Problem z kartą pamięci PS2

Och mój słodki, ach mój piękny pierdolniku.

Moderatorzy: Hal, GM

Problem z kartą pamięci PS2

Postprzez Gac666xx » Pt sie 03, 07 21:26

Ok pytanie do wszystkich tych co mają styczność z konsolami.

Ostatnimi czasy karta pamięci 8mb przestała się chcieć zapisywać i mam problem co z nią zrobić.

Jak zgrać savey z karty pamięci na inny nośnik (np usb flash?) ?
Czy ta karta pamięci jest już nie do naprawienia?
Czy mam przerąbane i musze kupić nową?

Bardzo bym prosił o szybką odpowiedź.
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez barth » So sie 04, 07 00:00

musisz poszukać w necie programiku datela(niestety nazwy nie pamiętam), który pozwala zgrywać sejwy na usb(oczywiście, jeżeli twoja konsola ma "ułatwienie", w innym przypadku musisz go kupić). Jeżeli nie da się sformatowac memorki w normalny sposób jest drastyczny sposób z użyciem lodówki, ale zgłoś się po rade jak to zrobić tylko w ostateczności
Obrazek
Obrazek
barth
Psycho Mantis

Postprzez Bizon » So sie 04, 07 00:30

barth napisał(a):Jeżeli nie da się sformatowac memorki w normalny sposób jest drastyczny sposób z użyciem lodówki

Ten tekst mnie rozwalił xD
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez solidus grabczas » So sie 04, 07 00:34

miałem to samo z memorką do PS One i niestety możesz nią grać w zośke bo jest stracona prawdopodobnie rozformatowała się i wszelkie dane przepadły oczywiście w przypadku memorek z PS2 jest jakiś cień szansy na odzyskanie savów ale szczerze w to wątpię

PS. Przykro mi gacu z powodu straty ale wierz mi tym postem na pewno nie chciałem ci dowalić :(
Welcome back Commander...
solidus grabczas
Fatman

Postprzez Gac666xx » So sie 04, 07 01:18

Tzn może nie dokonca dopowiedziałem. Karte konsola widzi, dane są, część da się zapisywać a część nie.

Np. w Soul Calibur 3 zapisuje sie kasa po wygranej walce, ale Tales of The Sword juz sie zapisac nie chce. Domyślam się jednak iż jest to problem wadliwej karty. Mam tylko nadzieje, że uda mi się jutro (jak kupię) przegrać z memorki na memorkę savey i przynajmniej cos uratuję. Wolałbym jednak uratować samą memorkę w koncu ma dopiero jakies 1.5 miesiąca?

Barth spróbuj sobie przypomnieć nazwe programu i o jakie ułatwienie chodzi?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez solidus grabczas » So sie 04, 07 02:55

dobra rada jak już kupujesz memorkę to kup oryginał przynajmniej będziesz miał pewność że takie numery nie wezmą się same z siebie :P
Welcome back Commander...
solidus grabczas
Fatman

Postprzez Boras » So sie 04, 07 08:20

to dziwne naprawde mam memorke do ps2 MAdcatz od roku 2000 bodajze i jeszcze chodzi. Ciekawe czym mzoe to byc spowodowane?
... odkąd nie jesz mięsa, salami to dla Ciebie rarytas...
Boras
Dostanie bana!

Postprzez Pabian01 » So sie 04, 07 08:55

Gac666 napisał(a):Np. w Soul Calibur 3 zapisuje sie kasa po wygranej walce, ale Tales of The Sword juz sie zapisac nie chce

Mam nadzieje ze podales jedynie przyklad, bo z SC3 wystepuja wlasnie takie rzeczy (u nie ktorych ta gra powoduje skasowanie savow). Gdyby jednak odmowila posluszenstwa to jedyne pocieszenie to to ze mozna teraz kupic za 59 zl karte
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez Gac666xx » So sie 04, 07 11:07

No dodam to ze ta memorka jest oryginalna i ma 1.5 miesiąca, bo konsole kupowałem pod koniec czerwca :/.

Ide dzisiaj kupić nową, ale jak kutfa ma mi się tak walić po kilku miechach to ja to pierdziele. :angry5:
Gac666xx
Big Boss

Postprzez barth » So sie 04, 07 14:09

ułatwnienie - przeróbka

człowieku, jeżeli masz SC3 to wszystko wyjaśnia, ta gra rypie memorki równo, słuchaj, znajdź program Datel'a o nazwie Max Drive(właśnie znalazłem go u siebie w domu :D), wepnij w port usb jakąś pamięć flash, zgraj wszystkie sejwy na tą pamięć, sformatuj memorke i zgraj wszystkie sejwy z powrotem, teraz uwaga ZGRYWAJĄĆ NAJPIERW SEJW Z SOULA. Aby memorka działała poprawnie(i sejw zresztą też), musi on być nagrany jako pierwszy na memorke, po tym powinno działać.
Obrazek
Obrazek
barth
Psycho Mantis

Postprzez Gac666xx » So sie 04, 07 14:25

Przeróbke mam tylko zabezpieczenie lasera i Modbo. Ale właśnie sciagam ten program, mam flasha 32mb akurat na zbyciu więc może pomoże.

Ale tak czy siak kupuję drugą memorkę, bo nie mamy jak grać, a kumpel chce kilka gierek przejść bo jego czas teraz.

Goopie to wszystko jak nie wiem.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez barth » So sie 04, 07 15:14

mówie ci, zrób tak jak mówiłem z sejvem z calibura i bedzie działać
Obrazek
Obrazek
barth
Psycho Mantis

Postprzez Gac666xx » So sie 04, 07 15:53

Właśnie sciagam ale troche potrwa. Nie udało mi sie kupic karty pamieci wiec jak narazie lipa.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Gac666xx » So sie 04, 07 22:19

Pytanie.

Jest jakaś lista gier, które mogą walić konsolę?

Mam tych gier trochę i tak się zastanawiam co dalej :/.

Karta pamięci działa, ale trzeba było formata zrobić.

Zaś jesli chodzi o Max Data to niestety nie chciał współgrać z trzema rodzajami flashy usb (32mb nieznanej firmy, 1gb kingston i 2gb kingston). Poza tym jak zacząłem z nim kombinować to zupełnie zarąbał memorke i zrobiła się ikonka czerwona =='.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez barth » N sie 05, 07 10:38

jedyne dwie gry jakie rąbią memorki to Soul Calibur 3 na ps2(dlatego jego sejw MUSI być nagrany jako pierwszy na memorke) i Destruction Derby na PSX :D
Obrazek
Obrazek
barth
Psycho Mantis

Postprzez Gac666xx » Pn sie 06, 07 19:48

Aha ok dzieki.

A właśnie jeszcze jedna rzecz. Mam Burnout: Takedown i on nie chciał ani na początku ani teraz na czystej memorce się zapisywać, w czym tkwić może przyczyna ?

I jak mi ktoś kiedyś jeszcze powie, że z konsolami nie ma takiego problemu jak z PC i po prostu wkładasz płytke i jedziesz to mu się zaśmieję szyderczo w twarz =='.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Gillian » Pn sie 06, 07 19:54

Miałeś pecha. Bo poprostu nie ma takiego problemu. Zdecydowana większość społeczeństwa konsolowego poprostu wkłada płytkę i gra ;].
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Gac666xx » Pn sie 06, 07 20:45

No ale teksty typu, że "nigdy" to można o kant dupy rozbić. Popatrzmy na X360 ;], popatrzmy też na fora wpisując "problem with ps2 memory card" i okaże się, że ten odsetek problemów jest spory. Ech whateva.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez miniek » So lut 02, 08 03:02

Gac666 cza mieć SWAP MAGIC 3.8(tam jest program do odpalania kart pod usb(karta ma mieć format FAT32) i gdzieś kolega na necie znalazł jakie pamięci obsługuje.
Napisz jeszcze jaki jest numer kart "SCPH" tak zwany.

Ps. Programem możesz skopiować nawet Bios karty
miniek
Machinegun Kid

Postprzez Gac666xx » So lut 02, 08 04:35

Tia trzeba mieć tylko specjalną kartę flash, której nie zamierzałem kupować. Problem dawno rozwiązany, mam teraz dwie jedna na zapas w razie czego.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez miniek » So lut 02, 08 04:44

Cza mieć MP3 (Omega czy jakaś inna firma) kiedyś kolega pobierał save do gier
miniek
Machinegun Kid

Powrót do Pierdolnik