Detroit - Become Human

Moderator: GM

Detroit - Become Human

Postprzez SALADYN » Cz paź 29, 15 17:12

Kara, demo techniczne od Quantic Dream, przeistoczyło się w pełnoprawną grę. Spodziewałem się że Kara to tylko taki pomysł do szuflady na przyszłość. Po ograniu Beyond ciekawi mnie jak to będą nam chcieli sprzedać, po tytule i tematyce oryginalnego materiału można dojść do wniosku że dostaniemy cyberpunk. Pytanie czy przetrawimy ten setting w wykonaniu Cage'a.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Re: Detroit - Become Human

Postprzez Gillian » Cz paź 29, 15 23:15

po tytule i tematyce oryginalnego materiału można dojść do wniosku że dostaniemy cyberpunk

I po trailerze :)
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » Pt paź 30, 15 01:39

No, trailer obejrzałem po założeniu tematu. Wolę jednak się nim nie sugerować, w końcu to Cage, kto wie czy nie zrobi z tego kolejnego kryminału rodem z kablówki czy innego syfy mumbo jumbo.
SALADYN

Postprzez uci » Pt paź 30, 15 05:54

ja tam nie czuje za bardzo tego cyberpunku (dla mnie CP musi być brudny) bardziej zalatuje Ja Robot czy Surogatami - zaś samo Detroit coś mi tak świta jak Paryż w Remember ME
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Faja » Pt paź 30, 15 07:58

są andki, jest przyszłość - cyberpunk in jor fejs, bo przecież to jest definicja cp :D

po B2S Dawid Każe musi się bardzo postarać, żebym zaś go pochwalił
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez Gillian » Pt paź 30, 15 09:32

Jeśli chodzi o kejdżowe koncepty to wolałbym chyba coś w klimacie tech-dema heavy rain.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez uci » Pt paź 30, 15 21:52

jak pod koniec gry nie wyjdzie że gł. bohaterka to android opanowany jakimś duchem zmarłej córki prezesa firmy który przy okazji jest szamanem voodoo to będzie dobrze
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Solidny » Wt lis 03, 15 16:51

uci napisał(a):jak pod koniec gry nie wyjdzie że gł. bohaterka to android opanowany jakimś duchem zmarłej córki prezesa firmy który przy okazji jest szamanem voodoo to będzie dobrze

Myślę, że dokładnie tak będzie. Na koniec ktoś jej rozwali główny procesor, ale przeżyje, bo jest napędzana potęgą miłości :flower:
Solidny
Zanzibar

Gram: hipsterskie badziewia
Czytam: Komentarze na YT

Postprzez SALADYN » Wt lis 03, 15 18:22

Solidny napisał(a):
uci napisał(a):jak pod koniec gry nie wyjdzie że gł. bohaterka to android opanowany jakimś duchem zmarłej córki prezesa firmy który przy okazji jest szamanem voodoo to będzie dobrze

Myślę, że dokładnie tak będzie. Na koniec ktoś jej rozwali główny procesor, ale przeżyje, bo jest napędzana potęgą miłości :flower:

Fuck Yeah, Emołszions.
SALADYN

Postprzez Simon » Śr lis 04, 15 11:10

A ja tam czekam bo lubię jego gry, wszystkim wam na pohybel:]
'A cornered fox is more dangerous than a jackal!'

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Gram: MGSV The Phantom Pain

Postprzez SALADYN » Śr lis 04, 15 14:59

Ja też lubię, tylko gdy pożycze albo dostanę w abonamencie zamiast bulić dwie stówy na premierę.
SALADYN

Postprzez Gillian » Śr lis 04, 15 15:04

Solidny napisał(a):

Oczywiście wszystkie te sceny będą randomowo rozrzucone po grze bez żadnej logicznej konsekwencji. Tak żeby wydawało się, że fabuła jest głęboka, tylko gracz nie ogarnia :binky:
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Simon » Śr lis 04, 15 16:51

SALADYN napisał(a):Ja też lubię, tylko gdy pożycze albo dostanę w abonamencie zamiast bulić dwie stówy na premierę.

Nooo to już insza inszość, wcale nie trzeba kupować na premiere:]

Gillian napisał(a):
Solidny napisał(a):

Oczywiście wszystkie te sceny będą randomowo rozrzucone po grze bez żadnej logicznej konsekwencji. Tak żeby wydawało się, że fabuła jest głęboka, tylko gracz nie ogarnia :binky:

TK, zbyteczny sarkazm bo to było bardziej zrobione pod to by gracz sam sobie pogłówkował jaka jest chronologia a nie jak głęboka jest fabuła. Poza tym ten zabieg był tylko w ostatniej jego grze.
'A cornered fox is more dangerous than a jackal!'

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Gram: MGSV The Phantom Pain

Postprzez SALADYN » Śr lis 04, 15 17:08

Ale w sumie to chronologia w Beyond strasznie wnerwiała. Nie było to nawet bliskie klasycznemu podziałowi na główną fabułę i retrospekcje. Nawet z główkowaniem nie miało to większego sensu.
SALADYN

Postprzez Zancudo » Śr lis 04, 15 19:40

Ostatnio edytowano Pt cze 26, 20 17:30 przez Zancudo, łącznie edytowano 1 raz
Zancudo
Jack the Ripper

Postprzez SALADYN » Śr lis 04, 15 19:56

No fajnie, to teraz masz przykład czemu słabe gry są słabe. Ludzie mają oczekiwania jakby mieli dostać wiekopomne dzieło, twórcy zresztą sami często tak zachwalają swoje produkty a potem wychodzi kiszka. Mając doświadczenie z Heavy Rain i Beyond w tym wypadku sparzy się tylko idiota który nie uczy się na błędach.
SALADYN

Powrót do Gry i Konsole