogodzić granie i przenośne urządzenie z internetem. Tu alternatywą są tablety/smartfony, ale ciężko ustrzelić coś sensownego za te 600zł, które dałeś.

Mam wt19i ale on do czytania/przegladania czy pisania maila nie jest aż tak wygodny jak PSV. Smartfon owszem ma swoje plusy (świetny video-rejestrator polecam dailyroads voyager jest darmowy), a tutaj możliwości Vity biją smartfony. Vita ma mi służyć po za domem gdzie spędzam dużo czasu a i znajdzie się chwilka na zabicie czasu. Nawet Galaxy SII-III tutaj nie spełniłby moich oczekiwań. PSV brakuje rotacji ekranu ale bez tego się obejdzie i możliwości dotykowego ekranu czy tylnego panelu dotykowego sprawiają że aż miło się na tym przegląda www.
A o to jak wygląda mój ekran powitalny oraz ekran roboczy:
Załączniki
2013-01-27-202342.jpg
2013-01-27-202324.jpg
2013-01-27-202331.jpg
2013-01-27-202335.jpg
shalashaska
Crying Wolf

Następna strona

Powrót do Gry i Konsole