Assassin's Creed [seria]

Moderator: GM

Re: Assassin's Creed [seria]

Postprzez Gac666 » So paź 25, 14 17:10

Ja sobie kupiłem w zeszłym roku kolekcjonerkę AC4, nie żałuję :), a kosztowała mnie bodajże 220zł.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez Gillian » So paź 25, 14 21:01

A ja kupilem za stowke. Pierwsze 2h bardzo przyjemne, kolejne 2h to chwila zwatpienia, a kolejne 2 to utwierdzenie sie w przekonaniu, ze ta seria nie ma przyszlosci i pozostanie takim samym crapem jak kazdy inny AC po dwojce... Brrr
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez uci » N paź 26, 14 07:43

tak sobie gram w AC3 - mam ubić 2 statki pełen czerwonych kubraków bez wykrycia, myślę sobie - ciężkie wyzwanie.
Aż do chwili kiedy odkrywam że na oczach całej załogi mogę się wdrapać na maszt (nikt nie podnosi alarmu bo im się słupki alarmów nie zapełniły na max) i z masztu kosić biedaków z łuku (a oni sobie tam chodzą na dole i myślą kto u licha nas zabija)

Nie wiem kto w Ubi odpowiada za AI ale powinien już dawno wylecieć ze stanowiska
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez box » Śr paź 29, 14 21:57

oj ja trójeczkę polubiłam za mini gry jakie w niej zostały dodane warcaby i takie tam inne. Grę oceniam na łatwiejszą niż dwójka stanowczo.
So This is Raven's territory
box
The Fear

Gram: Na zawsze wierni MGS'owi

Postprzez Pabian01 » Cz gru 04, 14 20:55

I mamy zapowiedź kolejnej części :D
Ciekawe za kilka lat będziemy dostawać nowego Asasyna co miesiąc :P
Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez Gac666 » Cz gru 04, 14 21:10

Unity sobie odpuściłem, może kupię jak sie trafi okazja. Szczerze mówiąc przejadło mi się po AC4, a że AC4 jeszcze nie przeszedłem to nie mam co żałować.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez SALADYN » Pt gru 05, 14 00:14

Poważnie, dopiero co wypuścili dziurawe Unity a już pracują nad kolejną ? Odpuścili by sobie te coroczne premiery ala kał of druty bo się ludziom zwyczajnie przeje a seria tylko na tym cierpi.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Gac666 » Pt gru 05, 14 00:20

Po premierze AC4 Ubishaft oznajmił, że chcą co roku wypuszczać tytuł.

Przecież wypuścili Unity i wychodzi/wyszedł Rogue (przecież też duży tytuł). Moim zdaniem bez sensu, dlatego kończe z serią na pewien czas.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez Zancudo » Pt gru 05, 14 00:25

Ostatnio edytowano So cze 27, 20 15:28 przez Zancudo, łącznie edytowano 1 raz
Zancudo
Jack the Ripper

Postprzez SALADYN » Pt gru 05, 14 00:33

No dobra ale po Unity widać że coś się dzieje, nie lepiej zostawić sobie więcej czasu na dopracowanie aktualnej gry zamiast ścigać się z niemożliwymi terminami byle na gwiazdkę ?
SALADYN

Postprzez Zancudo » Pt gru 05, 14 00:37

Ostatnio edytowano So cze 27, 20 15:28 przez Zancudo, łącznie edytowano 1 raz
Zancudo
Jack the Ripper

Postprzez SALADYN » Pt gru 05, 14 00:43

Zabawne że ten argument zawsze utnie wszelkie dyskusje odnośnie polityki wydawniczej francuzów , koniec końców zawsze będę miał plecy z asasynami bo tego w takim tępię po prostu nie da się przetrawić.
SALADYN

Postprzez Gillian » Pt gru 05, 14 01:21

SALADYN napisał(a):No dobra ale po Unity widać że coś się dzieje, nie lepiej zostawić sobie więcej czasu na dopracowanie aktualnej gry zamiast ścigać się z niemożliwymi terminami byle na gwiazdkę ?

Nad kolejnymi Asasynami pracują różne zespoły. Unity robił ten z Montrealu, a Victory robią w Quebecku, oczywiście poza milionem innych studiów, które zajmują się elementami typu komponenty sieciowe itp.
Także to nie jest tak, że od razu trzaskają kolejną grę, a ledwo jednej nie skończyli.

Inna sprawa, że za każdym razem sprzedają bajeczki typu "pracujemy nad tym AC od trzech lat!" jak np "trzy lata robimy AC IV, gdzie główną rolę grają bitwy morskie, które bardzo spodobały się graczom w zeszłorocznym ACIII" ;]
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » Pt gru 05, 14 01:22

Co nie zmienia faktu że Unity zostało zjebane przez testerów.
SALADYN

Postprzez Solidny » Pt gru 05, 14 04:34

Inna sprawa, że za każdym razem sprzedają bajeczki typu "pracujemy nad tym AC od trzech lat!" jak np "trzy lata robimy AC IV, gdzie główną rolę grają bitwy morskie, które bardzo spodobały się graczom w zeszłorocznym ACIII" ;]

Kiedy zaczęli pracować nad AC4, zgaduję, że AC3 był już w produkcji od roku. Po takim czasie istnieje spora szansa, że musieli już przetestować, na ile bitwy morskie są zabawne i zdecydować, że będą głównym motywem czwórki. Od czegoś jednak są te focus groups. Musieli mieć też oczywiście plan awaryjny na wypadek gdyby gra w statki im nie wyszła w trójce - po prostu uprościliby ten aspekt albo użyli go mniej więcej tak jak w Mass Effect - jako teleporter miedzy lokacjami... albo po prostu dopieścili.

Skąd to wiesz? Pracujesz w Ubi? Ilość bugów to kwestia nie tylko pracy testerów. Na każdym etapie produkcji coś może się zepsuć i jeśli nie da rady przesunąć premiery "bo musi być co roku", to co mogą zrobić? Darmowe nadgodziny (które i tak pewnie miały miejsce)? Przyczyną zabugowania gry, nad którą się pracowało 4 lata, może być wiele rzeczy: wymagania inwestorów; zbyt ambitni designerzy i producenci, którzy nie wyczuli kiedy wyhamować ich pomysły; programiści, którzy albo byli leniwi, albo nie nadążali za zmianami w silniku, albo chcieli zobaczyć się z rodziną w weekend; zawalona optymalizacja, która przejęła priorytet (aż boję sie wiedzieć jaki framerate miał Unity kilka miesięcy przed premierą); jakieś studio w Azerbejdżanie zawaliło swoją część roboty; no i testerzy, ale winni są zazwyczaj wtedy, kiedy błąd jest trudny do wykrycia - Unity ten problem nie dolega.

Poza tym dowiedziałem się ostatnio, że istnieje coś takiego jak "legacy" - niektóre firmy robią tak, że jeśli sequel gry, która osiągnęła sukces, zawiera te same błędy co poprzedniczka, to się ich nie naprawia, bo nie przeszkodziły w pozytywnym odbiorze tej poprzedniej gry. Asasyny chorują na bugi od początku serii i sprzedają się coraz lepiej, więc nie zdziwiłbym się, gdyby zebrała im się kupka takiego wątpliwego "dziedzictwa" i się w końcu wysypała.
Solidny
Zanzibar

Gram: hipsterskie badziewia
Czytam: Komentarze na YT

Postprzez Gac666 » Pt gru 05, 14 08:31

Skąd to wiesz? Pracujesz w Ubi? Ilość bugów to kwestia nie tylko pracy testerów. Na każdym etapie produkcji coś może się zepsuć i jeśli nie da rady przesunąć premiery "bo musi być co roku", to co mogą zrobić? Darmowe nadgodziny (które i tak pewnie miały miejsce)? Przyczyną zabugowania gry, nad którą się pracowało 4 lata, może być wiele rzeczy: wymagania inwestorów; zbyt ambitni designerzy i producenci, którzy nie wyczuli kiedy wyhamować ich pomysły; programiści, którzy albo byli leniwi, albo nie nadążali za zmianami w silniku, albo chcieli zobaczyć się z rodziną w weekend; zawalona optymalizacja, która przejęła priorytet (aż boję sie wiedzieć jaki framerate miał Unity kilka miesięcy przed premierą); jakieś studio w Azerbejdżanie zawaliło swoją część roboty; no i testerzy, ale winni są zazwyczaj wtedy, kiedy błąd jest trudny do wykrycia - Unity ten problem nie dolega.

Poza tym dowiedziałem się ostatnio, że istnieje coś takiego jak "legacy" - niektóre firmy robią tak, że jeśli sequel gry, która osiągnęła sukces, zawiera te same błędy co poprzedniczka, to się ich nie naprawia, bo nie przeszkodziły w pozytywnym odbiorze tej poprzedniej gry. Asasyny chorują na bugi od początku serii i sprzedają się coraz lepiej, więc nie zdziwiłbym się, gdyby zebrała im się kupka takiego wątpliwego "dziedzictwa" i się w końcu wysypała.

Jako certyfikowany QAS powiem tak... Dupa nie testerzy, a rzekłbym nawet ich brak. Takie rzeczy nie powinny wyjść poza środowisko testowe :).
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez uci » So gru 06, 14 00:51

kiedys czytalem jakis reportarzyk z kims z Ubi i calosciowo brzmialo to tak ze oni by chcieli wydawac wiecej gierek jak Child of Light czy ten indyk z czasow WW1 ale skoro nikt tego nie kupuje a Asasyny co roku schodza w milionach kopii to wniosek jest prosty - jak dlugo beda ludzie kupowac tak dlugo Ubi bedzie robic.

Zas wracajac do samej serii - cos w tym jest z tym robieniem gry/komponentow przez rozne studia - np. taki Ac3 - czasy Connora - spoko gra sie super, ale juz Desmond? Jakby kto inny gre robil
uci
Uber Big Boss

Postprzez Gac666 » So gru 06, 14 01:17

Te sekcje z Desmondem to był jakiś nieudany eksperyment. Chcieli zrobić coś ala portal i sklecili na szybko. Przeszedłem wszystkie ale miałem niesmak jak widziałem jakość wykonania tego trybu...
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez uci » So gru 06, 14 08:46

był bardzo kiepski, szczegolnie że dostał animacje od Connora, ale nie te bronie (nie mówiąc że miałem działający pierścień Kidda - w przyszłości)
uci
Uber Big Boss

Postprzez Gac666 » N gru 07, 14 03:40

Czekaj my mówimy o tym samym ? :P

Ja mówię o trybie gdzie chodziło się w FPP i stawiało klocki tak by przejść gdzieś dalej.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez ArecaS » N gru 07, 14 11:26

To myślisz o Revelations chyba, nie? ;)
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Gac666 » N gru 07, 14 12:00

Ojej faktycznie :D, ty to co mnie ominęło w ACIII z Desmondem? Jaki pierścień Kidd'a :D ? Pamiętam, że w ACIII się odkrywało te ruiny i próbowało otworzyć wrota do tego urządzenia. Ale nic więcej.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez uci » N gru 07, 14 18:17

no masz 3 sekwencje kiedy trzeba te kostki wykraść w naszych czasach (wspinaczka, uciekana i walcząca) żeby je potem w świątyni włożyć. I wszystkie wyglądają tak biednie jakby na szybko je dorabiali pod sam koniec gry.

Zas pierścień Kidda to taki bonus item dający obronę przeciwko broni palnej który zdobywamy za znajdźki na morzu. Żeby było zabawniej działa też w czasach Desmonda ;)
uci
Uber Big Boss

Postprzez Gac666 » N gru 07, 14 23:26

Ah widzisz, nie chciało mi sie znajdziek wszystkich robić :P.

Te przygody Desmonda fakt mogły być lepsze, jakieś kilka walk ze strażnikami np. (bo przypominam sobie jedną, gdzie od razu mnie postrzelili :D), ale ogólnie nie były jakieś arcy tragiczne. Fajnie się słuchało jak nam opowiadali o tym i owym kiedy skakaliśmy po tych ruinach :P.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez uci » Pn gru 08, 14 00:06

ta, ruiny są spoko, ogolnie fajnie coś posłuchać o pierwszej cywilizacji, ale same te miejse to mówie taka mała padaka bo to nawet zapchajdziura nie była
uci
Uber Big Boss

Postprzez Gac666 » Pn gru 08, 14 08:25

To fakt zbyt sterylnie tam było, powinno być więcej momentów tak jak wtedy w tym metrze bodajże.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez Faja » Pn gru 08, 14 08:27

ja gram teraz w AC2 po włosku i jest przednie :D
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez Solidny » Pn gru 08, 14 12:49

Też bym grał gdyby sekcje w teraźniejszości również nie były po włosku :P
Solidny
Zanzibar

Gram: hipsterskie badziewia
Czytam: Komentarze na YT

Postprzez Pabian01 » Pn gru 08, 14 23:24

Też grałem w dwójkę po włosku :D
Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez Gillian » Pn gru 08, 14 23:27

Solidny napisał(a):Też bym grał gdyby sekcje w teraźniejszości również nie były po włosku :P

Przypomniałeś mi, dlaczego wyłączyłem włoski dubbing :)
Gillian
Uber Big Boss

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Gry i Konsole