GT Event (Sezon 3) - 3.03.2013 (Cape Ring)

Moderator: Hal

GT Event (Sezon 3) - 3.03.2013 (Cape Ring)

Postprzez bigbudyn500 » Pt mar 01, 13 12:32

No i uj strzelił plany!!!!!!!! WRRRRRR
:pale: :pale: :pale: Niestety najprawdopodobniej nie pojawię się na torze podczas niedzielnych zmagań ale życzę Wam wszystkim udanej zabawy :pale: :pale: :pale:
Obrazek
bigbudyn500
Sniper Wolf

Re: GT5 Event

Postprzez Simon » N mar 03, 13 18:04

Mnie dzis nie bedzie bo musze wybyc. Mea maxima culpa.
'A cornered fox is more dangerous than a jackal!'

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Gram: MGSV The Phantom Pain

Postprzez Kalten » N mar 03, 13 20:18

Przepraszam, że wyszedłem, ale nie umiem grać na takich ustawieniach. Nie będę już więcej startował. Dziękuję za miłe przyjęcie :)
Obrazek
Kalten
Arnold

Gram: Gran Turismo 6

Postprzez hany » N mar 03, 13 20:24

Ja tez juz nie startuje bo szkoda mi czasu na takie wyscigi. Gdy ja z pierwsza trojka miescimy sie w kwalach w 0,5s ja dostaje w pupsko na pierwsym zakrecie wpadam na przestepce i moge sie poscigac juz tylko z powietrzem bo sprawca moich uszkodzen jedzie gdzies daleko przedemna a ja mam do czolwki 1 minute straty. Moze jak zmienicie zasady to wroce jak narazie szkoda mi niedzielnego wieczoru na frustracje zwiazane z ogladaniem +1 minuty na ekranie
Obrazek
hany
Inkarnacja VR

Postprzez Hal » N mar 03, 13 22:34

@ Hany

Rozumiem Twoje rozgoryczenie, bo każdy ze startujących w Evencie w przeszłości mierzył się z podobnymi trudnościami po pierwszym zakręcie. Nie pamiętam jednak, by ktokolwiek rezygnował z dalszej rywalizacji na tak wczesnym etapie zmagań. Wyścigi są długie, wiele się dzieje na całej ich przestrzeni, sporo można nadrobić i znacząco poprawić początkowo niekorzystną pozycję. Incydenty na pierwszych okrązeniach są nieodłącznym elementem tej rywalizacji. Po prostu trzeba zakasać rękawy i walczyć do końca. Nigdy nie wiadomo, jak dalej potoczyć może się wyścig.

Zadzior, który uszkodził Twoje auto przy podejściu do pierwszego zakrętu, wyjechał szybciej od Ciebie z boksu, bo Ty zajęty byłeś w tym czasie pisaniem wiadomości na czacie tekstowym. Tymczasem on kontynuował rywalizację i pod koniec nieomalże nie wygrał wyścigu. Pomimo olbrzymiej początkowej starty czasowej (1,5 min.). Sam zaś wyszedłeś z wyścigu po własnym poważnym błedzie pod koniec 4. okrążenia. Na to zaś nie ma żadnych środków zaradczych w postaci zmiany ustawień czy zasad.

@ Kalten

Dziękuję za wspólnie rozegrane wyścigi i wzorowo przebiegającą rywalizację.

Po cichu liczę, że może jeszcze któryś z Was, kiedy negatywne emocje już opadną, odwiedzi nasz Event w niedalekiej przyszłości:)

Pozdrawiam
Przeczytałem setki książek, po to tylko by zrozumieć, że wcale ich nie potrzebuję
Hal
Zanzibar

Postprzez hany » Pn mar 04, 13 01:19

W poprzednich wyscigach nie bylo lekko walczylem do konca ale trzeci raz z rzedu to juz jest irytujace jak na 1szym okrazeniu zwiedzasz pitstop. To kiedy z pitsopu wyjechalem nie ma znaczenia bo to co sie mialo stac stalo sie na pierwszym zakrecie bo niepotafi sie ktos zachowac w dohamowaniu do zakretu (ba jeszcze blokuje wjazd do pitstopu). Cale kolko jedziesz jak paralityk i to jeszcze jakie dlugie, a kara za to to co? 3ptk? No rzeczywiscie za wyeliminowanie z walki bardzo dotkliwe. Gdyby to byl np przejazd przez pitstop albo np tyle ile trwa pitsop plus 30 sek do koncowego wyniku. A na 4 okrazeniu nie popelnilem bledu tylko juz mi sie odechailo jechac i liczyc a noz cos sie stanie. Niestety nie ma funu. Chcesz to sobie wystartuj 3 wyscigach miniute po stracie i gon wszystkich ciekawe czy Ci sie spodoba. Nie masz na co liczyc bez zmian ustawien. Zegnam :salute:
Obrazek
hany
Inkarnacja VR

Postprzez Simon » Pn mar 04, 13 18:39

A czy gramy o zlote kalesony? Nie przesadzaj, hany.
Chyba kazdy z nas dostal choc raz strzala juz na pierwszym okrazeniu i potem zdany byl tylko na siebie plus ewentualne bledy peletonu. Jakos kazdy potrafił to przelknac, zakasac rekawy i nie histeryzowac.
'A cornered fox is more dangerous than a jackal!'

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Gram: MGSV The Phantom Pain

Postprzez Hal » Pt mar 08, 13 00:09

Wyniki wyścigu (Zawody GT500, Cape Ring, wyścig trwał około 1h i 15min.):

1. Tar (Lexus Eneos SC430 '08) – najlepsze okrążenie: 2:32,212

2. Zadzior (Honda weider HSV-010 '11) – strata: + 22,302; najlepsze okrążenie: 2:31,396

3. Luqat (Honda weider HSV-010 '11) – strata: + 39,168; najlepsze okrążenie: 2:34,402

4. PRZESTEPCA (Nissan Xanavi Nismo Z '06) – strata: + 1:28,821; najlepsze okr.: 2:32,035

5. Hany (Nissan Xanavi Nismo GT-R '08) – DNF

6. Kalten (Honda weider HSV-010 '11) – DNF

Kary:

Zadzior vs. Hany vs. PRZESTEPCA. 1. okrążenie. Rysą na obiecującym debiucie Zadziora była sytuacja z pierwszych sekund wyścigu. Na dohamowaniu do zakrętu otwierającego zmagania, Zadzior opóźnia hamowanie względem poprzedzającego go Hanego i w ten sposób dochodzi do zderzenia obu pojazdów. Auto poszkodowanego kierowcy Nissana doznaje usterki tylnej osi. Jednak nie był to koniec złych wieści dla Hanego. Jego GTR w efekcie kontaktu z Zadziorem zostaje wypchnięty ze swej pierwotnej linii jazdy i uderza w jadący po zewnętrznej samochód PRZESTEPCY. Ten incydent kończy się z kolei defektem koła w obu Nissanach. Hany oczywiście nie ponosi jakiejkolwiek odpowiedzialności za incydent z PSĄ. Po kontakcie z Zadziorem kierowca Nissana stracił na moment kontrolę nad pojazdem, co zaowocowało dalszym zaognieniem karambolu. Punktem zapalnym zdarzenia był niezaprzeczalny błąd Zadziora i to kierujący Hondą Weider powinien w myśl regulaminu ponieść karę punktową. Według regulaminu Eventu karą za spowodowanie wypadku z uszkodzeniami na jednym z pierwszych trzech zakrętów wyścigu jest upomnienie w wysokości 6 punktów. Jednak Event posiada jeszcze jedną, tym razem niepisaną zasadę - niekarania debiutantów. Dlatego tym razem Zadzior unika jeszcze upomnienia. Cała sytuacja została przedstawiona po to tylko, by debiutujący zawodnik mógł poprawić ten aspekt swojej jazdy i nie powielać podobnych błędów w przyszłości.

Klasyfikacja Zawody GT500 (po 3/11)

1. Tar – 66 pkt

2. Luqat – 48 pkt

3. Budyń – 31 pkt

4. Kalten – 24 pkt

5. Hany & Zadzior – 20 pkt

7. PRZESTEPCA – 13 pkt

Klasyfikacja generalna (po 6/20)

1. Tar – 135 pkt

2. Budyń – 89 pkt

3. Luqat – 86 pkt

4. PRZESTEPCA – 42 pkt

5. Hany – 40 pkt

6. Kalten – 24 pkt

7. Simon & Zadzior – 20 pkt

9. Plazi – 10 pkt

10. Sebek – 8 pkt

11. Smoke – 6 pkt

Niedziela 10.03 - Zawody GT500 (4/11)

Ustawienia samochodów na Zawody GT500:

- tuning zabroniony

Można: zmienić olej, zmodyfikować balans hamulców, ustawić dyferencjał w samochodach z napędem 4WD, przywrócić sztywność zawieszenia oraz wyremontować silnik, przemalować karoserię i zmienić felgi

Nie można: Cała reszta

- wszystkie wspomagacze wyłączone

- opony wyścigowe twarde

- moc pojazdów ograniczona do 500 koni mechanicznych

- w poszczególnych wyścigach cyklu startować może każdy z dopuszczonych do zawodów pojazdów. Pomiędzy kolejnymi wyścigami istnieje możliwość zmiany używanego modelu dowolną ilość razy.

- Tor: Suzuka Circuit

Ustawienia pogody na kwalifikacje w Jeździe Próbnej:

- pogoda w czasie startu: 0%

- wilgotność w czasie startu: 0%

- zmienność pogody: 0

Ustawienia pogody na wyścig:

- pogoda w czasie startu: 25%

- wilgotność w czasie startu: 0%

- zmienność pogody: 5/10

Ilość okrążeń: 35

Kwalifiakcje w Jeździe Próbnej potrwają od godziny 18:30 do 19:00. Potem, w zależności od tego czy prowadzący Safety Car Adolf pojawi się w lobby, albo rozpocznie się wyścig właściwy, którego pierwsze okrażenie z udziałem Samochodu Bezpieczeństwa będzie miało charakter formujący; albo odbędzie się 'wyścig' jednookrążeniowy formujący, mający na celu właściwe rozstawienie zawodników na gridzie. Proszę zapoznać się dokładnie z zasadami jazdy z udziałem Safety Cara, które zamieściłem w pierwszym poście tematu.

Pełna mobilizacja Panowie! Jak doskonale zdajecie sobie sprawę, w niedziele straciliśmy dwóch kierowców. To spory cios dla Eventu, dlatego obecność każdego z Was w kolejnych wyścigach ma jeszcze większe niż dotąd znaczenie. Teraz jeszcze trudniej będzie osiągać satysfakcjonującą nas w pełni frekwencję w lobby, jednak wierzę, że wspólnym wysiłkiem sprostamy tej trudności i godnie zamkniemy sezon. Jeśli na forum są jeszcze jakieś osoby, które posiadają GT5 i mają ochotę na półtorej godziny naprawdę fajnych emocji - dołączajcie śmiało. Poziom absolutnie bez znaczenia.

Do pościgania na Suzuce!
Przeczytałem setki książek, po to tylko by zrozumieć, że wcale ich nie potrzebuję
Hal
Zanzibar

Powrót do Gran Turismo Club