Moderator: GM

Solidny napisał(a):A Nomura co takiego złego robił? Widzę go w FF-ach głównie jako character designer. Dyrektor przy uwielbianym Kingdom Hearts.

Tidus93x napisał(a):http://www.ppe.pl/news-36723-nomura_opowiada_o_remake_u_final_fantasy_vii_i_zapowiada_zmiany_w_scenariuszu.html
Ha, no i ostrzegałem. Wysrają się, za przeproszeniem, na nostalgię i nasze wspomnienia. Zmiany w scenariuszu... Pewnie po to, żeby wcisnąć tam Lightning.

No ale fakt, Materie były spoko. FF7 kuleje głównie przez historię, w której twórcy sami się chyba w pewnym momencie zagubili. Nie sądzę by remake mógł tę sytuację poprawić. Tzn. teoretycznie to jest możliwe, ale jak dotąd wszystko co się wokół FF7 działo za sprawą kompilacji zmierzało w przeciwną stronę - dodawanie wątków, postaci, interpretowanie na nowo wydarzeń z siódemki etc.

Faja napisał(a):- randka z Aeris - story razy bardziej wolę Tiffę
- randomowe walki, które czasami wyskakują mi co 10 sekund

Pabian01 napisał(a):Faja napisał(a):- randka z Aeris - story razy bardziej wolę Tiffę
- randomowe walki, które czasami wyskakują mi co 10 sekund
Mówisz o randce w kolejce górskiej? To, że była tam Aeris zależało od Ciebie, Twoich decyzji podczas gry. Może tam również siedzieć Barret. Ja miałem Tifę
Jeżeli chodzi o walki to chyba była jakaś materia, która je anulowała.

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość