MGS na dużym ekranie obejrzymy najwcześniej za trzy lata

Newsy o wszystkich wydarzeniach z Metal Gear Solid - Zanzibar

MGS na dużym ekranie obejrzymy najwcześniej za trzy lata

Postprzez SaladinAI » Pt sie 30, 13 17:21

To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Re: MGS na dużym ekranie obejrzymy najwcześniej za trzy lata

Postprzez SALADYN » Pt sie 30, 13 18:56

Niektórzy w ogóle nie chcą tego oglądać ;)
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez kALWa888 » Pt sie 30, 13 19:22

Chyba większość. Nie wierzę w to, że ten film będzie dobry. Dobra historia to nie wszystko, musi być jeszcze odpowiedni klimat, dobrze dobrani aktorzy. Myślę, że to zbyt ryzykowne robić film w uniwersum MGS.
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez uci » Pt sie 30, 13 21:38

No filmy na podstawie gier już sięgają dna więc może już czas na odbicie się w górę? (jak po batman & robin w górę odbili X-meni)

Byle w końcu zaczęli się trzymać oryginału a nie scenariusza pisanego przez kogoś kto nie ma pojęcia o grze + skopiowane kadry/sceny z gry do trailera.
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Simon » Pt sie 30, 13 23:05

Prince of Persia mnie usatysfakcjonował.
'A cornered fox is more dangerous than a jackal!'

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Gram: MGSV The Phantom Pain

Postprzez ArecaS » So sie 31, 13 07:41

Ale właśnie PoP to była holiłudzka bajeczka z fabułą kompletnie niezwiązaną z grą i mnóstwem blockbusterowych klisz. Atak na zamek był spoko, a dalej równia pochyła. Serio takiego MGSa chcecie? :|
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez kALWa888 » So sie 31, 13 19:15

Prince of Persia był kiepski. Jedyna adaptacja gry która mnie usatysfakcjonowała i która teraz przychodzi mi do głowy to SIlent Hill, ten pierwszy. Ale też nie jest to do końca to czego bym oczekiwał. Film stracił na tajemniczości względem gry, a to było bardzo ważne. Nie podobał mi się to zbiorowisko fanatyków - wolałbym żeby Boromir spotykał pojedyncze osoby i żeby każda wzbudzała spory niepokój w odbiorcy. Druga sprawa, że pokazali co się dzieje w "wymiarze" normalnym i tym "SH" jednocześnie.
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez Szada Farkas » So sie 31, 13 19:31

Za to kontynuacja SH była koszmarna.
Wolałbym nie widzieć ekranizacji MGS'a.
Wszyscy jesteśmy demonami w okowach.
Szada Farkas
Olga Gurlkovich

Postprzez kALWa888 » So sie 31, 13 19:55

ArhibaldWest napisał(a):Za to kontynuacja SH była koszmarna.
Wolałbym nie widzieć ekranizacji MGS'a.

A że się tak spytam, znasz dobrze gry Silent Hill 1-3 czy raczej powierzchownie? Co tak bardzo nie podoba ci się w tej ekranizacji? Zastanawia mnie to, bo wszystkie filmy Resident Evil to bardzo kiepski żart- szczególnie od trójki. Filmy na podstawie Blood Rayne to jakaś kpina, nawet żartem tego nie można nazwać. Alone in the Dark to gówno w filmowej postaci. Doom też taki sobie, ale jak pamiętam to jeszcze go przełknąłem. Tyle że dawno temu. Prince of Persia to taka disneyowska bajka dla dzieci o złym i dobrym z kilkoma fajnymi akcjami. Co mnie najbardziej bolało to nieodpowiedni aktorzy.
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez uci » So sie 31, 13 20:08

Kontynuacja SH była taka se - fajne potwory i inne tam elementy otoczenia, ale całość nie straszyła a raczej nadawała się do zbiorowiska w Frankestein Army.

Ale nie ma się co kłamać, filmy na podstawie gier dzielą się tylko na te złe i te które da się obejrzeć. ja tam ciągle mam nadzieje na porządne (a nie Blockbusterowe) podejście do takiego kina i że w końcu będzie warto iść na coś do kina.
A przynajmniej mam taką nadzieję że to się stanie przed okranizacją DmC'
uci
Uber Big Boss

Postprzez Szada Farkas » So sie 31, 13 20:13

Ograłem kilka razy, ale musiałbym sobie sporo przypomnieć. Ale przecież filmu nie oceniam tylko po zgodności jego treści i treści gry. Sęk w tym, że filmy nie potrafią uchwycić 'ducha' gry (przynajmniej jak dla mnie).
Szada Farkas
Olga Gurlkovich

Postprzez kALWa888 » So sie 31, 13 20:22

Kontynuacji SH (Apokalipsa - cóż za tytuł) nawet nie wspomniałem, bo jeszcze nie oglądałem. Słyszałem masę negatywnych opinii, obejrzałem początek gdzie skuty kat kręci karuzelą i wyłączyłem.

Ekranizacja DmC? Seriously?

ArhibaldWest napisał(a):Ograłem kilka razy, ale musiałbym sobie sporo przypomnieć. Ale przecież filmu nie oceniam tylko po zgodności jego treści i treści gry. Sęk w tym, że filmy nie potrafią uchwycić 'ducha' gry (przynajmniej jak dla mnie).

No dla mnie jeszcze ekranizacja Silent Hill jakoś jeszcze oddaje tego ducha gry. Tak jak napisałem jest to najlepsza jaką widziałem, ale mogłaby być lepsza. Myślę, że filmy na podstawie gier mogłyby być bardzo dobre, ale trzeba by było zmienić nastawienie przy tworzeniu takiego.
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez uci » So sie 31, 13 20:31

jak nie jak tak
http://www.youtube.com/watch?v=ueKhVcqQBtg

problemem większym jest to że z jakiś nieznanych dla mnie powodów scenarzyści czy kto tam wymyśla podstawę pod film uważa że jego pomysł na film jest lepszy niż pierwotna fabuła gry - jakiś tam dodatkowy chromosom > przypadkiem otworzony portal do piekła, czy jak dla mnie epic fail (akurat manga) Priest gdzie ożywiony kowboj szuka zemsty na upadłych aniołach zmieniono w coś mieszającego obcego, posta apo i blade'a :/

Kalwa - skuty piramid kręcący karuzelą akurat był fajny, zaś ekranizacja DmC oparta o gierkę da radę bo fabularnie się trzyma dobrze, byle znów ktoś nie wpadł na pomysł że ma lepszy pomysł na fabułe, o anime nie wspomne.
uci
Uber Big Boss

Postprzez Szada Farkas » So sie 31, 13 20:33

Chyba zostałem źle zrozumiany pierwsza część filmu SH podobała mi się i uważam to za jedną z lepszych ekranizacji gier.
Natomiast dwójka, ta Apokalipsa była po prostu słaba.
Niektórzy też wykorzystują tytuł jako reklamę. Dlatego filmowy Deus Ex ma nie być ekranizacją Deus Ex'a, a opowieścią o cyberpunku.
Szada Farkas
Olga Gurlkovich

Postprzez kALWa888 » So sie 31, 13 20:48

uci napisał(a):jak nie jak tak
http://www.youtube.com/watch?v=ueKhVcqQBtg

Ten fragment bardzo mi się podobał. Ogólnie film musiałbym sobie przypomnieć, ale w miarę dobrze go zapamiętałem.

uci napisał(a):Kalwa - skuty piramid kręcący karuzelą akurat był fajny, zaś ekranizacja DmC oparta o gierkę da radę bo fabularnie się trzyma dobrze, byle znów ktoś nie wpadł na pomysł że ma lepszy pomysł na fabułe, o anime nie wspomne.

A mnie rozśmieszył w negatywnym znaczeniu. Druga sprawa, że moim zdaniem jest to zniżenie jego wartości do jakiegoś minimum, niewolnika. A przeca w grze był jakoby najważniejszą niemalże postacią o bardzo znaczącym charakterze itp. I to on wszystkim rządził.

ArhibaldWest napisał(a):Chyba zostałem źle zrozumiany pierwsza część filmu SH podobała mi się i uważam to za jedną z lepszych ekranizacji gier.
Natomiast dwójka, ta Apokalipsa była po prostu słaba.

Aha :). Wciąż myślałem że wypowiadasz się że to pierwsza część filmowego SH jest słaba. Druga zapowiadała się jako adaptacja skupiająca się na wydarzeniach z trójki. Heather, Douglas itp, Amusement Park itp. Ale cóż, kolejna negatywna opinia do wzięcia pod uwagę. Jako fan jednak serii zmuszę się do obejrzenia by ocenić cóż za zniszczenie niesie ze sobą ten obraz.
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez uci » So sie 31, 13 21:00

Spoiler:

Ale obejrz - piramidka daje radę pod koniec

Wracając do Dooma był on fajny (nawet nawiązywał do doom 3 stylem) tylko czemu, ale to czemu wymyślili tam tą głupotę o dodatkowych chromosomach zamiast zrobić po prostu portal do piekła? w ukrytym wymiarze dało to radę.
uci
Uber Big Boss

Postprzez kALWa888 » So sie 31, 13 21:09

Spoiler:

Obejrzeć obejrzę, na pewno. Mam nadzieję że nie będzie to tak okrutny seans.

Spoiler dotyczący SH Origins
Spoiler:
Ogólnie w SH każdy z przeciwników, kazda z postaci coś symbolizuje i nawet w pierwszej części filmu ta symbolika trochę się zatarła, ale nie jakoś znacznie.
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez uci » So sie 31, 13 22:01

Spoiler:
uci
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » So sie 31, 13 23:20

Ja uważam że największym problemem jaki mają ekranizację gier to fakt że w grach jest pewna doza kiczu i bezsensownych motywów które w filmach nie przechodzą z zasady a w naszej branży nie tyle uchodzą na sucho a nieraz stanowią o charakterze tego medium, wspomniany portal do piekła w Doom jest tu świetnym przykładem. W uniwersum MGS byłby to np specyficzny humor jaki posiada każda odsłona serii lub typowo japońskie motywy jak wielkie mechy czy ręka przejmująca kontrolę nad innym człowiekiem, gdy ktoś w miarę wiernie przenosi takie elementy na ekran wtedy film najczęściej trafia tylko do wąskiego grona fanów i jest szufladkowany a tego producenci wystrzegają się jak ognia w obawie o zyski. Stąd biorą się pomysły scenarzystów na zmiany w fabule żeby obraz był przystępniejszy i nie oszukujmy się, cokolwiek Kojima będzie miał do powiedzenia w kwestii filmu MGS to i tak potencjalne zyski będą decydować o kształcie tego projektu.
SALADYN

Postprzez Gillian » So sie 31, 13 23:39

Co by nie było - ten film już dzisiaj jest skazany na artystyczną porażkę... Jest tak jak mówi SAL.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez kALWa888 » So sie 31, 13 23:49

uci napisał(a):
Spoiler:

Spoiler:

Co do filmów, niestety jest tak jak SALADYN mówi, niestety w większości decydują tutaj zyski. Jednak nieraz pojawiają się projekty skierowane do niewielkiej publiczności, ale wtedy i budżet i to na jakim poziomie ten film stoi mogą pogorszyć jego odbiór nawet wśród tej garstki odbiorców. Może powinien powstać nowy gatunek filmowy?
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez SALADYN » So sie 31, 13 23:59

kALWa888 napisał(a):Jednak nieraz pojawiają się projekty skierowane do niewielkiej publiczności, ale wtedy i budżet i to na jakim poziomie ten film stoi mogą pogorszyć jego odbiór nawet wśród tej garstki odbiorców.

To raczej domena fanów, taki MGS Philanthropy np.

kALWa888 napisał(a):Może powinien powstać nowy gatunek filmowy?

Seriale internetowe i filmy krótkometrażowe z youtube podpadają pod taką fanowską niszę.
SALADYN

Postprzez uci » N wrz 01, 13 01:38

W ukrytym wymiarze portal do piekła zadziałał:P

Ale z drugiej strony dodatkowy chromosom stworzony z DNA pierwotnych mieszkańców marsa jest niby mniej kiczowaty niż portal?

kalwa
Spoiler:
uci
Uber Big Boss

Postprzez Simon » N wrz 01, 13 01:44

ArecaS napisał(a):Ale właśnie PoP to była holiłudzka bajeczka z fabułą kompletnie niezwiązaną z grą

Chyba sobie jaja robisz. Ograłeś pierwszą część trylogii?

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Postprzez ArecaS » N wrz 01, 13 03:40

Pierwszą ograłem, przez resztę przebrnąć nie umiem. No ok, zaczyna się tak samo. Ale dalej? Gdzie w filmie masz piaskowe demony? Nie ma. Dostajesz za to bandę pomyleńców jako drużynę Księ... a nie, pardon, Dastana i arabskich wojowników ninja jako wrogów. I to ma nie być tandetne i holiłódzkie? Typowego dla Księcia skakania też było mało, a jak już było, to bardziej na modłę Assassin's Creeda. Serio, jak scena ataku na zamek była cudna (zwłaszcza ten przegląd z efektami wziętymi prosto z gry - nie szło się nie uśmiechnąć :)), tak reszta filmu w ogóle to zatraciła i jest kompletnie niestrawna. Z grami to w każdym razie niewiele wspólnego miało poza głębooooko ukrytym głównym motywem.
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Simon » N wrz 01, 13 13:04

Ogólny zarys fabuły był zachowany i to jest najważniejsze - nikt ci w Holywood nie zrobi filmu 100% opartego na grze, zawsze musza niestety coś pozmieniać/dodać coś od siebie.

P.S. Nie wiesz co tracisz, nie ogrywajac zwlaszcza dwojki:]

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Postprzez uci » N wrz 01, 13 13:41

ogólny zarys?

hej żebraku od jutra będziesz księciem...
z całych piasków czasu to w filmie się uchował tylko sztylet. Ja wiem że gry to nie jest łatwe medium do przeniesienia ale np. street fighter 2 anime? Da się i to bez mieszania w fabule.

Albo niech zrobia jakis spin off do fabuły jak np. anime do ZoE.
uci
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » N wrz 01, 13 15:15

uci napisał(a):W ukrytym wymiarze portal do piekła zadziałał:P

Ale z drugiej strony dodatkowy chromosom stworzony z DNA pierwotnych mieszkańców marsa jest niby mniej kiczowaty niż portal?

Tłumaczenie podane w quasi naukowy sposób którego nie można wykluczyć w realnym świecie jest łatwiej przyswajalne niż portal do mistycznej krainy, znowu dam porównanie do MGS'a, nanomaszyny i AI nie istnieją naprawdę ale ich stworzenie to tylko kwestia technologii i czasu.
A tak BTW nie pamiętam żeby gdzieś w Ukrytym Wymiarze było powiedziane wprost że ten portal prowadzi do piekła, został on stworzony do przenoszenia statków w przestrzeni a piekło zostało tam subtelnie zasugerowane. Chyba czas odświeżyć sobie ten film.
SALADYN

Postprzez ArecaS » N wrz 01, 13 15:28

Simon napisał(a):Ogólny zarys fabuły był zachowany i to jest najważniejsze - nikt ci w Holywood nie zrobi filmu 100% opartego na grze, zawsze musza niestety coś pozmieniać/dodać coś od siebie.

P.S. Nie wiesz co tracisz, nie ogrywajac zwlaszcza dwojki:]

Ale ja nie chcę przenoszenia w 100% fabuły gry na ekran. Chcę tylko, żeby reszta filmu przypominała scenę ataku na zamek i korzystała z elementów pochodzących z gry, a nie wyjątkowo tandetnych klisz (to boli najbardziej). Jest jak mówi Uci - z gry został tylko sztylet. A co do pozostałych części, to ja wiem co tracę, bo już trzeci raz chyba dwójkę zacząłem, tylko jakoś zawsze coś stoi na przeszkodzie by to skończyć. :P
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez uci » N wrz 01, 13 16:22

Ja wiem że mamy teraz modę na to by wszystko było hiper-mega-realistyczne (głownie po batmanach) ale wystarczyło subtelnie w Doomie zasugeorwać że jakiś eksperyment szlag trafił z teleporterami i otworzyli coś czego nikt nie powinien otwierać i mamy gotowe. Ale w sumie, zobaczymy co dalej - Reapery jako nieudany eksperyment genetyczy zmieniający ludzi w zombie? Reboot tomb raidera bez magicznych artefaktów? Uncharted gdzie rodzina Drake'a to "gangsterzy" z robertem de niro i dannym de vito na czele?
uci
Uber Big Boss

Następna strona

Powrót do Wieści z Zanzibaru