Playstation Move - czy warto?

Och mój słodki, ach mój piękny pierdolniku.

Moderatorzy: Hal, GM

Czy kupisz Move?

Tak
1
11%
Nie
0
Brak głosów
Tak, jeśli pojawi się więcej ciekawych gier
3
33%
Jeszcze się zastanawiam
3
33%
Wolę Kinecta
0
Brak głosów
Mam Wii, na co mi inne gówno?
0
Brak głosów
Mam PCta, a on jest smutny bez Wiimovnecta.
2
22%

Liczba głosów : 9

Playstation Move - czy warto?

Postprzez deadspace6 » So wrz 18, 10 11:45

Szukałem takiego tematu i o dziwo - nie znalazłem.

Jak do tej pory nie ma żadnej godziwej gry na to "coś". Heavy Rain - ok, ale pad radzi sobie równie dobrze. Resident Evil 5 - też fajnie, ale w tym przypadku kontroler ruchowy to chyba tylko ciekawostka. Gierki wypuszczone na start czyli Sports Champions czy Kung Fu Raider itd. to owszem ciekawe produkcje, ale ale nie robią kolosalnego wrażenia. Stanowią raczej zbiór minigierek.

Jedyną poważną produkcją idealnie pasującą do Move wydaje się być MGS Rising, ale czy to nie za mało. Czy warto wydać 300zł by przez 20 godzin pobawić się tą jedną grą?

Mam nadzieje że w najbliższej przyszłości pojawi się bardzo wiele dobrych produkcji wykorzystujących w pełni kontroler, ale jak na razie nie ma ku temu przesłanek.

Co o tym myślicie? Zamierzacie kupić Move?
Ostatnio edytowano So wrz 18, 10 17:20 przez deadspace6, łącznie edytowano 2 razy
deadspace6
Fortune

Postprzez Operator » So wrz 18, 10 12:30

Gdybym miał PS3 to bym się zastanawiał. Jeżeli konwersja No More Heroes: Heroes' Paradise będzie obsługiwać Move, to bym miał jakieś 60% przekonania. Jeżeli zrobili by też konwersję drugiej części to miałbym 75% przekonania.
Miałbym na pewno więcej przekonania gdyby wypuścili jeszcze jakieś ciekawe tytuły.
Operator
Laughing Octopus

Gram: USOSweb

Postprzez SALADYN » So wrz 18, 10 14:10

Move podobnie jak i Kinect najprawdopodobniej zajmą na rynku konsolowym tą samą niszę którą od dłuższego czasu okupuje Wii czyli Casual , w końcu oba nowe rodzaje sterowanie są tylko udoskonalonymi zrzynkami starych patentów (Wii i Eye Toy) i jakoś średnio widzi mi sie granie na tych kontrolerach.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Gillian » So wrz 18, 10 15:14

No czy ja wiem. Np w takie RUSE na Move gra się podobno spokojnie na kanapie. Taktyczna gra i idealne dla niej sterowanie. To może zagrać. Albo Heavy Rain.

Move na razie wypada świetnie jak dla mnie. Spodziewałem się słabszej premiery
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Gac666 » So wrz 18, 10 17:18

Move dla Residenta osobiście bym kupił. Dużo bardziej taki kontroler przypomina mi myszkę dzięki czemu tak jak na PC grałoby się dużo lepiej i mniej "retarded" niż na padzie (a już sterowanie w RE4-5 jest retarded więc wiadomo) z racji tego, że moglibyśmy szybciej i bardziej precyzyjnie celować.

Ale jako, że nie mam nawet playstation 3 to raczej trza o tym zapomnieć.

Z drugiej mańki. Mój kumpel ma X'boxa, ale ostro się waha czy inwestować w kinecta, bo patrząc na to jakie gry na niego mają wyjść lub wychodzą to śmiało można stwierdzić, że move jest tutaj dużo lepszy.

PS. Dodałem nowe opcje w głosowaniu.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez Gillian » So wrz 18, 10 21:39

Powiem wam szczerze, że czym prędzej muszę kupić PS3. X360 już dla mnie dogorywa. No cóż jest w stanie jeszcze zaoferować? Kinect zapowiada się beznadziejnie. Excluziwów brak...
A Move większości się podoba, prawie same pozytywne opinie czytam. Mówią, że ping-pong na Move jest genialny. Idealnie odczytuje ruchy "paletką" - można ścinać, podbijać itp. Nie ma co - z taką precyzją urządzenia mogą powstawać hardkorowe gry sportowe.

No zobaczymy jak sprawa się rozwinie. Być może po nowym roku zawita u mnie PS3 właśnie z Move ; )
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Gac666 » So wrz 18, 10 23:45

Na kinecta ma być Steel Batalion, zastanawiam się jak ma to działać.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez deadspace6 » N wrz 19, 10 11:16

Zabawne:)
Nikt jeszcze nie wspomniał o Rising:) Co myślicie o wykorzystaniu kontrolera w tej grze?
Moim zdaniem sprawdzi się jak najbardziej.
deadspace6
Fortune

Postprzez SALADYN » N wrz 19, 10 22:15

Gac666 napisał(a):Na kinecta ma być Steel Batalion, zastanawiam się jak ma to działać.

To ta gra na pierwszego Xboxa gdzie można było dokupić specjalny kontroler w kształcie kokpitu mecha o ile dobrze pamiętam.
Jeżeli tak to pewno kokpit będzie wyświetlany na ekranie.

Co do Move i Rising to ciężko coś powiedzieć konkretnego bo nie wiem jak czuła może być różdżka sony i czy próby ścięcia broni nie zakończą się dekapitacją.
SALADYN

Postprzez Gillian » N wrz 19, 10 22:33

No właśnie różdżka jest bardzo czuła. Ktoś ostatnio pisał, że testował to i przy wyłączonym "wygładzaniu" (kiedy to konsola buforuje parę odczytów z sensorów i tym samym niweluje wstrząsy) na ekranie jest widoczne jak rzeczywiście trzęsie się ręka (!) przy opóźnieniu rzędu 50ms (!!!)

Move jest super w tym momencie. Wii wymięka na starcie pod względem sprzętu.
Sam to sprawdzę pewnie niedługo bo kumpel już zamówił
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Sylvan Wielki » Śr sty 05, 11 12:59

Obrazek
Ja zakupiłem sobie jakiś czas temu i to ciekawe, growe doznanie. Coś ala zabawa przed Eye Toy, lub z Wiilotem w dłoni. Bawi przez góra 40 min. na dzień i raczej w gronie znajomych.
Obrazek
Sylvan Wielki
Mniejsza połówka "Myth busted"

Re: Playstation Move - czy warto?

Postprzez SALADYN » Śr lis 05, 14 16:47

Pytanko, istnieją podróbki różdżek ?
SALADYN

Postprzez Faja » Śr lis 05, 14 18:14

Odpowiedź - nie, ale ja Ci mogę oddać swoją bo w ogóle nie korzystam, oczywiście za symboliczną flachę
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez SALADYN » Śr lis 05, 14 18:27

Byłoby super aczkolwiek się wytrzymam z zakupami. Podjarałem się residentowymi szuterami ale nie wiem jak tam się sprawdza move, sprawdzę na pożyczonym sprzęcie i się odezwie.
SALADYN

Postprzez Gillian » Śr lis 05, 14 18:43

Masakra, juz zapomnialem ze cos takiego istnialo. Sony olalo temat calkowicie
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » Śr lis 05, 14 19:09

Dokładnie ale teraz różdżki kosztują tyle co flaszki to można sprawdzić to co do tej pory wyszło.
SALADYN

Postprzez Pabian01 » Śr lis 05, 14 22:25

Pamiętam, że na początku jest ciężko, ale potem już gra się bardzo przyjemnie. Grałem w RE5 i Killzone (2 lub 3)
Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez Solidny » Śr lis 05, 14 23:08

Pabian01 napisał(a):Pamiętam, że na początku jest ciężko, ale potem już gra się bardzo przyjemnie. Grałem w RE5 i Killzone (2 lub 3)

Tylko KZ3 wspiera.
Solidny
Zanzibar

Gram: hipsterskie badziewia
Czytam: Komentarze na YT

Postprzez Faja » Śr lis 05, 14 23:12

ja grałem w celowniczki residentowskie i celowniczek dead space'owy i dawał sprzęt radę w cholerę, ale i tak najlepiej się bawiłem grając w pingla :D
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Powrót do Pierdolnik