Wii & WiiU

Moderator: GM

Postprzez odin » Śr gru 13, 06 00:01

Caly weekend mowisz ? Brac spiwory zatem :) ?
odin
od internetu mi urwiesz!

Postprzez Gac666x » Śr gru 13, 06 00:58

Kul wpadłem na taki Idea. Co robisz na sylwka xD? Jeśli do mnie kumpel nie przyjedzie (a raczej niestety tak będzie) to będe wolny i na te sobote/niedziele moge się do Ciebie wtarabanić xD.

I must touch your wii... its so nice and shiny.
I am your Doom...
Zapraszam -->the-predator.prv.pl
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez odin » Śr gru 13, 06 01:53

Ja watpie czy kul bedzie sam spedzal sylwestra ;) ALE GDYBY BY GDY BY NYBY GDY BY !!! To ja też chce ;)
odin
od internetu mi urwiesz!

Postprzez solidus grabczas » Śr gru 13, 06 09:09

Odin u mnie nie ma możliwości żebym przyjechał na jeden dzień bo mieszkam w Białym i jeżeli nie wiesz gdzie to jest to odrazu uprzedzam że autobusem jechałbym jakieś 10h czy coś koło tego więc albo na dłużej bym mógł wpaść albo w ogóle ;P
solidus grabczas
Fatman

Postprzez odin » Śr gru 13, 06 09:50

Moglem spojrzec... racja... wiesz co... mysle ze wulgarne i niepoprawne nie bedzie zostac u kula na weekend. Bardzo wiele zalezy od tego czy kul owy weekend moze spedzic wlasnie w ten sposob.
odin
od internetu mi urwiesz!

Postprzez kul2 » Śr gru 13, 06 10:19

U mnie miejsc do spania jest calkiem sporo, gorzej z posciela.
Jakbyscie sie chcieli wtranzolic na sylwka to musialbym pogadac z wlascicielami owego domu [czyt. z rodzicami] i z pewna przekochana dziewczyna, z ktora mielismy zaczatki jakichs planow.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Gac666x » Śr gru 13, 06 11:13

O pościel to sie nie martw, mam podręczny śpiwór, nawet se poduszke moge przywieść, a spać na podłodze to nie problem, nie do takich rzeczy jestem przyzwyczajony xD.

Kul to jest tylko idea, jak masz go spędzać z dziewczyną to wiadomo, że to priorytet. Ja miałem plan robienia sylwka u siebie, ale narazie drużyna coś sie kiepawo zbiera niestety.
I am your Doom...
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez odin » Śr gru 13, 06 11:40

Blagam was, Odin, nie 0din, nie oDiN, oDIN a po prostu "odin". Z małych literek. Dziekuje :)

Sam pomysl z sylwestrem u kula jest calkiem interesujacy, ale kwestja przekochanej dziewczyny powinna byc wazniejsza. Do tego dochodzi jeszcze rodzimierz ( str. pol. ) w domu przebywajacy :)

A co do poscieli...

Jak masz fotel to ja biore fotel. posciel jest kompletnie nie potrzebna, wystarczy jakas izolacja od podloza w postaci foteli, krzesel, koca. No daj spokoj, przeciez nie bedziemy zadac od Ciebie oddzielnych lozek itede :)
odin
od internetu mi urwiesz!

Postprzez kelen » Cz gru 14, 06 20:26

Przez pewien okres czasu zastnawaialem sie nad zebraniem pieniazkow na ta konsole, bo mialem wiele nadziei na nia. Cholernie spodobal mi sie pomysl z controllerem. Wiadomo, grafika w konsolce miala byc 'troche' gorzsa od ps3 i x360, ale pomyslalem, ze zle nie bedzie. Jednak, jak zobaczylem filmik porownujacy grafe trzech najnowszych konsol to... zwatpilem. Co najwyzej kupie se, jak nie bede mial w co grac i nie zal bedzie mi kasy wydawac. Ale... cholera, ta ochota wyprobowania tego gameplaya... :D kul, ty jeszce w tych katowicach? : >
kelen
Predator

Postprzez uci » Cz gru 14, 06 22:01

tak mnie dziwi że ta grafika to jest w tym wszytskim najwazniejsza...
Mi się zawsze wydawalo że miodnośc gry...
I że o konsoli powinny stanowić jej gry, nie parametry;)

Ale wracając do tematu, kul, uzalezniłeś się już?:)
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez kul2 » Cz gru 14, 06 22:05

Po kolei.

Gac musze z dziewczyna porozmawiac i dam tu znac, nawet jezeli nie w tym roku to pomysl jest przedni i mozna to zorganizowac, tylko robienie czegos na 2 tygodnie przed sylwkiem jest karkolomnym wyzwaniem.

odin wiesz ze mam ultra fajny fotel ;)

nelec1 oczywiscie ze dalej

uci chyba jeszcze nie, ale swieta nadchodza wiec kto wie ;)
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez kelen » Cz gru 14, 06 22:37

uci napisał(a):tak mnie dziwi że ta grafika to jest w tym wszytskim najwazniejsza...
Mi się zawsze wydawalo że miodnośc gry...
I że o konsoli powinny stanowić jej gry, nie parametry;)

Ale wracając do tematu, kul, uzalezniłeś się już?:)

Wiesz, po nastepnej generacji spodziewalem sie czegos lepszego.
kelen
Predator

Postprzez kul2 » Cz gru 14, 06 22:39

Coz, kazdy oczekuje czegos innego.
Ty pieknej grafy, ja grywalnosci i pomyslow.
Zreszta to i tak malo wazne, wazne by gry dawaly radosc.
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Gac666x » Cz gru 14, 06 22:39

Nieno wiadomo, to taki ultra sponton ;], aczkolwiek takie są najlepsze huehuehue.

Please nie róbmy z tego Next-gen war...
I am your Doom...
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez kelen » Cz gru 14, 06 22:41

kul, moze to zle okreslilem, ale wcale nie mialem na mysli teog, ze grafa najwazniejsza. dla mnie zawzse bezdzie wazna grywalnosc i miodnosc, ale na co popatrzec tez czasem trzeba, a skoro nowa generacja wchodzi, mysle, ze cos me oko zaskoczy. ;)
gac, w zadnym wypadku - wyznaje wzsytkie konsole rowno XD
kelen
Predator

Postprzez kul2 » Cz gru 14, 06 22:47

To jest kwestia pojmowania pojecia nowej generacji. Dla mnie nie jest to kolejny rozwoj grafiki, bo w takim wypadku ktora mamy juz generacje gier na PC? Co rusz jest nowy lepszy sprzet i nowe wieksze mozliwosci.

Nowa generacja powinna byc nowa, wprowadzac cos do tej pory nieznanego, a nie kontynuowac imo bezsensowna walke na lepsze efekty.
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez uci » Cz gru 14, 06 23:39

to przyznam - next - gen to nie tylko grafa, ale i rozwiązania, ta esencja czegos nowego i pod tym wzgledem najlepiej wychodzi WII ze względu na pady.
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez odin » Pt gru 15, 06 00:29

Jak najbardziej. Zreszta nextgen to samo okreslenie do nowej generacji ktora juz w samych zamyslach polega tylko na wykorzystaniu technicznym tego co jest w danej chwili dostepne tak aby stworzyc warunki dla niekonwencionlanych lepszych tytulow...
A nintendo zawsze potrafilo jednak mimo mniejszych nakladow stworzyc je lepsze.
odin
od internetu mi urwiesz!

Postprzez Old Snake » So gru 16, 06 02:30

sorry za offtop ale co z tym sylwkiem u Kula? Bo gdyby to doszło do skutku to mogę zabrać 4 osoby z Wawy, okolic lub jak będzie po trasie.
Świat to poligon między dobrem, a złem
Old Snake
Vamp

Postprzez kul2 » So gru 16, 06 10:04

Gac musze z dziewczyna porozmawiac i dam tu znac, nawet jezeli nie w tym roku to pomysl jest przedni i mozna to zorganizowac, tylko robienie czegos na 2 tygodnie przed sylwkiem jest karkolomnym wyzwaniem.

Bardzo Ci sie chwali Twoja chec pomocy :)
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez whymaster » So gru 16, 06 14:56

Wii - fajny pomysł dla tych co nie mają kasy na nic lepszego, chociaż... jak pierdolniesz tym padem w tv lub coś cennego (jak już pewnie z ponad tysiac amerykanów [ słyszalem historię zniszczenia 60 calowej plazmy, więc..]), to koszt będzie większy. Z chęcią bym zagrał dla próby, ale jak wracam do domu zmęczony, to nie chce machać kiełbasą przed tv, tylko spokojnie leżąc grać w jakiś grejt hit. Jeszcze mnie sąsiedzi zobaczą i uznają za debila.
Już odchodzisz w niepamięć, Już nieważne ludzkie łzy, Już niepotrzebne moje zdanie, Tylko nasze, cudze sny. - Whymaster
whymaster
Semper Fi

Postprzez Mr_Zombie » So gru 16, 06 15:12

Po pierwsze - Wii nie jest konsolą dla ubogich lecz konsolą dla ludzi, którzy dość mają grania cały czas w ten sam sposób. W ogóle wkurza mnie taki pogląd, że osoby, kupujące PS3 to elita (tak, słyszałem już taki komentarz >_>), a ci, co kupują Wii to biedacy...

Po drugie - jeżeli ktoś nie potrafi przymocować wiilota do przegubu ręki za pomocą smyczy, bądź gra niczym pewna pani z filmiku na youtube (nie mogę teraz znaleźć, ale przypuszczam, że większość wie, o co chodzi) to już jego sprawa. Z tego co wiem, grając w Wii nie trzeba rzucać sie po całym pokoju, jak to było pokazane na reklamówkach, lecz wystarczą nawet lekkie ruchy ręką.
W ogóle, nie wiem, z jaką siłą należałoby rzucić wiilotem, by ten mógł zbić ekran telewizora o_O.

Po trzecie - jeżeli nie kupujesz/robisz czegoś, bo boisz się, co pomyślą o Tobie sąsiedzi to... polecam serial "Co ludzie powiedzą", żebyś przypadkiem nie skończył potem jak pewna Hiacynta Bukiet ^^.
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez whymaster » So gru 16, 06 15:17

Serial mam cały na dvd :D Co do Wii to wiesz, prawda prawdą ostro kuleje jeżeli chodzi o bebechy w stosunku do innych konsol. Jest tańsza, ps3 może dla elity nie jest, ale powiedzenie kutaragiego, że jak kupujemy dobrej klasy telewizor to płacimy więcej, o ile nie spierdzielą tego co obiecali ( co jest raczej hmm pewne, że spierdzielą :d), bedzie miało sens przy ich konsoli. Nie umniejszam Wii, bo np. patrząc na DS'a, który bije na głowę PSP w sprzedaży, to możliwe, że to samo będzie z Wii. Ja kupuje konsolę, nie by skakać przed tv, po prostu, jak napisałem, wracam późno zmęczony, to chce usiąść i pograć normalnie, a jeżeli chce się pomęczyć to idę na boisko.

A co do siły by zbić telewizor, wiesz tamta historia była taka, że koleś puścił pada, a tv wisiało na ścianie. LCD sie zachwiało i spadło na ziemie, rozwalając się na pare części. :D
Już odchodzisz w niepamięć, Już nieważne ludzkie łzy, Już niepotrzebne moje zdanie, Tylko nasze, cudze sny. - Whymaster
whymaster
Semper Fi

Postprzez kul2 » So gru 16, 06 16:59

Why wiesz doskonale, ze wii-lotem nie trzeba machac jak mieczem, wystarcza delikatne ruchy nadgarstkiem. Ja, gdy przychodze po ciezkim dniu do domu nie mam ochoty grac w cokolwiek, niezaleznie czy mam machac nadgarstkiem, czy tylko cwiczyc kciuki.

A jezeli mam sily to wole zagrac w cos co da mi wieksza frajde, a na chwile obecna nie widze dla siebie na PS3 nic oprocz MGS4, podczas gdy na Wii juz mam kilka upatrzonych tytulow.

W dodatku do party games konsola wielkiego N bedzie idealna, podczas gdy niewiadomo jak to bedzie z PS3.

Kutaragi to cham i buc :/
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez solidus grabczas » So gru 16, 06 18:38

Elitą można nazwać fanboyów PS3 bo za posiadania czego innego mogą się zabić (na pewno znajdą się tacy)
a teraz na poważnie
Kul podesłał mi ilość sprzedanych konsol w tym roku DS bije nawet PS3!! Wii jest na drugim miejscu ogólnie rzecz biorąc nalegałbym żeby Kul wstawił tą listę bo nie chcę jedynym który jest gotów iść do kibla z wrażenia (jak wklei na pewno nie będę xD)
Welcome back Commander...
solidus grabczas
Fatman

Postprzez kul2 » So gru 16, 06 18:43

1. DS Lite 309.630 [6.461.463]
2. Wii 85.439 [435.797]
3. PlayStation 3 50.171 [238.007]
4. Xbox 360 35.343 [145.632]
5. PlayStation 2 30.460 [1.328.127]
6. PSP 28.930 [1.592.958]
7. GameBoy Advance SP 1.896 [217.146]
8. GameBoy Micro 1.555 [138.488]
9. GameCube 569 [71.976]
10. Nintendo DS 167 [957.676]
11. GameBoy Advance 17 [3.409]
12. Xbox 6 [1.722]

Przed nawiasem zeszly tydzien, w nawiasie caly rok.
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Mr_Zombie » So gru 16, 06 19:10

solidus grabczas napisał(a):Kul podesłał mi ilość sprzedanych konsol w tym roku DS bije nawet PS3!!

Wziąć jednak trzeba poprawkę na to, że PS3 sprzedała się taka ilość, jaka została dostarczona do sklepów (czyt: wcześniej wyprodukowana), więc była pewna poprzeczka nie do przekroczenia dla tej konsoli.
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez whymaster » So gru 16, 06 20:01

Czyli i tak wina Sony...
whymaster
Semper Fi

Postprzez Gac666x » N gru 17, 06 01:36

No i co sony bedzie mialo za rok? Będzie tym czym jest PC. Microsoft juz za rok wypusci nowego Xboxa, a PS3 bedzie dalej takie same. Wiec Wii prezentuje ze sobą coś nowego, Xbox moze sie poprawi za rok, a z PS3 to bedziemy czekac jakies 4 do 8miu lat ;], nic szczególnego oprócz mocy.

Osobiście chciałbym Wii, ale chciałbym na niego jakąś fajną grę pokroju Red steel ale lepszą hehe ;).
I am your Doom...
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez whymaster » N gru 17, 06 13:17

Ciężko cokolwiek wybrać tak szczerze, niczemu jak narazie nie ufam. Sądze, że za rok może 1,5 roku, gdy sytuacja będzie bardziej przejrzysta zdecyduje się na zakup konsoli, bo na starcie to kupują ludzie, którzy raczej przepadają za sprzętem lub jak w przypadku Wii stawiają na coś nowego.
whymaster
Semper Fi

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Gry i Konsole