Solidny napisał(a):Mi się wydaje, że ten odłamek to po prostu kwestia perspektywy. Jeśli wystaje do przodu to wiadomo, że jak widzimy twarz Snake'a od dołu (jak krzyczy) to mamy pełną długość, ale już na wprost wydaje się mały, bo obraz nie jest w 3D.
Snake ma zawał serca z asystolią, a oni go defibrylują - tak się nie robi ;p
Good wszystko się udało - Kaz nie ma ręki i nogi, ale powoli wraca do siebie
2. Ma go bo coś kręcił w Afryce - być może coś związanego z tymi dzieciakami/diamentami, a może był tam jakiś konflikt. Stąd spalona wioska (przez naszego pseudo-Volgina?). Wtedy nabył to dziwne wyrośle. Na koniec miał wyrzuty sumienia i poczuł się do uratowania tych młodocianych. Pamiętał o nich później po odbudowaniu bazy i ich ściągnął.
3. A może Kaz tam coś kręcił przez te 9 lat, pomagał mu Ocelot, który pojechał po Snake'a, a wtedy ktoś zaatakował Kaza, porwał go i wyciął w pień wiochę.
Lecimy dalej. Kaz uratowany. Od teraz akcja dzieje się już raczej w Afganistanie i na ich Mother Base, która nie wiadomo gdzie jest. Wychodzi na to, że jest dużo ludzi do pochowania - czy to są osoby, które zmarły w wiosce? Być może. Ale to oznacza, że Mother Base już stało, że Kaz się już podleczył. Raczej nie są to prochy Paz. Może Chico?
Ja zaczynam mieć wątpliwości do 9 lat śpiączki, ale z drugiej strony MB ładnie się rozbudowała, nie zrobili by tego w 3 tygodnie
Teraz mi jeszcze jedna rzecz przychodzi do głowy - a dlaczego BB ma rękę jak Zadornov? Przecież proteza mogła mieć każdy inny dowolny kolor.
shalashaska napisał(a):Rzecz oczywista że nie bez powodu pokazano nam BB z ciałem obcym, ja sam nie wiem po co. Chociaż przychodzi mi na myśl że to on może być przyczyną śpiączki?
Metyl napisał(a):może NFZ nie chciał zrefundować innego zabiegu ?a poważnie - mógłbyś wyjaśnić dlaczego tak się nie robi ? Bo jeśli skutkiem takiej akcji może być np. zapadnięcie w śpiączkę to można podejrzewać celowe działanie...
no właśnie - kiedy Kaz stracił rękę i nogę ? podczas kolizji helikopterów (jeśli rzeczywiście doszło do zderzenia...) czy może później, np. w Afganistanie ?...
Imho łatwo to wytłumaczyć: spotykając Ocelota po "wyjściu" ze szpitala BB ma jeszcze "chwytak", idąc po Kaza w Afganistanie ma już "rękę". Czyli musiał ją nabyć w międzyczasie
Pabian01 napisał(a):Masaż serca był również kiepski w MGS4 :/
Odnośnie cyklu 30:2 to chyba jeszcze nigdy go nie widziałem w żadnym filmie/serialu.
uci napisał(a):Wydaje mi się też że Diamond Dogs powstaje przed uratowaniem Kaza
A osoba topiona w kontenerze to chyba Quiet?
SaladinAI napisał(a):Kojima potwierdza: gra wychodzi w 1984 roku. Time Paradox!
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości