To nie jest blog dla starych ludzi czyli stary blog S01

W celach porządkowych.

Postprzez SaladinAI » Pt lis 24, 06 12:58

Wywiad

Kto zagląda?da? na główną? ten z pewnością ju? wie o pojawieniu si? tego wywiadu http://mgs.imro.pl/readarticle.php?article_id=445 z Hideo Kojim?, a dok?adnie to tego o którym powy?ej dyskutowali?my. Ja od siebie dodam tylko ?e ani m?ody Snejk ani jego klon najprawdopodobniej nie pojawi si? w grze a to dlatego:
OPM:
"W pierwszym trailerze MGS4 zobaczyli?my jak stary Snake co? sobie wstrzykuje. Pod koniec najnowszego trailera widzimy kogo? kto wygl?da jak m?ody Solid Snake: czy to on po za?yciu odm?adzaj?cego serum, czy nie?
Hideo Kojima:
Umie?ci?em to poniewa? chcia?em by?cie o tym my?leli, jednak?e nie poznacie wyja?nienia dopóki nie zagracie."

Cho? mo?e jednak nie? Kojima jak zawsze jest troch? enigmatyczny je?li chodzi o fabu?? gry, lecz z drugiej strony co? Mi mówi ?e nie jest to pewnego rodzaju ?art, ze nie jest to maska (nawet pomimo dowodów w postaci szarych w?osów wystaj?cych z pod maski), wszak je?li to by by? tylko maska dlaczego Hideo by si? do tego nie przyzna?? Wi?kszo?? graczy podejrzewa ?e jest to maska, wi?c je?li to taki typowy Kojimowski ?art to dlaczego mamy czeka? na wyja?nienie tej zagadki a? do wydania gry? Jednak ca?y czas odnosz? wra?enie ?e stoi za tym co? grubszego, tylko co?
Ostatnio edytowano Pt gru 01, 06 18:38 przez SaladinAI, łącznie edytowano 1 raz
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez N-FETT » Pt lis 24, 06 16:29

mi ta niba maska w ogule nie przypomina Snakea
aaabbbbbbeeeeecceeeeeddeeeefffffgieeehaa

ObrazekObrazek
N-FETT
Machinegun Kid

Postprzez Gac666x » Pt lis 24, 06 16:33

A twarz Snake'a z MGS1 przypomina ci Snake'a z MGS2 ?

Tak to ju? jest gdy widzimy co? z wi?kszym detalem i realizmem.
I am your Doom...
Zapraszam -->the-predator.prv.pl
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez N-FETT » Pt lis 24, 06 17:22

Twarz z MGS'a 2 przypomina mi Snake z jedynki....choc jak sie wpatrze to cos niecos wida? ale jakos tak na pirwszy rzut oka to nie powiedz?? bym ?e to "m?ody snake"

ObrazekObrazek
N-FETT
Machinegun Kid

Postprzez FOX HUND » Pt lis 24, 06 17:26

Mnie natomiast wcale. No chyba ?e chodzi o TTS to tak.
Gdy zobaczy?em Solida w 2 to zaniemówi?em. Bardziej mi przypomina Big Bossa niz Solida z MGS1.
Tylko umarli znają koniec wojny......Dopóki na świecie będzie istniał człowiek, będą też wojny.....
Sic vi pacem para bellum.
FOX HUND
The Patriot

Postprzez N-FETT » Pt lis 24, 06 18:37

Tak ale twarz Snake w 1, 2, 3, mia?a charakterysztyczny wygl?d i ?atwo skojarzyc by?o snakea z jedynki do dwójki i trójki..a tu nagle jaka? nowa twarzy...na sam pocz?tek skojarzy?em t? twarz z jakiejs osoby z mgs3..nie wiem czemu porostu dlamnie to nie m?ody snake ale kto innyy.ale za?urzmy z? to jest maska i niezrobi sie nagle snake z ttsa.....

ObrazekObrazek
N-FETT
Machinegun Kid

Postprzez Solid_Raziel » Pt lis 24, 06 22:06

Twarz "m?odego Snake'a" w MGS 4 nie wiem czemu ale przypomina mi Liama Neesona (aktor, który gra? ojca Baliana w "Królestwie Niebieskim", lub Qui Gon Jina w "Star Wars:Mroczne Widmo"). Wiadomo ?e w poprzednich cz??ciach twarz by?a charakterystyczna, a ? si? zmieni?a to powód innego silnika graficznego. Ale zawsze jakie? podobie?stwo jest, bo jednak nikt pewnie nie mia? w?tpliwo?ci ?e to twarz m?odego Sneja :) m
Solid_Raziel
Arnold

Postprzez SaladinAI » Pt lis 24, 06 23:36

Zarówno rysy twarzy jak i fryzura nale?? do naszego starego (m?odego
) Snejka, za? fakt ?e jego twarz jest troch? "inna" jest wynikiem, jak napisa? Solid_Raziel, zmiany na lepszy system w tym przypadku twarz Sneja wydaje si? by? bardzie "?wie?a" rzek?by? nawet odm?odzona :D
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Snake VR » So lis 25, 06 01:51

Qui Gon Jina ze Star Wars:Mroczne Widmo nie mieszajmy do MGS 4 ( niech moc bedzie z tob? Solid Snake hehe). No coz twarz Snake'a mi w MGS 4 odpowiada , szkoda tylko ze Snake sie postarzal ale coz zrobic.
Snake VR
banan

Postprzez Mr_Zombie » So lis 25, 06 11:09

Tak teraz przyjrza?em si? avatarowi Saladina i stwierdzam, ?e "m?ody Snake" ma bardziej kr?g?? twarz, ani?eli "stary Snake" (który z kolei ma bardziej jajowat? twarz). oO
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez Bizon » So lis 25, 06 12:12

A wiecie, ?e ja ju? si? przyzwyczai?em do starego Snake'a.
Nawet mi ten m?ody nie potrzebny do gry :)
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez SaladinAI » So lis 25, 06 17:37

Natomiast stary Snejk nie jest w ogóle podobny do Solida z MGS 2. Dajmy na to Solidus Solid Snejka przypomina?, za? stary Snake Solidusa na pewno nie przypomina.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez kotlet_schabowy » So lis 25, 06 19:17

M?ody mi przypomina Sean Bean'a :). Stary natomiast wed?ug mnie ma co? z Solid Snake'a, na pewno, gdyby mia? bródk? to by troch? bardziej przypomina? rodzin?. Wiadomo jednak, ?e zmiana systemu niesie ze sob? na tyle du?e polepszenie jako?ci twarzy, ?e a? jest ona niepodobna, cho? na pewno wida? b?dzie wi?ksze podobie?stwa mi?dzy postaciami z MGS 3 i MGS 3 a MGS 4, ni? MGS 2 i 3 a MGS 1 na PSX'a.
kotlet_schabowy
Zanzibar

Postprzez SaladinAI » Wt lis 28, 06 22:25

Koniec serii?

Teoretycznie tak. Kojima po zako?czeniu MGS 2 twierdzi? ?e pora ju? po?egna? si? z seri? MGS, i cho? jego s?ów nikt nie bra? powa?nie, wszak zako?czenie "dwójki" wymaga?o ci?gu dalszego, to jednak wraz z pojawieniem si? trailerów MGS 4 i pokazania wraz z nimi starego Snejka, który najwyra?niej szykuje si? do kopni?cia w kalendarz, nadchodz?cy koniec sta? si? bli?szy ni? dotychczas.
Czy to znaczy ?e ju? nigdy nie ujrzymy ?adnej z cz??ci sagi? Raczej nie. Za tydzie? na PSP wyl?duje bezpo?rednia kontynuacja MGS 3, co wi?cej ju? teraz zosta?o zapowiedziane ?e je?li MGS: PO odniesie oczekiwany sukces zobaczymy prawdopodobnie kolejne sequele PO. Przecie? mi?dzy wydarzeniami z nadchodz?cych przygodach Big Bossa a powstaniem OH istnieje luka któr? trzeba czym? wype?ni?, jest jeszcze sporo do powiedzenia.
By? mo?e kiedy? wrócimy do czasów OH, kto wie czy nie na PS 3. Zobaczyliby?my m?odego Snejka, rozwój jego osobowo?ci, podobnie by by?o z BB, teraz mo?na by by?o przedstawi? wydarzenia oraz jego posta? przez pryzmat tego czego si? o nim dowiedzieli?my z MGS 3 oraz PO. Jeste?my w posiadaniu tak bogatego materia?u fabularnego oraz sporej ilo?ci informacji o tych postaciach ?e do tego nie trzeba by?o anga?owa? nawet Kojimy, powsta? by ca?kiem nowy tytu? z uniwersum serii.
Cho? nie wykluczone ?e powstanie MGS 5, jestem pewien ?e Hideo w zako?czeniu "czwórki" zostawi otwart? furtk? dla kontynuacji, któr? prawdopodobnie on ju? nie stworzy ale przecie? Kojima ?adnej z cz??ci MGS nie stworzy? sam. Przy pisaniu scenariusza MGS 2 mia? pomoc, za? MGS 4 nie wyre?yseruje bezpo?rednio. Jestem niemal pewien ?e Hideo przygotowuje now? ekip? do kontynuowania serii, ?e tak si? wyra?e przekazuje znicz nowemu pokoleniu :D A jak by powiedzia? The End:
"The time has come for a younger generation to rise". Kto wie mo?e w MGS 5 pokierujemy bardziej dojrza?ym Raidenem albo doros?ym ju? dzieckiem Olgi? Czas poka?e.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Gac666x » Śr lis 29, 06 13:10

Znaj?c Konami jak i inne firmy japo?skie, to mo?emy by? pewni, ?e jeszcze doczekamy si? MGS 6-XII itp, to zbyt dobre by ko?czy?. Patrzcie na FFy ;). (aczkolwiek z nich lubie tylko 7mke).
I am your Doom...
Zapraszam -->the-predator.prv.pl
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez uci » Śr lis 29, 06 13:59

ale znów ff to za ka?dym razem inna gra, inni bohaterowie itp.
równie dobrze ka?dej czesci mo?na by nadac inny tytu? i by?o by 12 ciekawych rpgów.
W przypadku MGSa ci?zko bedzie bez SS, ale cóz zobaczymy kto zostanie jego nastepca...
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez SaladinAI » Śr lis 29, 06 16:48

Jeszcze mo?na by zapyta? co stanowi si?? serii MGS - doskona?a fabu?a czy posta? Snejka? I czy jedno i drugie mog? si? bez siebie obej???
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Mr_Zombie » Śr lis 29, 06 16:57

Ci??ko bez SS?
Có?, MGS3 by? bez Solid Snake'a, i jako? si? trzyma?. Podobnie MGS:PO, Ac!dy.
Zreszt?, tak jak ju? wspomnia? Saladin - jest du?o miejsca pomi?dzy MG1 a MG2, MG2 a MGS, MGS a MGS2 no i MGS2 a MGS4, by wype?ni? je grami.

Nie wspominaj?c ju? o tym, ?e mo?emy si? jeszcze doczeka? Metal Gear Liquid czy Metal Gear Solidus - w ko?cu obaj braciszkowie równie? nie pró?nowali ;).
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez SaladinAI » Śr lis 29, 06 17:07

No tak ale nie zapominaj ?e BB i SS to niemal?e dwie te same postaci, oczywi?cie je?li nie liczy? charakterów i ich historii to pod wzgl?dem wygl?du i g?osu prawie si? nie ró?ni? i dla ma?o spostrzegawczego gracza oni s? identyczni. Natomiast wprowadzenie zupe?nie nowej postaci (niekoniecznie) przy kompletnym braku Snejka to zupe?nie inna bajka.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Mr_Zombie » Śr lis 29, 06 20:13

W MGS2 Snake gra? (mimo wszystko) rol? drugoplanow?. Przy kilku zmianach w scenariuszu mo?na by go by?o bezproblemowo w ogóle wyrzuci?, bez zmiany jako?ci gry.

Zreszt?, trzeba w takim razie rozró?ni? co si? rozumie za "W przypadku MGSa ci?zko bedzie bez SS" - chodzi o sam? posta? Solid Snake'a, czy jak?kolwiek posta?, która ma podobny wygl?d (bo mimo wszystko, ze wzgl?dów technicznych, Solid z MGS wygl?da inaczej ni? ten z MGS2, BB z MGS3 wygl?da inaczej ni? Snake z MGS2, a SS z MGS4 to w ogóle ju? inna bajka) i grana jest przez Hayter'a.
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez uci » Śr lis 29, 06 21:11

Metal gear liquid? - nie wiem ale jakos liquid nie wydawa? mi si? typem speca od skradania.

Ale wracaj?c BB i SS s? niemal?e identyczni (znam ludzi którzy nawet mysleli ?e MGS3 to gramy SS przed akcj? w MG1), w Ac!dach tez mamy SS cho? w alternatywnej historii (podobnie jak w MG:GB). Tylko w MGS2 naprawde grali?my Nie-snakiem, a co do raidena to wszyscy wiedziali jak zamiesza? i róznie zosta? odebrany, jak dla mnie gra to najpierw bohater a dopiero potem fabu?a...
uci
Uber Big Boss

Postprzez Mr_Zombie » Cz lis 30, 06 09:11

Raiden zamiesza? tylko dlatego, bo nie trafi? w gusta ameryka?skich i europejskich graczy, którzy w tego typu grach wol? widzie? napakowanych sterydami, zaro?ni?tego komandosa z grubym g?osem, ani?eli m?odego, delikatnego bishonena, którego ?atwo mimo wszystko pomyli? z dziewczyn? (kuzynka, widz?c jak gram w MGS2, ca?y czas my?la?a, ?e Raiden to baba >_>).

A w Ac!d1 z tego co s?ysza?em...

[SPOILER!!!]

.
.
.
.
.

nie ma Snake'a, lecz go?ciu, który my?li, ?e jest Snakiem

.
.
.
.
.

[/SPOILER]

A patrz?c na opis przesz?o?ci Liquida z tego, co napisa? kul w swoim temacie blogowym, to Ciek?y równie? mia? wiele akcji i przygód w swej m?odo?ci, wi?c czemu by nie?
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez Solidny » Cz lis 30, 06 19:50

uci napisał(a):Metal gear liquid? - nie wiem ale jakos liquid nie wydawa? mi si? typem speca od skradania.

A kto przy okazji premiery MGS2 spodziewa? si?, ?e kolejnym specem od skradania oka?e si? Big Boss? ;)

Liquid te? mia? swoje zadania specjalne. Jego nienawi?? mo?e by? ciekawym tematem na kolejn? seri?, tak jak w przypadku Big Bossa.

Na dodatek Liquid by? szkolony przez brytyjczyków i dzia?a? dla MI5, o ile mnie pami?? nie myli, mamy wi?c kolejne podobie?stwo do wielbionego przez Hideo Kojim? Bonda ^^. Tzn by?aby okazja do tego podobie?stwa gdyby taki tytu? powsta?.

W przyapdku Solidusa to co niby? Co? ala MGS4 z ma?ym Raidenem u boku? Zmuszanie dzieci do walki? PEGI b?dzie bezlitosne :wink:
Solidny
Zanzibar

Gram: hipsterskie badziewia
Czytam: Komentarze na YT

Postprzez uci » Cz lis 30, 06 22:32

nom mo?e liquid si? oka?e kolejnym nastepca Solida, ale kto wie, chodzi mi o to ?e on by? nawet brutalniejszy ni? BB, wie widzialbym go bardziej w akcjach pokroju Hitman, gdzie wszyscy gin zabijani z ukrycia.
Ale cóz zobaczymy... a co do Ac!da...juz sie szykuje ma?y artykulik otym kim gramy w obu czesciach;)
uci
Uber Big Boss

Postprzez Old Snake » Pt gru 01, 06 01:47

Na dodatek Liquid by? szkolony przez brytyjczyków i dzia?a? dla MI5, o ile mnie pami?? nie myli, mamy wi?c kolejne podobie?stwo do wielbionego przez Hideo Kojim? Bonda ^^. Tzn by?aby okazja do tego podobie?stwa gdyby taki tytu? powsta?.

Bond pracowa? dla MI 6, która jest agencj? wywiadowcz?. MI 5 jest bodaj?e agencj? kontrwywiadowcz?.
Mi raczej nie podoba si? pomys? na MGS z Liquidem w roli g?ównej, móg?by ewentualnie wyst?pi? epizodycznie np. jak pracowa? dla SAS i niszczy? SCUDy w wojnie w zatoce perskiej. Mogliby wtedy pokaza? dlaczego przeszed? na "ciemn? strone mocy".
Solidus odpada w ogóle. Zostaje jeszcze Metal Gear Grey ;) albo remake MG lub MG2:SS
Świat to poligon między dobrem, a złem
Old Snake
Vamp

Postprzez uci » Pt gru 01, 06 07:01

no i to w?asnie jest jeszcze jedno ale...

bo gdyby akcja MGS5 dzia?a sie ju? po wydarzeniach z MGS4, to bysmy ju? mieli gierkie chyba w klimatach ghost in the shela, bo to ju naprawde by?a by odleg?a przysz?o??. i np. taki tenchu-raiden w futurystycznych klimatach, a co do reszty bohaterów sagi...
MGLiquid, MGSolidus,MGGrey,MGMeryl, tak by mo?na w niesko?czono??...lepiej juz by by?o gdyby wymyslili jak?? now? posta? do nowej serii
uci
Uber Big Boss

Postprzez kotlet_schabowy » N gru 03, 06 21:40

Patrząc na "napływające" informacje to wiadomo, że pojawią się kontynuacje MGS : PO, co brzmi nieźle (powiedzmy ze dwie gierki po PO, aż do chwili przed OH), tyle że raczej na PSP, co już tak dobrze nie brzmi.
kotlet_schabowy
Zanzibar

Postprzez Snake VR » Pn gru 04, 06 02:11

No coz a moze MGS 5 w klimatach Deus Ex'a , to by było ciekawe . Co do nowych postaci to moze dziecko Olgi ........ itd.A moze w czesci 5 bedziemy kierowac kims po ,, ciemnej stronie mocy '' , coz czas pokaze
Snake VR
banan

Postprzez SaladinAI » Wt gru 05, 06 00:29

Plotka?

Kiedy piszę te słowa za pół godziny MGS: PO ujrzy światło dzienne, ale za nim to nastąpi muszę Wam namieszać w głowach :wink: Chodzi o te zdjęcie, a dokładnie o spis kawałków na soundtracku PO:

Obrazek

I jeśli nie zauważyliście to kawałek nr 30 zatytułowany jest....The Frank Hunter!!! Nie wiem co myśleć ale czyżby Null to jednak Gray Fox? Przecież nic na to nie wskazuje, ale nazwa kawałka...No nie mogę już tak niedługo dowiemy się wszystkiego...

BTW: Powyższe zdjęcie pochodzi z oficjalnej strony PO, tyle że japońskiej wersji.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Johny Sasaki » Wt gru 05, 06 01:50

Wybacz, ze Ci sie wcinam w blog. Wydaje mi sie, ze troche inne skladnie mialaby nazwa piosenki jesli chodzilo by o "Polownie na Franka". Z tym, ze "Szczere polowanie" tez mi tak dosc srednio pasuje na tytul... Ale wg mnie, nie ma co liczyc na Gray Foxa w MGS:PO.
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Gram: MGS2,3,5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do ARCHIWUM