Niemożliwe? A jednak!

Och mój słodki, ach mój piękny pierdolniku.

Moderatorzy: Hal, GM

Niemożliwe? A jednak!

Postprzez FOX HUND » Cz kwi 05, 07 23:33

Ten temat bedzie dotyczył rzeczy, zdarzeń i wszystkiego tego co przyjdzie wam na myśl na temat serii MGS. A mianowicie można tu bedzie zamiszczać informacje, które są nierealne w świecie rzeczywistym, a pojawiają sie w świecie MGS'ów.

[ Dodano: Czw Kwi 05, 2007 10:34 pm ]
Zacznijmy najpierw od MGS, a dokładniej od Grey Fox'a. Do stroju sie nie czepiam, lecz do tego jak staje się niewidzialnym. Otóż nie ma takiego urządzenia na świecie co by sprawiało, ze stajemy sie niewidoczni dla otoczenia. Po drugie jak to jest możliwe aby osoba potrafiła mieczem odbijać pociski? Nie widziałem takiej osoby, no chyba że są to strzały z łuku. Następnie się doczepie do jego broni jaką sie posługuje, czyli miecza. Jak to jest możliwe aby taka broń mogła przeciąć beton?( filmik z MGS TT) Musiał by to być stop najtwardszego materiału na świecie jakim jest diament. A do zniszczenia takiego kawału betonu potrzebna jest ogramna siła jaką dysponują wielkie maszyny, a nie człowiek. Również dziwna wydaje się zwinność Fox'a. Te wszystkie uniki przed pociskami MG Rexa, coś niemożliwego.
Gray Fox:
- niewidzialność, -zręczność, - zwinność, -siła, -miecz.

[ Dodano: Czw Kwi 05, 2007 10:34 pm ]
Czas na Liquid'a. Nie potrafię pojąć wytrzymałości tego gościa. Raz spadł z Rex'a, a to nie była mała wysokość i co sie okazało, że przeżył upadek i kontynuował pościg za Snake'm.
Również udało mu się przetrwać wielki wybuch, który nastąpił tuż koło niego.( wysadzenie MG Rex'a)
Liquid:
- ogromna wytrzymałość.
Tylko umarli znają koniec wojny......Dopóki na świecie będzie istniał człowiek, będą też wojny.....
Sic vi pacem para bellum.
FOX HUND
The Patriot

Postprzez Bizon » Cz kwi 05, 07 23:43

Jeżeli chodzi o Ninję"

Odbijanie KUL :wink:
Niewidzialność
Zwinność itp. - egzoszkielet

A co do liquida, no cóż. Mocny z niego chłop :)
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez FOX HUND » Cz kwi 05, 07 23:51

Wiec te dwie ewentualności MOGŁYBY się pojawić w świecie realnym, ale występują pewne skutki uboczne. Niewidzialność:"...Niestety jest to na razie fikcja, poza tym taki kostium byłby niezwykle niezdrowy dla człowieka ( spore promieniowanie elektro-magnetyczne ), przy ewentualnym zamoczeniu czy rozerwaniu kostiumu, kamuflaż szlag by trafił."
Odbijanie KUL :iconbiggrin: Na razie taka technologia w naszych czasach nie istnieje, która by pozwalała na ogromny refleks itp.
Tylko umarli znają koniec wojny......Dopóki na świecie będzie istniał człowiek, będą też wojny.....
Sic vi pacem para bellum.
FOX HUND
The Patriot

Postprzez Old Snake » Cz kwi 05, 07 23:58

Moim zdaniem temat jest pozbawiony sensu. Jaka jest twórczość Pana Kojimy każdy wie, to jest gra, a tam wszystko jest możliwe. To jak przyczepienie się do pierwszej lepszej gry RPG w realiach fantasy (bo orki i trole nie istnieją) albo do mojej ulubionej sagi SW (nie ma hipernapędu ani MOCY). We wszystkich częściach MGS jest element fantastyczny bo inaczej to już byłoby to samo. Chcesz realizmu w skradance to odpal sobie Splinter Cell, bo nie ma sensu wypisywać wszystkich nierealnych sytuacji w MGS, ponieważ co krok pojawiają się takowe (walki z bossami, "tysiąc pińcet dwa dziwińcet" przedmiotów w kieszeni, "super wzrok i słuch genome soldiers itd.). Poszukaj lepiej nieścisłości w scenariuszu.
Przepraszam za oftop ale nie mogłem się powstrzymać.
Świat to poligon między dobrem, a złem
Old Snake
Vamp

Postprzez kul2 » Pt kwi 06, 07 06:56

Old Snake racja, zamykamy.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Powrót do Pierdolnik