Mały pierdolnik Gac'a.

Och mój słodki, ach mój piękny pierdolniku.

Moderatorzy: Hal, GM

Postprzez Gac666xx » Pn cze 18, 07 22:20

What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Infernal Warrior » Pn cze 18, 07 22:25

Mam nadzieje ze masz zamiar dlugo prowadzic tą sprzedaż. Myślę, że pamietasz jak sie umawialismy ;) 18 lat - pozwolenie od Gaca na katane :P Trzymam Cie za slowo ;)

Swoja droga - bardzo "ladne"(nie mam innego slowa na okreslenie tych mieczy) i warte swojej ceny ;)
Infernal Warrior
Raging Raven

Postprzez Gac666xx » Wt cze 19, 07 22:44

No jasne jasne, czemu mialbym ci nie sprzedac :).
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Infernal Warrior » Wt cze 19, 07 22:47

Nie wiem, moze znajomym z forum MGS nie sprzedajesz :P a tymbardziej takim upierdliwym :D

Mam tylko nadzieje ze interes Ci wypali i Twoja wyprzedaż doczeka dnia, w ktorym bede mial 18 lat ;)
Infernal Warrior
Raging Raven

Postprzez whymaster » Wt cze 19, 07 23:24

Sorry gac, że jestem upierdliwy, ale to:

"Stal warstwowa w przypadku wiekszosci mieczy to stal damascenska (nie uzywana tradycyjnie do produkcji katan)"

Troche mnie rozwaliło. Stal damasceńska była wytwarzana jak już to tylko w średniowieczu, a w dzisiejszych czasach jest stal, która zachowała około 80% właściwości stali damasceńskiej, czyli prawie, ale jednak nie to. Nie zachowały się przepisy na stal damasceńską, więc nie można powiedzieć, że ktoś coś z niej wykonuje w naszych czasach. Prędzej przejdzie: "niewiarygodnej wręcz jakości stali, porównywalnej do średniowiecznej stali damasceńskiej" ;].

A tak pozatym to mieczyki fajne. Pechowo nie przy kasie jestem, a jak już bym chciał kupić miecz samurajski z tych droższych (mam pare mieczyków wartych połowę z tych opisywanych), to chyba bym zapłacił więcej i sam sobie ustalił każdy szczegół mieczyka.

Za jaką cene je zakupiłeś?
Już odchodzisz w niepamięć, Już nieważne ludzkie łzy, Już niepotrzebne moje zdanie, Tylko nasze, cudze sny. - Whymaster
whymaster
Semper Fi

Postprzez Gac666xx » Śr cze 20, 07 16:55

"Stal warstwowa w przypadku wiekszosci mieczy to stal damascenska (nie uzywana tradycyjnie do produkcji katan)" "

Moze cie rozbawilo, ale miecze innych firm sa robione stalą damasceńską, 2x500 warstw sklepane zwykle maszynowo.

Robi sie to dlatego, bo stal damasceńska tworzy ładny wzorek niczym wlasnie warstwy miecza i dlatego ludzie uważają, że jest to stal, która posługiwali się japonczycy, a tak naprawde to wszystko bujda.

Cena jaka została zakupiona prosto od producenta jest nie do podania.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez whymaster » Cz cze 21, 07 00:51

Ale mi chodzi, ze nie ma takiej stali w naszych czasach :D I tak to jest bujda, ze japonczycy jej uzywali.
Już odchodzisz w niepamięć, Już nieważne ludzkie łzy, Już niepotrzebne moje zdanie, Tylko nasze, cudze sny. - Whymaster
whymaster
Semper Fi

Postprzez Gac666xx » Cz cze 21, 07 12:51

No tak wiem, ale mói się na nią damasceńska więc uj tam z detalami ;) . Ludzie nie są tak mądrzy przeważnie i sie tym nie interesują.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Old Snake » So cze 23, 07 18:05

Muszę przyznać, że to chyba najładniejsze miecze jakie widziałem na allegro.
Świat to poligon między dobrem, a złem
Old Snake
Vamp

Postprzez Gac666xx » Śr cze 27, 07 16:41

Ruszyła nasza strona.

Narazie jeszcze kuśtyka, ale można już oglądać sprzęt i powoli zamawiać :).

www.midgar.pl
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Bizon » Śr cze 27, 07 18:14

No pięknie, teraz tylko reklama...
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez uci » Śr cze 27, 07 21:17

no profesjonalnie, nie powiem....
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Gac666xx » So wrz 01, 07 13:52

Dawno nic tu nie pisałem.

http://ps3.ign.com/articles/817/817117p1.html

Lair. Zapowiadała się tak dobrze, a tu noty mówią same za siebie. Grafika to nie wszystko niestety.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Gac666xx » Wt wrz 25, 07 20:20

Kiedyś chyba to tu poruszałem ale może napiszę jeszcze raz.

Otóż mniej więcej pół roku temu zrobiłem zdjęcie swojej figurce i trochę przefotoshopowałem.

Oto ona.

http://img169.imageshack.us/img169/117/ ... vp2io4.jpg

Fotkę zamieściłem na forum Ciacha o Obcych (http://board.g4sa.net/viewforum.php?f=1), na którym zresztą jestem praktycznie codziennie oraz na swoim forum AvPZone (http://avpzone.pl/forum/forum.php).

Kumplowi na forum Ciacha (cześć Hicks ;) ) spodobała się ta fota i postanowił ją wykorzystać do prowokacji. Umieścił ją na forum imdb.com (Internet movie database) i po kilku dniach zaczęła się reakcja łańcuchowa.

Prowokacja dotarła do kilku zagranicznych dużych witryn o filmach, dotarła do samego reżysera Collina Strausa, który zapytany o prawdziwość skomentował to mniej więcej: "Uuummmm... No." Dotarła także do polskiego Filmweb i Stopklatki.

Najlepsze jest to (dziś się o tym dowiedziałem), że ludzie na forum Filmweb czytający forum AvPZone plują się tam na mój temat, jako człowieka, który nie oglądał AvP a ostro go krytykował i pojechał (nie oglądałem ale wględnie analizowałem, jest jakieś 10 stron moich wywodów na owym forum) i chyba bardzo mnie tam nie lubią, pomimo iż nigdy ich nie spotkałem ;). Fajnie wiedzieć, że mam własnych antyfanów, czuję się prawie jak CD-Action :).

Fota dotarła między innymi do:

http://www.filmweb.pl/Obcy+kontra+Preda ... ,id=300636

http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/wyd ... p?wi=40175

http://www.worstpreviews.com/media.php? ... ace2=shots

Iesb.net (ale zdjęcie jak i cały temat już zniknął)

http://board.spawn.com/forums/showthrea ... 709&page=4 (zjedźcie trochę na dół)

Tak więc jak narazie minęło pół roku, a ludzie dalej się łapią. Oby do premiery ^^.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Bizon » Wt wrz 25, 07 20:36

Ładne jaja Gac, nie ma co...
Dobry jesteś, żeby nabrać niechcący tylu ludzi.. :D
Bizon

Postprzez Gac666xx » So paź 06, 07 19:13

Dla tych co znają biegle angielski mówiony (ostrzegam, to jest Zero punctuation, czyli bez kropek i przecinków ;) znaczy potocznie szybko).

http://www.escapistmagazine.com/article ... ther-Stuff

Po prawej jest kilka innych jego recenzji, Bioshock między innymi. Jestem w stanie potwierdzić na temat Bioshocka, ponieważ miałem praktycznie te same spostrzeżenia (co nie zmienia faktu, że gra mi się bardzo podobała), co do innych gier także mam podobne zdanie.

Miłego słuchania :).
Gac666xx
Big Boss

Postprzez uci » So paź 06, 07 19:16

Kratos = Nariko

To było chyba najciekawsze:]
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Gac666xx » N paź 07, 07 13:02

Tekst, który zamieściłem na forum CD-Action. Wklejam wam, bo o was dbam ;).

Chciałbym was wszystkich ostrzec przed Cenegą i jej polityką wymagań sprzętowych gier.
Zakupiłem sobie wraz z premierą ET:QW i na dole pudełka pisze:

Obsługiwane modele kart graficznych dla systemu Windows XP/Vista:

Wszystkie modele NVIDIA Geforce 4 Ti 4200 64mb i lepsze.

Na szczęście mam GF 6800LE więc gra chodzi, ale na drugim sprzęcie mam GF 4 ti 4800SE 64mb i niestety gra uwaga...
NIE CHODZI. Dodam, że na tym sprzęcie jest jak najbardziej dobry sprzęt (AMD 64 3000+ i 1gb 400mhz CL3). Doom 3 chodzi na średnich detalach bardzo płynnie. Nie jest to też problem z nieznajomością komputera, ponieważ dokładnie w logu ET:QW jest napisane, że brakuje odpowiedniego shadera.

Tak więc Cenega w tym momencie nas okłamuje, a znam wielu ludzi, którzy jeszcze GF 4 ti posiadają i pewnie by się dzięki tej informacji skusili na ten produkt.

Czy powinniśmy to tolerować? Ja osobiście jestem teraz w trakcie pisania do cenegi by ich trochę na ten temat opieprzyć.

Co o tym sądzicie? Czy przez takie kwiatki i totalne olewanie mamy mieć większą ochotę na zakupy u tego dystrybutora? Ja osobiście straciłem jakąkolwiek ochotę i już raczej nic tam nie zakupię skoro mam być w tak jawny sposób oszukiwany.

Założę się też, że nie dostanę odpowiedzi na mojego maila, którego im napisałem. Dlatego też założyłem temat na CDA, ponieważ myślałem, że polska armia graczy się tym przejmie i wspólnie może Cenegę opieprzymy za to. Mam też nadzieję, że na powyższym stwierdzeniu się nie zawiodę.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez solidus grabczas » Wt paź 09, 07 09:38

Ja (i mój kolega z bloku :) ) cenegę najchętniej powiesiłbym za tłumaczenia DMC3: Dante's Awakening Special Editiona na PC (koszmar ZUOOOOO!!!) i Warhammer: Mark of Chaos (gra w pełnej polskiej wersji językowej z paroma napisami i dialogami po angielsku na pewno w kampanii chaosu bo tą z kumplem prawie ukończyliśmy bo po przejściu ostatniej misji coś się schrzaniło i nie chciało nam jej zaliczyć i nie można było powtórnie zaliczyć...), bo to woła o pomstę do nieba co się tam wyrabia... I dlaczego te gnoje wygrały przetarg na obliviona?! Tak więc chętnie przyłączę się do akcji eksterminacji tego wydawcy (i SC będzie miało dobre tłumaczenia bo CD Projekt i tak zrobi lepiej xP)
Welcome back Commander...
solidus grabczas
Fatman

Postprzez Gac666xx » Wt paź 09, 07 09:55

Ogólnie reakcja na forum była taka:

http://www.cdaction.pl/agora/viewtopic.php?t=20403

Treść listu jaki napisałem 6tego października.

Witam.

Chciałbym z przykrością stwierdzić iż produkt, który oferujecie i jej wymagania sprzętowe na tyle pudełka są niezgodne z prawdą. Jest napisane, że karty graficzne pokroju GF 4 ti 4200 64mb i lepsze są obsługiwane. Otóż zakupiłem tę grę i okazało się, iż gra niestety na moim GF 4 ti 4800SE nie chodzi, co po fakcie potwierdziłem na oficjalnym forum iż faktycznie gra nie obsługuje tego typu kart. Dlaczego zatem Cenega nie sprawdziła wymagań i napisała takie czyste kłamstwo narażając nas konsumentów na takie przykre doświadczenia? W końcu po to jest ta notka na dole każdego produktu, by konsument wiedział iż kupuje coś co na pewno mu na jego sprzęcie pójdzie. Skoro tak ma wyglądać sytuacja w przyszłości to tylko pokazuje jak bardzo niekompetentna jest Cenega i jak bardzo tracę ochotę na zakupy u tego dystrybutora.

Pozdrawiam raczej ozięble

Marek Gackiewicz

Po tym liście dwa dni później pojawił się ten oto news:

http://www.valhalla.pl/news6332-ENEMY-T ... emowe.html

Nie wiem czy to moja zasługa czy też nie, lub może ktoś jeszcze wysyłał listy lecz coś tam drgnęło.

Aczkolwiek same przeprosiny moim zdaniem to za mało, wolałbym widzieć zmiany pracowników w cenedze na bardziej kompetentnych.

A i oczywiście na mój list nie odpisali.

Kolejny mój tekst na CDAction:

Tak naprawde wystarczyło tylko zobaczyć czy GF 4 ti obsługuje dx 9.0c, a to minuta roboty.

Jakakolwiek reakcja w tym momencie napewno nie wycofa Quake Wars'a ze sklepów, bo to już nie ma sensu. Jednakże może nasz wspólny odzew dałby do myślenia Cenedze i w przyszłości staliby się bardziej uważni? Ktoś tą robote tam robi i ją partoli, może warto zmienić pracownika?

Tu w sumie nie tylko chodzi o taki błąd jak podałem wyżej, ale także np. o tłumaczenia.

W samym ET:QW jest kilka kwiatków językowych np:

Assault Rifle - Karabinek (O_o)

GPMG - Karabin maszynowy

Gdy wsiadamy do Cyklopa mamy dwa tryby:

Siege Mode - Tryb oblężniczy

Walker Mode (Bodajże nie pamiętam dokładnie) - (uwaga) Tryb z pojazdami kroczącymi (with walking machines mode ?? skąd oni to wzięli?)

Plasma Cannon - Działko plazmowe.

Tak poza tym to niektóre rzeczy tłumaczą, niektóre nie. Skoro tłumaczą nazwy własne broni (sic!) to czemu nie wszystkie? Pocisk "Hammer" został w oryginale, Railgun także (hehe działo szynowe, boska nazwa).

W ogóle nie rozumiem tłumaczenia nazw własnych... jakby to miało znaczenie:

Hyperblaster - Hipermiotacz

i tu też kwiatek

Rapid-fire / Lacerator - Ulepszony / Rozpruwacz (kek)

Ja się zastanawiam skąd ta skłonność do zdrobnień?
Założę się też, że takich kwiatków w samej grze jest więcej, ale za mało grałem by się o wszystkich przekonać.

-------------------

Tłumaczenie też woła o pomstę do Makrona.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Mr_Zombie » Wt paź 09, 07 15:38

Dlatego nie lubię tłumaczeń :| Bo zawsze ktoś coś spierniczy. Ponoć w polskiej wersji RE4 też jest sporo kfiatków (jak "It's game time" przetłumaczone na "Czas na rozpierduchę", czy też"Rocket Launcer" = "Granatnik"...). Aż nawet nie chciałbym zobaczyć DMC3 w polskim tłumaczeniu... I niestety, CD Project pod tym względem również nie jest święty (chociaż ma dużo mniej wpadek) -- fakt, że w polskiej wersji Broken Sworda 4 Stobbarta gra Szyc już mnie zniechęciło do kupna tej gry (widziałem filmik z polskiej wersji i, w porównaniu do oryginału, tragedia :/).

Czemu firmy nie dają klientowi opcji: wersja pl bądź oryginalna (tak, wiem, pytanie retoryczne). Czemu w niektórych grach można mieć polonizację opcjonalną (na płycie załączony patch), a w innych zmusza się gracza do czytania bądź (o zgrozo) słuchania polskiej wersji :/.
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez Gac666xx » Wt paź 09, 07 15:59

No nie?

Jednakże Cd projekt, (a dokładniej dzieki gram.pl) są w o wiele lepszej sytuacji i bardziej słuchają graczy niż zadufani ludzie z Cenegi. No i mają lepszą politykę sprzedaży. Wirtualne pieniądze to strzał w dziesiątkę (nie dość, że można tańśze gry to i przesyłke za darmo kurierem. W cenedze za punkty można sobie książke albo koszulke albo figurke Warhammera sprawic... [ale ceny są porażające np. 3500 punktów za karte muzyczna to jakies 35 gier]).

Dlatego też mam gry po angielsku na płytach, a oryginały w pudełkach.
Quake Wars ET wlasnie sie kończy ściągać i już się doczekać nie mogę, bo polski oryginał mi piłuje uszy.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez kul2 » Wt paź 09, 07 17:01

Ze tak offne...Jakbyscie mieli wiecej takich kfiatkow z tlumaczen ang-pol w grach, to ja bardzo chetnie przygarne.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Mr_Zombie » Wt paź 09, 07 20:03

http://pl.youtube.com/watch?v=3nBRsOP5HQg -- intro z polskiej wersji RE4, około 40 sekundy:
Angielski tekst "It was the year when those grisly murders occured in the Arklay Mountains".
Polski tekst: "To właśnie wtedy miały miejsce pamiętne morderstwa dziewczynek w górach Arklay".

Wg tłumacza grisly = dziewczynki ;D

Tak patrzę na różne gry i naprawdę stwierdzam, że zamiast jakichś tłumaczy firmy powinny brać fanów gier. Nie jestem wprawdzie zawodowym tłumaczem, ani nie zdałem anglistyki, ale przynajmniej wiem, co mam tłumaczyć i jak oddać sens wypowiedzi :/. Tak samo Gabriel Knight 3 -- był tłumaczony przez fanów i był przetłumaczony genialnie.
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez Bizon » Wt paź 09, 07 20:29

Mr_Zombie napisał(a):Tak samo Gabriel Knight 3 -- był tłumaczony przez fanów i był przetłumaczony genialnie.

Nie zapominajmy o fanowskich tłumaczeniach Fallout'ów.
Nie wiem, czy Fallout zrobiłby na mnie takie wrażenie, gdyby nie fanowskie tłumaczenia, ale nie o tym temat...
Bizon

Postprzez Gac666xx » Wt paź 09, 07 20:35

W sumie zeszło na tłumaczenia wiec nie offtopujesz ^^.

Ogólnie to Fallout fajny był po polsku ale nie zmienia faktu, że grałem w oryginale, mam w oryginale i bede gral w oryginale ^^.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez kul2 » Śr paź 10, 07 06:30

'Well, technically it's a thingy'

Fallout jest boski.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Gac666xx » Cz paź 11, 07 19:29

*GASP*

TAK!

Nie spodziewaliście się tego HA!

Kul chciał się odsunąć od Zanzibaru ponieważ pracował nad.... *Ba Dum Pish*

Unnecessary Force

Enjoy the movie trailer.

Zapraszamy do kin!
Gac666xx