PlayStation Vita

Moderator: GM

Re: PlayStation Vita

Postprzez Wombat » N sty 27, 13 21:40

twilite kid napisał(a):Mi jest cholernie szkoda tej PSV, bo to kawał solidnego sprzętu, w sumie jeśli chodzi o mobilne urządzonka to jest technicznie czołówka i zwyczajnie potwór. Tylko wkurza mnie to, że Sony nie ma albo pomysłu, albo środków, albo jaj żeby postarać się o porządny soft, który kazałby wszystkim graczom pobiec do sklepu po własny egzemplarz konsoli. Mają doświadczenie, wiedzą już chyba czego nie robić (duża konsola w kieszeni to nie najlepszy pomysł), żeby nie wtopić, a i tak lipa.

3DS XL jeśli chodzi o rozmiary, to także "grubas" :)
"Życie mnie nie ominęło. Usiadło mi na głowie"- Al Bundy
Wombat
The Sorrow

Postprzez ArecaS » N sty 27, 13 21:56

Ale czemu niby PSV ma być lepsze w przeglądaniu internetu od smartfona? Toż to herezja jest w czystej postaci. Pisze to osoba, która częściej przegląda internet ze swojego Samsunga Galaxy Ace 2 o przekątnej ekranu 3,8" (już niedługo ^^) niż z kompa, bo TAK JEST WYGODNIEJ. Dodatkowe urządzenie, które trzeba taszczyć to absurd. Zamiast kupować wielgachną konsolę, na której i tak pograłbym tylko w domu, wolę mieć smartfona porządnego i emulatory (ba, ostatnio nawet krystalizuje się porządne emu PSP na Andka). Pewnie podobnie myśli wiele osób, a Sony nie ma argumentu, którym mógłby skutecznie te osoby przekonać.
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Gillian » N sty 27, 13 23:02

Wombat napisał(a):
twilite kid napisał(a):Mi jest cholernie szkoda tej PSV, bo to kawał solidnego sprzętu, w sumie jeśli chodzi o mobilne urządzonka to jest technicznie czołówka i zwyczajnie potwór. Tylko wkurza mnie to, że Sony nie ma albo pomysłu, albo środków, albo jaj żeby postarać się o porządny soft, który kazałby wszystkim graczom pobiec do sklepu po własny egzemplarz konsoli. Mają doświadczenie, wiedzą już chyba czego nie robić (duża konsola w kieszeni to nie najlepszy pomysł), żeby nie wtopić, a i tak lipa.

Nie mówie o rozmiarach, mówie o bebechach. PSV w momencie premiery był bodajże najbardziej zaawansowanych technicznie mobilnym sprzętem. 3DS był zacofany kilka lat.

Inna sprawa, że DS już pokazał, że możliwości techniczne mają niewielkie znaczenie. Jednak skoro Sony ma już w ręku taki argument, to dlaczego tak ciężko o gry?
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Wombat » N sty 27, 13 23:07

twilite kid napisał(a):
Wombat napisał(a):

Nie mówie o rozmiarach, mówie o bebechach. PSV w momencie premiery był bodajże najbardziej zaawansowanych technicznie mobilnym sprzętem. 3DS był zacofany kilka lat.

Inna sprawa, że DS już pokazał, że możliwości techniczne mają niewielkie znaczenie. Jednak skoro Sony ma już w ręku taki argument, to dlaczego tak ciężko o gry?

My bad :) A co do Dsów Ninny-wiadomo,wielkie N idzie inna drogą niż wszyscy.
Wombat
The Sorrow

Postprzez shalashaska » Pt lut 08, 13 13:10

Spzredałem Uncharted i zamówiłem MGS HD i jeszcze zostało na browara :D
My Hero ... plis ... set me free.
shalashaska
Crying Wolf

Gram: Tenchu, MoH

Postprzez shalashaska » Wt lut 12, 13 10:33

MGS1 na PSP ok, ale MGS HD na Vita już nie bardzo. Obecnie testuje MGS3 na normalu i powiem szczerze że trafienie heada wymaga nie lada umiejętności, główka jest tak mała że ledwo ją widać. A trafiając w tors strażnik jakimś przebłyskiem kieruje się i idzie w naszym kierunku. Dochodzę do wniosku że łatwiej jest chyba grać na poziomie easy w którym wystarczy trafić chyba w tors by uśpić dziada. Jak na razie nie dostrzegłem żadnej żabki i coś mi się wydaje że z nich zrezygnowano na tej platformie z oczywistych powodów.Ogólnie gra idzie płynnie i grafika wygląda ładnie. Po za tym jak wiadomo opcja transarring nie daje nam możliwość zdobywania trofeów. wiec chyba warto grać od nowa by zdobyć np. stealth czy infiniti.

ps. zakładać jakiś nowy wątek MGS HD PS Vita czy ciągnąć to dalej tutaj?
shalashaska
Crying Wolf

Postprzez Wombat » Wt lut 12, 13 10:41

shalashaska napisał(a):MGS1 na PSP ok, ale MGS HD na Vita już nie bardzo. Obecnie testuje MGS3 na normalu i powiem szczerze że trafienie heada wymaga nie lada umiejętności, główka jest tak mała że ledwo ją widać. A trafiając w tors strażnik jakimś przebłyskiem kieruje się i idzie w naszym kierunku. Dochodzę do wniosku że łatwiej jest chyba grać na poziomie easy w którym wystarczy trafić chyba w tors by uśpić dziada. Jak na razie nie dostrzegłem żadnej żabki i coś mi się wydaje że z nich zrezygnowano na tej platformie z oczywistych powodów.Ogólnie gra idzie płynnie i grafika wygląda ładnie. Po za tym jak wiadomo opcja transarring nie daje nam możliwość zdobywania trofeów. wiec chyba warto grać od nowa by zdobyć np. stealth czy infiniti.

ps. zakładać jakiś nowy wątek MGS HD PS Vita czy ciągnąć to dalej tutaj?

Próbuj celować w serce-strzał w okolicach serducha powinien uśpic dziada od razu :)
Wombat
The Sorrow

Postprzez shalashaska » Wt lut 12, 13 11:00

Wombat napisał(a):Próbuj celować w serce-strzał w okolicach serducha powinien uśpic dziada od razu :)

Oczywiście ekran Vity jest mniejszy niż te screny (po ich powiekszeniu)
Załączniki
2013-02-12-094756.jpg
2013-02-12-095054.jpg
shalashaska
Crying Wolf

Postprzez Wombat » Wt lut 12, 13 11:19

Faktycznie, żołnierza prawie nie widać.MGS3 generalnie kolorystyka potrafi bardzo utrudnić sprawe(wszystko zielone)
Zdobądz gogle termowizyjne, powinny troche ułatwic sprawe.
Wombat
The Sorrow

Postprzez SALADYN » So gru 14, 13 11:29

http://www.instalki.pl/aktualnosci/internet/12805-ps-vita-otrzymala-aktywacje-do-trzech-kont-na-jednej-konsoli-zestaw-z-ps4-zapowiedziany.html

Ostatnio męczyłem parę osób pytaniem czy da się korzystać z gier kupionych na innych kontach. Każdy mówił mi że na Vita można mieć tylko jedno konto a jak widać całkiem niedawno dodano mozliwość posiadania na raz trzech kont na tym systemie.
Dla mnie oznacza to możliwość skorzystania z gier które nazbierałem na współdzielonym koncie z wykupionym plusem.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Simon » So gru 14, 13 16:08

Świetna wiadomość:)
'A cornered fox is more dangerous than a jackal!'

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Gram: MGSV The Phantom Pain

Postprzez Gillian » So gru 14, 13 17:28

Szkoda tylko ze nie ma w co grac na PSV
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Simon » So gru 14, 13 19:13

Jak zwykle przesadzasz.
MGS HD Collection, Mortal Kombat, Dead or Alive 5, Uncharted Golden Abyss, WipEout 2048, AC Liberation, Gravity Rush, Killzone Mercenaries, Sly Cooper, Guacamelee, Fify, PESy i wiele innych.

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Postprzez SALADYN » So gru 14, 13 20:33

Jest jeszcze funkcja remote play która mnie się bardzo przyda. Dodajmy też że kilka z tych gier które wymienił simon i jeszcze trochę więcej już mam w abonamencie plusa a będą kolejne. Przed zakupem powstrzymywało mnie tylko to że to zbieranie było daremne gdy konsolka nie pozwalała na granie na własnym koncie w gry pobrane z innych kont.
SALADYN

Postprzez Gillian » N gru 15, 13 01:55

Simon napisał(a):Jak zwykle przesadzasz.
MGS HD Collection, Mortal Kombat, Dead or Alive 5, Uncharted Golden Abyss, WipEout 2048, AC Liberation, Gravity Rush, Killzone Mercenaries, Sly Cooper, Guacamelee, Fify, PESy i wiele innych.

Z czego połowa to gry, które są na PS3 i w które lepiej się gra na PS3, a 1/4 to downporty serii z dużych konsol, które średnio się sprawdzają na przenośniaku. Czyli zostaje Gravity Rush :D.

SALADYN napisał(a):Jest jeszcze funkcja remote play która mnie się bardzo przyda. Dodajmy też że kilka z tych gier które wymienił simon i jeszcze trochę więcej już mam w abonamencie plusa a będą kolejne. Przed zakupem powstrzymywało mnie tylko to że to zbieranie było daremne gdy konsolka nie pozwalała na granie na własnym koncie w gry pobrane z innych kont.

Z tego co czytałem, wychodzi na to, że remote play działa średnio i ja osobiście nie robiłbym sobie nadziei (lagi, wolna animacja, brakujące R2/L2 itd).

Ale jak tam wolicie :). Ja bym nie pakował kilku stówek tylko dla ochłapów z plusa. Bo biblioteczka gier jak na prawie 2 lata na rynku jest słaba, a widoku na przyszłość mizerne. Są w ogóle jakieś duże zapowiedzi?
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Simon » N gru 15, 13 12:53

Ja osobno Vity raczej nie kupie ale w zestawie z PS4 za rozsądną cenę czemu nie:]

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Postprzez SALADYN » N gru 15, 13 13:49

Też bardziej nastawiam się na bundla ale jestem pewien że chce tę konsolkę, gier mało ale bardziej mi one odpowiadają niż te Nintendo.
SALADYN

Postprzez shalashaska » Pn gru 16, 13 09:35

SALADYN napisał(a):http://www.instalki.pl/aktualnosci/internet/12805-ps-vita-otrzymala-aktywacje-do-trzech-kont-na-jednej-konsoli-zestaw-z-ps4-zapowiedziany.html

Ostatnio męczyłem parę osób pytaniem czy da się korzystać z gier kupionych na innych kontach. Każdy mówił mi że na Vita można mieć tylko jedno konto a jak widać całkiem niedawno dodano mozliwość posiadania na raz trzech kont na tym systemie.
Dla mnie oznacza to możliwość skorzystania z gier które nazbierałem na współdzielonym koncie z wykupionym plusem.

Jeżeli mam wykupionego na PS3 MGS1 to mogę go też odpalić na tym koncie na PS Vita?
shalashaska
Crying Wolf

Postprzez SALADYN » Pn gru 16, 13 10:47

To już było możliwe wcześniej, teraz możesz też bez problemów odpalić grę zakupioną na innym koncie bez konieczności kombinowania z zamianą karty pamięci. Wszystko odbywa się tak jak dotychczas na PS3 z tą różnica że możesz mieć tylko 3 konta, jest też ograniczenie co do daty zakupu gier ale nie wiem jak ono wpływa na działanie danej gry.
SALADYN

Postprzez Gillian » Pn gru 16, 13 10:51

On pyta o cross play. MGSy chyba nie wspierają tego. Musisz kupić osobno na PS3 i osobno na PSV.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » Pn gru 16, 13 11:09

Cross Play dotyczy gier z PS3 czyli np GTAV lub MGS4, klasyki z PSX'a można odpalać na PS3, PS4, PSP i PSV a wystarczy kupić raz.
SALADYN

Postprzez Gillian » Pn gru 16, 13 12:10

Mieni mi się w oczach, przeczytałem "MGS3" :D. Sorki
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez shalashaska » Wt gru 17, 13 09:43

No tak, wchodzi w PSStore>opcje>lista pobierania> i przy grze kompatybilnej będzie ikonka pobierz. MGS1 mam wykupione na koncie USA, taka kiedyś była możliwość bo na początku było dostępne tylko tam. Zaraz spróbuję sie tam zalogować i pobrać.
shalashaska
Crying Wolf

Postprzez shalashaska » Wt gru 17, 13 10:07

YY nie moge sie zalogowac do PSN usa. Musisz wpisac sie na konto połączone z tym systemem PS Vita. Co zrobić?
shalashaska
Crying Wolf

Postprzez Faja » Wt sty 21, 14 10:58

No i kupiłem wczoraj PSV, jutro odbieram.
Konsola w zestawie z kartą 16GB za 600 pln, obym nie żałował
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez Simon » Wt sty 21, 14 11:04

No nie mów, że nówka za 600?

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Postprzez Faja » Wt sty 21, 14 11:51

nie mówię, że nówka
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez shalashaska » Cz sty 23, 14 08:18

To czekam na wrażania z MGS HD.
shalashaska
Crying Wolf

Postprzez Faja » Cz sty 23, 14 09:14

shalashaska napisał(a):YY nie moge sie zalogowac do PSN usa. Musisz wpisac sie na konto połączone z tym systemem PS Vita. Co zrobić?

żeby zalogować się na inne konto musisz zrobić format i połączyć do nowego konta, zwiększenie limitu aktywacji do 3 to nic innego jak aktywacja tego samego konta SEN na 3 rónych Vitach
Faja
Big Boss

Postprzez SALADYN » Cz sty 23, 14 10:11

Czyli nadal nie ma możliwości używania kliku kont i swobodnego przełączania się między nimi jak na PS3 ?
SALADYN

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Gry i Konsole