uci napisał(a):Nietoperz z Gotham kontra człowiek ze stali - mimo słabych recenzji ja się na filmie bawiłem dobrze (czytałem kilka i mam wrażenie że nikomu nie chciało się myśleć osobiście tylko kopiowali pierwszą negatywną recenzję żeby się nie wybijać i chyba poszło po całości jak "kicz" w reckach pierwszej Bayonetty), mroczny klimat daje miłą odskocznię od kolorowego Marvela i zdecydowanie lepiej sie ten film ogląda niż Czas Ultrona, choć końcówka rozciągnięta na siłę jak w powrocie króla.
Warto obejrzeć dla zmęczonego życiem Batmana w pancerzu.

uci napisał(a):Ciekawe czy Warcraft zarobił tyle żeby zrobili sequel

. Mission Impossible 3 był super, czwórka już nudą wiała. MI3 obecnie jeden z moich ulubionych filmów.
kALWa888 napisał(a):Kojarzę scenę gdzie wysiada z auta i od razu strzela, a auto dalej bączki kręci

Pabian01 napisał(a):kALWa888 napisał(a):Kojarzę scenę gdzie wysiada z auta i od razu strzela, a auto dalej bączki kręci
W lepszej wersji
https://www.youtube.com/watch?v=En_8UgGZXio
. Nie potrafię też przywołać z pamięci innego filmu z 68 roku, czy choćby z lat siedemdziesiątych (dlatego Francuski Łącznik będzie następny), więc uznaję to za moje pierwsze spotkanie z czymś podobnym. Oczywiście spotkałem się z czymś w rodzaju kultu jaki panuje wokół sceny pościgu (i ani trochę ten kult mnie nie dziwi), ale film ciekawił mnie jako całokształt. Tym bardziej, że spodziewałem się raczej wolnego tempa akcji.
Hal napisał(a):"Konwój" Sama Peckinpaha powinien Ci się spodobać. Chociaż zapewne już widziałeś, no bo... kto nie widział tego filmu?
uci napisał(a):Lord Inquisitor : Prolog
1 człowiek (+ kilka osób gościnnie) od 6 lat składa ok. 30 minutowy film w uniwersum Warhammera 40000. Jako że czas leci, a film się ciągle robi twórca postanowił wrzucić w sieć Prolog, czyli pierwsze 8 minut filmu co by nam się łatwiej czekało na kolejne 20.
Efekt jest oszałamiający, raz że robota fanowska, dwa że wręcz minimalna ilość ludzi w produkcji, a 3 - CGI okropnie się starzeje, a tu mimo 6 lat produkcji animacja ciągle wygląda b. dobrze.
https://www.youtube.com/watch?v=cZc6cr6G2E4p

. Po pierwszym sezonie i ogólnych opiniach o drugim stwierdziłem, że nawet zasłużył. No i nie miałem aż takiego ciśnienia, żeby natychmiast oglądać nowe odcinki 
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości