Metal Gear Solid Delta: Snake Eater

Posty dotyczące MGS 3 i Subsistence

Moderatorzy: Snake., Bizon, GM

Metal Gear Solid Delta: Snake Eater

Postprzez Gillian » Cz maja 25, 23 07:44

Jest pierwszy trailer? teaser?

https://youtu.be/_owZdwjvCe4

Mnie nie napawa optymistycznie. Zalatuje mi niskim budżetem. No i nic z niego nie można wywnioskować póki co…
Gillian
Uber Big Boss

Re: Metal Gear Solid Delta: Snake Eater

Postprzez SaladinAI » Cz maja 25, 23 09:45

Już po pierwszych zdjęciach widać bliskie trzymanie się pierwowzoru. I co jest lepsze - stare/odświeżone miejsca czy jednak pełna przebudowa pod wyjściowe założenia dużego survivalu.

Optymistyczny jest jednak powrót do marki, wydawanie kolejnych części w rozsądnych kolekcjach.
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Pabian01 » Wt maja 30, 23 21:28

Ciekawe czy będą i jeśli tak to jak duże zmiany w fabule.
Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez SaladinAI » Cz cze 01, 23 17:50

Prawdopodobnie żadnych zmian, na pewno fabularnych, tutaj kopia 1:1, mechanika pewnie zaliczy kilka usprawnień. Oni nie będą ryzykować z takim klasykiem.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Solidny » Pt cze 02, 23 14:58

Trailer wali taniochą i screenshoty też :D

Grę robi wewnętrzny zespół Konami z pomocą firmy outsourcowej, więc będzie remake w stylu Bluepoint - czy podobnej jakości to się okaże.

Tak jak myślałem, nie mieli tego komu po prostu oddać, jak to było z Silent Hillem - jak się okazuje, każdy może rąbnąć ładny i metaforyczny horror, ale mało kto tak gęstą fabularnie i mechanicznie grę stealth.

Machine Games albo Naughty Dog byłyby chyba najbliżej, ale mają kompletnie inny styl, wyszłoby coś jak reboot Devil May Cry - co nie jest złym podejściem, po prostu... nie jest tym co oryginalnie przyciągnęło fanów.

Więc myślę, że w obecnej sytuacji remake z podkręconą grafiką i sterowaniem to jest najlepsze wyjście. Może wyrośnie nowe pokolenie fanów, cholera wie. Jakoś nas to przyciągnęło kiedyś :D
Solidny
Zanzibar

Gram: hipsterskie badziewia
Czytam: Komentarze na YT

Postprzez saueroo » Pt lip 21, 23 22:00

A ja Panowie powiem tak: deltę widzę w ten sposób, żeby wygladała jak snake eater plus pierdyliard dodatkowych miejscówek w miejsce sciemnien ekranu między lokacjami. To by było przezajebiste moim zdaniem i o czymś takim marzę. Co do mechaniki gry - jestem ciekaw jak to rozwiaza
saueroo
Inkarnacja VR

Postprzez SaladinAI » Cz paź 26, 23 12:30

http://metalgearsolid.pl/2023/10/26/pie ... lid-delta/

Będzie kucania czyli idą w kierunku usprawnień z piątki
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez SaladinAI » Pt paź 27, 23 06:15

SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Hidden » So wrz 28, 24 22:52

Wszedłem na forum, ale widzę, że mimo zbliżającej się premiery, nikt tu nie postuje. Facebook całkiem wyparł fora, co? :(

Coraz więcej nowych materiałów, choć póki co starannie raczej pokazują tylko z Virtuous Mission. Jedyną zmianą jaką zauważyłem (obok chodzenia w kuckach, o czym wiadomo od dość dawna) to, że pociski Mk22 teraz obniżają lot. Ciekawe jak wpłynie to na speedruny z headmi 360stopni no scope.
Szkoda, że najwyraźniej mapki są 1:1 - tak, szkoda. Chciałbym więcej leśnych mapek albo ogółem większe mapki - nijak nie wpływa to na fabułę, a byłoby pozytywną zmianą. Nie żebym chciał jakoś specjalnie musieć mijać więcej wrogów w jednym segmencie (i robić przez to częściej resety na 0 Alerts/Kills/Continues), ale MGS3, choć dzieje się w ruskiej dżungli, ma też sporo segmentów w terenie zabudowanym. Chcę więcej skradania w lesie!
Hidden
Red Blaster

Postprzez SaladinAI » Wt lis 25, 25 22:34

To jest remake 1:1 co jest szczególnie ważne dla osób nie mających styczności z oryginałem ale odnowienie graficzne nadało estetyce większy dynamizm, jak w doskonale odrestaurowanym filmie
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Gillian » Śr gru 03, 25 19:37

Ja jestem zachwycony tym remakiem. Trafił w czułe punkty, zrobił mi za wehikuł czasu jak dawno nic innego.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Hal » Cz gru 04, 25 17:16

Na czym grasz, PS5? Jak wygląda obecnie sprawa z framerate'em, poprawili? Na premierę nie wyglądało to za kolorowo wg Digital Foundry.
Przeczytałem setki książek, po to tylko by zrozumieć, że wcale ich nie potrzebuję
Hal
Zanzibar

Gram: Gran Turismo 6

Postprzez Gillian » Pt gru 05, 25 13:27

Grałem na XSX, jakieś spadki czasem były, ale nic psującego odbiór. Nawet nie potrafię sobie przypomnieć konkretnych momentów, poza tym, że "coś" dosłownie kilka razy chrupnęło.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Hal » Pt gru 05, 25 17:28

Ponoć te spadki są szczególnie dotkliwe, kiedy dojdzie do wykrycia przez strażników i otwartej konfrontacji. Przy podejściu typowo stealth gra trzyma dobry framerate.

Oglądałem jedynie zwiastuny, ale bardzo mi przeszkadzało to zderzenie nowoczesnej technologii, pięknej grafiki z przestarzałymi animacjami przeniesionymi 1:1. Jak to było w Twoim przypadku?
Przeczytałem setki książek, po to tylko by zrozumieć, że wcale ich nie potrzebuję
Hal
Zanzibar

Gram: Gran Turismo 6

Postprzez SaladinAI » So gru 06, 25 23:47

Miałem coś takiego na początku gry na PS 5 potem wskoczyła aktualizacja i reszta szła normalnie
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Gillian » N gru 28, 25 10:21

Hal napisał(a):Ponoć te spadki są szczególnie dotkliwe, kiedy dojdzie do wykrycia przez strażników i otwartej konfrontacji. Przy podejściu typowo stealth gra trzyma dobry framerate.

Oglądałem jedynie zwiastuny, ale bardzo mi przeszkadzało to zderzenie nowoczesnej technologii, pięknej grafiki z przestarzałymi animacjami przeniesionymi 1:1. Jak to było w Twoim przypadku?

Nie przeszkadzało mi to. Powiedziałbym wręcz że uruchomił się efekt „tak to zapamiętałem” :)
Gillian
Uber Big Boss

Powrót do Metal Gear Solid 3 i Subsistence