-Virond- Jestem tylko nic nie znacz?cym elfem z dalekiego rodu...
, mam sie juz ba?? :wink: nie ma czego, to nawet nie jest thiller, chyba ze kogos strasz? jeszcze skrzypi?ce drzwi. Nie ma te? ciekwaego klimatu. Widac ze gosc od muzyki sie postaral bo opatrzyl film fajnymi kawaleczkami, pasujacymi do klimatów Nowego Orleanu i Hoo-doo. Cala reszta to kapa. Nie ma wlasnie tego klimatu...hm pamieta ktos pierwszego Gabriela Knighta? No wlasnie o to chodzi. Ale za to final calej opowiesci jest zaskakujacy i " milutki ". Tylko malo oryginalny...jak wszystko inne w kazdym filmie "tworcow Ringu" - niech im ktos wreszcie zabroni tego sloganu na plakatach bo sie juz zygac chce

)

Dymek napisał(a):dobry nawet by? Universal soldier. A filmy które bardzo lubi? to: Predator, Terminator II, Aliens II i IV, Hannibal, American Pie (wszystkie cz??ci) Pi?a, ?wit ?ywych trupów, ca?a trylogia Powrót do przysz?o?ci no i Star wars...
...trylogia Powrót do przysz?o?ci...

) nie udawali superherosów, a normalnych za?ogantów statku Nostromo. Nie byli szkoleni do tego typu akcji tak wi?c nie ma si? co ich czepia?. (Gdy nast?pi?a premiera filmu, film okaza? si? tak przera?aj?cy, ?e wiele ludzi musia? opu?ci? kino, poniewa? nie mogli znie?? napi?cia).
.
). Niektórych wiadomo razi troche technika komputerowa, jednak trzeba zauwa?y?, ?e komputery wtedy nie by?y tak mocne, a musieli jako? nakr?ci? szybkie poruszanie si? Obcego w oddali, jak i w zbli?eniach (np. po suficie). Wygl?d Obcego te? si? zmieni?, jedna z teorii g?osi, ?e zmieni? si? poniewa? hostem nie by? cz?owiek, a zwierz? (pies, a w DC Mu?), czworono?ne na dodatek, dlatego te? Obcy porusza? si? cz??ciej (prawie zawsze) na czterech ko?czynach. Film zako?czony z hukiem i upragnion? przez Ripley (jak i przez fanów, bo bardzo jej wspó?czuli, ?e musi si? tyle m?czy?) ?mierci?.
) pocz?tek git super. Ale pó?niej! tO BY?O STRASZNE!! ten film by? tak dziadowski i do dupy ?e ma?o si? nie rozp?aka?em ?e mo?na by?a tak zpie***li? tak dobry materia? na film. Jeden alien rozwali? dwóch predatorów....jasne. mOTYW z brakiem amunicji i broni by wszyscy ca?y czas uciekali. Oczywi?cie pradator bezsensownie ginie wszystko si? dobrze uk?ada i prze?ywa tylko jeden cz?ek. BEZSENS. Jedyne co mo?e by? dobre to to ?e gdy powstanie druga cz??? (po ko?cówce mo?na si? tego spodziewac) b?dzie lepsza.

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości