S.E.S.J.A - System Eliminacji Studentów Jest Aktywny

Och mój słodki, ach mój piękny pierdolniku.

Moderatorzy: Hal, GM

S.E.S.J.A - System Eliminacji Studentów Jest Aktywny

Postprzez solid_stolec » Wt sty 30, 07 22:26

jak wiadomo jest to okres przykry, okres zmuszający do zaprzestania działań stricte hedonistycznych, okres kojarzący się z zawalonym kserami i książkami pokojem. :wink: jak stoicie panowie?
ja staję w piątek przed samą bramą piekieł (egzamin z historii doktryn politycznych i prawnych), czuję że może być krucho, tydzień później czeka mnie prawo o wykroczeniach (koleś jest wściekły, że prawie nikt nie chodził na jego wykład) więc różnie się to może skończyć. póki co, mam już prawie dwa tygodnie wycięte z życiorysu.[/url]
chainsaw gutsfuck.
solid_stolec
Running Man

Postprzez Gac666x » Wt sty 30, 07 22:34

Ja już mam 3/4 za sobą. Zostało mi:

Matematyka Dyskretna
Finanse Przedsiębiorczość (hardcore:/)
Teoretyczne Podstawy Informatyki (poprawka, hardcore)
i Angielski, który zaliczam osobno, bo nie chciało mi sie chodzić na zajęcia, bo głupia suka jest i poziom za niski ( a ja mam BEC'a na Vantage zrobionego).
I am your Doom...
Zapraszam -->the-predator.prv.pl
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez uci » Wt sty 30, 07 22:45

no a ja na finishu, jutro przeniesiony z zeszłego tygodnia (padł dysk z testem) test z serverów pod win 2003 i ferie ;]

no i zabieram sie za wolverina
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Hal » Wt sty 30, 07 23:08

Ja też już jestem praktycznie po sesji. Dzisiaj miałem egzamin z Literatury Młodej Polski, a także wyniki egzaminu z Historii Filmu powszechnego. Wszystko jak dotąd do przodu. W piątek pozostały mi jeszcze tylko nieszczęsne wyniki z Językoznawstwa ogólnego i przy wariancie optymistycznym 10 dni odpoczynku. A dalej?...Wiosna...nie trzeba chyba wiecej nic dodawać :)
Przeczytałem setki książek, po to tylko by zrozumieć, że wcale ich nie potrzebuję
Hal
Zanzibar

Gram: Gran Turismo 6

Postprzez Boras » Śr sty 31, 07 01:55

17 luty Historia panstwa i prawa polskiego :) bedzie masakra:D oczywiscie z najrzeźniejszym wykładowcą :D I oczywiscie moj pierwszy egzamin na studiach ;)
... odkąd nie jesz mięsa, salami to dla Ciebie rarytas...
Boras
Dostanie bana!

Postprzez Mr_Zombie » Śr sty 31, 07 10:41

Jeden egzamin za mną (akurat najprostszy).
Dwa przede mną.
Jeden, z Rachunku Prawdopodobieństwa, na który prawie w ogóle nie ma materiałów (mieliśmy sami sobie robić notatki na wykładach, ale gościu ma tak usypiający głos, że nawet gdyby mówił o końcu świata, wszyscy by zasnęli).

Drugi z Architektury Komputerów. Wrażenia ludzi z zeszłego roku poniżej:
Dziubich rozdał zadania
i....
cała sala zaczeła sie śmiać
płakaliśmy tam ze śmiechu po przeczytaniu zadania
trwało to może z 5 minut
po czym w audytorium zostało może 5 osób .... wszyscy wyszli

^^
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez solid_stolec » Śr sty 31, 07 14:47

Smoky / Snoopy napisał(a):17 luty Historia panstwa i prawa polskiego :) bedzie masakra:D oczywiscie z najrzeźniejszym wykładowcą :D I oczywiscie moj pierwszy egzamin na studiach ;)

łatwy przedmiot, zobaczysz jak będziesz miał historię doktryn. :P
chainsaw gutsfuck.
solid_stolec
Running Man

Postprzez Gac666x » Śr sty 31, 07 15:15

Mr_Zombie napisał(a):Jeden egzamin za mną (akurat najprostszy).
Dwa przede mną.
Jeden, z Rachunku Prawdopodobieństwa, na który prawie w ogóle nie ma materiałów (mieliśmy sami sobie robić notatki na wykładach, ale gościu ma tak usypiający głos, że nawet gdyby mówił o końcu świata, wszyscy by zasnęli).

Drugi z Architektury Komputerów. Wrażenia ludzi z zeszłego roku poniżej:
Dziubich rozdał zadania
i....
cała sala zaczeła sie śmiać
płakaliśmy tam ze śmiechu po przeczytaniu zadania
trwało to może z 5 minut
po czym w audytorium zostało może 5 osób .... wszyscy wyszli

^^

Miałem i też miałem. Architektura komputerów jest prosta jak ktoś w tym siedzi. Poza tym zawsze można ściągi przygotować. Ty masz rachunek Prawdopodobieństwa, a ja miałem Podstawy metod probabilistycznych ^^.
I am your Doom...
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez Boras » Śr sty 31, 07 16:38

Wiesz ja sie dopiero wdrazam w tematy sesji takze mam nadzieje, ze to jest proste tak jak mowisz :D
... odkąd nie jesz mięsa, salami to dla Ciebie rarytas...
Boras
Dostanie bana!

Postprzez Mr_Zombie » Śr sty 31, 07 16:43

Gac666 napisał(a):Architektura komputerów jest prosta jak ktoś w tym siedzi.

Nie twierdzę, że to jest trudne, przynajmniej część teoretyczna.
Poziom trudności w części zadaniowej (napisanie programu w asemblerze) wzrasta niezwykle z powodu sposobu, w jaki napisane jest to zadanie. ;). Gdy na ćwiczeniach robiliśmy zadanko z poprzedniego roku z egzaminu, to samo zrobienie zadania było dość proste. Jednakże.... zrozumienie, o co w nim w ogóle chodziło, to już inna para kaloszy.
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez Gac666x » Śr sty 31, 07 18:04

A no to to tak. Ja jak miałem Architekturę Komputerową to musiałem wiedzieć co się z czym łączy i do czego służy mostek południowy, co to jest CMOS, podstawowe rejestry procesora, srutu tutu pęczek drutu ;). Szkoda tylko, że nie było składania komputera z rozsypanych części -_-'.

Zaś po 3 semestrach jako języki programowania liznąłem:

Turbo C
C++
Java
Delphi

i coś jeszcze ale nie pamietam co. Kurna połapać się nie idzie ^^, na szczęście do przodu. Najlepsze jest to, że jestem na informatyce, a miałem już socjologię i ostatnio zdawałem psychologię... Ekonomia była na pierwszym roku, a teraz są finanse -_-'.
I am your Doom...
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez Mr_Zombie » Śr sty 31, 07 22:14

Super, ja kończę 3 semestr i umiem dopiero C, C++ oraz Asemblera (przy tym ostatnim czasownik "umiem" jest dość naciągany :P).

A z taki innych przedmiotów to na razie miałem humanistykę dla inżynierów - czyli: psychologia, prawo, ekonomia i filozofia - wszystkiego po trochu... Najprzyjemniejszy przedmiot w ciągu tego półtora roku ^^
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez solid_stolec » Pt lut 09, 07 18:56

i po sesji, zero poprawek, pierwszy raz w życiu. :D

[ Dodano: Pią Cze 22, 2007 8:16 pm ]
wracając do tematu, który ponownie stał się aktualny. jak wam leci? będzie wrzesień?
ja dziś na 99% zaliczyłem egzamin z prawa administracyjnego, cywil raczej w plecy.
jeszcze przede mną rodzinne, karne i międzynarodowe. uff. :)
chainsaw gutsfuck.
solid_stolec
Running Man

Postprzez Gac666xx » Pt cze 22, 07 21:15

Ja mam 5 poprawek =='.

Bazy danych (sql)
Projekt sql
programowanie Java
Prognozowanie i symulacje komputerowe wykład
Internetowe wspomaganie procesów decyzyjnych

Po prostu nie starczyło mi czasu na naukę, więc we wrześniu nie będzie problemu to zaliczyć ja myślę :).
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Gillian » Pt cze 22, 07 21:37

A ja mam 3 dni żeby nauczyć się 70 zagadnień na ustny z fizyki. Także zastanawiam się, czy sobie nie darować :p. Generalnie są to rzeczy, które widzę po raz pierwszy w życiu (jakieś laplasajny i inne takie...). Generalnie nie jest źle, bo tylko to mi zostało.
Chociaż w tym semestrze było dość tragicznie... Jak na razie ze wszystkich dwóch egzamów [tj. Rachunek Macierzowy i Równania Różniczkowe oraz Języki i Metody Programowania (czyli cpp)] mam po 3.0 : /. Aczkolwiek z zaliczeniami nieco lepiej...
Chociaż i tak cieszę się, że mnie nie chcieli na "zwykłej" informatyce przez co jestem na Stosowanej i mam niewiele nauki : ).
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Gac666xx » Pt cze 22, 07 21:47

Ja muszę dodać, że nie licząc angielskiego to w tym semestrze miałem 15 różnych zaliczeń z 13 praktycznie różnych dziedzin...
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Gillian » Pt cze 22, 07 21:50

Współczuję : )

Ja tam w zasadzie miałem 6 zaliczeń i 3 egzaminy z 6 przedmiotów [+ WF : )].
Generalnie studia fajne, bo nie trzeba się uczyć. Elektryczny rządzi :D
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez GameScanner » Pt cze 22, 07 23:41

Czuje się intelektualnie nieadekwatny...

Prawda jest taka ze wyjechałem z Polski po drugim roku liceum i szkole kończyłem w USA. poza historia Stanów (która i tak znalem z polski) i angielskim dużo się nie nauczyłem:(

Zadziwiłby was fakt jak mało amerykanie wiedza o świecie (mowie o szkołach publicznych). Winić trzeba jednak system edukacyjny...

Zona mojego kuzyna uczy w Foreman HS http://www.cityrating.com/school/school ... lType=High

Ostatnio musiała zrobić układ z 17-letnim czarnym "gang-banger'em" . Ty będziesz spoko na moich lekcjach i nie będziesz handlował, a ja przeposzczę cię na B (nasze 4). Działa świetnie.

Realia rzeczywistości. Nigdy nie doświadczyłem co to znaczy życie studenckie... trudno. Została mi pasja gier...
www.GameScanner.org - tysiące skanów o wysokiej rozdzielczości okładek i pudelek gier wideo. Projekt jednoosobowy.

www.NintendoPassion.com - allegro http://ja.gram.pl/NintendoPassion - blog
GameScanner
Ultra Box

Postprzez Gac666xx » So cze 23, 07 00:32

Wiesz co szczerze to wolałbym tam niż tu. Tam jak chcesz to się nauczysz, tu jak chcesz to ci się odechciewa z powodu tego, że jest za dużo do nauki :/.

Zresztą wszystko zależy od szkoły jaką wybierzesz (mówie o USA) nie każdy to gangbanger, są normalne szkoły szczególnie jeśli mieszkasz w miare zamożnym miasteczku.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Mr_Zombie » So cze 23, 07 00:56

Mi został jeszcze jedne przedmiot do zaliczenia - Oprogramowanie Systemowe (ok 400 stron teorii... dopiero przebiłem się przez 80, tablice deskryptorów, segmentowanie stronnicowanie oraz obecnie przebijam się przez tryb V86 >_>).

Bazy danych również miałem w tym roku. O ile teoria była nawet banalna, o tyle projekty i laborki (w jednym) powalone, gdyż pracowaliśmy na bazie Progress - wersji sprzed 10 lat. Robienie projektu w 4GL w tym czymś było po prostu masakrą.
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez GameScanner » So cze 23, 07 01:58

Gac666 napisał(a):Wiesz co szczerze to wolałbym tam niż tu. Tam jak chcesz to się nauczysz, tu jak chcesz to ci się odechciewa z powodu tego, że jest za dużo do nauki :/.

Zresztą wszystko zależy od szkoły jaką wybierzesz (mówie o USA) nie każdy to gangbanger, są normalne szkoły szczególnie jeśli mieszkasz w miare zamożnym miasteczku.

@Gac - przepra, nie chcialem generalizoac

Acha! Przypomnialo mi sie ze cos wspomniales o tasakach i autach, to dla ciebie Gac (w wersj podstawowej)

Obrazek
www.GameScanner.org - tysiące skanów o wysokiej rozdzielczości okładek i pudelek gier wideo. Projekt jednoosobowy.

GameScanner
Ultra Box

Postprzez Gac666xx » So cze 23, 07 02:29

Hehehe nieno spoko wiadomo przykład radykalny podałeś.

Fajny wózek :) podoba mi się, ale za chiny ludowe nie wiem co to jest.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez GameScanner » So cze 23, 07 05:09

Gac666 napisał(a):Hehehe nieno spoko wiadomo przykład radykalny podałeś.

Fajny wózek :) podoba mi się, ale za chiny ludowe nie wiem co to jest.

To jest Dodge Charger w podstawowej wersji. A co do szkoły to fakt. Przykład radykalny. Wszyscy piszecie o egzaminach, a ja nigdy przez to nie przeszedłem. Trochę żałuję. Ale nic, szkolą, praca i znajomi. Byle czekaly was dobre kariery, cobysta spokojnie mogli zarabiac i cieszyc sie grami jak najdluzej. .. hehe. Jak na horyzoncie pojawi sie dziewczyna, to coraz mniej czasu bedzie na gry.

GameScanner
Ultra Box

Postprzez kul2 » So cze 23, 07 09:38

Wiesz co szczerze to wolałbym tam niż tu. Tam jak chcesz to się nauczysz, tu jak chcesz to ci się odechciewa z powodu tego, że jest za dużo do nauki :/.

Owszem, ludzie sie ucza, ale tylko tego czego chca, dzieki czemu niektorzy skupiaja sie na sztuce mimo tego, ze uzdolnien nie maja, ale tak jest im latwiej. Co semestr wybierasz sobie przedmioty, z czego obowiazkowo musi byc jeden przedmiot scisly, to jest paranoja.

Inna inkszosc, ze nasz systeme edukacji tez jest do dupy.

Odnosnie sesyji, to juz tylko poprawki i mozliwe ze zalka z historii literatury brytyjskiej.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Gillian » So cze 23, 07 12:19

Gac666 napisał(a):Tam jak chcesz to się nauczysz, tu jak chcesz to ci się odechciewa z powodu tego, że jest za dużo do nauki :/.

trzeba było iść na AGH :p
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez barth » So cze 23, 07 12:57

GameScanner napisał(a):Obrazek

śmieszne te Chargery teraz robią, kiedyś był to muscle car, teraz czterodrzwiowa limuzyna.
Zauważyliście, że wszystkie nowe samochody dodge'a podchodzą teraz wyglądem pod viper'a (obejrzyjcie sobie zdjęcia Dodge Demon'a, czyli młodszego brata żmii, toż to prawie miniaturka)
Obrazek
Obrazek
barth
Psycho Mantis

Postprzez Zychu(snipershit) » Cz cze 28, 07 23:39

Ja nie jestem na studiach od stcznia, warunek. w wiecie chlopacy jak to jest, wszystko idzie cacus ale traf na takiego jednego skur.... i wszystko sie wali. Ale w sumie studia sa to bani, warto isc dla nich dla wyzszego wyksztalcenia, wiecej zdobedziesz wiedzy na policealnym..
Zychu(snipershit)
Dostanie bana!

Postprzez Gillian » So cze 30, 07 20:16

No nie były to pewnie studia jakkolwiek związane z jakimkolwiek językiem...

SniperShit napisał(a):w sumie studia sa to bani, warto isc dla nich dla wyzszego wyksztalcenia, wiecej zdobedziesz wiedzy na policealnym..

nie rozumiem...

A ja sesję letnią zakończyłem. Tylko fizyka na wrzesień : )
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Mr_Zombie » So cze 30, 07 23:22

Ja jeszcze nie wiem, czy skończyłem ;]. Wyniki z egzaminu (i ewentualny wrzesień) jeszcze przede mną :D. Ale na razie mam wakacje.
Mr_Zombie
The Fury

Powrót do Pierdolnik