Twór tzw. PSP

Moderator: GM

Re: Twór tzw. PSP

Postprzez kALWa888 » Cz sty 09, 14 01:19

No dałoby radę w takiego PW zagrać sobie z kimś (choć sama gra jak na razie szczytem na PSP nie jest) - bardziej miałem ochotę na DS z kimś w KH352 Days zagrać, ale nie znam nikogo oprócz siebie kto lubi tą serię i ma DS wraz z ww grą :) i jednocześnie byłby w pobliżu. A na moim DSi XL działa mi tylko przeglądarka, sklep cyfrowy Nintendo i możliwość uploadowania zdjęć na fejsa. W grach już internet nie chodzi, nawet jak pozbędę sie zabezpieczeń Wpa. Z psp wiec łatwiej o towarzysza.
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez Pabian01 » Cz sty 09, 14 10:50

Dwa dni temu zasnąłem z PSP na łóżku, spadło dwa razy odbijając się od czegoś. Wciąż wygląda idealnie :)
Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez ArecaS » Cz sty 09, 14 14:34

Jeśli grubas, to nie wątpię. :P

Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Gillian » Cz sty 09, 14 22:57

Sprawdziłem sobie "demo" Tactics Ogre i cała oprawa zrobiła na mnie niemałe wrażenie. Rewelacyjna muzyka, ładnie podciągnięta 16 bitowa grafika, oprawa artystyczna wokół właśnie tej antycznej grafiki (FFT niby nowsze, a jest zwyczajnie brzydsze przez to 3D). Nieźle nieźle. Nawet historyjka mnie zdążyła wciągnąć po tych ok 20 minutach. Zasługa dobrze napisanych dialogów. Myślę też, że gra zrobiła na mnie tak dobre pierwsze wrażenie również dzięki temu, iż zdaje się na każdym kroku krzyczeć "Matsuno, Ivalice, Vagrant Story i FF XII" :). Jest to na pewno zasługa Yoshidy i Sakimoto (którego lubię bardziej niż Uematsu). (no i dialogi w dymkach a'la VS!!!)

Pojawi się w dobre cenie na allegro to wezmę. Rok czy dwa lata temu prawie kupiłem tę fajną wersję z artbookiem za jakieś 60 czy 70zł… Zdaje mi się, że chodziły też Essentiale za jakieś marne 30-40. W tej chwili 7 dych to stoi :(.

Poza tym udało mi się postawić emulatory SNESa, GBA i GBC. Troszkę było zamotki, ale ogólnie to, co sprawdziłem, działało bardzo dobrze. GBA śmigało uber płynnie. Swoją drogą jestem pod wielkim wrażeniem szybkości tego ekranu LCD. 60 fpsów jest super ostre, bez wyraźnych smug. Na 3DS Zelda ALBW smużyła mi.

Teraz odpaliłem zakupione Final Fantasy Tactics: TWotL no i nie zauroczyło mnie od pierwszych minut tak jak TO: LUCT. Może dlatego, że jest to dość wierny remake wersji z PSX, a pamiętam całkiem dobrze pierwszą godzinkę, bo podchodziłem do tego ze 2 razy kiedyś dawno temu. Ale pewnie zachwyci, bo Yoshida+Sakimoto :)

Zaś w pierwszej kolejności do przejścia idzie MG AC!D.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Lazuli Lapis » Cz sty 09, 14 23:00

Z ciekawości, jaki emulator GBA?
Obrazek
Lazuli Lapis
The Inspector

Gram: BioShock, Mirror's Edge
Czytam: Fahrenheit 451

Postprzez kALWa888 » Cz sty 09, 14 23:02

Ja póki co też bardziej skłaniam się za Sakimoto. Dokonania Uematsu mnie tak nie pochłonęły. Co do portu The War of the Lions to czy tam są scenki zmienione - tzn intro w porównaniu do oryginału jest inne czy nie?
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez Gillian » Cz sty 09, 14 23:16

kALWa888 napisał(a):Co do portu The War of the Lions to czy tam są scenki zmienione - tzn intro w porównaniu do oryginału jest inne czy nie?

W ogóle są nowe scenki.

Ech, chciałbym w tych tRPGach wytrzymać chociaż po 20h nim odpadnę :D. Wciąż czekam na pierwszy ukończony jRPG w mojej karierze. Być może jadące do mnie Ni no Kuni tego dokona?

@Lazuli, gpSP, nie wiem w tej chwili, który konkretnie build, ale w jakiejś tam wersji chyba pod Vitę, bo taka pod Slim&Lite pluła się o wyjście TV-out po czym sypała...
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » Pt sty 10, 14 01:52

Pabian napisał(a):Dwa dni temu zasnąłem z PSP na łóżku, spadło dwa razy odbijając się od czegoś. Wciąż wygląda idealnie :)

Mnie spadło raz dwa lata temu i do dzisiaj czeka na naprawę, nie uruchamia się wcale po tym upadku.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Simon » Pt sty 10, 14 09:29

SALADYN napisał(a):
Pabian napisał(a):Dwa dni temu zasnąłem z PSP na łóżku, spadło dwa razy odbijając się od czegoś. Wciąż wygląda idealnie :)

Mnie spadło raz dwa lata temu i do dzisiaj czeka na naprawę, nie uruchamia się wcale po tym upadku.

A mnie model 1000 spadł kilka razy w etui twardym, kilka razy w etui miękkim i kilka razy bez żadnej ochrony...i działa do dziś ale leży rozładowane i czeka na lepsze czasy by dokończyć Portable Ops i Tenchu Shadow Assassins...
'A cornered fox is more dangerous than a jackal!'

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Gram: MGSV The Phantom Pain

Postprzez Pabian01 » Pt sty 10, 14 10:38

Simon dobrze by było gdybyś raz na jakiś czas naładował baterie. Bo jak leży na 0% to potem już może z niej nic nie zostać.
Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez Simon » Pt sty 10, 14 17:21

W sumie to masz rację, kompletnie o tym zapomniałem...
'A cornered fox is more dangerous than a jackal!'

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Gram: MGSV The Phantom Pain

Postprzez Gillian » N sty 12, 14 22:15

Ja myslalem ze na 3DS niewygodnie sie gra. Ale ktos kto wymyslil ulozenie grzybka tak nisko w PSP powinien stracic prace. Dramat. Nie wyobrazam sobie grac w gre akcji i jeszcze miec caly czas palec na L-ce. Katastrofa... Po 15 minutach z GTA zlapal mnie skurcz.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez kALWa888 » N sty 12, 14 23:56

Ja się mocno wymęczyłem podczas przechodzenia GoW Chains of Olympus, szczególnie podczas robienia uników bolały mnie dłonie. W PW też z wygodą przesady nie było, ale Medievil Resurrection wspominam bezboleśnie.
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez ArecaS » Pn sty 13, 14 01:00

Gorszy jest sam analog niż jego ułożenie. :P

ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Gillian » Pn sty 13, 14 01:05

Rozwalilo mnie to, ze emulator PSX nie emuluje dual shocka. Niby mozna przypisac pada kierunkowego pod grzybek ale i tak dziala to zerojedynkowo.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez ArecaS » Pn sty 13, 14 08:36

I tak mało gier DSa wymaga. No i pozwala to gdziekolwiek przypisać L2 i R2.

ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Gillian » Pn sty 13, 14 08:50

Nie chodzi o to co wymaga duala. Wlaczylem MGSa i nie moglem sie np. swobodnie rozgladac. Grac w takie GT sobie nie wyobrazam. Nie widze powodu, zeby grzybek nie mogl byc analogowy.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez ArecaS » Pn sty 13, 14 12:17

Może po prostu nie starczyło im miejsca. Jednak PSP to konstrukcja dość stara.

ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Gac666 » Pn sty 13, 14 12:34

GS, może jest jakiś inny emulator PSX co emuluje grzyba?
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez Gillian » Pn sty 13, 14 13:45

ArecaS napisał(a):Może po prostu nie starczyło im miejsca. Jednak PSP to konstrukcja dość stara.

W sensie na co im zabrakło miejsca? Na obsługę analoga? :D:D:D

Gac, PSP ma wbudowany emulator. Odpalam wersję z PSN.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Gac666 » Pn sty 13, 14 16:47

Ah, ok. Ja grałem na jakimś homebrew emulatorze, co prawda ręki sobie uciąć nie dam ale wydaje mi się, że grzybek działał...

Info z Vita co prawda, ale ludzie mówią, że w grze musisz koniecznie zaznaczyć opcję "analog stick" i wtedy działa :P. (głupie, wiem)
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez Gillian » Pn sty 13, 14 17:14

Grzybek działa, ale jak mówie zerojedynkowo. Na PSP nie widzę opcji włączenia analoga. Przy mapowaniu przycisków jest widoczny stary pad bez analogów.

No nic, spróbuję inne emu.
Gillian
Uber Big Boss

Re: Odp: Twór tzw. PSP

Postprzez ArecaS » Pn sty 13, 14 17:19

Gillian Seed napisał(a):
ArecaS napisał(a):Może po prostu nie starczyło im miejsca. Jednak PSP to konstrukcja dość stara.

W sensie na co im zabrakło miejsca? Na obsługę analoga? :D:D:D

Czemu nie? Znaczy, zależy wszystko od tego co pod obudową się znajduje. Gałka w PSP to przecież zupełnie inna konstrukcja niż to co mają normalne duże pady. Działanie tylko cyfrowe może wynikać z konstrukcji.

ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Gillian » Pn sty 13, 14 17:22

No ale ta gala dziala analogowo. Tylko ze nie z PSX o czym caly czas mowie...
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez ArecaS » Pn sty 13, 14 17:59

Aaa, w takim razie zwracam honor. Sądziłem, że ona ogólnie analogowo nie działa. To tu brak analoga mogę próbować uzasadnić tylko tym, że pod niego można spusty ustawić. Niby jedno z drugim się nie wyklucza, ale to już różnie sobie w Sony mogli wymyślić.

ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez SALADYN » N gru 21, 14 01:27

Dziś wydarzyła się rzecz niebywała. Tydzień temu wygrzebałem pochowane swego czasu w szufladzie kompletnie martwe PSP które kupiłem dla Peace Walkera i oddałem do serwisu. Dzisiaj odebrałem je z wyrokiem uszkodzonej płyty głównej i nieopłacalnej naprawy. Nie wiem co mnie naszło żeby podłączyć ładowarkę i włączyć konsolkę ale zaskoczyła ! Nie wiem czy sama się naprawiła czy jej rozkręcenie (wygląda jakby jej nawet nie ruszyli) pomogło na jakieś poluzowane ustrojstwo ale działa jak przed nieszczęsnym upadkiem.
Przy okazji mam pytanko. Kiedyś kupiłem na swoim koncie jakiegoś klasyka z PSX'a i dostałem też w ramach wymiany slotami dostęp do dwóch innych gier z szaraka. Doskonale pamiętam jak te dwa lata temu chcąc zagrać w kupioną przeze mnie grę lub te z wymiany musiałem za każdym razem logować się do odpowiedniego konta PSN bo inaczej gra się nie uruchomiła. Tymczasem dzisiaj zrzuciłem na kartę stare residenty kupione na jeszcze innym koncie i wszystkie zaskoczyły bez problemów na moim głównym koncie. Ta blokada została zniesiona czy zrobiłem coś nie tak z aktywacją ?
SALADYN

Postprzez Gillian » N gru 21, 14 01:47

A to ciekawe. Ja ostatnio próbowałem wrzucić coś z innego konta i kazało mi przepisać konsolkę. Także może dostałeś inny egzemplarz, z przeróbką? :P
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » N gru 21, 14 02:17

Na bank moja, była oznaczona naklejką z moimi danymi którą nałożyli przy mnie, poza tym to seria 3000 a te chyba są nie do przerobienia bez grzebania w bebechach ? Mogłem coś pokiełbasić z aktywacją bo w opcjach coś tam przestawiałem z remote play a na konsolce nie było innych gier poza tymi residentami, jutro wrzucę tą grę z mojego konta i zobaczymy.
SALADYN

Postprzez uci » N gru 21, 14 06:52

też nie mam pojęcia - ja bez aktywacji na inne konto też nawet demek nie mogę odpalić
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez SALADYN » N gru 21, 14 12:15

I dupa zbita. Wygląda na to że możesz mieć aktywne gry z jednego konta i jednocześnie być wpisanym na innym koncie jednak wrzucenie materiału kupionego przez innego użytkownika oznacza konieczność aktywacji gry na danej konsolce i wtedy juz musisz zacząć żonglować hasłami.
SALADYN

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Gry i Konsole