Kompatybilność wsteczna Ps3...

Moderator: GM

Kompatybilność wsteczna Ps3...

Postprzez Lost » Cz kwi 26, 07 19:47

Jakiś czas temu Kul podał adres strony internetowej, na której to podawany jest obecny stan wstecznej kompatybilności Ps3. Dla przypomnienia ją podam: http://faq.eu.playstation.com/bc/

Obecnie mamy wersję 1.70(do zeszłego tygodnia była to 1.60). I co? Brakujące na liście MGS 2 się pojawiło, ale z kolei zniknęło MGS 3 i większośc MGS'ów starszej daty(chodzi o kody seryjne). Troszkę mnie to zaintrygowało, więc jeśli ktoś wie o co chodzi, to byłbym wdzięczny za wytłumaczenie mi tego stanu rzeczy. Z góry dziekuję.

Ps.
To jest pierwszy, założony przeze mnie temat. Ale fajne uczucie! :iconbiggrin:
Lost
Zanzibar

Postprzez Gac666x » Cz kwi 26, 07 21:31

Jak już mówiłem Sony leci w fafkulce i zapewne w MGSa 3 sobie nie pogracie w wersji EU konsoli, bo by obniżyć cenę w/w dali jakiś lipny emulgator poprzedniej generacji konsoli.

Jak ktoś ma PS2 to lepiej niech go nie sprzedaje... jeszcze się przyda.
I am your Doom...
Zapraszam -->the-predator.prv.pl
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez kotlet_schabowy » Pt kwi 27, 07 14:37

Rzeczywiście lekka lipa z tym, najlepiej, tak jak pisał Gac, zostawić sobie PS2, zresztą z jej sprzedaży teraz, a w późniejszym czasie tym bardziej, dużego zysku nie będzie (maksimum 250 do 300 zł sądzę), więc nawet ze względów sentymentu warto ją mieć, choć rozumiem, że niektórym osobom nawet "marne" 300 zł zrobi róznicę (inna sprawa, że skoro ta osoba zamierza wogóle kupić PS3, to raczej nie "bieduje").
kotlet_schabowy
Zanzibar

Postprzez Boras » Pt kwi 27, 07 21:46

troche to dziwne ze ps3 nie jest w 100% kompatybilna wstecz ze wszystkimi gtrami z ps2 ale wydaje mi sie ze to tylko kwestia czasu kiedy wypuszcza w necie odpowiedni soft aby to zmienic :P sam mam ps3 i troche mi szkoda ze niepogram sobie narazie nic z ps2 :P
... odkąd nie jesz mięsa, salami to dla Ciebie rarytas...
Boras
Dostanie bana!

Postprzez Gac666x » Pt kwi 27, 07 22:24

Nie liczyłbym na to Snoopy... Sony samo przyznało, że te sprawe olało tylko po to by zmniejszyć koszty.
I am your Doom...
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez Lost » Pt kwi 27, 07 22:32

No niestety to jest święta racja. Nie rozumiem jednak, jak Sony mogło nie umieścić we wstecznej komp. bardziej dochodowych produkcji(vide MGS'y; z kolei podczas grania w GTA:SA występuje dużo problemów z prawidłowym generowaniem grafiki!). Tylko niech Pan Kutaragi się nie dziwi dlaczego traci klijentów!
Lost
Zanzibar

Postprzez kul2 » So kwi 28, 07 08:03

troche to dziwne ze ps3 nie jest w 100% kompatybilna wstecz ze wszystkimi gtrami z ps2

Tylko europejskie nie jest, z tego powodu ktory wymienil Gac - kasiorka.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez kotlet_schabowy » So kwi 28, 07 13:56

Inna sprawa, że został emulator software'owy, więc prostym jest, że update'y firmware'u mogą coś dać (tak Gac :)).
kotlet_schabowy
Zanzibar

Postprzez Gac666x » So kwi 28, 07 16:34

Kul, wersja US i Japan tez nie jest w 100%

Kotlet, emulator softwareowy powiadasz? Wiem, że taki istnieje tylko co z tego? Wiesz jak trudno się robi emulator softwareowy, ludzie na PC robią już 6 lat i jakośdobrych efektów nie widać, bo to wcale nie takie proste. Nigdy nie będzie 100% niestety, a EU będzie miało jeszcze gorzej.
I am your Doom...
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez kul2 » So kwi 28, 07 18:57

No nie, ale wersje NTSC sa nieporownywalnie bardziej kompatybilne.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Gac666x » N kwi 29, 07 02:06

To fakt.
I am your Doom...
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Powrót do Gry i Konsole