AMBITNI

O wszystkich projektach Polskich (i nie tylko) fanów.

Moderatorzy: Bizon, Operator, GM

AMBITNI

Postprzez gouki » Cz paź 20, 05 10:05

Je?li s? ch?tni do nakr?cenia filmu niezale?nego a`la MGS niech skontaktuj? si? na GG 8191656. ;D
gouki
Fire Trooper

Odp: AMBITNI

Postprzez Gac666x » Cz paź 20, 05 14:55

Te, a mo?e zamiast tak pisa? skrótem to przedstawisz co, gdzie i jak. Jaki? scenariusz, metody kr?cenia itp.
Bez podstawowych informacji to ja moge tak ludzi na piwo wyci?gn??, a nie na kr?cenie filmu.
Napisz co i jak tu na forum to si? ludzie mo?e bardziej zainteresuj?.
I am your Doom...
Zapraszam -->the-predator.prv.pl
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez kul2 » Cz paź 20, 05 16:56

No i skad jestes, to dosc wazne...
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Zombie_Snake » Cz paź 20, 05 17:47

czy masz zamiar kr?ci? owe dzie?o wspó?czesnej kinematografii w weekendy?
Zombie_Snake
Zanzibar

Postprzez gouki » Pt paź 21, 05 00:57

KONKRETY NA ?YCZENIE: jestem z Warszawy i nale?e do grupy filmowej która zajmuje si? sztukami walk i militariami.
trenowa?em 6 lat Muay-Thai,obecnie praktykuj? Shotokan i jad? do Angli na mistrzostwa europy (10 grudnia) mamy w zespole by?ego komandosa s? jeszcze 4 inne osoby plus dziewczyna (Muay-Thai).
Mój Sensei jest z zawodu kaskaderem i specem od choreografi walk,je?li znajdzie si? paru maniaków (najlepiej z Wawy) to b?dzie nawet profesionalnie wykonany Cyber Ninja (odlew pancerza na zamówienie-za niez?y chajs)
Jedyny dylemat to...czy kr?cimy MGS`a czy film a`la MGS (s? obydwa scenariusze)-je?li to drugie to specjalnie zaprojektowany odlew przypadnie dziewczynie (podobny jak w Ghost in the Shell ale o wiele bardziej agresywny)
ROZUMIECIE trudno jest zagra? np: Liquid Snake`a a tym bardziej zagra? go tak ?eby by? wiarygodny jak posta? z gry wi?c na 90% nastawiamy si? na film a`la MGS. CZEKAM NA OPINIE
dalej-trudno jest ju? dosta? pistolety hukowe z blowbackiem (?uska i cofaj?cy zamek) w ws.tcl od roku ich nie sprowadzaj? (je?li znacie si? na temacie i mo?ecie pomóc zdoby? te repliki to by?bym wdzi?czny) a co do przepisów prawnych to ka?dy mówi co innego w ka?dym b?d? razie rok temu mo?na by?o kupi? te pukawki BEZ ZEZWOLENIA RZECZ JASNA
Je?li nie znajdziemy innej firmy to niestety u?yjemy" zabawek" z blowbackiem(bez ?uski) i b?dziemy si? mordowa? w studiu nad ?uskami 3D.
Co do umundórowania,noktowizorów kamizelek taktycznych itp. nie ma problemu.
Nade?lijcie ch?opy jakie? fotki to znajd? si? jakie? role dla bosów, ale nie na maila bo mam co? skopsane i niemog? odbiera? poczty
odezwijcie si? na GG 8191656 a dam adres i przy?lecie fotki itp. tylko PROSZ? NIE PISZCIE ZA SZYBKO bo kabel mam od niedawna i nie?apie na czas.
Film pojawi si? na 100% ale to jaki b?dzie on dobry zale?y tylko od ch?ci i wiedzy na temat MGS`a.
Ten film jest swego rodzaju pok?onem ku tej histori
CZEKAM NA POMYS?Y SCEN I PAT?TY
acha nie zwracajcie uwagi na byki ortograficzne

acha i co do tekstu "dzie?o wspó?czesnej kinematografii" to cz?owieku nie obra?aj mnie bo cokolwiek by? nie powiedzia? to i tak nakr?cimy ten film i parena?cie innych tak samo jak nakr?cili?my poprzednie- zgadnij co ludzie gadali gdy wyda?em na pierwsz? kamer? 3000z? i na komputer 4000z?
Wko?cu i tak musz? montowa? film w studiu bo jest kiepski transwer.
Wi?c nie docinaj
gouki
Fire Trooper

Postprzez Gac666x » Pt paź 21, 05 01:15

No ju? ju?, spokój, Zombie nie chcia? docina?, tylko pyta?.

Takie informacje to ja rozumiem. Jestem z warszawy, aczkolwiek ni g?by ni te? g?osu nie mam by móc gra? w tego typu filmie ;).

Macie jak?? stron? o sobie lub poprzednie filmy, które mo?naby obejrze? ?
I am your Doom...
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez gouki » Pt paź 21, 05 01:23

strony niestety dopiero w planach a film MARTWE AKTA b?dziesz móg? zobaczy? na festiwalu Skoffka 27-28 listopada (dok?adnie nie pami?tam ale wejd? na Filmforum to dowiesz si? wi?cej)
Dzisiaj p?ytka DVD posz?a priorytetem do organizatorów (reszta zale?y od nich)
gouki
Fire Trooper

Postprzez Gac666x » Pt paź 21, 05 11:10

Jakie? fotki ? Nawet na imageshack wrzu? albo co?, ch?tni? zobacz? ;).
I am your Doom...
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez gouki » Pt paź 21, 05 13:54

Wrzuci?em to na tego Imageshack`a ale nie wiem czy wszystko posz?o ok bo musia?em zainstalowa? jakie? bajery ??? ale chodzi mam nadzieje ?e dobrze-szukaj martwe akta :-\
jak znajdziesz to daj zna?
gouki
Fire Trooper

Postprzez liquid kaczor » Pt paź 21, 05 15:46

Jak nie masz linku do zdjecia to raczej dobrze nie poszlo, nie trzeba tam NIC instalowa?.
www.inageshack.us
potrm klikasz "przegl?daj" i zaznaczasz zdj?cie które chcesz umie?ci?, nast?pnie wciskasz"Host it". Zdj?cie jest wtedy umieszczane na serwerze i przenisi Cie na stronke z linkami do niego, wybierasz jesden i podajesz na forum.
Ostatnio edytowano Pt paź 21, 05 15:53 przez liquid kaczor, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
liquid kaczor
Olga Gurlkovich

Postprzez Zombie_Snake » Pt paź 21, 05 16:35

gouki, wyluzuj! Jak napisa? Gac tylko si? pyta?em. Chwa?a Ci za to, ?e kr?cisz filmy, to pozytywnie ?wiadczy o twoim charakterze. Trzeba mie? du?o samozaparcia, ?eby doprowadzi? takie przedsi?wzi?cie do ko?ca. BTW nie ka?dy ma kompa za 4000z? ;)

Co do nakr?cenia filmu MGS to my?l?, ?e da?oby sie to zrobi?, s?dze, ?e nawet niskim nak?adem kosztów.
Kilka wa?nych spraw.

Bro?:
Tutaj mo?naby poeksperymentowa? z tanimi replikami ASG. Kilka karabinów to koszt oko?o 150 z?. Ze 2/3 pistolety to kolo 50/60 zeta. Oczywi?cie licze ceny z Allegro ;) Ewentualnie moznaby pochodzic po "szaberplacach" i kupic jakie? tam zabawki. S?dze, ?e efekty mo?naby dorobic w np. Windows Movie Maker czy Adobe Movie Editor.

Stroje:
Tutaj mamy gotowe wzory.Trza by na bank u?y? ochraniaczy na deske/rolki, jako tych ala Snake'owych. Chyba, ?e robilibi?my MGS3 wtedy powinien wystarczy? czarny golf, r?kawiczki, zielona kurtka (akurat posiadam w takim kolorze, tyle, ?e z naszywk? Airborne), ora spodnie. Trzeba by to jeszcze uzgodni?.

Mejkap:
Tutaj moja wiedza nie si?ga.

Kamera:
Jak kto? ma to dobrze, jak nie ma nikt to jako tako.

Scenariusz:
Wiadomo.

Plan zdj?ciowy:
I tu trafiamy na schody panowie. Oczywi?cie mo?emy znale?? kawa?ek lasu, ale przeciez nie ca?y czas "akcja posz?a w las". Tu mo?emy u?y? naszych mieszka? odpowiednio przemeblowanych. jednakowo? gdy rozgl?damy sie za odpowiedni? miejscówk? musimy sprawdzi? czy nie jest to teren prywatny. jesli jest to powinni?my uzyska? pozwolenie, a to niekiedy wi??e sie z kosztami i to grubymi.

Tak wi?, nie wiem czy pisa?em z sensem, ale chyba cos to musi znaczy?, wi?c po prostu:

Trzeba P-O-M-Y-?-L-E-? i miec wolny czas.
Zombie_Snake
Zanzibar

Postprzez gouki » Pt paź 21, 05 17:15

Dzi?kuje za rady!! napewno zobaczycie w?asne pomys?y w tym filmie
Je?li chcieliby?cie zagra? to zapraszam nie mówi? ?e musicie gra? bóg wie co ale nawet przyda?o by si? paru wartowników wi?cej.
Co do efektów specjalnych i monta?u to wszystko b?dzie robione w studiu i wyleci na DVD z dodatkami.
Jest jeden dylemat otó? nie wiemy czy ?apa? si? za konkretne postacie z gry....nie ma takiego kozaka który wcieli?by si? w rol? Snake`a co innego Cyber Ninja który b?dzie napewno.
Co do rady nt.ubioru Snake`a to niepotrzeba kórtki itp. poniewa? MO?EMY MIE? ODWZOROWANY UBIÓR NAWET Z MGS2 i to z jakiego materia?u chcemy(jest to tylko kwestia kasy która ju? jest).
Pukawki ASG w?a?nie b?dziemy zmuszeni ich u?y?,bo ju? niesprzedaj? pistoletów hukowych na 8MM(z wylotem ?uski,kopem i cofni?ciem zamka po ka?dym strzale)-firma ws.tcl sprzedawa?a je nieca?y rok temu ale teraz chyba taki pukawki s? zabronione...trudno.
Jak chcecie to napiszcie jak? sytuacj? chcieliby?cie zobaczy? w filmie(ca?y czas wype?niamy scenariusz i ulepszamy go je?li mamy lepsze pat?ty).MARTWE AKTA BY?Y WYS?ANE TE? NA FILMFORUM WI?C NIED?UGO B?DZIE DO ?CI?GNI?CIA
Cekam na pomys?y
gouki
Fire Trooper

Postprzez Zombie_Snake » Pt paź 21, 05 17:19

Takie pytanko: Je?li b?d? wyst?powa? rozmowy przez Codec to czy zamierzacie u?y? artów z MGS (ew TTS) czy b?dziecie osobno nagrywali mimik? twarzy z tekstami?

BTW. Gdyby w czasie produkcji zabrak?o ch?opakom kasy to mo?naby zrobi? ma?? zrzutk? co nie kul? Wszystko dla sztuki
Ostatnio edytowano Pt paź 21, 05 17:22 przez Zombie_Snake, łącznie edytowano 1 raz
Zombie_Snake
Zanzibar

Postprzez gouki » Pt paź 21, 05 17:21

my?limy nad rozwi?zaniem tego w taki sposób ?eby by?o to najbardziej realne wi?c....noktowizor na jedno oko i pokazana wizja z niego,czyli obraz widziany przez to oko z na?o?onym oknem postaci w rogu+ inne wska?niki typu mapa terenu zoom itp.
Ostatnio edytowano Pt paź 21, 05 18:02 przez gouki, łącznie edytowano 1 raz
gouki
Fire Trooper

Postprzez Zombie_Snake » Pt paź 21, 05 17:49

Sprytne ;) Muzyk? macie z neta, co jeszcze.... hmm.... To chyba wszystko. ?ycze, aby uda?o si? Wam przenie?? na "srebrny ekran" wszytsko co najlepsze z MGS zachowuj?c przy tym choc troszk? Kojimowskiej werwy.

Powodzenia. ;)
Zombie_Snake
Zanzibar

Postprzez Maxavelli » Pt paź 21, 05 20:27

Przyznaje, za pierwszym razem zle Was ocenilem. Naprawde operatorka i zdjecia to kawal dobrej roboty, choc po statycznych obrazach dosc trudno to ocenic. Wstepnie mi sie bardzo podoba - nagrode na skoffce ciezko Wam bedzie zdobyc bo tam raczej nagradzaja filmy o wysokich walorach artystycznych... ale walcie to ;-). Odezwij sie do mnie, Gouki, i napisz czy jest mozliwosc otrzymania Waszego filmu na DVD-Video.
" You're not a Snake, and I'm not an Ocelot. We're men with names. My name is Adamska. What's yours? "
Maxavelli
Black Color

Postprzez gouki » So paź 22, 05 06:16

Wielkie dzi?ki! ;D
mi?o jest us?ysze? pare dobrych s?ów po tych m?czarniach nad tym filmem.
Dopiero si? rozkr?camy,podochodzi?o pare nowych osób, mamy troche wi?cej kasy na sprz?t i b?dzie coraz lepiej NIED?UGO CHCEMY OTWORZY? SWOJ? STRON?

Co do festiwalu to tak naprawd? nielicze na ?adne nagrody- do wys?ania p?yty zmusi?a mnie dziewczyna.
JA POPROSTU UWIELBIAM TWORZY? FILM - kocham ten proces planowania podczas kr?cenia,sprz?t,choreografia i wogóle.....wi?c nawet nie wiesz jak bardzo utwierdzi?e? nas w tym ?e nie jeste?my oszo?omami. DZI?KI :D

Acha to moje fotki z turnieju Shotokan (kategoria Knockdown) ?eby?cie nie my?leli ?e ?ciemniam z treningami i wogóle-walczy?em z go?ciem który ma br?zowy pas (praktycznie stopie? mistrzowski) a ja mia?em dopiero bia?y bo dopiero co rozpocze?em treningi- wcze?niej trenowa?em Muay-Thai (Thai-Boxing)
ja jestem tym atakuj?cym na zdj?ciach

http://img469.imageshack.us/full.php?image=fotka66qo.jpg
http://img469.imageshack.us/full.php?image=fotka19yi.jpg
http://img469.imageshack.us/full.php?image=fotka29uc.jpg

acha mam muzyk? z MGS2 i MGS3 wi?c do tego nowego filmu b?dzie soundtrack najlepszy z mo?liwych 8)

Odezwij si? do mnie na GG 8191656 (gdzie? w godzinach od 12 do 18 w jaki dzie? chcesz) dasz mi adres na który wy?le p?ytk?-tak b?dzie chyba dobrze. ;)
gouki
Fire Trooper

Postprzez kelen » So paź 22, 05 09:43

A jakby wygl?da? Metal Gear w takim filmie, o ile w ogóle by si? pojawi??
kelen
Predator

Postprzez gouki » So paź 22, 05 13:15

?oooo! musz? przyzna? ?e spodziewa?em si? takiego pytania.
Mo?na wstawi? renderowany model 3D z porz?dnymi teksturami i ?adnie go wyanimowa?,ale do takiej zabawy potrzebne jest profesjonalne studio, utalentowany cz?owiek i siatka kasy.
Wyrenderowanie samego wylatuj?cego z gnata pocisku kosztuje ponad 2 tysi?ce( i na to pieni?dze s?) ale taki Metal Gear w studiu to ........sam rozumiesz :'(
My?leli?my ?eby zrobi? to we w?asnym zakresie ale potrzebny jest program-CHYBA ?E ZNALAZ? BY SI? GRAFIK KTÓRY CHCIA?BY TO ZROBI? przy okazji prezentuj?c swój talent innym.
Zobaczymy :) ale bez pomocy z zewn?trz-raczej w?tpi?
Ostatnio edytowano So paź 22, 05 13:55 przez gouki, łącznie edytowano 1 raz
gouki
Fire Trooper

Postprzez Zombie_Snake » So paź 22, 05 15:30

A mo?e wstawi? renderowane wstawki z MGS'a? Tutaj pewnie pasowa?yby z TTS. W ko?cu gdy Snake sta?by ty?em a przed nim np. Rex to pozostaje tylko problem otoczenia, a sam mech ju? jest. Co ty na to gouki?
Zombie_Snake
Zanzibar

Postprzez gouki » So paź 22, 05 15:43

To raczej nie przejdzie bo to nieb?dzie obraz nakr?cony przez nas i b?dzie to wygl?da?o bardzo sztucznie tym bardziej ?e szcze?e mówi?c niespotka?em si? z czym? takim CIEKAWE :-\
.....nie chyba nie to za trudne :-\
zobacz...musieliby?my dostsowywa? scenariusz,uj?cia i zachowania pod animacje Metal Geara :-\
lepszym rozwi?zaniem by?oby zrobienie poprostu renderowanej animacji ;) je?li znajdzie si? kto? kto si? na tym zna
Ostatnio edytowano So paź 22, 05 15:46 przez gouki, łącznie edytowano 1 raz
gouki
Fire Trooper

Postprzez Zombie_Snake » So paź 22, 05 15:50

Co? wymyslicie ;)

Kojima mówi? kiedy?, ?e najlepiej wysz?aby ekranizacja MGS ala, np. FF VII: Advent Children. Ale takiego sprz?tu jakim oni to robili to my ?miertelnicy d?ugo nie zobaczymy. ;) Wi?c w Was nasza nadzieja :)
Ostatnio edytowano So paź 22, 05 15:52 przez Zombie_Snake, łącznie edytowano 1 raz
Zombie_Snake
Zanzibar

Postprzez kelen » So paź 22, 05 16:20

Albo zrobi? co? jak robi? w Power Rangers'ach ;P. Znaczy, figurka Metal Gear'a, jaka? makieta i itp. Co prawda, gorzej by by?o z Snake'm/innym bohaterem walcz?cym z nim ,bo by pewnie nie da?o si? ich w jednej scenie uchwyci?, wi?c wtedy by mo?na zrobi? walk? MG vs MG, w czym jeden kierowany jest przez dobrego go?cia, a drugi przez z?ego.
kelen
Predator

Postprzez phsx » So paź 22, 05 16:24

Maxavelli napisał(a): czy jest mozliwosc otrzymania Waszego filmu na DVD-Video.

Tez by mnie to interesowalo .... ;)
phsx
Sniper Wolf

Postprzez gouki » So paź 22, 05 17:16

je?li chcecie zobaczy? Martwe Akta to dos?ownie na dniach powinny si? pojawi? na Filmforum A je?li jeste?cie niecierpliwi to zostawcie mi swoje adresy na GG 8191656 a powysy?am p?ytki.
SKORO CHCECIE MIE? MARTWE AKTA TO MACIE TO JAK W BANKU ;D
nied?ugo powrzucam jakie? fotki z planu MGS`a,mundóry itp. wi?c b?dziecie na bie??co ;)
gouki
Fire Trooper

Postprzez liquid kaczor » So paź 22, 05 20:20

gouki napisał(a):Wyrenderowanie samego wylatuj?cego z gnata pocisku kosztuje ponad 2 tysi?ce( i na to pieni?dze s?)

Jak ju? mówi?em, popieram projekt i chcia?bym w niem uczestniczy?, ale nie moge niestety. Co do cytatu jaki jest bud?et tego przedsi?wziecia?
Obrazek
liquid kaczor
Olga Gurlkovich

Postprzez Maxavelli » So paź 22, 05 22:16

Ja mam eBooka p.t. "3D Studio MAX - Matrix, jak to zrobic?". Jesli wiec znacie sie na 3D Studio - ta ksiazka podszlifuje wasza wiedze w kwestii animacji pociskow, bullet timeow, morphingu itp. W razie czego masz moje GG, Gouki!
" You're not a Snake, and I'm not an Ocelot. We're men with names. My name is Adamska. What's yours? "
Maxavelli
Black Color

Postprzez gouki » N paź 23, 05 06:05

Same dobre wiadomo?ci!! :D
Max dzi?ki ;D napewno si? odezwe ;D pokombinujemy
NIEZGADNIECIE !!!!! ;D
Spotka?em dobrego kumpla Piotrka jest na 2 roku jakiej? bajeranckiej szko?y filmowej (maj? wyjazdy na szkolenia kaskaderskie do ?odzi i wogóle) ZAPOMNIA?EM ?E MAM TAKIEGO KUMPLA :-[
Odrazu zaczeli?my nawija? o filmach I NIEZGADNIECIE ;D ;D
B?dzie do naszej dyspozycij PROFESJONALNY OPERATOR z PROFESJONALN? KAMER? FILMOW? ;D
Jest to jaki? bardzo dobry znajomy Piotrka i je?li nawet nie zrobi tego za darmo to za grosze HAHAHAHAHAA ;D
Przedstawi?em mu wst?pne pat?ty a jego oczy robi?y si? coraz wi?ksze-zacze?y przypomina? pi?eczki do ping ponga gdy skupi?em si? na Cyber Ninja i na odlewach pancerzu, wi?c wchodzi w projekt i b?dzie pomaga? ile tylko si? da :D
We wtorek mam spotkanie z Senseiem i b?dziemy uk?ada? choreografie do kasowania wartowników (powoli ruszamy)
Max ch?opie musimy kiedy? si? spotka? - dzi?ki za poradnik odezwe si? na 100%
póki co id? spa? bo dopiero co wróci?em z pracy (du?o rzeczy na raz,zbyt du?o jak na jedn? g?ow?)a czeka mnie jeszcze pare wa?nych telefonów

acha Liquid! co do bud?etu-podlicz ?rednie wyp?aty 9/10 ludzi + oszcz?dno?ci
dok?adnie nie powiem bo to nie?adnie,nie mog? si? zapyta? 34 letniego kolegi (na dodatek by?ego komandosa) ile da kasy BO WIEM ?E DA TYLE ILE POTRZEBA
ALE POWIEM TAK je?li jest np. wspania?a replika Shotguna lub mundór GRU a my jeste?my przekonani ?e to jest konieczne i wzbogaci film to POPROSTU TO KUPIMY
czym wi?cej zadajecie pyta? tym bardziej jestem przekonany ?e ten film to naprawd? dobry pomys?
dzi?ki
gouki
Fire Trooper

Postprzez liquid kaczor » N paź 23, 05 10:05

gouki napisał(a): acha Liquid! co do bud?etu-podlicz ?rednie wyp?aty 9/10 ludzi + oszcz?dno?ci
dok?adnie nie powiem bo to nie?adnie,nie mog? si? zapyta? 34 letniego kolegi (na dodatek by?ego komandosa) ile da kasy BO WIEM ?E DA TYLE ILE POTRZEBA
ALE POWIEM TAK je?li jest np. wspania?a replika Shotguna lub mundór GRU a my jeste?my przekonani ?e to jest konieczne i wzbogaci film to POPROSTU TO KUPIMY
czym wi?cej zadajecie pyta? tym bardziej jestem przekonany ?e ten film to naprawd? dobry pomys?
dzi?ki]

Przecie? 9 czy 10 ludzi nie da wszystkich pieiedzy na robirnie fulmu, musz? jeszcze ?y?.
Ju? rozumiem, jeste?cie pozytywnie zakr?ceni :)
Ostatnio edytowano N paź 23, 05 10:24 przez liquid kaczor, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
liquid kaczor
Olga Gurlkovich

Następna strona

Powrót do Fan Works