Co wybrać????

Och mój słodki, ach mój piękny pierdolniku.

Moderatorzy: Hal, GM

Co wybrać????

Postprzez plastus » Pn gru 11, 06 16:32

No więc,poprosiłem wszystkich na aby dali mi na gwiazdkę kasę i troche tego
bedzie.Chce kupić konsolę ponieważ dotych czas grałem na kompie, a chce sobie pograć w jakieś nowsze części metal gear solid.Myśle że wybiore spośród:PS2,gamecube i PSP.Powiedzcie co sie bardziej opłaca.
plastus
Psycho Mantis

Postprzez kul2 » Pn gru 11, 06 16:38

Na PS2 zagrasz w MGS1/2/3
Na GC w TTS
Na PSP w PO i AC!D1/2

Najwieksza biblioteke gier ma PS2. Poogladaj www.skizo.org i zobacz czy na PSP znalazlbys cos dla siebie oprocz MGSow.
Fajnie ze dodales GaCka, to cieszy :) W sumie to teraz cenys a takie, ze za cene PSP kupisz PS2 i GaCa. Tylko czy znalazlbys cos dla siebie na konsoli duzego N? Konsola to jedno, ale i tak najwazniejsze sa gry w ktore bedziesz grac.
IMO powinines wziac PS2, a najwyzej potem PSP gdy tytuly z PS2 Cie zainteresuja.

Oczywiscie GaCek to bardo dobra konsola, ale nie wiem jak reagujesz na cukierkowate produkcje. Ja ubostwiam, ale wielu ludzi woli krwawa sieke i biora PS2 :) Krwawa sieka tez jest dobra czasami ;)

A nie zastanawiales sie nad Xboxem? Prawie tyle gier co na PS2 i lepsza grafa, w dodatku wmontowany dysk twardy i moim zdaniem lepiej sprawuje sie jako czytnik dvd. Tylko niestety MGSow z wyjatkiem MGS2 brak.
Oczywiscie to sa wszystko current geny, wiec konsole ktore umieraja...
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez odin » Pn gru 11, 06 16:41

Zalezy czego oczekujesz od konsoli.

Jesli uderzasz w mobilnosc, jesli nie ma Cie czesta w domu, jesli masz bogate zycie towarzyskie i czesto spedzacie czas wraz ze znajomymi poza domem najlepszym wyborem bedzie psp. Poogladasz filmy, posluchasz muzyki, no i pograsz w jakies gry. MUsisz sie jednak liczyc z krotkim czasem zywotnosci baterii.

Jesli jednak budzi sie w Tobie sentyment do Metal Gear Solid, najlepszym wyborem bedzie PS2. Dostepnych jest tam najwiecej najbardziej popularnych czesci serii, i na pewno na samej grze w Metal Gear Solid sie nie skonczy. Na PS2 wyszlo multum gier, i to jest jego glowna przewaga. Pozatym odtwarza takze filmy DVD, wiec moze stac sie glowna stacja multimedialna w Twoim pokoju.

Mimo to zostaje jeszcze GC. Ogolnie, wyszlo na niego dosc sporo gier, ale moim zdaniem jak dla Ciebie najlepszym wyborem bedzie jedna z dwuch wyzej wymienionych platform.

Mozesz takze poczekac, i moze uda Ci sie zakupic PS3 ? Zapewniam Cie ze z tego zakupu bylbys na pewno najbardziej zadowolony. PS3 jak zwykle obsluguje wszystkie tytulu wstecz wychodzace na przeszlych platformach tak wiec niczego nie stracisz. Minusem bedzie ogromna cena, no i dosc duza zadkosc owego sprzetu.

Wszystko polega na okresleniu tego czego oczekujesz. Musisz postawic sobie to pytanie i na nie odpowiedziec.
odin
od internetu mi urwiesz!

Postprzez odin » Pn gru 11, 06 16:42

Cholera, kul byl szybszy ;)
odin
od internetu mi urwiesz!

Postprzez kul2 » Pn gru 11, 06 16:45

Jak nie masz HD TV to nawet nie mysl o PS3.

odin Ty juz tak PSP nie wychwalaj bo Ci nie dam DSa w weekend ;d

Nie jestem fanbojem, po prostu chcialem zazartowac.

Lubie swojego DSa, jest fajny, maly, ma dwa ekrany, moge go dotknac a on to czuje, moge w niego dmuchac, a on zagwizdze.
Naprawde cholernie lubie DSa
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez odin » Pn gru 11, 06 17:17

czyli co :O Moglbym zakosic Ci ds na weekend :O ? Moge się wymienić na GB 8)
odin
od internetu mi urwiesz!

Postprzez plastus » Pn gru 11, 06 21:22

i właśnie nie wiem co wybrać,jak część z tych:MGS 3 Snake eater,the twin snakes,czy może portable ops????
bo grałem w co sie dało na kompa czyli MGS 1,MGS 2 i na emu MG 1 i MG 2
i co mam zrobić????
plastus
Psycho Mantis

Postprzez Bizon » Pn gru 11, 06 21:31

Powiem tak:

na PS2 możesz pograć w MGS, MGS2, MGS 3 (no i dodatki).
Kto wie czy nie wyjdzie jeszcze PO na PS2 (ponoć to zależy od wyników sprzedarzy).

GC - jeżeli chodzi o MGS'y to raczej nic nowego... TTS to taki podrasowany pierwszy MGS.

PSP - no cóż tu już mam problem... :D
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez plastus » Pn gru 11, 06 21:50

cholera,a mnie MGS 1 najbardziej sie podobał(chociaż nie widziałem jeszcze MGS 3)i mi twin snakes bardzo odpowiada:) ale może najchętniej kupił bym
wszystko:)
Edit:ale szkoda że MGS 3:subsitence nie wyjdzie na kompa:(
to bym miał troche ułatwione zadanie:)
Ostatnio edytowano Pn gru 11, 06 21:53 przez plastus, łącznie edytowano 1 raz
plastus
Psycho Mantis

Postprzez kul2 » Pn gru 11, 06 21:50

Bierz MGS3, czyli PS2, na ta konsole jest naprawde ogromy wybor tytulow.
Napisz moze jakie gry lubisz najbardziej, bo kupowanie konsoli dla jednej gry to dosc ryzykowny interes, mozesz kupic zla i bedzie sobie stala smutna taka.
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez plastus » Pn gru 11, 06 21:59

Na PS2 to jest pare serii które lubie oprócz MGS:Tenchu,Silent Hill,Devil may cry, i pare oinnych
plastus
Psycho Mantis

Postprzez kul2 » Pn gru 11, 06 22:03

No to sie nie zastanawiaj tylko bierz ps2 ;)

GC to mimo wszystko konsola nie dla wszystkich [tak kul, zniechacaj ich, zeby gry na allegro byly tansze buahahahahahaha]
A PSP to takie PS2 w kieszeni, a nie kazdy lubi grac na malych konsolach. W dodatku, przynajmniej dla mnie, nie ma tam killerow oprocz MPO.
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez plastus » Pn gru 11, 06 22:13

hmm,MPO to taki fajny skrót:)Chyba mnie namówiliście biore PS2!!!
plastus
Psycho Mantis

Postprzez snake_2000 » Wt gru 12, 06 22:59

PS2 to chyba najlepszy wybór z racji największej biblioteki gier ale na Twoim miejscu pomyślałbym także nad Gackiem bo ma on naprawdę w cholerę świetnych, klimatycznych, specyficznych(ale w jak najbardziej dobry sposób) a zarazem ślicznych gier.
Oprócz TTS jest wspaniała seria Resident Evil (szczególnie Remake..coś pięknego), ponadto Zelda, Star Wars(przede wszystkim kozackie pełne bonusów Rouge Leader i Rebel Strike), następnie różne Mariany przy których może się bawić cała rodzina i wiele wiele innych.
Sama cena kosteczki też nie jest aż tak wymagająca, na allegro używki z paroma grami w dobrym stanie stoją za 200-300 zł, a w ostateczności za nowego wychodzi do 350 zł.
Dlatego jeżeli po kupnie PS2 będziesz czuł jeszcze jakiś niedosyt i będziesz chciał pograć w klimatyczne wspaniałe gierki za niezbyt dużą kasę to gorąco polecam Gacka :P
snake_2000
Machinegun Kid

Postprzez plastus » Śr gru 13, 06 16:45

jedyne co minie pcha do zakupu kostki oprócz TTS jest ZELDA.Pamiętam to
z N64 i ocarina of time,to były czasy....
plastus
Psycho Mantis

Postprzez odin » Śr gru 13, 06 17:21

Podsumowywwujac, najlepszym wyborem jest ps2, mozliwe ze kolejnym ciekawym jest xbox. Nie zawsze bedziesz gral w jedna i ta sama gre, i na prawde mnogosc tutulow na tych dwoch platformach spokojnie zrekompensuje Ci brak takiego TTS.

I wiesz co ? Mysle ze juz w pierwszych 2 postach zyskales odpowiedz. Mimo to wiekszosc uzytkownikow jedynie to potwierdzila. Nie ma sensu prowadzic tego tematu dalej i dywagowac na temat, "ale moze", "sam nie wiem" i innych. Musisz podjac decyzje, nikt tutaj jej za Ciebie ostatecznie nie podejmie.
odin
od internetu mi urwiesz!

Postprzez kul2 » Śr gru 13, 06 19:31

Wind Waker to troszke inny Zeldus, mimo iz bardzo dobry niekazdemu podchodzi.
Jak sie juz zdecydujesz napisz na co ;)
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Psycho_Mantis_3 » Śr gru 13, 06 20:52

PSP - kilka mega wypaśnych exclusive jak GTA Vice City Stories, czy PO. Do tego świetny gameplay, mimo małego ekraniku:) cudowna konsolka :*

PS2 - ogromny dobór tytułów, MGS, SH, RE, Black, Killzone, DMC idt. moim zdaniem najlepsza spośród trójeczki konsolka.

GC - tu się nawet nie wypowiadam, bo nie mam, nie miałem, nie grałem ;]

Liczyć się musisz z tym że PS2 powoli zgaśnie z początkiem 2008 roku, kiedy to zadominują Next geny. PSP natomiast dalej będzie działać :)
Psycho_Mantis_3
Machinegun Kid

Postprzez odin » Śr gru 13, 06 22:38

Dobra, serio ten temat to juz zawracanie dupy. Podejmij decyzje i zaakceptuj Swoj wybor.
odin
od internetu mi urwiesz!

Powrót do Pierdolnik