God Of War ]|[

Moderator: GM

Re: God Of War ]|[

Postprzez SALADYN » So lut 02, 13 15:53

Sens jest, zawsze to jakaś okazja do zaprezentowania bohatera w inny sposób poza rozrywaniem wrogów na strzępy.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Solidny » So lut 02, 13 20:45

Ale potem syndrom trailera Dead Island. A wcześniej miałem to samo z tymi "smutnymi" zwiastunami Gears of War. Spodziewałem się czegoś więcej, przynajmniej po jedynce.

Nie wiem, może przypominają ludziom o co chodziło w pierwszym God of War, żeby inaczej popatrzyli na biednego, niezrozumianego Kratosika w nowej grze.
Solidny
Zanzibar

Gram: hipsterskie badziewia
Czytam: Komentarze na YT

Postprzez Wombat » So lut 02, 13 20:57

Solidny napisał(a):Ale potem syndrom trailera Dead Island. A wcześniej miałem to samo z tymi "smutnymi" zwiastunami Gears of War. Spodziewałem się czegoś więcej, przynajmniej po jedynce.

Nie wiem, może przypominają ludziom o co chodziło w pierwszym God of War, żeby inaczej popatrzyli na biednego, niezrozumianego Kratosika w nowej grze.

Watpie, że ludzie patrzyli na Kratosa jak na "biednego chłopaka".Wiekszosć myśli o nim jak o najgorszym,pozbawionym empatii,uczuć skurczybyku.Zreszta wg mnie tak powinno sie patrzec na Kratosa.
"Życie mnie nie ominęło. Usiadło mi na głowie"- Al Bundy
Wombat
The Sorrow

Postprzez kALWa888 » So lut 02, 13 21:37

No Kratos, jako pozbawiony empatii, nie znajacy słowa litość jest najlepszy. Nie wyobrażam go sobie inaczej.
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez Wombat » So lut 02, 13 21:41

kALWa888 napisał(a):No Kratos, jako pozbawiony empatii, nie znajacy słowa litość jest najlepszy. Nie wyobrażam go sobie inaczej.

Ej no bo szczerze-polubiłem Kratosa za to, że w swojej zemscie nie szczędził nikogo.Jest zdolny do zabicia bezbronnej ofiary,nie patrzy czy ktos jest uzbrojony czy nie.To wg mnie jest najśilniejsza cecha tego (anty)bohatera-niezdolność do empatii.
Zreszta Kalwa ogrywałeś Gowy wiec wiesz o czym mówię :)
Wombat
The Sorrow

Postprzez Solidny » So lut 02, 13 21:42

Ale w każdej grze pokazują przez chwilę jego drugą stronę.
Solidny
Zanzibar

Postprzez Wombat » So lut 02, 13 21:43

Solidny napisał(a):Ale w każdej grze pokazują przez chwilę jego drugą stronę.

Pokazuja, zeby kazdy wiedział jaki jest jego motyw(no bo zarzynanie od tak to raczej średnio wyglada,dobra fabuła napedza gre i przygode).
Wombat
The Sorrow

Postprzez Solidny » Wt lut 26, 13 16:23

Solidny
Zanzibar

Postprzez Koz'i » Śr lut 27, 13 00:34

Ten nowy Kratos mi się jakiś taki sympatyczny z mordy wydaje czasem, nie uważacie? Mam obawy, że będzie w tej częsci jakaś pokuta Kratosa i jeszcze okaże się dobry. Nie ma tak! Ma być sieka i koniec! :P
Koz'i
Coward Duck

Postprzez uci » Śr lut 27, 13 00:44

to jednak prequel - za dużo namieszać chyba nie mogą
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Faja » Śr lut 27, 13 07:15

Demko ograne i myślałem, że będzie fragment inny, a jest ten, który wydaje się być samym początkiem gry - walka z Hekatonchejrem Ajgajonem. Cóż można powiedzieć, poczciwy GoW. Jak zawsze fajnie się sieka, nowość postaci ataku wręcz lub zdobytą bonią pod kółkiem na plus. Graficznie lepiej niż GoW III, szczególnie Kratos wygląda fenomenalnie. Polski dubbing spoko, ale tylko w wykonaniu Lindy, reszta to cienizna.
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez Simon » Śr lut 27, 13 13:25

Demko jest na US PSS, na EU ma by chyba dzisiaj.
'A cornered fox is more dangerous than a jackal!'

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Gram: MGSV The Phantom Pain

Postprzez Faja » Śr lut 27, 13 15:16

na domiar tego dla ps+ pierwszy GoW HD za darmo dziś
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez uci » Cz lut 28, 13 09:59

no trzeba ruszyć z kampanią żeby GoW:A sprzedać - choć ten patent ze zdobyczną bronią to już był w bayo.
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Wombat » Cz lut 28, 13 12:23

Rano ściągnąłem demo nowego GoWa. Co do młócki to wiadomo: krwi maksymalnie dużo, trup pada gęsto. Przejmowanie broni przeciwników fajny patent, przyciagniecie przeciwnika także spoko. Grafika jest świetna, dizajn kapitalny(nie to co 3 GoW-ciemno i ciemno), fenomenalna animacja, wyglad przeciwników i Kratosa-bomba.
Demko ogólnie fajne ale nie mam jakoś ochoty na nowego GoWa. Jak gra stanieje(tak do 50-60 zł) to pewnie kupie.
Wombat
The Sorrow

Postprzez Wombat » Cz mar 14, 13 23:54

Na Gamerankings nowy God of War ma średnią 80,13. Patrząc na wyniki serii(1,2 i 2 nie spadły poniżej 92!) to raczej srednio.
Wombat
The Sorrow

Postprzez Simon » Pt mar 15, 13 00:16

Recenzje, rankingi nie sa wyznacznikiem.

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Postprzez Wombat » Pt mar 15, 13 00:20

Simon napisał(a):Recenzje, rankingi nie sa wyznacznikiem.

Wiem, wiem ale w przypadku Gowa widać jednak lekkie zmęczenie tematem. Dali by temu Kratosowi odpoczać :)
Wombat
The Sorrow

Postprzez SALADYN » Pt mar 15, 13 08:28

Lekkie zmęczenie tematem to jakakolwiek seria ma po trzech takich samych częściach, w przypadku GoW jest ich już sześć.
SALADYN

Postprzez Solidny » Pt mar 15, 13 08:53

Jak grałem w demo z psn to czułem jakiś brak inspiracji, sam spektakl. I tak kiedyś obadam.
Solidny
Zanzibar

Postprzez Simon » Pt mar 15, 13 09:16

Ja tam wiem, ze jak zwykle bedzie grubo i epicko. Must have.

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Postprzez kALWa888 » Pt mar 15, 13 15:53

Ale z drugiej strony czy to źle że GoW jest podawany ciągle w tej samej formie z małymi usprawnieniami? Mi to nie przeszkadza, gra się dobrze, system walki nie przeszkadza w epickości jest intuicyjny tak jak zawsze, przyjemny. Jedynie co bym zmienił to obsługa kamery, ale lepiej byłoby wpierw to przetestować, bo nie wiadomo czy swobodna kamera dobrze by się sprawdziła, ta która towarzyszy serii od początku pozwala dobrze objąc pole walki, zwrócić uwagę na ładne widoczki itp. Ciekawi mnie ten cały multi. Jest do sprawdzenia w wersji demo?
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez Wombat » Pt mar 15, 13 16:05

Ludzie z Santa Monica maja łeb do slasherów. Jak dla mnie mogliby Kratosowi dać odpoczać i stworzyć przygody Conana. Barbarzyńca fajna postać, a i brutalnością nie ustępuje Kratosowi. Ze 2, 3 części przygód Cymeryjczyka mogliby wypluć. Na poczatku obecnej generacji wyszedł Conan ale to był raczej typowy średniak, a ludzie z Sony raczej średniaka by nie zrobili .
Wombat
The Sorrow

Postprzez kALWa888 » Pt mar 15, 13 16:46

Ano też prawda, ale Kratos dobrze się sprzedaje i raczej nie przestanie. Widzą w tym zyski i dopóki nasz wspaniały spartiata ma urwanie głowy to i oni będą mieć. Chyba że lubią dramatyczne scenariusze i w końcu uśmiercą głównego bohatera tak bardzo mocno dadzą mu dużo smierci że tym razem z Hadesu nie wyjdzie. Potem najwyżej zobaczymy go w jakiejś AllStars bitce albo w GTAVI jak moczy mordę w barze Hades w mieście Drownhill ;).

Dobra, ZRYTA GŁOWA MODE - OFF. Cyk.
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez SALADYN » So mar 16, 13 09:14

Kupcie sobie lepiej Rising, simon stawia kolekcjonerki.
SALADYN

Postprzez Simon » So mar 16, 13 09:41

Eeee ja nic nikomu nigdy nie stawiam. Chyba, ze piwko:]

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Postprzez SALADYN » N maja 19, 13 16:23

Wstąpienie już za mną, nie nie, nie kupiłem a akurat znajomy z roboty chciał ograć Rising więc się wymieniliśmy. Przejdźmy do konkretów bo jednak każdy charakterystykę gry zna.
Kto się spodziewał singla jako zapychacza pod multi ten się miło zaskoczy, w ogólnym odczuciu jest to Bóg Wojny w najczystszej postaci jaką znamy który jednak nie uchronił się od wad. Wadami są głównie zmiany w systemie walki i fabuła która po trzecim już cofnięciu czasu stała się nieczytelna a forma retrospekcji tylko gmatwa sprawę. Serio, po prostu w pewnym momencie gry musiałem zatrzymać się na chwile i sobie wszystko poukładać, pierwsze trzy części i Duch Sparty nie cierpiały na tą przypadłość i meandry scenariusza gry chwytałem w locie.
Nie sądziłem że to kiedyś napiszę ale jedną z wad jest wyższy poziom trudności który z kolei wynika w zmianach mechaniki walki a przez to robi się po prostu mniej przejrzyście i intuicyjnie. Takie parowanie na przykład, jak dotąd chodziło w nim o wciśnięcie bloku w odpowiednim momencie czyli zwykłe wduszenie L1, tym razem trzeba jeszcze wcisnąć jednocześnie X a sama animacja ma wyraźne klatki opóźnienia przez co w skutecznym parowaniu więcej szczęścia niż skilla.
Samo blokowanie również jest według mnie gorsze, przede wszystkim przeciwnicy atakują chmarą i ciężko się zorientować kiedy i co zablokować a poza tym blokiem nie można już przerwać większości kombinacji przeciwnika. Taka gorgona ma znowu swój flagowy atak gdzie najpierw uderza rękami po czym poprawia ogonem, nie wiem jak innym ale mnie jak dotąd nie udało się zablokować drugiego ciosu gdy wszedł pierwszy.
W walce zaszły też zmiany na plus, przede wszystkim twórcy ponownie nie rozdrobnili się i zamiast dodatkowych broni Kratos ma do dyspozycji tylko ostrza chaosu wzbogacone o moce głównych bogów olimpów (podobnie do GoWIII) plus jednorazowe bronie po wrogach. Każda moc to inne podstawowe combo a także dwa ataki specjalne, jeden atak w szale i jeden specyficzny atak magiczny. Kolejnym plusem jest walka w zwarciu z niektórymi przeciwnikami gdzie zamiast od razu po zmiękczeniu przejść do egzekucji trzeba jeszcze trochę bardziej zmęczyć przeciwnika jednocześnie unikając kontr ofiary, wygląda to efektownie i tylko żałować że nie zastosowane tego patentu przy większej liczbie maszkar.
Polski dubbing ponownie wyszedł świetnie zwłaszcza Boguś Linda, szkoda tylko że znowu jakiś jełop z technicznego zaplecza zapomniał że podczas danej scenki poza głosami aktorów powinno być jeszcze jakieś słyszalne tło.
Pozostaje kwestia dla kogo jest ta gra, fani i fanboje byli kupieni już po pierwszej informacjach że Santa Monica Studio szuka ludzi do multilplayera, ludzie którzy zaliczyli poprzednie części bez specjalnego entuzjazmu ale docenili ta serię również się nie zawiodą trybem dla jednego gracza aczkolwiek nie powinni zaraz wyskakiwać z kasy za odcięty kupon. Reszta nie zobaczy tu niczego odkrywczego czego by dotąd nie widzieli w poprzednich częściach i w grach w ogóle.
SALADYN

Postprzez kALWa888 » Pn maja 20, 13 21:22

Próbowałem dzisiaj przetestować multi, ale jakieś network pass mi wyskoczyło.
Jak to wygląda? Taki pass jest wpisywany jednorazowo do każdej gry, która tego wymaga i ile to kosztuje? Się zdziercy robią jak Micro$oft. Kill Bill.
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez Gillian » Pn maja 20, 13 21:33

WTF? Sony pierwsze za EA poleciało po online passy ;]. I nie wypada mówić o MS per "zdziercy" w czasach, kiedy sugerowana cena detaliczna gier na PS3 w Polsce jest gdzieś ponad 50zł wyższa niż na X360.

Kod dostajesz z każda nową grą. Jeden kod = jedno konto PSN/XBL. Jak chcesz sobie pograć na używce lub grze pożyczonej od kolegi, to musisz sobie kupić passa.

BTW, EA już odpuszcza passy. Pewnie reszta pójdzie za ciosem. I albo znikną całkowicie, albo w kolejnej generacji będzie jak na Steamie - jedna kopia = jeden kod. Oczywiście jako opcja, bo ploty mówią, że i Sony i MS nie będą forsować blokowania używek zostawiając to w gestii wydawcy.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez kALWa888 » Pn maja 20, 13 21:44

A to takie buty.
No z tego co po chwili przeglądając neta zauważyłem to dość kontrowersyjny temat z tym online passem. Niby EA rezygnuje z tego.
Ja się pierwszy raz o istnieniu tego dowiedziałem dzisiaj przy okazji GoW:A.
A tak mnie ciekawił ten multi.
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Gry i Konsole