Film Metal Gear Solid.

Informacje o filmie

Moderator: GM

Postprzez Anik » Wt lip 31, 07 11:20

Wiesz wole już film animowany niż beznadziejnie zagrany film z hollywoodzkimi aktorami i mnóstwem efektów specjalnych
Po za tym jeszcze nie widziałam pożądnego filmu zrobionego na podstawie gry ^_^'
Więc moje obawy chyba są uzasadnione?
Anik
Crying Wolf

Postprzez Bizon » Wt lip 31, 07 11:23

wredny napisał(a):Hm , kiedy David mowi 'Zelda' , to musi sie troche nameczyc , jakos tak sie wypina xD

On się zawsze wypina jak robi głos ala Big Boss.
Zauważcie, że w MGS1 i MGS2 nie czuło się tego "wypinania", bo Hayter był bardziej naturalny, a w MGS3 już w słowach początkowych czuć... wypinanie się ;).

Wg. mnie film w ogólne nie dojdzie do skutku, bo skoro sama gra jest bardziej interaktywnym filmem z cyfrowymi aktorami, to po co jeszcze walić ekranizację?
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez wredny » Wt lip 31, 07 11:25

W sumie masz racje. Ale powiedz , chcialabys zobaczyc animowanego MGS1 ? Troche bezsensu. Jesli juz ma byc film animowany , to niech to bedzie jakas nowa historia Snake'a.

Bizon , wsluchaj sie w trailer e3 07 ^^ tam to dopiero czuc jak Hayter stara sie nie miec takiego samego glosu jak w poprzednich czesciach.
Obrazek
wredny
Fatman

Postprzez Bizon » Wt lip 31, 07 11:32

No o tym właśnie wredziolu mówię.

Od jakiegoś czasu brak jakichkolwiek informacji o tworzeniu MGS The Movie, a przecież pierwsze info wypłynęło do sieci bardzo dawno temu...

Ja zostaję przy swojej opinii, jak już mają robić, to w stylu FF, a nie film aktorski, bo możemy się naprawdę zawieźć...
Bizon

Postprzez uci » Wt lip 31, 07 12:02

na animacji także można się zawieść, FF był filmem genialnym, ale nie idealnym i przedewszystkim skierowanym do Fanów (dlatego wydano go od razu na DVD), a MGS ma być filmem kinowym, więc odpadają wszelkie animacje.
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Pabian01 » Wt lip 31, 07 12:21

Anik napisał(a):Wiesz wole już film animowany niż beznadziejnie zagrany film z hollywoodzkimi aktorami i mnóstwem efektów specjalnych

W animacji brakowlaoby mi krwi...I w niej byloby chyba wiecej efekciarstwa (choc mi to osobiscie nie przeszkadza) niz normalnie
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez Gillian » Wt lip 31, 07 12:24

A co to za problem z krwią w animacji?
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Anik » Wt lip 31, 07 14:06

To raczej zależy od scenariusza czy film jest tylko dla fanów czy też dla ludzi którzy nie grali w grę
Ja nie widze problemu żeby zrobić film kinowy, animowany, z krwią ;D
Anik
Crying Wolf

Postprzez Pabian01 » Wt lip 31, 07 16:32

twilite_kid napisał(a):A co to za problem z krwią w animacji?

Nie chodzi mi o to ze jest problem zrobic krew ale bbyloby to mnie realne niz normalny film (I np. w takim FF:AC krwi nie bylo, no chyba ze sie myle ale watpie)
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez SaladinAI » Wt lip 31, 07 16:36

Nie rozmywać tematu. I chyba jasne jest że film MGS to będzie zwykła kinowa produkcja a nie film animowany więc dyskusja w tym kierunku nie ma sensu. Koniec, kropka.
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez solidus grabczas » Wt lip 31, 07 17:08

ja i tak będę oceniał jak bardzo ten film się do chrzanu nadaje bo nie chce mi się wierzyć że to będzie coś na skalę gry dla mnie jest jak na razie spisany na straty przykro mi
Welcome back Commander...
solidus grabczas
Fatman

Postprzez SaladinAI » Wt lip 31, 07 17:57

ja i tak będę oceniał jak bardzo ten film się do chrzanu nadaje

Fajnie ale jaki jest sens spisywania go na straty jeśli nawet nie widziało się jakiegokolwiek trailera z tej produkcji , nie mówiąc już o filmie? Bo w sumie nie za bardzo widzę co w chwili obecnej tak na prawdę możesz oceniać.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Anik » Wt lip 31, 07 19:38

Saladin01 napisał(a):Cytat:
ja i tak będę oceniał jak bardzo ten film się do chrzanu nadaje

Fajnie ale jaki jest sens spisywania go na straty jeśli nawet nie widziało się jakiegokolwiek trailera z tej produkcji , nie mówiąc już o filmie? Bo w sumie nie za bardzo widzę co w chwili obecnej tak na prawdę możesz oceniać.

Wystarczy że już Hollywood się za niego zabiera ;D
A tak na serio to jednak mam nadzieje... o ile nie oleją "wskazówek" Kojimy i zrobią film po swojemu
Anik
Crying Wolf

Postprzez uci » Wt lip 31, 07 20:50

a 300, Sin City?

Co prawda ekranizacje komiksów, ale pokazują ze naprawde da się zrobić swietny film na podst. czegoś.
uci
Uber Big Boss

Postprzez Anik » Wt lip 31, 07 21:44

Też jest dużo filmów na podstawie książek które są dobre, ale MGS jest grą!

A czy 300 i Sin City było dobrą ekranizacją, cóż nie czytałam komiksu ale jakieś "wybitne" filmy to nie były ;)

IW:
No... bo sie pogniewamy... "300" to nie byl wybitny film?!
"Tomb Rider" jest na podstawie gry i moim zdaniem jest dobry, swoja droga "Mortal Kombat" tez byl niezly.
Ostatnio edytowano Wt lip 31, 07 22:50 przez Anik, łącznie edytowano 2 razy
Anik
Crying Wolf

Postprzez uci » Śr sie 01, 07 00:43

Ale oznacza to że da się zrobić dobrą ekranizacje, jak się zrobi do tego dobre podejście.

Podpowiem że filmy 300 i Sincity nie różnily sie za bardzo od pierwowzoru, trzymały ich klimat, dlatego uważam je za świetne ekranizacje.
Z innych ekranizacji gier uznaje jeszcze za bardzo dobre MK ,mario bros, Re i SH.
Mam po prostu tylko nadzieje że rezyser nie weźmie się za film, jak za gre (jak to robi Uwe) tylko jak za powazny film.
uci
Uber Big Boss

Postprzez Bizon » Śr sie 01, 07 00:53

uci napisał(a):mario bros

Że co słucham? Ten film nie powinien powstać ;P
Ale bez offtopów.

Reżyser filmu MGS powinien być fanem gry, bo inaczej nie zrozumie nas i naszej wizji.
Jeżeli za realizację wezmą się ludzie nie mający pojęcia o świecie i bohaterach naszych ulubionych gier, to na 100% nie będziemy zadowoleni.

Swoją drogą, nie rozumiem ludzi którzy piszą na forach: "Dlaczego nie ma filmu MGS?!".
Czy nie jest świetne to, że MGS sam w sobie jest filmem i możemy go podziwiać na ekranach naszych Tv/Monitorów? Po co mamy dawać filmowcom pieprzyć naszą ulubioną historię, skoro możemy ją oglądać w każdej chwili?!
Wiem że to może głupie, ale wolałbym aby ten film nie powstał...
Bizon

Postprzez Old Snake » Śr sie 01, 07 04:17

Ja tam nie chcę ekranizacji MGSa i basta. Co do ekranizacji innych gier, zgodzę się że MK był dobry (MK 2 to kicha totalna) ale Mario Bros przemilczę minutą ciszy... Silent Hill też nie był tragiczny ale wystarczy spojrzeć na filmy bolka (alone in the dark itp.) by nabrać podejrzeń na twórczość Hollywood.
Świat to poligon między dobrem, a złem
Old Snake
Vamp

Postprzez solidus grabczas » Śr sie 01, 07 12:08

Gdyby Kojima był reżyserem i scenariusz napisał to faktycznie mógłby z tego wyjść świetny film jednak gdy Kojima nie tyca się ani tego ani tego no to moi mili nie oczekujmy czegoś na miarę gry bo tak na pewno nie będzie i prawdę wam powiada Bizon bo lepiej gdyby konami posklecało i ewentualnie dorobiło cut scenki i z tego zrobili film (żeby było jasne nie miałem okazji obejrzeć filmu z MGS3:S ale chodzi mi o wszystkie części) a potem wydali na DVD (nie tylko na PS2 ale i na zwykłe playery DVD) nabywcy by się znaleźli bez większego wysiłku na całym świecie a już w szczególności gdyby wyszły jak większość filmów na DVD w Polsce (59,99 najczęściej widuję) to sam bym kasę odkładał już teraz :)
Welcome back Commander...
solidus grabczas
Fatman

Postprzez SaladinAI » Śr sie 01, 07 12:54

Mnie wypowiedzi w stylu że to Hollywood a więc ten film musi być schrzaniony - w ogóle nie przekonują. Nawet nie wiecie kto będzie reżyserem a także scenarzystą filmu. Nie wiadomo także jak dłuży wkład w produkcję będzie miał Kojima.

Reżyser filmu MGS powinien być fanem gry, bo inaczej nie zrozumie nas i naszej wizji

Słucham? A co my mamy do tego? Reżyser co najwyżej może realizować zamysł Kojimy. MGS to nie gra fanów tylko Hideo.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez uci » Śr sie 01, 07 13:28

chodzi przedewszytskim o to że MGS nie ma być fanfilmem, tylko będzie obrazem przygotowanym dla wiekszego grona odbiorców, nawet tych którzy nie znają MGSa.
Osobiście chcialbym żeby powstał film, na który pojdą wszyscy i zarówno fani jak nie znajacy MGS ludzie powiedzą - to było ekstra.
uci
Uber Big Boss

Postprzez Bizon » Śr sie 01, 07 13:46

Znając życie, jeżeli już zrobią film to będzie Metal Gear'em tylko z tytułu.
Będzie tylko trochę nawiązywał do gier, ale historia będzie zupełnie nowa (tak jak zrobiono w przypadku Resident Evil).
Bizon

Postprzez uci » Śr sie 01, 07 16:52

no wiadomo że bedzie jeszcze shadow Moses, ale Kojima coś tam wspominał o nowej historii i że zaakceptował już scenariusz.

Jedyny minus filmu MGS będzie taki że ciągle brak będzie Bizonów :D
uci
Uber Big Boss

Postprzez SaladinAI » Śr sie 01, 07 17:26

Co do scenariusza to ja słyszałem że fabuła filmu nie odbiega zbytnio od samej gry jeśłi chodzi o główne założenia.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Anik » Śr sie 01, 07 17:31

Hmm obsada wciąż nie jest ustalona i reżyser chyba też nie...wyrobią się do 2009, jak sądzicie?
Jak mam nie aktualne inf. to pisać xD
Anik
Crying Wolf

Postprzez Gillian » Pn sie 06, 07 16:01

Mam nadzieję że nie będzie to taka ekranizacja jak Silent Hill. Czyli bezsensowne powiązanie elementów wszystkich części serii [właściwie przeróbka SH1 z idiotycznie i nielogicznie dodanymi innymi elementami, typu Piramidogłowy, który pojawił się niz z gruchy ni z pietruchy] ubarwiony nutką, a właściwie kilkoma pełnymi nutami hollywoodu [czyli wielkie przeszkody pojawiające się znikąd i cudowny ratunek - element zawarty już w MGS3]. Generalnie widzi mi się produkcja, która będzie takim Ghost Babelem. Historia poboczna czy alterantywna. Ale nie przeróbka którejś części serii, czy próba adaptacji scenariusza któregoś z MGSów.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Mad » Pn sie 06, 07 21:55

Film mgs szczerze mówiąc będzie bardzo trudno nakręcić. Tego wyzwania podejmą sie chyba młodsi reżyserzy (Nie wiem czy mam aktualne dane o braku reżysera).
Mad
Machinegun Kid

Postprzez Nevar » Wt sie 07, 07 01:00

Kiedy ma być ten film?
Nevar
banan

Postprzez Gac666xx » Wt sie 07, 07 09:15

Raczej wogóle go nie będzie Nevar, tylko wszyscy mają nadzieję, że będzie.
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Mad » Wt sie 07, 07 11:15

No pozostaje w to dalej wierzyc.
Mad
Machinegun Kid

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Metal Gear Solid Movie