Dark Souls.

Moderator: GM

Re: Dark Souls.

Postprzez Faja » So lip 26, 14 13:33

DkS2 ma finishery ekhem
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez Gac666 » So lip 26, 14 14:38

Nie grałem w DS2, mówię tu tylko cały czas o DS.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez Gac666 » Cz lip 31, 14 12:09

Ja zaś od wtorku gram dalej w Dark Souls, i jestem przed Grey Wolf Sif, kurna jak on mnie wkurza :/, nie dość że muszę najpierw przejść przez tych wszystkich dziadów w lesie i stracić na nich minimum 1 Estus flask to jeszcze jak mi się z Sifem nie uda to muszę powtarzać całą drogę od nowa...

Jedyna wada tej gry to to, że jak umieramy to zostawiamy wszystko na ziemi, niby do zaakceptowania, ale weź umrzyj jeszcze raz albo np przy bossie, którego nie umiesz pokonać. Kaplica XX humanity idzie sie walić. Gdyby można było każdą swoją śmierć podnosić to byłoby dużo fajniej.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez Faja » Cz lip 31, 14 12:17

nikt Ci nie każe z tymi dziadami walczyć, rozbierasz się do rosołu i lecisz przez cały las do Sifa :)
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez Gac666 » Cz lip 31, 14 12:29

Hmmm jest jakaś myśl, dzięki :D
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez uci » Cz lip 31, 14 16:13

mój sposób na sifa to kusza + tarcza i bieganie wokół nagrobka (żeby się nim zasłaniać podczas strzelania) - mega lamerskie ale bardzo skuteczne :)
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Gac666 » Cz lip 31, 14 16:27

Chyba bede musiał spróbować, bo ja go pokonać nie mogę :/. Mam Drake Sworda +1, mam halabarde +5 i ogólnie 53 poziom juz, a w dupe dostaje od niego strasznie.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez Faja » Cz lip 31, 14 19:18

Buff na ogień i dobra tarcza ze 100% na physical damage no i dużo rolkuj hehe
Faja
Big Boss

Postprzez Gac666 » Cz lip 31, 14 19:50

Gdzie zdobyć taką tarcze i buff na ogień :D? Zabiłem przypadkowo sklepikarza, nikt inny nie oferuje. Mam stone shield, ale brakuje mi 20 siły więc odpada ;P
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez Faja » Cz lip 31, 14 20:19

Buff na ogień to taki proszek, zapomniałem nazwy, a tarcza? Nie wiem. Nie masz wiecej łusek, żeby Drake Sword docisnąć? Zabij czerwoną Wyverne, zabij Hydre i zabij Priscille w Painted World of Ariamis i będziesz mieć +3
Faja
Big Boss

Postprzez Gac666 » Cz lip 31, 14 21:19

Ja nie moge Sifa zabić, a ty mi każesz Wywerne i Hydre zabić :D. Wywerne już próbowałem, to sie skubana odradza i mi strzał nie starcza, a do Priscilli nie wiem jak dotrzeć :P.

Z tym buffem to domyślam się co to, ale nie mam gdzie tego zdobyć :/.
Mam Knight Shield +5 i dużo staminy, więc jak 3 razy zablokuje to zostaje mi moze na jeden atak, gorzej jak Sif zrobi whirlwinda, wtedy leże i kwicze :/
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez Faja » Cz lip 31, 14 21:30

Ale Hydra jest prosta, a na Wyverne jest sposob jak ja mieczem na moscie usiec. Na dole ze schodow pokazujesz sie i wracasz. Zieje ogniem. Wylatujesz i chowasz sie za murrm. Zieje ogniem. Zlatuje na most. Podbiegasz do lapy i 2, 3 razy ja z miecza. Szybka ucieczka na dol na schody. Powtorz kilkanascie razy :)
Faja
Big Boss

Postprzez Gac666 » Cz lip 31, 14 22:15

Wypróbuje, ale na razie się wkurzyłem na ten tytuł ;] 30 razy do Sifa podchodziłem, najlepszy run to zostały mu 2 paski.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez Faja » Cz lip 31, 14 22:36

Rozumiem, ze drugi dzwon i Fortece Sena masz juz zaliczone? To moze do Anor Londo?
Faja
Big Boss

Postprzez Gac666 » Pt sie 01, 14 00:44

Hmmm mam tylko 1 dzwon, ale poszedłem do Sif'a, bo w Blightown toksyna mnie morduje :P
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez Faja » Pt sie 01, 14 07:04

no to się nie dziwię, że nie możesz sobie poradzić :)
Faja
Big Boss

Postprzez uci » Pt sie 01, 14 07:33

te toksyczne pluje to mnie wkurzały niemiłosiernie... dobrze że się nie respawnują.
uci
Uber Big Boss

Postprzez Gac666 » Pt sie 01, 14 13:41

Dobra to poradźcie mi. Gdzie lepiej iść teraz? Jestem po gargulcach, przed Sif'em, w Blightown byłem chwile, czyściłem też New Londo (ale tam nie mam jakiegoś Seal'a by śluzy otworzyć). Gdzie teraz najlepiej iść, bo szczerze mówiąc to nie wiem gdzie mogę :D (nie znam drogi).

Edyta:

Ok wziąłem się w garść i poszedłem do znienawidzonego Blightown, najgorsi to Ci z toksynami, dobrze że w tam w lesie nafarmiłem antidotum to przynajmniej przelazłem jakoś i jestem w drugim bonfire :D.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez Faja » Pt sie 01, 14 19:08

No to ciśniesz do drugiego dzwonka, potem Forteca Sena, Anor Londo, Ariamis, potem wracasz i lecisz do Sifa, potem szybko do Katakumb, na chwilę do Archiwum i do DLC. Jak rozdupisz DLC to robisz resztę.
Faja
Big Boss

Postprzez Gac666 » Pt sie 01, 14 20:41

Ok dzięki :D. Połaziłem po blightown w sumie bez celu na razie, ale trochę pofarmiłem, więc mogłem się podboostować. Ale co fajnego odkryłem to to, że kompletnie pominąłem miejscówkę Depths... 5 sarkastycznych klaśnięć dla mnie proszę.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez Faja » Pt sie 01, 14 20:51

I tak szacun żeś ją sam znalazł :D za nią masz Ash Lake z kolejną Hydrą jakby co :)
Faja
Big Boss

Postprzez Gac666 » Pt sie 01, 14 21:25

Whooohooo, no spoilers please :D.

Powiem tak, wsiąkłem w grę na dobre, wkurza mnie niesamowicie, bugi, jakieś zwolnienia i momentami klatkowanie z dupy ale i tak gra rządzi.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez Faja » Pt sie 01, 14 21:26

DSFixa masz jak mniemam?
Faja
Big Boss

Postprzez Gac666 » Pt sie 01, 14 21:28

Da, bez tego się grać nie dało. Ale i tak Blighttown rwie, a przy niektórych czarach (jak leczenie) też głupio fpsy spadają.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez SaladinAI » N sie 17, 14 21:16

Pewnie niedługo zagłębie się w bezbożny świat Dark Souls jednak zanim to nastąpi czeka mnie typowy dla światów rpg dylemat - wybór klasy do której muszę się przyspawać na te kilkadziesiąt godzin. Lepiej zapytać już teraz nim będę żałować, szczególnie jeśli świat gry jest tak hardkorowy. Ze względu na patologiczny brak wyobraźni i asekuracyjne podejście, zawsze idę po najmniejszej linii oporu celując w pospolicie podstawową klasę żołnierza, który w razie gdy zrobi się grubo będzie potrafił przyjebać tylko jeszcze nie wiem czy taka taktyka ma zastosowanie i w tej serii a nie wiem czy jest sens na babranie się magię tudzież złodziejski fach albo inne lipne zawody z skillami na jeden raz.
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Gac666 » N sie 17, 14 22:41

Ciężko mi powiedzieć jaka klasa jest najlepsza, ja wziąłem zwykłego woja ale widzę po ludziach że magia jest równie silna.
Tak na prawdę start konkretną klasą nie skreśla cię od zmiany klasy w trakcie gry, spokojnie będąc wojem możesz zostać magiem, więc pod tym względem gra trochę wybacza :).
Co do Thiefa to jest to ponoć klasa dla bardziej zaawansowanych graczy ponieważ jest mocno kruchy, ale nadrabia szybkością i lepszymi krytykami w plecy (backstab). Dodatkowo zaczyna z Master Key, który otwiera sporo miejsc, niedostępnych dla innych klas (jeśli nie wezmą podarunku w postaci Master key)

http://darksouls.wiki.fextralife.com/Classes

Jeśli zagrasz złodziejem to podpowiem Ci, że w Blightown znajdziesz strój i oręż ninjy :D, good times.

Osobiście na razie mam 81lvl i jestem tuż po Anor Londo (Ornstein i Smough, oh god why) i teraz biegam po katakumbach (oh god why x2), więc jakieś 3/4 gry mam ukończone. Ale chętnie zabiorę się za grę magiem, choć nie powiem wolałbym to zrobić w NG+ ;P.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez uci » Pn sie 18, 14 07:49

thiefa zawsze też można sobie zrobić, a Master key dodali w któreś łatce do sklepów :)

ale ja sam zaczełem właśnie ta klasą i potem ją przebudowałem na warriora, potem trochę maga i na końcu kapłana
uci
Uber Big Boss

Postprzez Faja » Pn sie 18, 14 08:48

Gac666 napisał(a):Osobiście na razie mam 81lvl i jestem tuż po Anor Londo (Ornstein i Smough, oh god why) i teraz biegam po katakumbach (oh god why x2), więc jakieś 3/4 gry mam ukończone. Ale chętnie zabiorę się za grę magiem, choć nie powiem wolałbym to zrobić w NG+ ;P.

Czyli Ariamis też masz już zaliczone?
Faja
Big Boss

Postprzez Gac666 » Pn sie 18, 14 09:17

Hmmm jeszcze nie ponieważ nie mam tej lalki, musze się wrócić po nią do Asylum. Poszedłem zwiedzać katakumby dla jaj, ale okazało się, że dobrze zrobiłem, bo odblokowałem secret rite do estus flasków :). Ale ten kto narzekał na Blighttown to chyba nie doszedł nigdy do tomb of the giants, ja chromole jakie to jest nie fair miejsce...
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez Faja » Pn sie 18, 14 09:21

W szczególności jak pójdziesz tam bez latarni :D
Faja
Big Boss

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Gry i Konsole