Zielony obraz w mgs1 :D

Problemy techniczne. Przed założeniem tematu sprawdż czy problem nie został już opisany.

Moderator: GM

Zielony obraz w mgs1 :D

Postprzez Blizzard » So gru 16, 06 22:53

Witam, mam wielki problem. Otóż podczas grania w MGS1 podczas niektórych cytscenek pokazuje się zielony obraz w czarnej ramce :( niewiem jaka jest tego przyczyna, bo inne cutsceny działają normalnie i po chwili znowu. Przykładowo po walce z Grey Foxem pokazuje isę to chyba z 3-4 razy :| grę przeszedłem, ale nieczuję wielkiej satysfakcji, bo niewiem czy nie przeoczyłem jakichś fajnych scenek :( ktoś się spotkał z podobnym problemem ? prosze o pomoc, wybrałem full instalacje. Mój arcyzłom:

Celeron 2,2Ghz, 640 ddrram i gf4 mx ;P [/i]
Blizzard
Coward Duck

Postprzez Mr_Zombie » N gru 17, 06 00:19

Aha, jeżeli dobrze kojarzę, to podczas tych scenek są filmiki jedynie informacyjne (podczas gadaniny Bakera jest o rakietach atomowych, podczas gadki z Otaconem o anime itp).
Nie pamiętam, czy słychać podczas tych brakujących cut-scenek rozmowę - jeżeli tak, to praktycznie niczego nie straciłeś, bo nic tam się nie dzieje. Jeśli zaś nie - to w dużej mierze nie poznasz jedynie faktów technicznych/naukowych/historycznych, ale nic takiego, co by nie pozwoliło zrozumieć fabuły.

Po prostu brak Ci jakichś kodeków, które standardowo są w Win98, a brak ich chyba w późniejszych Windowsach (bo na Win98 nie miałem tego problemu nigdy, teraz na WinXP mam).
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez Blizzard » N gru 17, 06 14:19

Tak o to chodzi. No cóż, szkoda trochę, że prawdopodobnie niema na to sposobu, ale dobrze że nie są to jakieś wartosciowe scenki :)
Blizzard
Coward Duck

Postprzez kul2 » N gru 17, 06 15:00

'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Sage » N gru 17, 06 15:02

gdzie nie ma sposobu =.=

Ściągnij jakiś codec pack, może ustawienie zgodności do w98 coś tu zmieni, chociaż tu akurat nie wiem.
TONIGHT WE DINE IN HELL!
Obrazek
Sage
Zanzibar

Postprzez Blizzard » N gru 17, 06 15:15

Sage, Ci to pomogło ? te kodeki ?

PS. dzięki kul:)
Blizzard
Coward Duck

Powrót do Problemy Techniczne