Aktualnie grane.

Moderator: GM

Re: Aktualnie grane.

Postprzez SALADYN » Pt paź 30, 15 23:38

Multi w RDR i singiel łączy tylko wspólna mapa.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Hal » So paź 31, 15 02:15

Dajcie znać, jak będziecie robili te trofiki w multi RDR, chętnie dołączę.
Przeczytałem setki książek, po to tylko by zrozumieć, że wcale ich nie potrzebuję
Hal
Zanzibar

Gram: Gran Turismo 6

Postprzez SALADYN » So paź 31, 15 10:32

To jest nas czterech, do jednego pucharka potrzeba ośmiu osób ale myślę że damy rade z randomami.
SALADYN

Postprzez Zancudo » So paź 31, 15 15:30

Ostatnio edytowano Pt cze 26, 20 17:30 przez Zancudo, łącznie edytowano 1 raz
Zancudo
Jack the Ripper

Postprzez SALADYN » So paź 31, 15 18:43

A macie wszyscy Undead Nightmare ?
SALADYN

Postprzez Hal » So paź 31, 15 20:53

Ja niestety nie mam:(
Przeczytałem setki książek, po to tylko by zrozumieć, że wcale ich nie potrzebuję
Hal
Zanzibar

Gram: Gran Turismo 6

Postprzez Simon » N lis 01, 15 00:29

Tez moge pomóc jesli mi czas na to pozwoli.
Mam tez UN:]
'A cornered fox is more dangerous than a jackal!'

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Gram: MGSV The Phantom Pain

Postprzez Angello » N lis 01, 15 10:12

Wyskoczę z innym pytaniem ;)

Które części Metal Gear Solid wyszły na komputery :?

P.s. Jak zapytałem w złym miejscu to proszę o przeniesienie postu ;)
Angello
Red Blaster

Gram: MGS V
Czytam: codziennie

Postprzez Faja » N lis 01, 15 10:17

MG i MG2:SS na komputer MSX
MGS1, MGS2 i MGSV na PCty

Wczoraj wymienilem wszystkie stare pudła z PS3 i MGSV wzamian za Killzone:SF, The Order 1886 i Batman:AK, ale aktualnie cisne w Castlevania: The Dracula X Chronicles :)
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez Angello » N lis 01, 15 10:57

Dziękuję ;)

Skoro już wlazłem z butami w ten wątek to napiszę jakie tytuły przewijają się u mnie przez PlayStation 4

Metal Gear Solid V
Od dnia premiery aż do dziś z malutkimi przerwami na inne tytuły a to głównie za sprawą zaproszeń od znajomych. Na chwilę obecną mam wielki dylemat czy pożegnać już nasza cichą laleczkę i zaliczyć wszystkie misje czy jeszcze popatrzyć jak się wypina tym bardziej, że odblokowałem dla niej nowe stroje ;)

DriveClub
Piękna grafika, dźwięki aut i motocykli nie daje zapomnieć o tym tytule. W takich grach uwielbiam też tryb Photo Mode i chętnie cykam fotki.

Project Cars
To już wyższa szkoła jazdy, która daje mi ogromną frajdę grając ze znajomymi. Grafika, fizyka po prostu miód :)

RIDE
Moim zdaniem naprawdę świetna gra dla miłośników jednośladów. Do dyspozycji mamy ponad 100 najbardziej znanych maszyn. jazda z manetką gazu przekręconą ma maksa podnosi poziom adrenaliny >:->

The Crew
Ilość i różnorodność aut na tak ogromnej mapie to jest to na co czekałem od czasu Test Drive Unlimited 2. Jeżdzę ze znajomymi i teraz czekamy na poprawioną grafikę i dodatek Wild Run. Będzie zabawa :) Plotki głoszą o nachodzącej nowej mapie Meksyku :D

Grand Theft Auto V
W tej grze nie ma czasu na nudę. Wraz z moją ekipą robimy rzeczy o których nie śniło się największym filozofom >:->

Far Cry 4
Grze przeszedłem raz robiąc wszystkie misje dla Sabala i zamierzam zagrać jeszcze raz wykonując zadania dla Amity. Platyna w sumie zaliczona jak wszystkie DLC.

Battlefield 4
Świetna gra ale jednak troszeczkę mnie rozczarowała a to choćby ze względu na krótką i słabą fabułę w singlu. Wiem, że BF4 to tytuł głównie do online ale i tutaj rozczarowało mnie to, że to nie jest gra dla drużyn czy pojedynczych graczy preferujących taktykę. Tutaj wygrywa ten, który bardziej ma nasmarowaną dupę terpentyną i biega jak szalony. Jednak jak już poddam się temu szałowi żołnierzy z ADHD to gra jest świetna :salute:

Dying Light
Bardzo dobry tytuł, który sprawia, że nocą włosy na plecach staja dęba czy grasz sam czy też z ziomalami. Grafika i mapy naprawdę świetne. Wszystkie dodatki dokupione i z niecierpliwością czekam na nadchodzącą wielką mapę i pojazd Buggy oraz inne ciekawe dodatki.

Minecraft
Gra głównie włączana na życzenie dzieci. Świetna zabawa pobudzająca kreatywność.zarówno młodszych jak i starszych graczy.

Little Big Planet 3
Kolejny tytuł, w który chętnie gramy z dziećmi. Budowanie własnych plansz pochłania mnóstwo czasu i daje świetną zabawę.

Zamówionych jest też kilka nowych gier ale musimy poczekać do dnia premiery ;)
Angello
Red Blaster

Gram: MGS V
Czytam: codziennie

Postprzez Gillian » Pn lis 02, 15 11:35

[Curtis] A mi MGSV tak obrzydził giereczki, że nie gram w nic! [/curtis]

A tak serio to zbieram się do dokończenia RE2, bo już jestem chyba w 3/4. Zamówiłem sobie The Order, bo mam ochotę na głupkowatą giereczkę w celu odpoczynku po maratonie open-worldów, którymi już rzygam (po W3 i MGSV odpaliłem na chwilę GTAV ale musiałem to wyłączyć). A na horyzoncie już Fallout 4, który mnie cholernie kusi, ale to znów open world i w dodatku RPG. Kusi mnie też nowy Batman, ale - open world. Leży mi na półce rozgrzebana w połowie Zelda TP (w sumie to też open-world na dobrą sprawę). Do porzygu... pograłbym w coś fajnie skondensowanego z fajną w miarę współczesną fabułką, niekoniecznie szuter na szynach czy inny spektakl fajerwerków w stylu Uncharted, ale jakąś konkretną grę. Brakuje mi czegoś w stylu pierwszych MGSów albo Alana Wake'a (patrząc bliżej). Nawet metroidvania w stylu Batmana AA by siadła (szkoda że zrobili z tej serii sandboksa)...
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez ArecaS » Pn lis 02, 15 15:05

Ale do drugiego scenariusza w RE2 czy dopiero pierwszy robisz? Jeśli pierwszy, to pakuj potem zaraz drugą płytę i graj scenariusz B.

A sam pocinam w pierwszą Onimushę. Fajna gra, nawet jeśli nieco krótka. Ogólnie widać tutaj jak duży potencjał dawał gameplay z wczesnych RE. Zmienić setting, nieco system walki i mamy nową serię. To samo zresztą z DMC było.
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Gillian » Pn lis 02, 15 15:54

ArecaS napisał(a):Ale do drugiego scenariusza w RE2 czy dopiero pierwszy robisz? Jeśli pierwszy, to pakuj potem zaraz drugą płytę i graj scenariusz B.
Pierwszy Leon. Z resztą poczekam na REmake 2 :)
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » Pn lis 02, 15 16:07

Ale zaliczanie w RE2 tylko jednego scenariusza mija się z celem. Grając w Leon A koniecznie musisz zrobić Claire B. Kolejne dwa nie są obowiązkowe bo to w sumie tylko zamiana bohaterów, kończyć w połowie to jak olać drugą płytkę w MGS. Swoją drogą mam nadzieje że w rimejku nie zastosują drugi raz tego podziału na płytki i scenariusze. Lepiej by się spisała fabuła ciągnięta konsekwentnie z przeskokami między postaciami, czy to narzuconymi z góry przez twórców czy zostawiając to w interesie gracza jak w GTAV czy Resident Evil Zero.
SALADYN

Postprzez Gillian » Pn lis 02, 15 16:27

A to dzięki za rady, ogram w takim razie też Claire B. Zamiana bohaterów następuje po zaliczeniu całości?
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » Pn lis 02, 15 16:46

Tak, jedna płytka to jeden bohater. Zaczynając grę Leonem wybierasz scenariusz Leon A, po zaliczeniu którego dostajesz zapis z którego możesz zacząć scenariusz Claire B. Zaczynając od drugiej płytki dostajesz kolejno scenariusz Claire A a po przeskoczeniu do pierwszej płyty, Leon B. Grę możesz więc zaliczyć dwa razy przy czym druga wersja wydarzeń to zamiana bohaterów, niektórych sytuacji i lokacji więc drugie podejście możesz sobie darować.
SALADYN

Postprzez uci » Pn lis 02, 15 18:19

wydaje mi się jednak ze jak zrobią REmake 2 to w starym stylu i z podziałem na scenariusze, może nawet pokuszą się o ten Time Attack z Dual Shock edyszyn.
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Gac666 » Pn lis 02, 15 21:49

Ja dzisiaj dorwałem RE HD remake za 10 euro więc sobie obadam wreszcie :). Grałem dawno temu na PC oraz jakiś czas temu w wersję na NDSa, ale na remake'a czekałem nie wiem ile lat (Remake na GC mnie ominął).
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez Gillian » Śr lis 04, 15 23:59

No i pograłem chwilę w ten The Order. Ładne to, nawet bardzo. Ale po raptem godzinie czy dwóch mam wrażenie, że marnuję tylko czas. Popatrzyłem na grafikę, przyzwyczaiłem się i w sumie grać to mi się nie chce. Nudna wydmuszka - recenzje nie kłamały. Jutro jeszcze się zmuszę do odpalenia i jak nie siądzie to siup na allegro.

Polećcie mi coś na grową chandrę. Serio w nic mi się nie chce grać... Potrzebuję świeżości, czegoś nowego, innego, ale jednocześnie "tego samego", co przywoła jakieś wspomnienie z "dawnych lat" - tę ekscytację, którą czuło się jeszcze tak niedawno, kiedy rzeczywiście pojawiały się jakieś w miarę różnorodne tytuły. Teraz patrzę tylko na tytuł gry, opis, parę screenów i już się domyślam, jak w to się będzie grało, nawet nie mam ochoty samemu się przekonać, bo doświadczenie podpowiada mi, że przeczucie mnie nie myli. I w open-worldzie jak w każdym innym będę biegał do znudzenia za ikonkami po mapie, a w "cinematic experience" będę odgrywał kolejne sceny mniej więcej równo po myśli jakiegoś scenarzysty, któremu się wydawało, że kogoś jeszcze to ekscytuje...
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Faja » Cz lis 05, 15 00:27

Blablabla gra jest na 6 godzin, dzis skonczylem i gralo sie przyjemnie
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez Zancudo » Cz lis 05, 15 01:47

Ostatnio edytowano Pt cze 26, 20 17:30 przez Zancudo, łącznie edytowano 1 raz
Zancudo
Jack the Ripper

Postprzez uci » Cz lis 05, 15 13:36

z indyków - Undertale - polecam szczerze, tylko broń boże nie ruszaj żadnych poradników czy forów na temat gry póki nie przejdziesz całości i nie ruszysz NG+ (5-6h wystarczy)
tak dobrze bawiącej się nami jako graczem gry dawno nie widziałem
uci
Uber Big Boss

Postprzez Solidny » Cz lis 05, 15 20:28

uci napisał(a):z indyków - Undertale - polecam szczerze, tylko broń boże nie ruszaj żadnych poradników czy forów na temat gry póki nie przejdziesz całości i nie ruszysz NG+ (5-6h wystarczy)
tak dobrze bawiącej się nami jako graczem gry dawno nie widziałem

Potwierdzam :)
Solidny
Zanzibar

Gram: hipsterskie badziewia
Czytam: Komentarze na YT

Postprzez Pabian01 » Cz lis 05, 15 20:33

Gilian a co z Binary Domain? Grałeś już?
Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez Cichsson » Cz lis 05, 15 20:40

Ja obecnie cisnę w:
Dirty Bomb -dość fajna strzelanka, minus taki że jak trafisz na (do) gimba-team to jest pozamiatane...
Star Wars: The Force Unleashed (PSP) - po kolei ogrywam to co ostatnio nakupowałem na alledrogo. Troszkę się uzbierało dzięki dwóm takim z tutejszego Codecu :P
BF3 - bo mam sentyment do tej części a serwery dalej pełne. Z ostatnim Hardlinem jest dużo gorzej.
Contraption Maker -Ciekawostka, niby zawsze odpalam to na 10-20min a spędzam około 2 godzin :D

Edit: A na Fallouta 4 jakoś nie czekam, 3 była słaba, Vegas mnie nie urzekło. Albo się starzeję albo pierwsze dwie części były najlepsze...
Obecnie moje nadzieje skupiają się na Cyberpunku 2077 od Redów.
Cichsson
Black Color

Gram: MGS:PW/V:TPP
Czytam: Co 5 dni coś nowego :)

Postprzez Gillian » Cz lis 05, 15 21:36

Pabian01 napisał(a):Gilian a co z Binary Domain? Grałeś już?

W "demo". I nie podeszło.

Ale Orderek szybko śmignął z allegro, a już zaraz zapoluje na batka, bo mnie parę recenzji nahajpowało i podobno fabuła dobra. Może zatrze złe wrażenie po autystycznym wężu.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez ArecaS » Pt lis 06, 15 02:02

Resident Evil: Code Veronica X
Mój pierwszy klasyczny RE od dawna. Mało brakowało, a od razu bym ją rzucił, kiedy na dzień dobry kazano mi się przedzierać przez 5 zombie jedynie z nożem. :P Generalnie na początku jest mnóstwo takich tanich patentów na uwalenie gracza, ale doszedłem już do pałacu i residentowe nawyki zaczynają procentować. Ba, okazuje się, pierwszy raz w klasycznym RE jakoś sensownie radzę sobie samym nożem! :P Muszę stwierdzić, że do tej pory jestem pod wrażeniem tego jak te staroszkolne gry (a w każdym razie RE) potrafiły budować poziom trudności. Jesteś rzucony na głęboką wodę i jak chcesz, to możesz wszystkich przeciwników ominąć - da się. Jak chcesz, to możesz wszystkich zabić nożem - da się. Po prostu nikt nie mówił, że będzie łatwo. ;) Póki co mi się podoba, choć postać Steve'a najchętniej bym zabił.

Resident Evil: Revelations
No i mniej klasyczne RE. Wrażenia trochę gorsze niż w Code Veronica, choć gra się spoko. Pierwsza rzecz, podział na epizody - IMO spoko, a nawet bardzo. Nie wpływa może za dobrze na immersję, ale daje fajne poczucie jak daleko w grze jesteśmy i ile jeszcze przed nami. Na 3DS na pewno spisywało się to jeszcze lepiej. Druga rzecz, skaszanione poruszanie postaci. Przeciwnicy są jeszcze wolniejsi niż klasyczne zombie (i jeszcze mniej oryginalni), a mimo to nie można ich ominąć. Jeśli zaatakują, to zdąrzą trafić choćbyśmy perfekcyjnie ich omijali. Jedyną opcją jest wykonanie uniku z dziwnym timingiem. Bardzo niefajny patent i kompletne przeciwieństwo tego, co pisałem o klasycznych częściach. Nie przepadam kiedy gra tak arbitralnie narzuca jak mamy sobie z przeciwnikami radzić. No ale ok, idziemy dalej. Fabuła zapowiada się głupia jak but (norma), ale to RE i niczego innego się nie spodziewałem. Grafika jest średnia, ale nie kłuje w oczy - czyli jak na praktycznie bezpośredni port z 3DS jest nieźle. Muzyka słaba, VA trzyma dość wysoki poziom jak na serię. Design postaci... Cóż, zawsze sądziłem, że przyciasne stroje ograniczają swobodę ruchów. Tymczasem wszystkie panie latają w kombinezonach tak ciasnych, że do pępka muszą zostać rozsunięte, bo inaczej się nie mieszczą. Spoko. Od kiedy widziałem jak biegają członkowie STARS w intro do RE1 to przyzwyczaiłem się do dziwnych standardów w oddziałach specjalnych świata RE. Swoją drogą, to to tłumaczyłoby czemu Jill biega jakby miała sraczkę i nie umiała kibla znaleźć... Natomiast tę latającą za Chrisem blacharę (Jessica?) sam w którymś momencie zastrzelę i to z jeszcze większą przyjemnością niż Steve'a.
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez uci » Pt lis 06, 15 09:48

mnie rozbroiło jak ta biegająca z Chrisem laska pomykała w kozaczkach z futrem itp:P

standardowy strój komandosów ;)
uci
Uber Big Boss

Postprzez kALWa888 » So lis 07, 15 13:44

Ja chwilowo odpoczywam od platynowania Kingdom Hearts Final Mix HD (PS3), bo został mi sam grind w przygotowaniu do silniejszych bossów (jak nawet taki Ice Titan - kładzie mnie trzema ciosami). W ramach "odpoczynku" starałem się o zdobycie pozostałych trofeów w Deus Ex: Human Revolution (PS3). Zdobyłem pucharek za maksymalne ulepszenie jednej broni oraz za przeczytanie 29 ebooków doświadczenia. Podczas tego jednego przejścia starałem się również o przejście bez wzbudzenia alarmu, ale niestety nie udało mi się to. Nie wiem na czym to polega do końca. Byłem pewien, że ani nie przerwałem żadnego promienia lasera, żadna z kamer czy innych urządzeń mnie nie przyłapało. Z kolei problem mogło sprawić to, że zdarzyło mi się pozostawić jakiegoś śpiącego jegomościa gdzieś na widoku (nie wiem czy to już alarm jeśli go zauważą, jeśli jest martwy to na pewno) i ktoś po zobaczeniu go mógł szybko polecieć do odpowiedniego panelu. Problem (dla gracza) tego całego systemu polega na tym, że gracz wcale nie musi wiedzieć, że takowy alarm ma gdzieś miejsce. W takim MGS rozwiązane jest to lepiej - wiadomo że alarm liczy się od momentu kiedy to jakiś przeciwnik zauważy nas na dobre, wcale nie musi użyć radia do wezwania kolegów. Tutaj nie jest to takie proste w określeniu, tym bardziej że na końcu rozdziałów brakuje jakiegoś podsumowania ze statystykami. Albo chociaż na koniec gry. Tak czy siak, wygląda na to, że przejście bez alarmu liczy się głównie w miejscach gdzie jest odpowiedni panel. Ja starałem się to robić już w prologu, ale okazuje się że nie jest to konieczne. To chyba moje trzecie podejście i powoli tracę cierpliwość. Jest wśród Was ktoś kto zdobył tę przeklętą platynę? Oczywiście chodzi o wersję podstawową na PS3. Nie Director's Cut czy coś w tym rodzaju.
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez Faja » So lis 07, 15 14:11

Sprawdz se trophy guide bo pamiec juz nie ta sama
Faja
Big Boss

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Gry i Konsole