Wibracje

Problemy techniczne. Przed założeniem tematu sprawdż czy problem nie został już opisany.

Moderator: GM

Wibracje

Postprzez Bizon » Pt gru 22, 06 14:04

No więc mam nowego pada Logitecha: Obrazek

I gram nim w MGS'a. Wszystko fajnie, tylko czy da radę ustawić wibracje w grze?

Wiem że są starsze od MGS'a gierki na PC które osługują wibracje, więc może ktoś zna rozwiązanie...
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez Johny Sasaki » Pt gru 22, 06 14:29

O ile mi wiadomo to ten pad nie ma wibracji (sam go mialem). A jesli ma no to coz... Jesli gra nie ma opcji force feedback a Twoj pad wykorzystuje ten rodzaj wibracji, to nie pograsz. Jesli natomiast masz Sound Force Feedback, to no problem - wkladasz wtyczke w gniazdko na sluchawki i wkladasz w nie glosniki/sluchawki i masz wibracji.

PS - za 30zl mozna kupic przejsciowke PS > PC
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Gram: MGS2,3,5

Postprzez odin » Pt gru 22, 06 14:44

Przy emulacj takim np. epsx da sie ustawic wibracje w opcjach controler setup. Wlasciwie we wszystkich obecnych komputerach sredniej klasy cenowej mozna spokojnie pograc na emulowanym Metal Gear Solid 2 nie wspominajac o Metal Gear Solid z psx. I Bedac szczerym opcje graficzne czy dzwiekowe sa o wiele bardziej rozbudowane.
Nie wiem czy konwersja na pc pozwala doswiadczac wibracji, moge sie mylic, jednak ja grajac normlanie wibracji chyba nie uswiadczylem ( przynajmniej nie zapamietalem ).
A posiadajac tego pada:

http://members.lycos.co.uk/milosz/signa ... re-pad.jpg
Obrazek

w innych grach wibracje byly. Co prawda slabe w porownaniu do psx'owych, jednak zawsze byly ;)
odin
od internetu mi urwiesz!

Postprzez Bizon » Pt gru 22, 06 15:00

Johny, są dwie wersje tego pada.
Ja mam tą z wibracjami (20 zł droższa).

Wiem że jeżeli chodzi o emulację to jakoś tam działą, ale mi chodzi o wibracje w MGS na PC...
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez odin » Pt gru 22, 06 15:13

Na gamespot napisali ze sie da. Chociaz recenzja wyglada na czysto zerznieta z wersji na psx.

Niech ktos pomoze :?
odin
od internetu mi urwiesz!

Postprzez Johny Sasaki » Pt gru 22, 06 15:27

Z tego co sie orientuje wibracji nie uzyskasz w MGS1 na PC jesli nie masz systemu Sound Force Feedback w padzie tylko zwykle FF (ktory notabene jest o wiele fajniejszy)
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Postprzez Gac666x » Wt gru 26, 06 02:00

Niby manta oferuje wibracje w grach w ktorych nigdy wibracja nie byla dzieki direct x, ale chyba to gowno prawda bo nigdy nie uswiadczylem.

W MGS1 raczej nie zaimplementowali tego, wiec raczej bym sie nie łudził, przykro mi.
I am your Doom...
Zapraszam -->the-predator.prv.pl
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez Johny Sasaki » Wt gru 26, 06 17:17

Wibracje bez DX to zapewne Sound ForceFeedback ktory jest kaszanka okrutna, ze wzgledu na to, ze wibraje powstaja na podstawie tego co sie dzieje w grze w warstwie muzyczno-dzwiekowej (pomijajac fakt ze wibraje albo urywaja rece albo ich prawie nie czuc, bo o nieodpowiednich momentach wibrowania chyba nie musze wspominac). W takim systemie dziala m.in. pad firmy X-Technologies PC Dark Rumble.
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Powrót do Problemy Techniczne