Najciekawszy boss w MGS3.

Posty dotyczące MGS 3 i Subsistence

Moderatorzy: Snake., Bizon, GM

Postprzez PiotrB » N lis 05, 06 20:18

Johny Sasaki napisał(a):Czy myk z przestawieniem daty nie popsuje statystyk potrzebnych do zdobycia IFP?

Krótko i zwi??le: Nie.
PiotrB
The Fear

Postprzez Johny Sasaki » N lis 05, 06 20:24

Krotko i zwiezle: Dzieki!:)
End of off-topic:)
Johny Sasaki
Zanzibar

Gram: MGS2,3,5

Postprzez plastus » Wt sty 16, 07 13:01

THE SORROW.Klimacik "walki" jest taki że hejjj:) Po za tym walka skłania do myślenia. :)
plastus
Psycho Mantis

Postprzez Uzion » Wt sty 16, 07 16:22

The Boss - Zadnych kombinacji, zadnych nadprzyrodzonych umiejetnosci, a wrecz przeciwnie, takie same jakie ma Snake. Walka na calkowitej rowni. Niby nic specjalnego, ale najlepsza ze wszystkich.
Uzion
The Fury

Postprzez Boras » Wt sty 16, 07 18:05

Taa zgadazm sie z przedmówcą... Z The Boss walczyło mi sie najlepiej bo nietrzeba bylo patrzec na jakies wygibasy, stylu Fear'a:P Tylko czysta przyjemna walka (najlepiej z cqc):D
... odkąd nie jesz mięsa, salami to dla Ciebie rarytas...
Boras
Dostanie bana!

Postprzez PiotrB » Wt sty 16, 07 22:10

Walka z The Boss jest bardzo przyjemna, ale mogłaby być trudniejsza na Extreme/European Extreme.

Volgin na Extreme jest trudny, ale tylko na staminę.
PiotrB
The Fear

Postprzez Johny Sasaki » Wt sty 16, 07 22:19

Chyba, ze sie ma IFP;] Chociaz cygaro ze spray'em bardzo dobrze dziala na niego.
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Postprzez Solidny » Wt sty 16, 07 22:30

Gdyby na Extreme nie było kamery, która pokazuje gdzie jest The Boss, to poziom walki skoczyłby zdecydowanie do góry moim zdaniem :)
Solidny
Zanzibar

Gram: hipsterskie badziewia
Czytam: Komentarze na YT

Postprzez Johny Sasaki » Wt sty 16, 07 22:32

Mi sie bardzo ciezko walczy z The Boss nawet na Easy, bo nie umiem kontrowac jej atakow a i mam problem z jej zauwazeniem... :(
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Postprzez Solidny » Wt sty 16, 07 22:40

Johny Sasaki napisał(a):Mi sie bardzo ciezko walczy z The Boss nawet na Easy, bo nie umiem kontrowac jej atakow a i mam problem z jej zauwazeniem... :(

Kiedy pojawia się wykrzyknik nad głową Snake'a, wciskasz kółko - to jest kontra ataku CQC The Boss. Kwestia refleksu. Na Extreme nie ma tego, ja wtedy polegam na dźwięku. Naciskasz kółko kiedy słychać, że The Boss Cię łapie (charakterystyczny dźwięk obmacywanego materiału :P). Oczywiście bardzo szybkie wciśnięcie. Kiedy Boss straci połowę paska, trzeba naciskać kółko równocześnie z jej atakiem (dotyczy extreme i chyba hard).
Solidny
Zanzibar

Postprzez PiotrB » Wt sty 16, 07 22:43

Solidny napisał(a):Gdyby na Extreme nie było kamery, która pokazuje gdzie jest The Boss, to poziom walki skoczyłby zdecydowanie do góry moim zdaniem :)

Tak, ale tylko w Snake Eater. Gdyby w Subsistence była możliwość własnoręcznego obrotu kamery też byłoby łatwo.

IFP zdobyłem, ale jeszcze nie przechodziłem z nią gry bo wolę grać tak, aby było jak najtrudniej.
PiotrB
The Fear

Postprzez Johny Sasaki » Wt sty 16, 07 22:47

Dzieki za pomoc Solidny, sprawdze przy okazji:)

Piotr - a nie masz czasem ochoty na stealth + IFP + Spirit Camo? Ja tak raz kazdego straznika przesluchiwalem:) Fajna zabawa:)
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Postprzez Solidny » Wt sty 16, 07 22:48

PiotrB napisał(a):
Solidny napisał(a):Gdyby na Extreme nie było kamery, która pokazuje gdzie jest The Boss, to poziom walki skoczyłby zdecydowanie do góry moim zdaniem :)

Tak, ale tylko w Snake Eater. Gdyby w Subsistence była możliwość własnoręcznego obrotu kamery też byłoby łatwo.

Przeciwnie. Kamera w SE pokazywała północ, pozwalała orientować się. Po paru obrotach kamerą w Subsistence nie wiedziałbyś gdzie jest jezioro :P. No ja miałem miejscami problemy przez tą kamerę w orientacji w dżungli. Zupełnie inaczej się gra.
Solidny
Zanzibar

Postprzez PiotrB » Wt sty 16, 07 22:53

Johny Sasaki napisał(a):Piotr - a nie masz czasem ochoty na stealth + IFP + Spirit Camo? Ja tak raz kazdego straznika przesluchiwalem:) Fajna zabawa:)

Jeszcze EZ Gun i nie ma mocnych :).

A spróbuję kiedyś i zapiszę ważniejsze dane.

Solidny napisał(a):
PiotrB napisał(a):

Przeciwnie. Kamera w SE pokazywała północ, pozwalała orientować się. Po paru obrotach kamerą w Subsistence nie wiedziałbyś gdzie jest jezioro :P. No ja miałem miejscami problemy przez tą kamerę w orientacji w dżungli. Zupełnie inaczej się gra.

Wiesz, gdy grałem na nowej kamerze miałem zapamiętane całe lokacje już z Snake Eater'a, więc mnie ten problem nie dotyczył. Powiedział bym nawet, że momentami, gdy The Boss ucieka kamera nie obraca się, więc ciężko jest trafić przeciwniczkę, a na kamerze manualnej to by nie występowało.
PiotrB
The Fear

Postprzez SaladinAI » Wt sty 16, 07 23:16

Buhahaha. W tym dziale jestem modem więc proszę o wyluzowanie z tym offtopem :) Z góry dziękuje!
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez arkham » Śr sty 17, 07 11:16

The End jest dla mnie najlepszym bossem,ponieważ trzeba na maksa wykorzystać swoje umiejętnoci skradania.Drugim powodem jest to,że kiedy zobaczyłem z jaką prędkością ten koleś ucieka to mi szczena opadła.Na szczęście są thermal goggles :D
You....you will be killed by youre own son
arkham
Fire Trooper

Postprzez Morty » So lut 10, 07 17:20

Rowniez wybieram The Enda, walczylem z nim przez 3h za pierwszym razem. Spokoj, skupienie, szum lisci w lesie i nagle strzal niewiadomo skad. Bardzo klimatyczna walka na ogromnej przestrzeni. Snajper vs snajper to jest to.
Morty
Cherub's Embodiment

Postprzez Infernal Warrior » So lut 10, 07 17:22

Jako że fascynują mnie snajperzy, ich broń, skupienie, "cisza w zawodzie" rownież jestem za The Endem.
Infernal Warrior
Raging Raven

Postprzez Yorqus » N lut 11, 07 08:54

Najciekawszy jest zdecydowanie The End. Wlaczyłem z nim bodajrze godzinke, a emocje nawet na chwilke mnie nie opuszczały. Początkowo może być trudno, bo niewiadomo gdzie się chowa, ale trochę wprawy i poszło jak po maśle. Ostatnie naboje przyjął z pistolecika :P

PS. Strasznie się wystraszyłem kiedy zaszedł mnie pierwszy raz od tyłu ;o dobry patent, w ogóle się nie spodziewałem takiego zwrotu akcji.
Yorqus
Inkarnacja VR

Postprzez b_gieroba » Pn lut 12, 07 19:04

The End jest jak to mowicie klimat ,skupienie, i wg mnie strach bo niewiadomo kiedy strzeli.
MGS is my life
b_gieroba
Coward Duck

Postprzez Aszyn » Śr lut 14, 07 08:44

Ja właśnie przed momentem z nim walczyłem... i się wkurzyłem...

Zjechałem mu staminę na tyle, że jeden strzał i kaput, ale mi zwiał.. więc se myśle a to się teraz zakradne bede się czołgać tylko, żeby mnie nie zczaił i takie tam... no i daje powolutku, włączam mikrofon, słyszę jak coś mówi i zaraz stoi koło mnie i mnie pojmał... ;/ no wkurzyłem się niemiłosiernie... jeden strzał stykał ;/

Ale zaraz znowu idę i go pokonam ;]
Obrazek
Aszyn
The End

Gram: Destiny
Czytam: Solaris

Postprzez prodos » Cz mar 01, 07 13:04

Zgadzam się ze snajperami, że The End jest najlepszym bossem, bo snajper to dla mnie jest najlepsza profesja żołnierza. W tym pojedynku poraża wielkość lokacji w przeciwieństwie z innymi bossami ale i klimat - ciągłe napięcie doprowadza słabych do szału, ale nie nas fanów MGS'a. Lokacje świetnie zrobione dla pojedynku snajperskiego - pozycje strzeleckie na większej wysokosci to już coś, gdyż wiekszosc snajperow zdecydowanie lubi celowac w ofiare nizej polozona od siebie. Dobra jest mozliwosc sledzenia The End'a po jego sladach. Klimat zdecydowanie podnosi wsluchwianie sie w dzwieki dzungli przez mikrofon. Ukształtowanie terenu dobre choć mogło być wiecej lasu - snajper w zalesionym terenie jest bardziej niebezpieczny niż na otartym terenie gdyz ciezej jest go wykryc. Ogólnie zawsze pojedynki snajperskie były dla mnie najlepsza czescia w serii.
I zesłał ich pan na Ziemię by nieśli zamęt i zniszczenie
prodos
Inkarnacja VR

najleprzy boss

Postprzez ocelot » So mar 03, 07 12:00

według mnie jest to ocelot
ocelot
Inkarnacja VR

Postprzez whymaster » So mar 03, 07 12:14

Dostajesz 2 ostrzeżenie, za krótkie bezsensowne posty, nieuzasadnione w żaden sposób.
Już odchodzisz w niepamięć, Już nieważne ludzkie łzy, Już niepotrzebne moje zdanie, Tylko nasze, cudze sny. - Whymaster
whymaster
Semper Fi

Postprzez kul2 » So mar 03, 07 12:17

whymaster napisał(a):Dostajesz 2 ostrzeżenie, za krótkie bezsensowne posty, nieuzasadnione w żaden sposób.

Dla przypomnienia - to nie jest Twoj dzial.
Chlopak dostal jedno ostrzezenie od Saladina i to na dzisiaj wystarczy, ledwo co sie zarejestrowal, nie mozna go od razu wywalic.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Mr. X » N mar 11, 07 23:25

The End - bo walka z nim jest klimatyczna pozatym w walce trzeba wykazac umiejętnocią skradania sie , samo miejsce walki jest ogromne. Uwazam ze to najlepszy pojedynek snajperski jak do tej pory w seri MGS
Mr. X

Postprzez RmZ » Cz mar 15, 07 00:22

DwigHt_89 napisał(a):i mnie pojmał... ;/

To on może pojmać ? :D ale co, trzeba leżeć ? W sumie z 3 razy z nim walczyłem i nie spotkałem się z tym.

No i też obstawiam The End'a. Strrrasznie klimatowe starcie, szczególnie za pierwszym razem, kiedy nie zna się sztuczek ;). Chyba z godzinę za nim biegałem :D
RmZ
Inkarnacja VR

Postprzez Johny Sasaki » Cz mar 15, 07 01:37

Pojmie Cie jesli siedzisz dlugo w jego punkcie snajperskim albo jesli nie wyjmiesz strzalki z jego karabinu i stamina Ci mocno spadnie (wlasnie sobie przypomnialem, ze mialem o tym sciemnianiu sie ekranu po dostaniu nabojem napisac w txcie o 4 scianie...)

A godzina na pierwszy raz to nie tak zle jesli grales na wyzszym poziomie trudnosci i polowales na kamuflaz + bron
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Postprzez ppompa » Pt mar 30, 07 14:37

najlepsza walka z bossem to walka z The Boss. niestety nigdy jej nie skonczylem bo nie moglem pociagnac za spust.zawsze prosilem mlodszego brata zeby wcisnal ten nieszczesny kwadrat.a on niczego nieswiadomy wciskal jak gdyby nigdy nic. a ja jakbym mogl zabic taka patriotke jaka byla The Boss... po prostu nie moglem... nigdy...az mi sie lezka w oku kreci.
Porządne kredki nie leżą na trawie...
ppompa
Arnold

Postprzez kul2 » Pt mar 30, 07 21:30

A wiesz ze nie musiales go o to prosic? Wystarczylo poczekac i NS sam by pociagnal...
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Metal Gear Solid 3 i Subsistence