Ja sam dodam swoje wrażenia kiedy znajdę dluższą chwilę i dopadne komputer

Moderator: GM

. W każdym razie sprawdziłem pobieżnie bibliotekę gier z konsol Nintendo - SNES, GCN, Wii, wszystkie Gameboye i NDS oraz na razie PSX (przegapiłem po drodze N64, ale mam zamiar to nadrobić niedługo). Leciałem tytułami, które mnie interesowały, a w które jeszcze nie grałem. Tym sposobem zrobiłem sobie małą retro listę rzeczy, którymi mogę się kiedyś zainteresować kiedy już będę miał dostęp do Virtual Console (po kupnie WiiU lub Switcha - zobaczymy jak będzie) bo polowanie na aukcjach w tej chwili u mnie odpada (za dużo złomu, nie mam gdzie składować), aczkolwiek marzy mi się prawdziwa biblioteczka retro klasyków.
. Z kolei maj to premiera Uncharted 4, na które się skusiłem i które nawet mi się podobało, choć dla mnie trójka chyba wciąż jest najlepsza.
. Zaliczyłem też Mafię 2 - całkiem przyjemna gra.
. SV poszło w odstawkę, ale mam zamiar wrócić!
. W międzyczasie pojeździłem chwilę w Driveclub i zacząłem Somę (która nie porwała), ale zupełnie o nich zapomniałem i warto byłoby wrócić.Gillian napisał(a):W czerwcu spróbowałem Undertale, ale zupełnie nie chwyciło. W

Gillian napisał(a):Może by i trafił gdyby gra nie wyglądała i działała jakby była zrobiona przez 6 latka.
. Swoją drogą w jakim sensie "działa"?
. W Undertale przeszkadzalo mi to, ze brakowalo dla mnie jakiejs wizji. Czasem gra wyglada jakby nawiazywala do NESa, a czasem straszyla koszmarnymi spritami jak ze starego Atari. Wygladalo to jakby ten koles stwierdzil, ze chce zrobic gre, usiadl do GM i zaczal sie go uczyc rownoczesnie po prostu robiac gre. Takie to bez ladu i skladu, zbitek pomyslow, easter eggow bez spojnej wizji. Moze pozniej wizja sie klarowala, ale nie mialem ochoty sie przekonac.
Gillian napisał(a):TLG nie na duzo spadkow animacji? Gram moze 4h i tak 70% czasu gra klatkuje

Wombat napisał(a):Gillian napisał(a):TLG nie na duzo spadkow animacji? Gram moze 4h i tak 70% czasu gra klatkuje
Grałem u brata(co prawda tylko pół godziny) i gra nie miała takich problemów. Wszystko chodziło płynnie.

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości